Beste Mark,

Allereerst nog gefeliciteerd met je 10 jaar premierschap. Maar waar ik je over schrijf: gisteravond om 19:00 uur was er weer eens een persconferentie van je. Ik hoorde met een half oor dat je de maatregelen weer verder aanscherpt.

Mark Rutte - Image by Erik Smit from Pixabay

Ik begreep dat als je met een vriend gaat wandelen en onderweg een kennis tegen komt, het voortaan drie maal 95 euro boete oplevert als je een praatje gaat maken. Mijn oren spitsten zich ook toen ik je hoorde uitvallen over feestende jongeren: “Dat soort asociaal gedrag moet afgelopen zijn!” Dat feesten asociaal is, dat wist ik nog niet. Dank je, weer wat geleerd.

Maar Mark, weet je wie IK asociaal vind? Jou. En ik zal je uitleggen waarom.

In 2011 ben je namelijk door het RIVM gewaarschuwd middels de Nationale Risico Beoordeling ➡. Zij wezen niet alleen op het reële risico van een pandemie, maar ook wezen zij op de beperkte behandelcapaciteit. Goed. Je was net een jaartje president en pas net begonnen met het uitkleden van de zorg. Waarschijnlijk pasten deze waarschuwingen niet binnen jouw beleid.

Inmiddels zal hij je grote vriend zijn: Jaap van Dissel. Hij kwam in 2013 als directeur bij het RIVM, weet je nog? Waarschijnlijk schrok hij zich een hoedje van wat je inmiddels met de zorg had uitgevreten, want in 2016 waarschuwde hij je opnieuw. Deze keer middels het Nationaal Veiligheidsprofiel 2016 ➡. Op pagina 188 zette hij in een mooi diagram uiteen dat het grootste reële risico voor de samenleving een pandemie is. Het stond er echt: het risico was “waarschijnlijk” en had “zeer ernstige gevolgen”.

Wat je als leider des vaderlands dan wil doen, is dat je voor het volk de gevolgen beperkt en het risico verkleint. Jaap heeft daarom zelfs zijn vinger op de zere plek gelegd voor je: Op pagina 72 stond letterlijk:

Bekende aandachtspunten in de respons zijn de beschikbaarheid van specialistische zorg (met name IC zorg en beademingsapparaten) en de mogelijkheden voor aparte verpleging (quarantaine) die nodig zal zijn.

Wat heb je allemaal met die bekende aandachtspunten van Jaap gedaan Mark? In 2017 is er volgens het FD ➡ onder jouw bewind alleen maar bezuinigd in de zorg, terwijl je aantoonbaar op de hoogte was van de voorspelling dat een pandemie zo’n 14.000 sterfgevallen én een enorme economische schade op zou leveren.

De huidige rampspoed is jou dus al negen jaar (ruim 3.200 dagen) bekend! Maar dat niet alleen, er is jou meerdere malen door je vriend Jaap verteld hoe je je kunt wapenen tegen een pandemie. Maar je deed er niets mee, integendeel! Hoe noemen ze dat in ambtenarenjargon? “Grove, verwijtbare nalatigheid” geloof ik.

Je hebt gefaald Mark, big time. En uitsluitend door jouw nalatigheid, bloedt Nederland nu.

Weet je wat het is? Ik vind mensen die op straat vrienden tegenkomen en even bijkletsen niet asociaal, maar menselijk. Mensen die – ondanks alle ellende – blij zijn en feest vieren vind ik ook menselijk. Zij krijgen feitelijk slechts een boete van 95 euro omdat jij dat asociaal gedrag vindt.

Toch moet ik je eigenlijk ook complimenteren Mark. Want dat je de aandacht voor jouw grove, verwijtbare nalatigheid hebt weten af te leiden is ronduit meesterlijk. Jammer genoeg deed je dat door de samenleving volledig te ontwrichten. Ik zou jouw beleid bijna misdaden tegen de menselijkheid noemen. Want alles dat ons mensen menselijk maakt, is nu door jou verboden.

Het is dat het Internationaal Strafhof in Den Haag ook al bol staat van corruptie en seksueel misbruik ➡, anders hadden we wellicht nog een kans gemaakt als we massaal aangifte tegen je zouden doen.

Door jouw verwijtbare nalatigheid gaan tienduizenden bedrijven failliet. Honderdduizenden mensen raken werkloos. De psychische en emotionele druk op mensen loopt zó enorm op, dat niet alleen de weg bezuinigde ziekenhuizen vol lopen, maar ook de praktijken van psychologen en psychiaters. Door jouw nalatigheid. Dat vind ik nou asociaal.

