43 REACTIES

 1. Verzet tegen de maatregelen (van de overheid) lijkt mij niet de juiste keuze. Corona is de tegenstander. Niet de overheid. De richtlijnen zijn duidelijk en tijdelijk. De zorg, de economie, de mens zullen er wel bij varen.

 2. @Bertuz

  Natuurlijk kent libertariër Bertuz het verrotte leven van de politiek en overheid en kan daarom alleen nog maar cynisch reageren.

 3. Ook als er geen overheid zou zijn, zou ik de richtlijnen volgen. Ik volg ze uit sociaal economische overwegingen. Ik ben mijn eigen gids. Niet de overheid. En aan al diegenen die zich tegen de overheid willen verzetten, doe beide.
  Een Duitser zou opzij gaan als je hem dat zou vragen. Een Nederlander niet. Hij zou zeggen waar bemoei je je mee en waarom. En vervolgens door een bus worden overreden.
  Volgens mij is een libertarier meer dan een mens die zich slechts tegen de overheid verzet. Of vergis ik mij?

  • Je verdiepen in wat er sinds maart 24/7 gepusht wordt door de – niet bepaald betrouwbare – media en politiek, zelf onderzoek doen, niets voor waar aannemen omdat je buren of de tv het zeggen, oorzaak, gevolg en consequenties bekijken, de geldstromen volgen, teruggaan in de geschiedenis en soortgelijke scenarios naast het huidige leggen, je gezonde verstand gebruiken, het herkennen van angstmodellen en wie hiervan profiteert, het nieuws internationaal volgen, het nieuws vanuit alternatieve bronnen tot je nemen en tot op het bot ontleden wat de roverheid nu werkelijk zegt. Pas als je dit doet, kan je je een weloverwogen mening vormen. En dat zie je bij veel libertariers gebeuren.

   • Nee Bertuz jij bedankt..als een modelburger die een kritische kijk houd en toch haarscherp aanvoelt dat de ingeslagen weg van de groep, volgzaam maar oplettend, en op het scherpst de afweging kan maken wat er nu moet gebeuren. Top! Maar ja, ik ben me maar alleen behoor niet tot een groep in wil graag individueel en zelfstandig door het leven en bepaal zelf wel hoe en wat en kus geen fasces, voor mij de dood of de gladiolen.

  • @Bertuz

   Die overheid is er, de rest van wat je stelt is hypothetisch en stinkt naar angst.

   • Zeker is die overheid er. Er zijn veel meer dingen. En?
    Vervang ik de Duitser door een klok. Een kapotte klok geeft per etmaal ook twee keer de goede tijd aan. Wie weet heeft de RIVM of de overheid het bij het rechte einde. Misschien ook niet.
    U kent mij niet. Maar het staat u vrij aannames te doen tot u een ons weegt.
    Gelukkig heb ik zelf een kompas. En hoef ik mij niet slechts af te zetten tegen.

   • @Bertuz

    Niet bang, maar gewoon achterlijk?

    De ziekelijke aannames zijn aan de onderdrukkers, die menen te pas en te onpas, tegenwoordig vooral, maar van alles te kunnen beweren. De gevestigde media, politiek en overheid staan er bol van en wordt geslikt voor zoete koek.

    En je kompas is nul waard. De overheid denkt, bepaalt en schijt voor/op jou. Je bent niet meer van jezelf, helemaal in de wereld die aanstaande is.

    Mensen met jouw denkbeelden zijn gevaarlijk voor de algemene en persoonlijke vrijheid en gezondheid. Mijn wens bij verplicht vaccineren is dan ook dat dergelijke mensen als eerste voor de bijl gaan. En voor de bijl gaan ze.

   • Voor de bijl gaan kan betekenen; acute kanker door verplichte vaccinatie in een psychologische oorlogsvoering in operatie covid.

