Het is duidelijk: Europa wenst geen asylanten. Het asylantenprobleem wordt zoveel mogelijk gelegd op de schouder van de mediterrane landen.

Wat er op de Griekse eilanden met hen geschiedt, zal ons een zorg zijn. Als zij maar blijven waar zij zijn of terugkeren waar zij vandaankomen.

Afgesloten verdragen worden niet gehonoreerd; gemaakte afspraken om in Griekenland gearriveerde vluchtelingen op te nemen worden niet nagekomen.

Er is niemand die voor het vluchtelingenvraagstuk over een langetermijnoplossing beschikt.

De beschuldigendde hand uit te strekken naar zogenaamde mensensmokkelaars is absurd. Het zijn niet zij, die de stroom genereren.

Op een Grieks eiland kan men nu voor de rechter komen, omdat men een lift heeft gegeven aan een gezin dat te voet op weg is naar het dichtstbijzijnde vluchtelingenkamp. Het is duidelijk dat de Griekse overheid hen die een van hun eilanden bereikt heeft,, liever gedurende een tocht te voet ziet creperen dan overleven.

Men hoede zich tot veroordeling van hen die elders hun toevlucht zoeken, of dit nu om economische of om politieke redenen is. Iemand die opgroeit in een land waar geen stuiver te verdienen is, tracht zijn lot te verbeteren; iemand die in zijn woonplaats last ondervindt van het feit dat hij jood, christen, kapitalist, socialist of van de verkeerde kant is, eveneens. Tussen de motieven die tot het vluchtelingschap leiden, onderscheid te maken is absurd, hoe politiek conveniërend dit ook moge zijn.

Tenslotte mogen wij ons er ten allen tijde van bewust zijn, dat er een situatie kan ontstaan, waarin ook wijzelf vluchtelingen worden. Er zal wel niemand onder ons zijn, die niet iemand kent, die of zelf eens vluchteling was of kind van een vluchteling is.

Hugo van Reijen

16 REACTIES

 1. Ik denk dat het ‘vluchtelingenprobleem’ snel opgelost is als elke zedenpreker of moraalridder er eentje, of een paar, in huis neemt en/of financieel adopteert. Dat hoeft men niet in een kamp op een Grieks eiland te leven maar kan men gewoon een suite in het Amstelhotel nemen op kosten van een edelmoedige sponsor.

  • Dat is een heel goed idee. Een van de meest bekende vluchtelingen ter wereld, Shin Don Hyuk ( Lees: Escape from Camp 14 van Blaine Harden) was met zijn echtgenote reeds verschillende keren mijn gast.
   Van Vluchtelingenhulp Nederland kreeg ik echter geen antwoord na mijn aanbod van een gratis vakantie voor enkele in Nederland vertoevende vluchtelingen, uit te kiezen door Vluchtelingenhulp.

   • Hugo, oppas spelen is niet hetzelfde als volledige verantwoordelijkheid nemen. Dat is wat Aluxander bedoeld.
    De incidentele gutmensch uithangen heeft men op deze site snel door.

   • “Van Vluchtelingenhulp Nederland kreeg ik echter geen antwoord na mijn aanbod van een gratis vakantie voor enkele in Nederland vertoevende vluchtelingen, uit te kiezen door Vluchtelingenhulp.”

    De overheid houdt niet van concurrentie. Maar misschien ook wel omdat het gevaarlijk kan zijn. Er zijn voorbeelden te over van goedwillende, naieve gastgevers die vervolgens vermoord en beroofd worden. Er kunnen veel redenen zijn waarom mensen hun land ontvluchten. Het hoeven niet noodzakelijkerwijs politieke of economische redenen te zijn.

 2. Ik ben voorstander van vrije migratie. Maar niet van gesponsorde migratie. Ik ben daarnaast voorstander van het recht op buitensluiting, als alle huiseigenaren in een dorp besluiten dat ze geen enkel huis verhuren aan buitenlanders, waardoor hun dorp vrij blijft van migranten, dan is dat hun keuze. Er mag geen dwang van de overheid zijn om mensen uit een ander dorp in je dorp te huisvesten, of uit een andere regio of uit een ander land. De overheid heeft hier niets te zeggen, en het buitensluiten zoals nu gebeurt voor grote groepen migranten die graag naar Nederland komen maar geen visum krijgen zie ik als abjecte overheidsdwang. Aan de ene kant verwijt de overheid haar inwoners racist te zijn. Aan de andere kant houdt de overheid grote groepen tegen, alleen maar omdat ze bijvoorbeeld niet in de EU zijn geboren. Als er hier een onderklasse ontstaat van migranten door massale migratie, dan is dat iets wat gebeurt. Klaarblijkelijk wil men liever arm zijn in dit land dan te wonen in het land van herkomst.

