Ik schrijf dit artikel uit frustratie. Vrijspreker is in eerste instantie een libertarische site. De laatste tijd lijkt ieder artikel een excuus te zijn om corona gerelateerde off topic reacties te plaatsen. Vandaar dat ik dit artikel schrijf. Er kan dertig dagen lang op dit artikel gereageerd worden. Mocht je zaken kwijt willen over Gates, 5G, agenda 21 en corona. Of wat dan ook. Dit is de plek. Hier kun je je ei kwijt. Je hoeft niet langer off topic reacties te plaatsen onder andere artikelen.

Als kader. Ik ben het met mede auteur Karel Beckman eens dat de geschiedenis ons leert dat er de nodige complotten zijn geweest. En dat het naïef is om te denken dat die thans niet langer voorkomen. Ik vind het echter lastig te bepalen wat de huidige complotten zijn. Voorbeeld. Zijn de QE programma’s een complot of zijn deze het gevolg van lobby activiteiten van verschillende financiële instellingen zonder onderlinge afstemming?

Ik heb steeds berichten als zou de internationale elite en zouden koningshuizen zich schuldig maken aan seksfeesten met minderjarigen als onbetrouwbare roddels beschouwd. Dit lijkt toch gepasseerd te zijn. Zie hier de dilemma’s.

Ik zet vraagtekens bij depopulatie agenda’s. Zou Bill Gates die jaren, decennia lang, strijdt tegen tropische ziektes, en daarmee het massale sterven in Afrika heeft proberen te voorkomen, nu opeens een voorstander geworden zijn van agenda 21 of hoe het ook heet?

Alhoewel ik dankzij mede auteur Andre (leestip, leestip) ben gaan twijfelen over de methodologische basis van de geneeskunde, zie ik het virus model nog steeds als een model dat toepasbaar is. Door op basis van dit model te handelen zijn polio en hondsdolheid in Nederland verleden tijd. Zelfs Afrika schijnt nu polio vrij te zijn. Dat wil niet zeggen dat vaccins geen negatieve effecten hebben, ik ben voorstander van selectief en kritisch prikken. Wel een vaccinatie recht geen vaccinatie plicht. Als je een niet goedgekeurd vaccin uit Rusland wenst in te spuiten dan moet dat niet verboden worden. Of het slim is je tegen corona te vaccineren, met een westers of oosters middel, is aan u.

Vrijspreker is geen complotdenker site. Dit artikel is een plaats waar wat mij betreft de komende 30 dagen de mogelijkheid is voor discussies over de medische wetenschap, de terrain theorie van bechamp (is de huidige medische wetenschap 1 grote zwendel?), tegenstanders van 5G. En wellicht hele dappere dodo’s die nog in chemtrails geloven.

41 REACTIES

 1. Elk jaar is er wel een Nico, Beek of andere koekwaus die zijn (is het wel eens een ‘haar’?) hele Magnum Opus kwijt moet hier. Het lijkt onderhand wel een traditie.

  De spammer met 100.000 namen zou er goed aan doen om een artikel met z’n hele verhaal + linkjes in te sturen. Want aan de ene kant is die irritant, aan de andere kant zitten er soms juweeltjes van links tussen.

  Dat er bijvoorbeeld in Nederland en Belgie jacht/moord/sex orgiën waren (door adel en politiek) op ontvoerde kinderen en jonge vrouwen is bij mijn weten geen mythe. Net zo min als Epstein’s pedo-eiland.

  Je hoeft zelf niet in Satan te geloven, anderen doen dat wel en handelen er naar.

  Verder denk ik ook dat er iets als virussen moeten betaan. Misschien niet volgens de huidige definitie maar ligt het wat anders. Hoe kun je uitbraken van ziekteverschijnselen en (soms) massasterfte anders verklaren? Telepathie samen met massahysterie? Dat lijkt mij nog minder waarschijnlijk.

  Als laatste een verzoek van mij aan de Vrijspreker: stop met “belasting is diefstal” als het ultieme libertarische argument tegen een grote overheid. De gemiddelde belastingbetaler die ik ken interesseert het geen reet dat welgestelde libertariers meer belastingen moeten betalen en er verzuurd om zijn. Want “ha ha ha, het zijn toch allemaal oplichters en criminelen”. Libertarisme = Een leuker leven voor jezelf, je familie en vrienden (en wel hierom…). Hoe moeilijk is dat om te communiceren?