    “Jammer dat Ryan niet wijst op het feit dat men bij de grote farmaceuten het vaccineren tegen Corona niet ziet als iets eenmaligs, maar als een jaarlijks terugkerende operatie die als de griep kan worden bestreden met een injectie (die als met het griepvirus regelmatig niet of slecht zal werken…)…. Als dat inderdaad gaat gebeuren zal men een Coronapaspoort nodig hebben om ‘mee te mogen doen in de maatschappij”

    https://deazijnpisser.blogspot.com/2020/06/corona-angst-psychologische.html?m=1

   • …..Voor alle duidelijkheid; een vaccin is niet om mensen gezond te maken, want gezondheid zit in je lijf reeds ingebakken, dat heet een natuurlijk afweermechanisme die in stand gehouden wordt met voldoende rijke en efficiënte voedingsstoffen. Een vaccin zal dit natuurlijke afweermechanisme overhoop gooien, uitschakelen of zelfs voor altijd buiten werking stellen, waardoor vele ziektes, o.a. kanker (symptoom) de kop op kunnen steken. Gezondheid zit niet in een vaccin, maar in de manier van voeden en leven. Heel opmerkelijk dat alles hardcore wordt ingezet op het dna mutant/gif vaccin en niets anders dan alleen maar het vaccin en alles en iedereen door de farmaceutische deur naar buiten moet, met opmerkelijk het wedden op één paard (voor Nederland AstraZeneca).

  • ???? De overheid heeft 7 maandan de tijd gehad om alles op orde te krijgen, ze hebben geen zak gedaan. Geen wonder dat niemand nog enig vertrouwen heeft in wat ze uitbraken.

 4. Covid vs Tirannie?

  “De Russische oppositieleider Alexej Navalny gaat ervan uit dat president Poetin achter zijn vergiftiging zit.” (NOS)

  De mainstream maakt zich nogal druk om een veronderstelde vergiftiging door Putin met novitsjok in Verweggistan met één van de meest dodelijke giffen, naast covidsjok vaccins. Maar dezelfde horror mainstream zet geen enkele vraagteken bij het injecteren van 17 miljoen Sklaven met een hals-over-kop geproduceerde Hugo de Kankerjonge vaccin? Met dergelijke mainstream vrienden ben je geen Putin meer nodig.

 5. @Lust, de overheid denkt niet voor mij. Al weer zo’n aanname. De overheid heeft kennelijk wel een grote invloed op jou. Geen beste overigens. Je brengt het zo is mijn indruk niet verder dan verzetten tegen die overheid en schelden op je medemens. Tsjonge.

 6. @Bertuz

  De overheid heeft op niemand een beste invloed, schijnbaar alleen op degene die levensmoe is of geen respect toont voor zijn eigen lijf en leven of zichzelf wijsmaakt dat de overheid geen invloed heeft op zijn of haar leven en niet voor ze denkt. Droomt fijn verder.

  En schelden op je medemens? Zie jouw types, politici, ambtenaren c.s.en goedgelovige Sklaven niet als medemens, wel als heel gevaarlijk en als tegenstanders en de grootste bedreiging van mijn vrijheid en leven en vecht niet, maar verdedig mij tegen al dergelijk gespuis. En een beetje zogenaamd ‘schelden’ in het kippenhok, ach, waarom niet?

 7. @Peter, ik ben mijn eigen gids. Ik heb niemand nodig om mij tegen af te zetten. Evenmin heb ik iemand als voorbeeld nodig. Ik doe mee met wat mij een goede weg lijkt. Ik zie de zorg, de economie, vrijheid, mijn medemens als groot goed.

 8. Tja..chantage of moestuin…s’nachts de gevel uit de super halen…blikvoer…de buren…sterven.

  • @Larissa Wat ik ga doen is niet zo interessant ik denk dat je bedoeld ..Wat kunnen we nog doen? Niet veel meer dan zelfstandig worden, zelfvoorzienend, a-politiek, buitenaf wonen, dikke hond, kleine hond, messenset, kettingzaag, waterput, kippen, moestuin, geen schuld, lezen en doorgronden, krachttraining, mma, off-line, goud en zilver muntjes, heel veel muziek, zingen, filosoferen, asymmetrisch bewegen en reageren maar met name niet liegen tegen jezelf..doe je dat wel eens Larissa?

   https://youtu.be/uCGD9dT12C0

  • tja mvl, hoofd koel houden, mediteren ..ach budha hoefde ook niet te mediteren vraag maar aan Eckhard Tolle en welke gekte doelt u op? De groep we?

