Een zaak waar ik nog nooit een politicus over heb horen spreken, is hoe de overheid het geld, de bezittingen en last but not least het leven van de burgers denkt te beschermen in het geval een vreemde overheid Nederland binnenvalt.

Bestaat er een opdracht om in dat geval alle registraties die voor de staatsburger schade kunnen veroorzaken, te vernietigen of te wissen?

Of is het de bedoeling dat alle beschikbare informatie aan de bezetter overgedragen wordt, zodat deze zich stante pede kan toeëigenen wat van zijn gade is?

Is over deze problematiek binnen de overheid ooit overlegd, of is het de bedoeling, dat dezelfde gedragslijn wordt gevolgd als in 1940, als gevolg waarvan velen niet alleen hun geld en hun goederen, maar ook hun leven verloren?

Hugo van Reijen

17 REACTIES

 1. Hugo, heb jij werkelijk de illusie dat Nederland nog niet is overgenomen?
  Het volk is verwaterd, de natie bestaat slechts in woord, we zijn geen baas over ons eigen geld.
  De registratie moet nu juist blijven bestaan, erg handig voor bijvoorbeeld de WHO.

  • Heel Nederland is al een vreemde mogendheid, ik voel me hier al een tijdje niet meer thuis.

 2. Enige loyaliteit jegens NL voel ik al lang niet meer. Misschien heb ik dat wel nooit gevoeld. Wel ben ik in dienst geweest. Iets wat ik nu nooit meer zou doen. Loyaliteit, zo is mijn indruk, bestaat sowieso zo goed als niet meer. Misschien heeft loyaliteit nooit bestaan, behalve dan in de hoofden van romantici.

  • Ik ook niet! Na de oorlog werden terug gekeerde krijgsgevangenen door Wilhelmina bestempeld als lafaards. En omdat Wilhelmina dat zei, werden ze door de Nederlanders met de nek aangekeken.

   Wilhelmina was volgens prof. L. de Jong en geschiedschrijver Fasseur echter verslaafd aan de “medicijnen” crack en methadon; er was volgens betrokken ministers in Londen niet mee samen te werken en aan haar oordeel werd sterk getwijfeld.
   Onze overheid in Nederland werkte niet bepaald tegen de bezetter als het ging om Joden oppakken; in tegendeel.
   Ik heb nog een appeltje te schillen met de Nederlandse overheid.

 3. Nederland is allang bezet; door de EU om precies te zijn, de moderne voortzetting van het Derde Rijk. Met de grote politieke partijen als collaborateurs.
  Ons is wijs gemaakt dat de EU goed zou zijn voor vrede en welvaart; dat is gelogen. De EU is vooral goed voor grote bedrijven en corrupte politici; gewone burgers worden meer en meer slaven die dienen te betalen voor de grootheidswaanzin en machtswellust van EU-politici.
  En wil je eruit, zoals het VK, dan wordt je gechanteerd door diezelfde EU; want je moet wel een voorbeeld stellen.

 4. Bij aanvang der vijandelijkheden 10 mei 1940 , tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Duitse Rijk , gold als hoogste internationaal gezag : de bepalingen zoals neergelegd in de conferentie van Den Haag ( 1910 ) , ook wel genoemd ” Haags Landen Oorlogs- regelement ” , hierna afgekort tot HLO.

  Volgens dit HLO kan de inwoners / ingezetenen een heffing / schatting worden opgelegd , om de bezetting in stand te houden , het is aan de bezetter om te bepalen hoe deze vorm krijgt.
  En daar er na 13 mei 1940 er geen bevoegd gezag meer in het veroverde gebied meer aanwezig is , was de veroverende partij gedwongen , om zoals vastgelegd in Art. 43 , ter handhaving ( geinig woordje ! ) van de openbare rust en orde , alle juridische midden te gebruiken die voorhanden zijn , dus ook de GRONDWET ( 1815 ) .

  Dus vanaf het moment van de proclamatie van vertrek ( 13 mei ) , waarin de zetelverplaatsing der regering wordt bepaald en aansluiting bij de geallieerde machten , moet na een bepaalde periode in acht te zijn genomen , de grondwet gewijzigd , en alle bevoegdheden toekomend aan Koning en regering , overgedragen aan de Commissaris voor het bezet gebied , wiens standplaats Den Haag is ( regeringszetel ) .