  • Hi Niko. Het benadrukken van de positieve kant van libertarisme is een goede suggestie. Zelf probeer ik minder artikelen over QE en banken te schrijven. En meer over de softe onderwerpen. Ik werk aan artikelen over de negatieve kant van staats scholen en het schoolmodel in het algemeen. Daar begint het. Geef de kinderen meer vrijheid en eigen verantwoordelijkheid en ze zullen later niet alleen beter functioneren, maar wellicht ook eerder voor zelfstandigheid kiezen ipv zich te onderwerpen aan steeds meer regels.

   • Met de ‘lockdown’ van scholen zullen veel ouders ook gemerkt hebben dat thuis lesgeven voordelen heeft.

    Niet alleen moeten leerlingen zich onderwerpen aan steeds meer regels, maar ook aan linkse indoctrinatie. Als is dat laatste niet nieuw. Daar gingen ik een paar klasgenoten lang geleden al tegen in. Tot groot ongenoegen van de leraren en hun dogmatische denkbeelden.

  • Tja..iets met een olifant en een kamer, Wij versus Zij, de groepen verdeeld met het eeuwige centen tikken, leven op het bloed van anderen op dwang en drang ….gatver.

   @Nico, Jammer dat je anderen die zich hier niet meer kunnen verdedigen benoemd/beschuldigd is wel erg ziekelijk maar ja …das beschaving in een notendop.

   • Ik denk dat de ‘anderen’ zichzelf wel kunnen verdedigen als zij dit nodig vinden. Een IP ban is makkelijk te omzeilen, al ga ik hier geen tips geven.

 2. HIV18 26-08-20 at 13:52 Bewerk
  We kunnen die perfect anders verklaren, zoals je ondertussen wel al weet is er een andere theorie: de terrain theorie van bechamp! Die ook veel onafhankelijke artsen en wetenschappers verkondigen. Deze worden wel vrolijk genegeerd en gecensureerd, maar dat heeft niets met wetenschap te maken. Wetenschap is geen democratie, heel de wereld kan fout zijn en 1 man kan gelijk hebben in de wetenschap. Dat is in de geschiedenis meermaals gebleken.

  Dat je nu stelt je geen weet hebt van een andere verklaring is wel bizar. Ongeacht of je de terrain theorie ondersteunt of niet, doen alsof je er niet van gehoord hebt terwijl je er al meermaals op geageerd hebt is toch wel opmerkelijk..

  Virussen leven niet. wie het tegendeel beweert moet bewijzen.

  “Virussen” zijn het resultaat van giftstoffen in je lijf, door voeding of omgeving. “virussen ruimen ook dood celweefsel op.

  “Virussen” zijn de afvalruimers van je lijf, ze schieten dienen om de opgehoopte gifstoffen te verwijderen.

  Het is niet omdat er bij elke brand brandweermensen zijn, dat je dan mag besluiten dat brandweermensen brand veroorzaken.

  Dr. Loraine Day legt het hier uit op kinderlijk eenvoudige manier uit: https://www.youtube.com/watch?v=qSp38Yxa0sw

  Andere namen: Bechamp, Stefan Lanka(heeft zelfs een proces hierover gewonnen), Dr. Andrew Kaufmann, Dr. Patty Lager, Dr. Leonard C-old-well en vele anderen.

  Er zijn video’s en boeken over te vinden, met steeds meer moeite helaas, want ook hier heeft de censuur blijkbaar toegeslagen.

  Over de vermeende uitroeiing van ziektes door vaccinatie is heel veel te vinden, begin bij de website vaccinvrij.nl. Verder heb je nog talloze websites over vaccinatieschade, beetje onderzoeker vindt die wel. Men heeft ook autisme zien exploderen sinds het normaliseren en uitbreiden van vaccinaties bij kinderen.

  Zoeken op terrain theory, virussed do not exist, virussen bestaan niet, levert je vast genoeg resultaten om vast te stellen dat er wel degelijk andere verklaringen zijn.