Weet je wat ik nog meer asociaal vind, Mark? Dat jouw ambtenaren zichzelf voorzien van bonussen, loonsverhogingen en riante thuiswerkvergoedingen ➡. Ambtenaren die betaald worden door de mensen die jij de mogelijkheid ontneemt te werken: de ondernemers in de private sector en de mensen die voor hen werken. Dát vind ik asociaal.

Waar ik echter doodsbang van word, is het besef dat het momenteel dus de overheid is die bepaalt welk bedrijf wanneer open mag blijven, welke mensen er mogen werken en hoe ze dat doen. Dat de overheid bepaalt welke klanten zij mogen bedienen en wanneer. Jouw economische model is 100% zuiver fascistisch.

Maar niet alleen dát besef maakt me bang, Mark. Jarenlang hebben wij ons afgevraagd hoe het in vredesnaam kon dat hele volkeren achter fascistische leiders als Hitler en Mussolini aan konden lopen. Open je ogen en aanschouw de praktijk! Dankzij ondersteuning van media die elk weerwoord – zoals ongetwijfeld ook mijn stukje – afdoen als “complotgekkie”. Exact zoals de “onafhankelijke” Nederlandse kranten deden tijdens de Duitse bezetting. Misschien is dat door jouw Coronajugend verguisde blad Gezond Verstand ➡ wel de verzetskrant ➡ van nu.

Mensen worden door jou en jouw propagandakanalen doodsbang voor elkaar gemaakt. Waardoor mensen elkaar uit gaan schelden omdat ze wel of geen mondkapjes dragen. Of omdat ze te dicht bij elkaar staan op straat omdat de ventilatie daar slechter is dan in een vliegtuig. Of elkaar aangeven omdat ze bang zijn besmet te worden via een dicht raam omdat er drie opgeschoten pubers een jointje roken op een bankje in het park om 20:01 uur.

En dat alles voor een virus waarbij de kans op overlijden voor een willekeurig gekozen Nederlander ruim 2 maal kleiner is dan de kans dat diezelfde Nederlander ernstig gewond raakt bij een verkeersongeval of erger ➡. Alleen is dat virus over twee jaar weer weg, zoals alle virussen. Maar het risico op dat ongeluk blijft. Moeten we daarom soms 30 gaan rijden in de bebouwde kom ➡, Mark?

Ik ben bang voor de toekomst Mark. Ik ben bang dat de vlam in de pan gaat slaan. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen. Honderdduizenden mensen – nee, niet jouw ambtenaren – gaan jouw falen ernstig in hun portemonnee voelen. Tienduizenden ondernemers zien hun levenswerk verwoest door jouw nalatigheid. Onder al deze helden, die jouw salaris betalen zolang zij dat kunnen, zitten misschien wel mensen met een kort lontje. Ik ben iemand die frustraties slechts van zich af schrijft. Maar niet iedereen vindt de pen machtiger dan het zwaard. Vraag maar aan je Franse collega Macron.

Wat ga je trouwens doen met mensen die straks weigeren een mondkapje te dragen? Zo’n ding werkt niet, dat weet je. Dat heeft de WHO je immers verteld ➡. Maar toch. Ga je dan – net als in Australië ➡ – mensen in een kamp stoppen? Ga je ze neerschieten als ze zich verzetten bij hun deportatie? Instrueer je de kranten dan dat ze zulke incidenten moeten omschrijven als “aso’s die het leven van anderen ernstig in gevaar brachten en daarom de dood verdienden”?

Of ga je ons – net als Colijn – vertellen dat we “rustig kunnen slapen”? Maar ik ben bang om vervolgens wakker te worden in jouw wereld ➡ Mark, want ik weet niet hoe die wereld er uit ziet. Hoe ziet die wereld er eigenlijk uit Mark, vertel eens?

Ik hoop van je te horen,
Groet,

Een belastingbetaler.

38 REACTIES

  • @WTF

   U zou fantastisch goed mee kunnen draaien in het US farmaceutische industriële complex accountmanagement team van Rutte & de Jonge.

 1. Het begint inderdaad wat verdacht te worden. Aanbevelingen tweemaal in de wind slaan. Vervolgens het tegenovergestelde doen: afbouwen ipv opbouwen en dan geen alternatieven meer hebben behalve een lockdown.

