TT: Bij huwelijksfeesten of recepties bij eet- en drinkgelegenheden blijft de regel dat gezelschappen niet groter mogen zijn dan vier personen of één huishouden.Bij kerkelijke vieringen mogen 100 mensen zijn.

Terwijl er in Restaurants en andere ruimtes max 30 personen mogen.

Ik verwacht dat er nu heel wat nieuwe Kerkgenootschappen opgericht gaan worden: De dagelijkse viering van Het Laatste Avondmaal in deze Corona tijd ligt voor de hand. Maar ook Eettempls, Lucullus Genootschappen en de Gelovigen van de Grande Boeff, zullen niet alleen van elkaar en het eten genieten, maar ook nog eens van de extra belastingvrijdom.

Verder geeft dit ook een mooi nieuw verdienmodel voor de bestaande kerken, door een  combinatie met een restauranthouder aan te gaan.

eet smakelijk, maar wel vooraf even bidden!

 

3 REACTIES

 1. De kerk is zo gek nog niet. Daar wordt iig nog gewoon kerstfeest gevierd ipv lichtjesfeest. Ik word steeds conservatiever nu al onze tradities met
  de snelheid van een blitzkrieg overboord worden gegooid

 2. Leuk stuk 🙂

  Ik heb toch nog steeds weinig in de kerk te zoeken. Ik denk dat eerder een zegen wordt gevraagd voor Rutte en de Jonge opdat zij veel wijsheid zullen ontvangen en moed zullen vinden door te gaan in deze donkere dagen, dan dat er gepredikt wordt dat waarlijk leven met God als vader betekent dat je het kwade benoemt en bestrijdt. Zonder te haten.

  Bijna alle christenen betogen naastenliefde. En gebruiken dat mi als excuus om het hoofd te buigen voor al onze nieuwe medelanders. Inclusief de mensen die onbeschaamd meerdere keren per dag bidden om de dood van Atheïsten en Christenen.
  En dan komt de collectezak ook nog een paar keer voorbij voor arme kindjes.
  Nee niet mijn ding 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in