   Mijn vraag is nog niet beantwoord mogelijk niet te veel naar down-muziek luisteren….kijk eens een film…. https://youtu.be/HWouj1kotGc of uit de oude doos… https://youtu.be/fsJ3JjpZyoA koperblazen liegt er niet om!

 9. Dankzij lieden als Lust krijgen we binnenkort een coronawet, meer druk op de gezondheidszorg, meer druk op de economie, hogere lasten straks, langere duur van herstel. Een score om trots op te zijn.

  Niet alles wat de overheid doet, is per se slecht. Niet alles wat de overheid wil of doet hoef je te omarmen. Wees gewoon de koetssier op de bok van je leven.

  Ik rijd ook niet expres door rood, omdat dat stoplicht daar door de overheid is neergezet. Ik stop, omdat ik geen ongelukken wil. Ook zonder dat dat rode licht daar staat, zou ik stoppen. Gewoonweg, omdat ik geen ongelukken wil.

  Verzet om het verzet schiet zijn doel voorbij. Klagen over of aan het adres van de overheid is vaak zinloos bovendien. Vergeet niet dat de overheid zijn bevoegdheden krijgt van het parlement. Aan dat adres klagen, heeft om die reden alleen al, meer zin. O ja, klagen is iets anders dan schelden of het stapelen van drogredenen. Wees geen smet op het blazoen.

  • Bertuz ik blijf je autonomie waarderen ook als je dingen schrijft die mij niet zo liggen, Aangaande je stoplicht verhaal (als voorbeeld)..zo;n 35 jaar geleden wonend te Denhaag kwam je s’avonds weleens bij rode stoplichten om te wachten op groen terwijl er geen verkeer was en ja dan reed ik bewust door rood dit zonder gevaarzetting.

   Corona laat zich door de cijfers en ervaringen kennen als uiterst gemeen griepje met name voor ouderen (80+) met andere extra medische aandoeningen. Ik vind voorzichtigheid een goede zaak maar voorspel je dat de armoede die over 2 jaar door de wereld waait buiten het voorstellings vermogen ligt. Dit alles veroorzaakt door een politiek en media geregisseerd reactie op een probleem. Er word een andere agenda gespeeld dan corona maar ja wat maakt ’t verder uit tis een meerderheid.

   Beschaving en democratie is nooit iets geweest om mee te flaneren dat kunnen we gezien de geschiedenis en behandeling van mensen onderling wel stellen, ik zou nu natuurlijk weer kunnen linken naar 265miljoen doden of het fiatgeld en de armoede het is niet anders er gewoon doorheen sturen en de vruchten plukken….toch.

   Die coronawet komt er door de meerderheid (democratie) niet door een enkeling, geen zondebokken opvoeren dat staat je niet en gaat richting een Sofie”s choice scenario…hullie zullie…tis politiek opportunisme !

 10. @Bertuz

  Buigende gladde non-libertarische aal die
  z’n hele leven vergeten is op deze planeet te landen, dat je bent. En stoïcijns beweert voor zichzelf onafhankelijk op te kunnen komen, maar ondertussen braaf toch moet luisteren naar de loopjongens, de rot tot op het bot politiek en overheid. Zwakke betoogjes met ergens zielig begripvol bejegenen van de overheid, want er zit altijd nog koren tussen het kaft. De politiek en overheid zijn, nogmaals, verrot tot op het bot, het is slechts een kwestie van dat hoofd uit de drek trekken, om het te willen zien.

  Dankzij jouw soort old school believers gaat het juist fout. De broek laten zakken voor de overheid en je laten nemen en dan vervolgens beweren de koetsier op de bok van je eigen leven zijn? En dan gaat “u” zeker de illegaal geplaatste corona ‘verkeerslichte’ negeren?

  Denk dat jij als eerste, braaf, ieder jaar een demonische kankervaccin in z’n lijf laat jassen en daar vervolgens anderen de schuld van durft te geven dat het zover is gekomen. Gereformeerde kun je het niet bedenken.

  Kleine tekstcorrectie: “Dankzij gevulde koeken, helden-op-sokken en broekzakkers, types Bertuz, krijgen we binnenkort een coronawet, meer druk op de gezondheidszorg, meer druk op de economie, hogere lasten straks, langere duur van herstel. Een score om trots op te zijn.”

