2 REACTIES

 1. Ik roep het al decennia lang: “de grootste vijand van de burger is zijn overheid”. Dat wordt steeds opnieuw bevestigd door het gedrag van de overheid zelf.

 2. De reguleer- en registratiedrift van minister Grapperhaus lijkt grenzeloos. Hij schudt het ene na het andere vrijheidsbeknottende plan uit de mouw, dat mij met afgrijzen vervult. Zo passeerde onlangs het onzalige idee tot “verplichting tot legitimatie bij het verzenden van pakketjes naar het buitenland” de revue. Want de meeste drugs in het buitenland komen uit Nederland, ofzoiets. En als we iedereen lekker registreren dan gaat dat stoppen, redeneert de man.

  Nu zoun heling tegengegaan worden, door aanbieders/verkopers van tweedehands spullen op marktplaats e.d. OOK AL te registreren.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2019114814/helers-op-de-korrel-wetsvoorstel-voor-tweedehands-register

  Hierbij bekruipen mij al gauw vermoedens dat desbetreffende verkoopgegevens al vrij snel (zeg maar in no time) aan de belastingdienst overlegd/gekoppeld gaan worden, want als je de oude CD speler voor 100 euro hebt verpatst, heb je toch 100 euro netto inkomsten.
  Uitkerende instanties zien dergelijke transakties ZEKER als netto inkomsten die moeten worden opgegeven en verrekend, en dat zal bij de belasting vermoedelijk niet anders gaan.

  In dezelfde “krant van wakker Nederland” van vandaag staat al even een bizar / verbijsterend pleidooi voor MEER belasting, in de vorm van de zg. “suikertaks”.

  https://www.telegraaf.nl/vrouw/1574742451/overheid-voer-een-suikertaks-in

Comments are closed.