Artikel overgenomen van de LP: Morgen zijn de Amerikaanse presdentsverkiezingen. In de rauwe tweekamp van wat een duopolie is geworden is het verfrissend dat ook, in alle kiesdistricten, nog een derde kandidaat voor het presidentschap meedoet.

De kandidaat van de op twee na grootste partij in de Verenigde Staten is een vrouw en ze heet Jo Jorgensen. Jo woont in – hoe kan het ook anders – Libertyville, Illinois en ze kandideert namens onze zusterpartij: de Libertarian Party.

In 2016 verdrievoudigde de toenmalige presidentskandidaat van de Libertarian Party, Gary Johnson, de aanhang naar 3,28%, ofwel meer dan 4 miljoen stemmen. De Libertairian Party is daarmee na de Democraten en de Republikeinen de derde politieke partij van de Verenigde Staten..

Naar Nederland vertaald zou dat percentage 5 Tweede Kamerzetels opleveren.

Het valt te verwachten, dat Jo Jorgensen samen met haar running mate Spike Cohen dit jaar nog wat meer stemmen ophaalt. Jo heeft een duidelijke inhoudelijke boodschap. Hier een voorproefje: “Government will break your legs, hand you a pair of crutches and say “see, without us, you would not be able to walk””.. Geniet van “Jojo’s” toespraken. Ze komt snel tot de kern van het probleem. Voor een onvervalst, zuiver libertair geluid, we proudly present: ……… Jooooooooo………. Jorgensen!:

Jouw stem laten horen

De Libertarian Party heeft in de VS een essentiële invloed op de koers van de Republikeinse Partij. Het kamp van president Trump begrijpt heel goed dat teveel overheidsingrijpen mensen naar de Libertarians drijft en hij daardoor delen van het eigen electoraat verliest. Zo gedijen libertaire beginselen in de Verenigde Staten veel beter dan je op grond van de grootte van de Libertarian Party zou verwachten.

Twaalf jaar Ruttocratie en enkele nationaal-conservatieve uitingen van Thierry Baudet hebben voor de Libertaire Partij in Nederland een rijke voedingsbodem aangelegd. Van de VVD en D66 zou je hopen, dat ze de invloed van de overheid terugdringen; het tegendeel is gebeurd. De regeringspartijen hebben nogal wat weerzin opgewekt, en dat niet alleen bij boeren. Miljoenen stemmers zijn politiek dakloos. Veel D66-ers hebben na het referendum-fiasco ingezien wat een zwalkend beleid met “hun” partij kan doen.

Afgeroomd water

Belastingschandalen en coronaboetes, de BTW-verhoging, de onteigening van lijken. In Nederland wordt zelfs het drinkwater afgeroomd om de moddervette kleuterjufstaat mee te voeden. De inhaligheid van de overheid heeft geen grenzen. Veel mensen willen daarom een duidelijk signaal naar de Haagse overheid: “vade retro, ga terug!” Stop de “bestuurskundigen”, stop de controleurs, stop de profiteurs. Stop de moord op onze vrijheid.

De Libertaire Partij is in Nederland de ENIGE partij, die de overheid drastisch wil verkleinen en onder burgerbestuur wil plaatsen. Wij zijn tegen socialistisch of nationalistisch collectivisme. Wij zijn tegen paternalistische regels en wetten die op basis van subjectieve levensbeschouwingen anderen via de politiek hun overtuigingen willen voorschrijven. Wij willen de inkomstenbelasting opheffen. Wij willen een nultarief voor BTW op eerste levensbehoeften – drinkwater inclusief! Het kan op een realistische manier en zonder de zwaksten te beschadigen. Wij weten dat in een libertair zich organiserende, vrije samenleving onze welvaart stijgt en iedereen daarvan profijt zal trekken, en niet alleen maar de maatjes van degenen die de regels maken.

Samen met verwante organisaties verspreiden we het libertaire gedachtengoed. We hebben uitstekende, gemotiveerde mensen nodig die net als jij de noodzaak inzien om zichzelf te bevrijden van de waanzin van de sociaaldemocratische verzorgingsstaat.
Jouw stem op de LP is in de Nederlandse politiek het enige verschil dat je ècht kunt maken. Door je stem op de LP uit te brengen geef je alle quasi-liberalen te kennen dat je geen halve maatregelen wenst. En als je inhoudelijk mee wil doen, blijf dan niet aan de kant staan maar kom er bij en werk mee ons libertaire verhaal te verspreiden. Je bent van harte welkom bij de Libertaire Partij!

Libertaire beginselen en ons verkiezingsprogramma

Met jouw stem ondersteun je de beginselen van de Libertaire Partij. Wil je meer weten, klik dan op deze link. Wil je je verder verdiepen, begin te lezen of libertair geïnspireerde podcasts en video’s te bekijken.

2 REACTIES

  1. Is er nog een landje over ergens? Ik zou Jo best wel als president willen hebben.

Comments are closed.