Energiebelasting, u weet wel die belasting die uw gas- en elektra rekening verdubbelt, zodat 5% van de elektriciteit duurzaam kan worden opgewekt/gesubsidieerd.

Op zich al schandalig dat met zo’n kostenopslag, zo weinig bereikt wordt. Maar het is nog erger zocht Milieudefensie voor ons uit: het Midden en Klein Bedrijf, u weet wel de motor van de economie, betaalt het zwaarste deel van deze energiebelasting, terwijl de grote energieslurpers uit de industrie, heel weinig betalen.

Alweer zo’n voorbeeld waarbij bij de invoering iedereen dacht dat het op de grote industrie was gericht, dus och laat ik maar voor stemmen: ‘klinkt goed en het raakt mij niet’. Totdat de aap uit de mouw komt: mkb, dienstverleners en dus ook de bedrijven die duurzameheids producten maken, betalen straks 1.2 miljard en de basismetaalindustrie minder dan de helft aan Opslag Duurzame Energie-belasting.

Dan komen daar de huishoudens nog bij die alleen maar energie afnemen (en de euvele moed hebben om nog wat CO2 uit te ademen).

‘We’willen duurzaam, dus gaan we bij de verkeerden geld afpakken, om dat via een ingewikkeld en inefficiënt systeem, via subsidies aan andere verkeerden uit te delen. Tel uit uw verlies. Maar vooral tel uit de verloren kansen dat mensen eigen initiatief, uitvindingen doen of de voor hen meest gunstige transitie inpassen. En daar bedoel ik niet een gesubsidieerde Tesla mee die na 3 jaar uit de gesubsidieerde lease naar het buitenland verdwijnt.

2 REACTIES

  1. Vrijheid? Welke vrijheid, we zijn nog nooit vrij geweest, welvaart? welke welvaart, je bent nog niet realistisch genoeg om alles te doorzien dus ik zou die naam maar veranderen in onderdaan.
    Volgend jaar is de Nazistaat compleet voor de 1000e keer dan gaat het verdrag van Lissabon de grondwet vervangen en zal er geschoten op demonstranten en dwarsliggers, alles gaat dan heel anders. Is niets tegen te doen is al een heel oud plan en goed voorbereid. Kijk naar Rutte, blijft met een stalen gezicht door liegen terwijl vrijwel iedereen weet dat hij liegt en hij dat ook weet, zo wordt en is het dus wereldwijd en er zijn geen redders zoals Q anon en meer van die onzin, mensen zijn verlamd, de verlamming van de mens, de lammeren Gods, zie je het nog steeds niet?

  2. Belasting heffen over de eerste leven behoefte is niets anders dan een poging tot moord! Ga uw eigen weg de regels gelden niet meer, U bent vrij…ga dan..of ben je bang?

Comments are closed.