  • Hugo snapt nog niet helemaal waarover het gaat Ratio, die zit nog voor een deel met zijn neus in de roze wolken. Bewustzijn is namelijk iets wat je niet mist als je het niet hebt.

  • ΅als alle huiseigenaren in een dorp besluiten dat ze geen enkel huis verhuren aan buitenlanders, waardoor hun dorp vrij blijft van migranten”
   “Alle” … okay je legt de grens bij de absolute meerderheid.
   Zie hier het onmetelijk gapende gat tussen dit en waar wij mee van doen hebben.
   Een constitutionele monarchie met representatieve vertegenwoordigers, voor een natie die in wezen niet meer bestaat, die eens in de vier jaar gekozen worden. Een klein deel hiervan kiest dan weer de beleidsmakers (welke bewindvoerders stonden op de verkiezingslijst?) en onderling bekonkelen ze een gekwalificeerde meerderheid en beslissen over ingrijpende zaken die niet in hun verkiezingsprogramma staan.
   Zelfs als je voor bent, dan nog zou je moeten zien dat dit niets met democratie te maken heeft.

 3. Het vluchtelingenprobleem, is een zelf veroorzaakt probleem. Zolang westerse en andere regeringen rotzooi zitten te veroorzaken in het Midden-Oosten en Afrika, zul je een vluchtelingenstroom krijgen. Als je omgeving plat gegooid wordt, ga je toch verhuizen?
  Daarnaast hebben een beperkt aantal landen, een verzorgingsstaat. Wat zie je in de praktijk. De vluchtelingen gaan vooral naar de landen met een welvaartssysteem. Het mooie daarvan is, je krijgt gratis geld en een huurhuis. Dit gaat ten koste van de groep die er al woont. De vluchtelingen die niet verhuizen naar een verzorgingsstaat, zijn juist de vluchtelingen die je wilt hebben. Die kosten niets, maar brengen geld op.
  Los de bovenstaande problemen op, en de toestroom van mensen zal dan beperkt zijn.

 4. Hugo: Ik ben een alleenstaande vader, chronisch ziek, moet rondkomen van bijstand.. elke maand lopen de schulden verder op omdat de keuze heel simpel is : eten of betalen..
  Helpt u mij ook???

 5. @Hugo Bent u soms vanaf links aan komen vliegen op het libertaristisch honk? Ik vraag het. Omdat u kennelijk voor goed doel heeft gespeeld met vluchtelingen hulp / vakantie bieden. Linkse mensen houden daar ook van. Vandaar.

  U weet niet dat veel mensen op eigen bodem moeten kiezen tussen water trappelen of verzuipen? Kijk ook eens naar de vraag van Dirk hier beneden. Ik zou best wel benieuwd zijn wat uw antwoord is op zijn vraag.

  • Misschien kan Dirk zijn politiek stroman aanschrijven ..alleen wanneer hij dit stemrecht gebruikt heeft, anders een korte vakantie bij Hugo!

   @Larissa Is er nog plaats onder uw rechtervleugel?

  • Ik word betaald door de CPN and de KGB. Het zijn goede werkgevers. Vandaar!

 6. Je kunt het vluchtelingen- of migratieprobleem niet oplossen door alleen naar de gevolgen te kijken. Je moet naar de oorzaken kijken. Gevolgen bevechten is een gebed zonder einde. Maar er is geen enkele overheden of NGO die de oorzaken wilt oplossen.
  – oorlog (het westen en het oosten zijn in conflict met elkaar in het Midden-Oosten en Afrika) en de mensen die er wonen zijn het slachtoffer.
  – verzorgingsstaat (een aantrekkingskracht voor mensen die nooit willen werken en zullen zich dus nooit ontwikkelen) Er zijn genoeg lui die niet meedoen in de samenleving, en dat hoeft ook niet want zij krijgen hun natje en droogje.
  – chantage: je krijgt olie maar accepteer wel import van onze landen. Ik kan mij goed voorstellen dat Midden-Oosten landen dit middel toepassen. Want het Midden-Oosten en Afrika stagneerden qua economische en sociale ontwikkeling voor het olie tijdperk. Migranten sturen geld op naar hun thuisland en je kunt de migratie als dreigmiddel gebruiken. Sommige islamgroeperingen dromen van het veroveren van Europa voor de Islam. Migratie komt deze groeperingen dan ook goed uit.
  Zoals een turk ooit bij de DWDD ooit aangaf: het westen krijgt het bergvolk en de gekken, dan zijn wij er tenminste vanaf.

Comments are closed.