  Iedereen zonder agenda met een open mind voor echte wetenschap in plaats van dogma’s en de anti-wetenschappelijke benadering van de concensus** kan heel interessante dingen ontdekken, door even buiten de geleide paden te kijken.

  Never mind, ik schrijf deze reply niet voor jou, maar voor de passant, want ik voel dat je om wat voor reden dan ook de virustheorie met je leven wilt verdedigen, desnoods met de vingers in de oren, dus argumenten of bewijzen die deze theorie doen wankelen gaan sowieso zero effect hebben bij jou. Je deur staat zelfs niet op een kier. je hebt zelfs het sleutelgat dichtgelast. ?

  Maar hey, dat is je goed recht. Je kan een paard naar water leiden, maar drinken moet het zelf.

  ** (consensus = totaal onwetenschappelijk, echte wetenschap bouwt op reproduceerbare resultaten, experimenten en tastbare bewijzen, niet op onbewezen theorieën waarover men dan democratisch gaat stemmen)

  Pasteur Fraudeur: https://www.macrotrends.be/introductie/?id=16919

  • @HIV18 ***Never mind, ik schrijf deze reply niet voor jou, maar voor de passant, want ik voel dat je om wat voor reden dan ook de virustheorie met je leven wilt verdedigen, desnoods met de vingers in de oren, dus argumenten of bewijzen die deze theorie doen wankelen gaan sowieso zero effect hebben bij jou. Je deur staat zelfs niet op een kier. je hebt zelfs het sleutelgat dichtgelast.*** Ik wil die theorie niet met mijn leven verdedigen, je doet hier aannames.

   Het interessante van bechamp en anderen is dat ze nadruk leggen op gezond leven. Preventie.

   Daarnaast weten we heel veel nog niet. Zeker over de rol die bacterien en virussen spelen. Het kan zijn dat als je ongezond eet je een darmflora krijgt die daarop is ingesteld en wellicht zelfs signalen afgeeft naar je hersenen dat je meer vette ongezonde zaken moet eten. Dan wordt je dus bestuurd door bacterien ipv vrije wil. Micro organismes kunnen invloed hebben op gedrag van dieren. Denk aan de kattenziekte.

   Bij medische onderwerpen is de vraag, “wat is patenteerbaar?” een nuttige. Want die bepaalt waar het geld heen gaat, en waar het geld heen gaat is vaak de officiele oplossing. Dat wil niet zeggen dat dit de juiste is.

   Er gaat veel geld om in vaccinatie programma’s. Ambtenaren die deze programma’s beheren bepalen over het geld van anderen. De kans dat het vaccinatie programma te ruim wordt opgezet is dan aanwezig. Daarom echter moet je niet alle vaccinaties verwerpen. Als je een wond hebt met straatvuil, dan kan je wachten tot deze ontsteekt. Tot de bacterien komen. Of je haalt een tetanus prik. Voordat de bacterien komen. Doe je dat laatste dan is er geen tetanus infectie. Dit is meteen een ontkrachting van de theorie van bechamp.

  • Fruit en groente helpen tegen scheurbuik. Maar niet tegen alles. Was het maar zo’n feest.

 3. Ik zie een zekere parallel tussen “spam-posters/deze website” en “libertariërs/samenleving”.

  I.e. de spam posters hebben een eigen agenda en gebruiken deze site om die agenda door te drammen. Daarmee verslechteren zij de ervaring van de libertariërs die deze website hebben opgezet en willen gebruiken voor hun doel.

  De samenleving wordt in een zelfde soort zin gebruikt door libertariërs die die samenleving willen veranderen met hun ideologie en daarmee de ervaring voor niet-libertariërs in die samenleving verslechteren.

  Ik realiseer me natuur lijk ook wel dat libertariërs denken dat hun ideologie de samenleving zal verbeteren. Maar feit is dat die samenleving dat niet zo ziet.
  Net zoals de spam posters ook de libertariërs op deze site willen “verbeteren”, en de libertariërs dat niet zo zien.

  Wat dat aangaat, kudo’s naar Ratio die dit al heel lang gewoon toestaat. Geheel in overeenstemming met zijn (door mij aangenomen) innerlijke overtuiging.

  • “De samenleving wordt in een zelfde soort zin gebruikt door libertariërs die die samenleving willen veranderen met hun ideologie en daarmee de ervaring voor niet-libertariërs in die samenleving verslechteren. ”

   Ik kan niet spreken voor andere libertariers.

