Luister Vrijheidradio via:

Mixcloud | Itunes | Stitcher | Anchor | Spotify | Archive | RSS

Volg ons:

Facebook | Twitter | Minds | Memo.cash | Steemit | Telegram

Als MP3 Downloaden:

128kbps


In  deze aflevering van Vrijheidradio behandelen we het volgende nieuws:

Presentatie: Peter. Lukas, Yoshi en Johan

2 REACTIES

 1. Je loopt een paar jaar achter met het nieuws uit Zweden: “By Johnthomas Didymus | 21 June 2013” en op “January 7, 2018” hebben ze het artikel maar weer eens naar boven geschoten als clickbait of zo.

  Vorig jaar ben ik in Zweden geweest en heb niets gemerkt van verplicht zitten op de plee. Hoewel ik de Zweedse politiek hier wel toe in staat acht.

  • Daar heb ik helaas aan meegedaan. Want met een credit card betalen is handiger dan Kronen uit de automaat halen en onverhouden als je naar huis gaat. Ik ga vast nog een keer naar Zweden maar weet niet wanneer. Misschien moet ik binnenkort maar de midwinter-nacht gaan vieren in Lapland of zo. In Zweden zijn de cafe’s nog open, en een biertje kost ‘maar’ 10 euro (ongeveer).

   Waar ik het doorgeschoten feminisme op de WC al langer van ken in Zweden is in openbare gebouwen. Op de luchthavens bijvoorbeeld. Omwille van een wazig ideaal zijn daar één soort WCs waar m/v/x voor in dezelfde rij moeten staan. Iedereen even lang waardoor de niet-mannen nu extra lang moeten wachten want de wel-mannen in de rij hoeven doorgaans alleen te pissen en dan zijn urinoirs toch echt handiger voor iedereen. Misschien moet je daar wel verplicht zitten op de WC maar daar heb ik mij nooit iets van aangetrokken.

   Ik heb de podcast niet beluisterd, hou toch meer van geschreven tekst waar ik doorheen kan lezen. Of de Zweden gehoorzaam zijn kan ik niet goed beoordelen. Maar op zichzelf zijn ze wel, ook volgens een Zweedse kennis van mij. Op zichzelf met de overheid als pappie en mammie van iedereen.

Comments are closed.