  • ….En dan gaat “u” zeker de illegaal geplaatste corona ‘verkeerslichten’ negeren?

   Denk dat jij als eerste, braaf, ieder jaar een demonische kankervaccin in z’n lijf laat jassen en daar vervolgens anderen de schuld van durft te geven dat het zover is gekomen. Gereformeerde kun je het niet bedenken.

   Kleine tekstcorrectie: “Dankzij gevulde koeken, helden-op-sokken en broekzakkers, types Bertuz, krijgen we binnenkort een coronawet, meer druk op de gezondheidszorg, meer druk op de economie, hogere lasten straks, langere duur van herstel en spoedwet, niet te vergeten. Een score om trots op te zijn.”

 11. Laat Bertuz maar schuiven, dan komt het vast en zeker wel goed. “Follow the leader”, vergeet niet een pak watjes mee te nemen.

  • En, vergeet niet, als ’t kaartenhuis, het systeem, niet meer in de lucht gehouden kan worden en de ECHTE pleuris uitbreekt en het fysiek overleven wordt, dan vraag ik mij af of de helden-op-sokken wel in staat zijn zich te verdedigen met hun papieren knuistjes en boterzachte lichaampjes. In volledige duisternis zullen er letterlijk koppen rollen en mensen elkaar afmaken en opvreten en de politiek correcten, de braven met de rede, de slappe broekzakkers die gewend zijn het vechten met de kont af te kopen, wat gaan deze slapjanussen dan doen, als het slappe is omgeruild voor de waarheid, de keiharde werkelijkheid. Vechten? LOL!

   • @Larissa

    Dank voor je alleraardigste reactie. Denk buiten de comfortzone en er gaat een wereld voor je open. Maar misschien krijgen mensen als jij en zelfs ‘onze’ Bertuz gelijk en valt het allemaal wel mee, in een pré-tweede wereldoorlogs denken en viel het toen ook al wel mee, Nederland blijft neutraal enzo, hoezé. De soep zal wel niet zo heet worden gegeten, toch? We wachten af en tot die tijd blijf ik mezelf.

    De dromen zijn zoet en leven doen we tussen de beide oren en de satanische karavaan trekt verder, overheen.

    Wel bIJzonder, de mens heeft geleerd zuinig op z’n spulletjes te zijn, spik en span in’t huisje, geen stofjes, geen krasjes maken op de auto anders is het oorlog, maar het lijf en zelfbeschikking schijnen zonder pardon, zonder noemenswaardige protest uitgeleefd en uitgewoond te mogen worden. Wie vervolgens deze materie omdraait en prioriteit legt bij het gezonde verstand en z’n muil opentrekt is

 12. …..de schuldige, fout en pleegt verraad aan de burgerlijke gehoorzaamheid, politiek en overheid, de (naar kadaver stinkende) correctheid. Ja, de kippetjes willen nu eenmaal geen onrust in het hok en Ruhe und Ordnung muß es sein und Arbeit macht frei.

  Zoals 1933-1945 en tot op heden met de Amerikaanse bezetting.

  • Let op: zodra de wakkere en zuivere oprechte intellectuelen en dwarsliggers worden afgevoerd naar gesloten inrichtingen of kampen, dan weet men achteraf dat de broek laten zakken niet heeft geholpen. Tijdens en voor de opstanding van de regering Adolf H. dacht men ook dat de broek laten zakken geweld, oorlog en verraad, honger en dood konden worden voorkomen en een eigen koers varen erlaubt war.

   De geschiedenis herhaalt zich in een modern jasje en Adolf heet nu Corina.

 13. @Larissa

  Helder, je hoofd koel en opgeruimd houden, maar blijf scherp, iets met knollen voor citroenen. Het zijn altijd nog gladde verkopers en kwartje souteneurs in den Haag, de loopjongens van de werkelijke machthebbers en die hebben niet zoveel op met het protesterende volk.

 14. Er gaat een zwarte markt ontstaan voor tussenhandelaren die niet te beroerd zijn om met hun muilkorf op wat boodschappen voor je te halen, net als voor jongeren onder de 18 die alcohol en tabak willen hebben. En zoals de drugshandel natuurlijk. Of je laat je spullen on-line bezorgen. Legio mogelijkheden naast de (gezonde) moestuin.

Comments are closed.