   Ik wil de samenleving helemaal niet veranderen (met mijn “ideologie”) Ik wil alleen aan jou of iemand anders vragen, of je op wil houden, je ideologien, religie, ideen enz met dreigementen/geweld aan mij op te leggen. Dat is alles.

 4. Er worden weinig grote kansen in de geschiedenis om mee te werken aan een omwenteling in de samenleving.
  Jammer dat deze site kiest om slechts theorie te praktiseren.
  En als je niet in complotten gelooft, dan heb je nooit geschiedenisles gehad.

 5. Redactie: soms staat ons spamfilter te strak, en houdt het onterecht comments tegen, en soms niet strak genoeg, reactie verwijderd ivm spam

 6. Virussen bestaan echt, kijk bijv. naar SBS6 nieuwsuitzendingen, daar hangen plaatjes op de achtergrond hoe het corona virus eruit ziet, gefotografeerd met elektronenmicroscoop. Virussen worden daarbij voorzien van een metalen laag om ze zo zichtbaar te maken onder de E-microscoop. Binnenkort zal het bestaan van God en geesten zo ook worden aangetoond.

  De corona religieuze commentatoren van SBS6 voorzien de plaatjes van messcherpe feiten en ook waar de oplossing ligt. Oplossing: verplicht iedereen jaarlijks één of meerdere vaccins, want het virus muteert en zal de wetenschap ieder jaar daarom moeten komen met een ander vaccin. Daarmee is het probleem ‘corona virus’ opgelost. En nee, dit is geen probleemverschuiving van de buitenkant naar de binnenkant, maar een gedegen oplossing door dr. mr. vaccinator weledele godheid Gates. En mensen die beweren dat virussen niet bestaan en wij jaarlijks ziek worden door vergiftiging (brak en chemisch eten en drinken) en ophoping van gifstoffen in het lijf, die zullen binnenkort bij spoedwet van huis gehaald en veilig worden opgeborgen.

  De massa heeft de oplossing, niet het individu. Het individu is dood, net als de economie.

  • Enige gedachte over de toekomstige voleinding blijft spoken in het hoofd: worden we in kisten weggezet, massaal verbrand of komen we in massagraven te liggen? De reducering van het menselijk overschot geeft aan de andere kant ook een probleem als deze te snel wordt doorgevoerd. Hopelijk heeft Gates daar goed over nagedacht. Gefaseerde uitdunning is misschien een goede tip?

 7. Als libertarische website, is Vrijspreker groot voorstander van vrijheid van meningsuiting. Er wordt dus een zeer ruim moderatiebeleid gehanteerd. Sommige lieden voelen zich geroepen om telkens weer volledig offtopic hun brainfarts neer te pennen. De milde gevallen zijn beter af bij websites als Niburu. Anderen zouden hun verhaal het beste kunnen schrijven op het door de verpleger gegeven stukje papier, in de psychiatrische inrichting waar zij thuishoren.

  Ik vind het gehanteerde moderatiebeleid te ruim. Niet alleen zijn de reacties gewoon storend, ze jagen de libertariërs weg. Waarom zou je nog op een goed artikel reageren als jouw reactie verdwijnt tussen joodse complotten, chemtrails, satanische kinderslachters, 5G-theorieën, buitenaardse hagedismensen, antivaxers, depopulatie en andere nonsens?

  Het belangrijkste gevolg is dat de geloofwaardigheid van Vrijspreker steeds kleiner wordt. Waar een libertarische denktank uitstekende oplossingen zou kunnen voordragen voor door etatisten veroorzaakte problemen, vervalt de Vrijspreker door de enorme achterhoed van (niet-libertarische!) aluhoedjes tot de achterbuurten van het internet. We hoeven wat dat betreft dus nooit bang te zijn dat een buitenstaander ons ooit serieus zal nemen. En dat is een gemiste kans.

  Als het moderatiebeleid gebaseerd blijft op vrijheid van meningsuiting, maak dan één aluhoedjes-topic aan en verplaats alle offtopic-reacties consequent en met de grootst mogelijke spoed naar dat topic.

