Het heeft geen zin, het volgende onder het tapijt te vegen.

Ook wie voorstander is van een meer libertarisch immigratiebeleid, zal moeten incalculeren, dat in de nabije toekomst curruptie en aan corruptie gelieerde verschijnselen in de Nederlandse samenleving in niet geringe mate zullen toenemen. De immigrant vanuit de zonnige corrupte landen brengt bij immigratie immers zijn eigen cultuur mee; deze cultuur is meestal doordrenkt van allerlei elementen, waarvan het corruptieve dna aan de hoge kant is.

Engeland is ons hierin voorgegaan. Het laten verdwijnen van een dossier uit een politiebureau is daar ­­­­­­­­­niet meer zo moeilijk; net als in andere delen der wereld wordt de advocaat daar makelaar in zaken die officieel niet geoorloofd zijn, al is het daar nog niet zo ver als in een aantal andere landen, waar men met een rechter telefonisch kan onderhandelen over het vereiste bedrag.

Tegen dergelijke zaken in te gaan heeft weinig zin; het middel is doorgaans erger dan de kwaal.

De kosten om te voorkomen dat geen enkele douanier meer met drugs gevulde containers zal doorlaten zijn prohibitief hoog, zodat het maken van deze kosten geen zin heeft. Beter zou het zijn, drugsbevattende containers te legaliseren. De met drugswinsten gelegaliseerde prohibielobby is echter zo machtig, dat dit vermoedelijk wel eens, maar niet zeer snel, zal gebeuren.

Hugo van Reijen

3 REACTIES

  1. Drugs gewoon legaal is het beste, niet meer strafbaar maken of houden dus. Maar ja dan heeft de overheid zijn eigen glazen ingegooid want ze weten exact wat ze doen. Ze hebben de drugs zelf geprolongeerd en beschikbaar gemaakt zodat mensen voornamelijk in de 60er jaren gingen gebruiken (op benzedrinepillen “Bennie’s” in de oorlog na dan, die werden gewoon verstrekt) daarna maakten ze het illegaal zodat ze meer winst konden maken en controle konden houden. Het is velen duidelijk maar het is als met de rest van de ellende zoals nu weer met dat nep Corona en de absurde maatregelen ne het liegen en bedriegen omdat we er aan moeten, we kunnen er niets aan veranderen, helemaal niets.

  2. Ik denk dat corruptie niet alleen een buitenlands probleem is, in Nederland worden ook al jaren recht zaken in het achterkamertje geregeld, onder autochtonen rechters en advocaten, dus Nederland was al een bananenrepubliek, toen was
    Het niet zo zichtbaar als vandaag

  3. De vijfentwintigduizend lobbyisten in Brussel zorgen voor parasitaire wetgeving. https://corporateeurope.org/en/lobbyplanet#:~:text=There%20are%20an%20estimated%2025%2C000,corporations%20and%20their%20lobby%20groups.
    En zijn daarmee een maatstaf van de omvang van de moderne corruptie. Ergens heb ik liever de ouderwetse corruptie met de envelopjes. Kost uiteindelijk een stuk minder. Het midden en klein bedrijf dreigt door de kosten van compliance, voldoen aan alle soms zelfs tegenstrijdige regelgeving, ten onder te gaan. Slechts grote multinationals kunnen aan deze gekte voldoen.

    Uiteraard dienen drugs overigens te worden vrijgegeven.

Comments are closed.