 5. De ontheemding is lang geleden in gang gezet en werpt al vruchten af, gezien eerdere reacties. De opmerking ‘de Nederlander bestaat niet’ van Maxima kwam niet uit de lucht vallen. De coronamaatregelen helpen goed bij het vervreemden van onze eigen achtergrond. En we laten het ons welgevallen. Af en toe een reactie op een artikel of social media en we zijn onze irritatie weer even kwijt. Stel dat we die uitlaatklep niet hadden. Dan hadden we het torentje misschien al bezet. Wie weet.

 6. @Anders

  “De coronamaatregelen helpen goed bij het vervreemden van onze eigen achtergrond.”

  Een gefaseerde globale uitroeiing (Ausrottung) van overbodige en ouderwetse levensvormen in een ongekend grote omvorming van verschillende systemen. Bejaarden, 55+, fysieke en geestelijke gehandicapten, werklozen, kritische (anders)denkers etc. systematisch opruimen d.m.v. ‘vaccin’, drastische omvorming naar volledig digitaal geldsysteem, transhumanisme met een zogenaamde perfecte onmenseLIJKking, zonder roots, zonder historisch en nationaal besef of enig rationeel en menselijk empathisch vermogen. De perfect geschapen, controleerbare en stuurbare robotslaaf.

  Daarbij zal de kwantiteit van de mensheid groots omgevormd worden naar een (onmenselijke) zogenaamde ‘betere’ kwaliteit bij een veel kleinere aantal mensen. De Georgia guidestones zouden best wel eens dichterbij de waarheid kunnen liggen dan gedacht.

  We staan nog maar aan het begin van een giga grote (heel geestesziekelijke) omwenteling

 7. En nu de vraag wie eigenlijk bepaalt wat waar is en wat niet.

  Media zijn het afgelopen halfjaar aan het schreeuwen om de verplichting om een mondkapje te dragen. De enige onderbouwing daarvoor is dat ze het in het buitenland ook doen.
  Medische mondkapjes helpen inderdaad maar daar zijn er te weinig van. Daarom ook werden in verpleeg- en bejaarden- huizen geen mondkapjes geadviseerd bij de eerste golf; feitelijk staatseuthanasie op ouderen.
  Nou is al lang en breed aangetoond dat gewone mondkapjes aerosolen echt niet tegen houden en eerder slecht dan goed voor je zijn bij langdurig gebruik. Toch heeft het kabinet besloten om deze mondkapjes binnen sterk te adviseren.
  Waarom? Omdat dit kabinet het in zijn broek doet voor de media en het overgrote deel van de bevolking nog in de middeleeuwen verkeert van: “het staat in de krant of het is op TV dus het is waar”.
  De media als hoeders van de waarheid? Laat me niet lachen. In de USSR hadden ze een staatskrant die heette de Pravda, hetgeen waarheid betekent. Nog nooit zoveel leugens en manipulatie gezien. Onze media zijn niet anders.
  Onze overheid is zo dom als het achtereind van een varken. De enige reden dat ik binnen een mondkapje zal dragen is de boete die staat op het weigeren.

  • Postmodernisten beweren dat er geen waarheid is. Met andere woorden alles klopt. Het lijkt mij niet meer dan een excuus. Gemakzucht als bron voor inzicht.

   • Facebook verwijdert elke link of support met Q-annon. Omdat Q-annon leugens zou verspreiden, maar wie zegt dat het niet waar is wat ze zeggen?
    Wie bepaalt eigenlijk wat leugen is en wat niet? Facebook zelf of een of andere Overheid die hier niet van gediend is?
    In ons land ligt het waarheidsonderzoek en dito waarschuwing bij Nu.nl, dat net zo hard in het Overheidsstraatje praat als de Pravda deed bij de communistische partij. En andere media volgen braaf.
    Hoe dan ook, dit is het einde van de vrijheid van meningsuiting. Daarom heb ik geen enkele abonnement op een krant of omroep; ik weiger te betalen voor hersenspoeling en de enige manier om ze te treffen is in hun inkomsten.

  • “de overheid is zo dom als het achtereind van een varken”
   Waarom beledig je varkens?

 8. Larissa, jij bent een van de weinigen die begrijpt wat er speelt. En die ook snapt dat onze overheid met ons een spelletje speelt.

Comments are closed.