  • Dat laatste probeer ik met dit artikel te bereiken, een afvangbak voor iedereen die zijn complot theorie wenst te delen. Zodat de andere artikelen geen last hoeven te hebben van de vaak ellenlange off topic betogen. Als we dit iedere week met 1 artikel doen dan zou onder de rest van de artikelen een zinvolle discussie kunnen ontstaan.

  • Een oude bekende die eventjes komt uitleggen wat hem/haar dwars zit….Deze hersenscheet van je, daar is notie van genomen en kan de wereld daarna verder in een totale kunstmatige afbraak van ongekende grote, wat alles gelukkig maar complotten zijn, alles verzonnen door gekken en gesticht rijpe idioten. Binnen afzienbare tijd zullen jullie geïnjecteerd worden met een onbekende dosis van iets waarvan de lange termijn werking en verschillende bijwerkingen niet duidelijk zijn en vele andere verkankerde maatregelen, denk daarbij zoals met dwang uit je huis halen met bewapende agenten of militairen. Alles complotten, alles hersenspinsels.

   Kom op, Rutte, ook jij kan het.
   https://infos-grancanaria.com/2020/harte-massnahmen-beschlossen-fuer-stark-betroffene-inseln-der-kanaren/

   Dat Nederland binnenkort ook eens gaat genieten van een aanstaande totale huisarrest/opsluiting wat ze nog niet mee hebben gemaakt, om klaarwakker te worden, want de totale arrogantie van de doorsnee hoopjes zieligheid spat er vanaf.

  • Een oude bekende die eventjes komt uitleggen wat hem/haar dwars zit….Deze hersenscheet van je, daar is notie van genomen en kan de wereld daarna verder in een totale kunstmatige afbraak van ongekende grote, wat alles gelukkig maar complotten zijn, alles verzonnen door gekken en gesticht rijpe idioten. Binnen afzienbare tijd zullen jullie geïnjecteerd worden met een onbekende dosis van iets waarvan de lange termijn werking en verschillende bijwerkingen niet duidelijk zijn en vele andere verkankerde maatregelen, denk daarbij zoals met dwang uit je huis halen met bewapende agenten of militairen. Alles complotten, alles hersenspinsels.

   Kom op, Rutte, ook jij kan het.
   https://infos-grancanaria.com/2020/harte-massnahmen-beschlossen-fuer-stark-betroffene-inseln-der-kanaren/

   Dat Nederland binnenkort ook eens gaat genieten van een aanstaande totale huisarrest/opsluiting wat ze nog niet mee hebben gemaakt, om klaarwakker te worden, want de totale arrogantie van de doorsnee hoopjes zieligheid spat er vanaf.

   • Volgens mij snap jij iets niet. De vrijspreker is verworden tot een opebaar schijthuis zoals jij met je gebazel aantoont. Oude bekende heeft gelijk, als je zo nodig moet schijten doe dan het ergens anders. Maar blijkbaar voelen domme sukkels de behoefte om hier hun beschimmelde keutel neer te plempen.

   • Beste graftak, binnenkort ligt uw kadaver weg te rotten in een kist, nadat bij wetgeving u verplicht bent ingespoten met een onbekende substantie, waaraan u snel of juist heel langzaam zult creperen.

    Als er één is die iets niet begrijpt, dan bent u dat. Dat noem ik, zoals ik het al vaak heb gezien bij het naderende einde van mensen, “de arrogantie van een stervende”. Het feest van het leven is, voor velen van u, voorbij!

 8. QE is geen complot. QE is noodzakelijk, absoluut noodzakelijk om het huidige monetaire systeem in stand te houden. Die gebaseerd op de US dollar that is. Een nieuw monetair systeem gebouwd op een variabele goudprijs wordt al 50 jaar aan gewerkt. De uitrol er van gaat echter bijzonder traag. Menselijke natuur he, het werkt nu dus zal het wel blijven werken en aanpassen (aan dat nieuwe systeem) betekend ook nog eens dat je niet meer boven je stand kunnen leven. The horror!

  Dat echte verhaal niet vertellen is wel een complot denk ik zo. Elk weldenkend mens snapt dat het exponentiele geldsysteem welke we hebben op een bepaald moment klapt. Daar had men al tijdens de introdctie van de Euro eerlijk over moeten zijn. We creeeren de Euro om de munt op een variabele goudprijs zodat we niet meer afhankelijk zijn van de USA om een functionerend geldsysteem te hebben. Maar nee, het was Dingflipflop of zo.

