Vrijspreker: Bij mijn eerste baan kreeg ik uitgelegd dat hoe meer handtekening er ter goedkeuring nodig zijn voor een project, hoe minder mensen het lezen. Hoe werkt dat?

Opperdienaar: Als iemand een project voorstel moet beoordelen en hij ziet dat er 20 handtekeningen vereist zijn en hij is de eerste, dan is hij geneigd te denken:”Ik heb het druk, die 19 anderen zullen de fouten er wel uithalen” Maar als het voorstel bij nummer 20 komt en die ziet al 19 handtekeningen staan, denkt deze:”Die zullen er allemaal wel goed naar gekeken hebben. Ik heb het te druk om het helemaal door te lezen” Dus een document dat 20 handtekeningen vereist, wordt minder goed gelezen dan een document dat er maar 2 nodig heeft. Dit brengt ons bij democratie.

Als een voorstel door 16 miljoen mensen beoordeeld moet worden, kun je bovenstaande lijntje van 2 naar 20 naar 16 miljoen doortrekken. Dus je kunt wel nagaan hoe goed de onderdaan naar dat soort voorstellen kijkt.

En ik moet zeggen, met die pandemie was ik er weer ingetrapt. Die kwam zo massaal binnen zetten, aanrollend vanuit China naar Italië, stapels lijken te zien op je beeldscherm. Zo groot kan een scam toch niet zijn? Het was door miljarden mensen beoordeeld. Wie gaat daar nu van zeggen dat het waarschijnlijk een hoax is? Dan moet je sterk in je schoenen staan. Nu denk je misschien dat het vreselijk moeilijk is om een dergelijk grote scam geloofwaardig te houden. Maar met deze opschaling kan de onderbouwing ook minder, want als je het lijntje doortrekt van 16 miljoen naar 6 miljard mensen, wordt er nog minder kritisch naar gekeken. Was de media niet 2 jaar in de weer met het verhaal dat Trump een Russische agent was. En bleek dat niet alleen onzin, maar een torpedo in de Trump regering opgezet door Hillary Clinton [1][2][3]. Je wilt geloven dat de groep correct is. Ik heb wel eens eerder de Asch conformity test laten zien:

Wat ziet mijn oog voorbijkomen? Het totaal aantal doden in de USA de afgelopen jaren, waarbij de laatste 3 maanden van 2020 geëxtrapoleerd worden omdat er nog geen data van is. Het aantal doden  in 2020 wijkt dus niet af van andere jaren. Wat?? Nu kun je daar nog van alles over zeggen. Misschien zijn er minder doden door binnen blijven en meer door het virus en compenseert dat elkaar. Hoe dan ook in Afrika gingen 10.000 kinderen per maand dood door lock downs want deze pandemie kende zijn gelijke niet. Nu trekt de WHO zijn handen af van een lock down omdat de armoede waarschijnlijk verdubbeld en de kinder ondervoeding ook. Voor wat?

 

We deden het natuurlijk allemaal om de ouderen te beschermen volgens de heersers. Hier het resultaat vanaf minuut 31:30.

 

12 REACTIES

 1. Morgen de stemming noodwet en in de avond direct een persconferentie met nieuwe maatregelen, reken er maar op dat niemand meer de deur uit mag en doe je dat toch wordt je in elkaar getrapt door “onze” politie agenten, het zal niet lang duren voor ze op je schieten. Je hebt gezien de afgelopen 7 maanden hoe ze tekeer gingen tegen mensen, ik kan er niet meer om lachen om die lieden met mondkapjes en de winkels die het adviseren. Er zit trouwens Teflon in die mondkapjes dat langzaam je longen dichtslibt, er is meer “corona” in gebieden waar 5G (wat ingezet wordt als wapen zoals Mona Keyzer liet vallen in de 2e kamer, op youtube te vinden) actief is, ook geen toeval. Dit gaat om genocide en we kunnen er niks tegen doen want we zijn met te weinig, verdeel en heers heeft weer zijn werk gedaan.

  • Je ziet in de maatschappij dat alles draait om het uitoefenen van macht over anderen; geld, maatschappelijke functie, iemands levensbehoeften of iemands verslavingen zijn de middelen die men daarvoor gebruikt.
   Kijk naar politieagenten of Boa’s die thuis niets te vertellen hebben maar op straat hun macht kunnen botvieren; voelen ze zich toch weer wat beter.
   Kijk naar politici en bestuurders die hun functie misbruiken om anderen te onderdrukken; ze voelen zich dan belangrijker en beter .
   Kijk naar mensen die tot sex of andere misdaden dwingen en vervolging afkopen met hun geld.
   Kijk naar de drugsmaffia die mensen verslaafd maken zodat die van hen afhankelijk zijn en tot alles bereid zijn.
   Ik heb geen enkele illusie dat dat ooit zal veranderen; dus “if you can’t beat them, join them”. Pak ze terug met dezelfde middelen als zij hanteren; struggle for life en survival of the fittest .

  • @Willem

   Tegenwoordig is alles mogelijk en niets is te dol voor de farmaceutische maffia. Teflon? Waarom niet? Of wel iets anders.

   “De rechtbank in het Amerikaanse Missouri heeft woensdag geoordeeld dat Johnson & Johnson 2,1 miljard dollar (zo’n 1,8 miljard euro) aan schade moet betalen vanwege de verkoop van babypoeder. De rechtbank stelde dat de talkpoeder eierstokkanker heeft veroorzaakt omdat er asbest in zat.24 jun. 2020”

 2. Hartverscheurend om die oma te zien in die laatste link. Krijg niet het idee dat door corona maatregelen haar kwaliteit van leven erg is verbeterd. De ‘ Mask people are sheeple’ clip aan het begin van de video is erg leuk overigens.

 3. Er zijn ook mensen die hun mondkapje uit vrije wil dragen. Daar is toch niets op tegen. Of hebben deze mensen geen recht op vrije keuze? Libertarisme alleen voor gelijkgestemden? Libertarisme een licentie om mensen voor schaap weg te zetten zonder ze te kennen, zonder te weten wat ze beweegt.

  • Is dat zo?…geen groepsdruk…zeker? Wat is dat ..vrije wil…een vrije keuze.

   • Precies, wat is dat? En wie weet aan groepsdruk te ontsnappen? En hoe zeker is het dat iemand aan groepsdruk is ontsnapt? En wie heeft de wijsheid in pacht om dat met zekerheid te kunnen beoordelen? Libertariers zijn waarschijnlijk ook slechts schapen. Of hebben die alle wijsheid in pacht?

   • @Cassandra, “vrije wil en vrije keuze” kan je ook laten voor wat het is. Dezelfde oorzaken hebben dezelfde gevolgen. Maar dezelfde gevolgen hebben niet per se dezelfde oorzaken. Integendeel die kunnen zelfs heel goed verschillende oorzaken hebben. Dat iemand een masker opzet (gevolg) kan komen door de overheid (oorzaak), maar kan ook komen, omdat iemand er iets in ziet (oorzaak), ook al zou dat ten onrechte zijn of door domheid zijn ingegeven.

   • natuurlijk en alu hoedjes mag je ook dragen van Libertariers, net als kometenhelmpjes, die statistisch gezien, beter werken.

   • @Bertuz

    Libertariers zijn waarschijnlijk ook slechts schapen. Of hebben die alle wijsheid in pacht?

    Bertuz de broekzakker wel?

Comments are closed.