  Maar ja, aan de andere kant is het nu er niet over beginnen ook weer begrijpelijk. Willem Middelkoop zegt het ook eerlijk. Als ik dit op zeg een veel bekeken talk show allemaal vertel breekt de pleuris uit. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.

  • @Hugo *** Dat echte verhaal niet vertellen is wel een complot denk ik zo. *** Op deze site gaan we tot vervelens toe in op QE. We zijn een van de weinigen die het verhaal vertellen.

 9. @David Je stelt *** Vrijspreker is blijkbaar toch niet zo voor vrij spreken als ik de reacties hier lees.
  Men moet de geldende dogma’s kritiekloos ondersteunen. Volg de paus anders ben je een ketter. Vrijspreker neigt naar het principe “autoriteit = waarheid”. ***

  Onze doelstelling is libertarisme bevorderen, en niet dat ieder artikel voorzien wordt van off topic reacties van complotdenkers die op de meeste andere sites al lang geband zijn. Er zijn genoeg sites die alle ruimte geven aan complotten. Dat is niet de missie van vrijspreker. We zijn niet voor de gevestigde autoriteit. Het is gewoon heel frustrerend als er steeds dezelfde off topic reacties verschijnen. Als tussenoplossing probeer ik dit concept, off topic donderdag, een artikel waar iedereen vrij kan spreken, voor zover dat nog van de wet mag.

 10. @David. *** Ieder doet met zijn site wat hij wil, maar als je het vrij spreken gaat boycotten, wees dan niet hypocriet en verander dan ook je naam. *** We willen gewoon on topic reacties. Klaar. En op deze pagina mag je nog altijd vrij spreken. En off topic losgaan. Het hele cynische is dat de meeste reacties op dit artikel eindelijk eens on topic zijn. Kan en mag men los gaan, gaat men eindelijk serieus in op de materie. En reageert men meestal on topic.

 11. @ratio, weet ik, maar aangezien je het onder complotten schaarde vond ik dat een raar iets om in dit artikel terug te zien. Dat wilde ik toch even zeggen.

  Mijn doel was om te zeggen dat QE geen complot is maar een logisch iets is en dus wat mij betreft onterecht in deze post staat. Vrijspreker negeert sommige thema’s (jullie recht). Anderen welke op hun thema(s) vrij willen zijn vinden nergens gehoor, net zoals vrijspreker. Allicht dat ze daarom off topic posten. Medestanders vinden. Zo werkt de mens. In het verleden kon je nog monnik of kluizenaar worden. Dat is nu ook geen optie meer.

  Ik weet niet hoe vrijspreker werkt maar is het niet een idee om vrijspreker een platform te maken voor wie dan ook met welke zaak, idee of wat dan ook zolang het geen overheid inzet nodig maakt?

  Ik neem geen stelling in maar wat als (en de volgorde is ook willekeurig)
  5 G zorgen
  boeren zorgen
  vaccinatie zorgen
  privacy zorgen
  nieuws / propaganda zorgen
  monetair systeem zorgen
  oorlog en vrede zorgen
  sociale verbanden zorgen
  etc
  Nou eens allemaal bijeen gebracht kunnen worden zou toch geweldig zijn? Uiteraard met de limiet, onder libertarische principes. Wat die dan weer exact zijn is ook een leuke publieke discussie.

  • Als er een artikel wordt geschreven over QE – wat de VS al jarenlang doet, vooral om aan te geven dat het om gelegitimeerde valsemunterij gaat – verschijnen per direct reacties over zionistische plannen, Deep States en al wat dies meer zij. Zum kotzen.

   De libertarische stichting achter de VS hoopt met haar artikelen duidelijk te maken dat bepaalde problemen veroorzaakt worden door overheden, maar middels framing worden afgeschoven op “de vrije markt”. Dat er vervolgens lieden zijn die beginnen te blèren dat de veroorzakers van die problemen ritueel kinderen slachten en verkrachten, draagt niet bij aan de geloofwaardigheid van de site.

   Overigens is 5G al jarenlang volop in gebruik. De AIVD maakt er gebruik van (die moeten verkassen, vandaar dat commerciële partijen nog even moeten wachten), en iedere zichzelf respecterende internetprovider geeft een modem aan z’n klanten met zowel 2,4 GHz, als 5 GHz frequenties. Lijkt mij dat alle Ziggo klanten en hun buren zo langzamerhand wel eens dood gestraald hadden moeten zijn als de complotten zouden kloppen.

   • 5G in mobiele telefonie staat voor 5e generatie. De frequenties voor deze 5e generatie mobiele telefonie zijn aanzienlijk hoger dan je 5 GHz modem. Informatie daarover is ruimschoots beschikbaar en voor eenieder toegankelijk, ook voor jou.

    Wat vanuit libertarisch standpunt natuurlijk interessant is, is de vraag of een bedrijf zo maar (ongevraagd) straling mag veroorzaken in/aan/op een bezit van mij (mijn lichaam). Dat heeft niks met een complot te maken.

  • @Hugo *** Ik weet niet hoe vrijspreker werkt maar is het niet een idee om vrijspreker een platform te maken voor wie dan ook met welke zaak, idee of wat dan ook zolang het geen overheid inzet nodig maakt? ***

   Zoals een oude bekende meldt is er een stichting. Dan een stuurgroep van een aantal auteurs en een bijzondere dame. Een stuurgroep die als kenmerk heeft dat er niet zoveel wordt gestuurd. En dan de schrijvers, die carte blanche hebben om te schrijven waar ze over willen schrijven. En een aantal inzenders van artikelen. (kan iedereen doen naar info@vrijspreker.nl, plaatsing van artikel niet gegarandeerd). (vrijspreker@protonmail.com is ook mogelijk)

   Ik vind zelf dat we teveel schrijven over dezelfde onderwerpen. Maak ik me ook schuldig aan. Mbt QE. Ik weet niet of dat een complot is of een logisch gevolg van op zichzelfstaande lobby acties. Of noodzaak. Maar zoals een oude bekende stelt, dan is er het risico dat er gesproken wordt over zionistische complotten. En dan zitten we weer eens in een spagaat. Bijna alle Nederlanders walgen van anti zionistische / anti joodse meningen. We willen niet modereren. Het laten staan van deze uitingen wordt door de meeste lezers niet gezien als uiting van tolerantie maar als teken dat vrijspreker extreem rechts is, of in ieder geval niet negatief staat tegen deze uitingen die bijna alle andere websites wegjorissen.

   Hetzelfde geldt als veel reageerders hun favoriete complot naar voren brengen. Veel lezers gaan vrijspreker dan als complot site zien.

   De meeste auteurs zijn echter van mening dat modereren op inhoud van de reactie contra productief is. Wellicht dat een off topic donderdag hier kan helpen.

   Je lijst van mogelijke onderwerpen geeft aan dat we inderdaad breder kunnen zijn. Als jij een ei wil leggen kan je iets insturen.

   NB, we hebben al een auteur die Hugo heet, wellicht kan je een andere nickname kiezen om verwarring te voorkomen?

 12. Zou iemand kunnen uitleggen wat wel en geen complotten zijn? En voor wie het libertarisme wel of niet is bedoeld?

  Is het libertarisme niet geschikt voor laag geschoolden en het voetvolk, maar is het libertarisme een chique en deftige club en aangelegenheid voor slechts universitair afgerichte betweterig slaafjes die woord op woord stapelen en daden achterwege laten en ellenlang doorkauwen tot Sint Juttemis?

  Chemtrails, platte aarde theorie, chantabel maken middels kindermisbruik, eeuwenoude onderdrukking en slaafsheid met God en religie, weapons of mass destruction in Irak, 9/11 inside job, corona zwendel, stille liquidatie van ouderen, financieren door NL overheid van ISIS soldaten, ISIS-CIA ….Wat godverdomme is een complot en waarom zouden weldenkende mensen van alle rangen en standen niet in alle vrijheid, overal, daar tot in den treure over mogen discussiëren totdat we werkelijk vrij zijn en eens en voor altijd baas over onze eigen levens en eigendom zijn.

  Misschien is de Vrijspreker niet (meer) dat wat ze denken te zijn en zijn ze van ’t libertarische padje af?

  Kut hè, om off topic door te kauwen over de verrotheden in de wereld en niet iedereen begrijpt hoe keurig binnen de lijntjes te kleuren.

  • Off Topic?, mijn bewering: er is niet en ook nog nooit 1 persoon op deze planeet gestorven aan een zogenaamd corona virus. Nul, niks, niemand!

   Is dat atypisch complotdenken, omdat ik, als zelfstandig denkend persoon, niet de smerige, schijnheilige, commerciële, farmaceutische corona kerk (georganiseerde misdaad) aanhang? De satanisch gevormde kerk (georganiseerde misdaad), waarmee de ‘wetenschap’ met -hun- zogenaamde ‘feiten’, de wereld en mensheid probeert overhoop te gooien en te onderdrukken of (ten dele) wil vernietigen (omwenteling). Ordo ad chao.

   Alleen al dat ik beweer dat deze kerk een satanische/misdadige vorm heeft en men ons (ten dele) wil vernietigen (overbodige en dure ouderen opruimen) is voldoende reden op hoog braaf en slaafse burgerlijk niveau mij als idioot en complotgek weg te zetten. Hoe groter de kerk, de aanhang en geloof in corona, hoe eenvoudiger de ratio in de hoek van complotgekte geschopt kan worden. En zo gaat het niet alleen met de corona waanzin.

   Mijn diepe en zuiverste minachting voor iedereen die het vrijdenken, de logica en gezonde ratio in de hoek wil trappen van complot denken. Niet alleen de massa goedgelovige schaapjes, maar ook dat soort volk draagt bij aan onze ondergang.

 13. @De Comfortabele Weg Van De Minste Weerstand. Je stelt *** Is het libertarisme niet geschikt voor laag geschoolden en het voetvolk, maar is het libertarisme een chique en deftige club en aangelegenheid voor slechts universitair afgerichte betweterig slaafjes die woord op woord stapelen en daden achterwege laten en ellenlang doorkauwen tot Sint Juttemis? *** Veel hoog opgeleiden geloven juist in een maakbare samenleving. En die vind je bij de D66 en Groen Links.

  Je stelt *** Kut hè, om off topic door te kauwen over de verrotheden in de wereld en niet iedereen begrijpt hoe keurig binnen de lijntjes te kleuren. *** Inderdaad. Bijna iedere site stelt on topic reacties op prijs. Als je over Max Verstappen wil vertellen ga je naar een autosport site, en niet naar de Libelle of de Flair. Op Vrijspreker behandelen we soms complotten, of mogelijke complotten, heb ik ook gedaan. Ik erger me er tenminste aan dat er zoveel off topic reacties zijn die vaak kant noch wal raken en vrijspreker voor het publiek eerder een alu hoedjes site maken dan een libertarische. Ergens is deze discussie een verademing, juist een plek bedoeld voor off topic reacties geeft een heleboel relevante on topic reacties. Dat is veel prettiger lezen en reageren. En bewijst volgens mij mijn stelling.

  • Beste Ratio,

   Het gaat in de off topic onderwerpen vaak over heel belangrijke misstanden die ons dagelijks en steeds harder vol treffen en ons leven en bezit meer en meer ondermijnen. Om juist nu te ‘zeiken’ over off topic onderwerpen die over dagelijkse on topic onderwerpen gaan is in mijn ogen een slechte timing en getuigt van weinig inzicht op de huidige toestand in de wereld, dat wat ons raakt en letterlijk pakt. Er roert zich van alles in de wereld en juist nu is het zaak off topic on topic te zijn, of niet?

   Het gaat niet langer over onnozele of onbelangrijke race spelletjes of een Max Verstappen, maar over bloedserieuze on top en off topic misstanden.

   • Erg snugger ben je blijkbaar niet, het gaat over off topic gejank van lieden zoals jou. Geen hond zit te wachten op die beschimmelde bagger die jij hier denkt te moeten plempen. Het zal allemaal wel wat jij te berde brengt maar het hier niet de juiste plek.

 14. Veel sterkte @graftak, met dit vissen naar medelijden.

  • Blijkbaar hoef je niet in een boom te hangen om een eikel te zijn infantiel stuk stont.

Comments are closed.