 2. Beste Youp,

  Het begint niet,het is al enige tijd gaande.
  Maar omdat het met zo’n “finesse” word ingevoerd, en kleine(serieuse hardwerkende) groepen op een hypocriete manier uit de samenleving worden verwijderd, kunnen deze kleine groepen geen vuist maken,sterker nog, er worden wetten gefantaseerd om ze stil te houden.

  De horeca,waar begon het mee ?
  Rookverbod,let wel,ieder is vrij in keuze en NIEMAND die dit mag manipuleren, en de zeikerds die nooit in de kroeg op stap zijn gegaan, hebben het zover gekregen dat velen de lol aan uitgaan zijn verloren.
  Ik heb geen kroeg,maar had me wel georganisserd met de rest van de kroeghouders, om de totale, ja ik zeg totale inkomstenderving maar even te gaan verhalen.
  En wordt er geen water bij de wijn gedaan,worden de regels genegeerd, wat willen ze, dat straks half Nddrland voor het hekje staat ?
  Je kan zoveel doen om er tegenin te gaan, doe dat dan ook!

 3. Zojuist las ik de nieuwe coronaregels van de voetbalcub van mijn kleinzoons waarin wordt gezegd dat ouders e.a. belangstellenden niet eens meer op de parkeerplaats mogen wachten of kijken maar naar huis moeten; dit op last van de BOA’s. De parkeerplaats is weliswaar gemeentegrond en hoor niet bij het complex maar er wordt gedreigd dat het hele complex dan geslote zal worden.
  Niet dat je corona kunt oplopen als toeschouwers op de parkeerplaats want die zitten in hun auto of staan op 10 meter of meer van elkaar. Dit is je reinste oudertje pesten!
  Omdat de overheid jongeren en vakantiegangers niet onder de duim kunnen houden,worden mensen die zich wel aan de buitenregels hielden nu ook gepakt. Een zwaktebod van jewelste!
  Dit gaat helemaal niet meer om corona maar om de macht over burgers.

  Ik kan niet anders dan gehoorzamen om de voetbalclub niet in de problemen te brengen, maar bij mij is elk draagvlak voor onze overheid verdwenen. Ik zal mijn best doen om de overheid dwars te zitten waar ik kan.
  Mijn geduld is op!
  Weg met dit kabinet; ik en heel veel anderen zullen strategisch stemmen in Maart om deze coalitie zo groot mogelijke schade toe te brengen.

 4. Ik ben een hoog opgeleide man maar ik begin steeds meer te geloven dat alle maatregelen helemaal niets met corona van doen hebben.
  Corona bestaat maar wordt steeds vaker door de overheid gebruikt om gewone burgers onder controle te brengen en daar willoze schapen van te maken. Die dubbele agenda hebben alle politici, ook Rutte en co.
  Ik vraag me af in opdracht van wie; van China waar de hele corona zwendel begon? Is Rutte bang dat de Chinezen hun investeringen komen opeisen?

  • Ik ben op een ouderwetse manier middelbaar opgeleid en niet echt een “alu-hoedje” te noemen volgens naasten, ik weet het niet te duiden, maar er stinkt iets…

   Het is net als met die moord op Kennedy in de jaren 60, iets klopt er niet, maar je kan je vinger er niet op leggen.

   • Wat te bedenken van de moord op Pim Fortuin.
    Dat is niet alleen Folkert van de Graaff geweest, daar zit veel meer politiek achter.

 5. Beste ‘hoog opgeleide man’
  Dat jij nú pas begint te geloven dat e.e.a. niet klopt is nogal aan de late kant, maar tegelijkertijd besef ik dat niet iedereen dezelfde snelheid heeft om wakker te worden en in de gaten te hebben hoe ‘de hazen lopen’.
  Toen Rutte destijds iedereen €1000,- beloofde begon mijn achterdocht reeds te groeien.
  Toen het ’n loze belofte bleek geloofde ik niets meer van hem.
  Van de 10 woorden die hij uit spreekt, liegt hij er 30 van.
  Welnu, je begint nu dus steeds meer te geloven dat alle maatregelen niets met corona van doen hebben waarbij je jezelf afvraagt waar de hele corona zwendel begon.
  Na het afvragen komt de volgende stap:
  Informeer jezelf via talloze alternatieve nieuwsbronnen, daartussen is de waarheid te vinden.
  Ik kan je ’n kleine tip geven.
  Rutte ( en Ollongren ) hebben hun orders tijdens de Bilderberg conferentie gekregen.
  Dáár worden de toekomstige ministers en ministerpresident aangewezen. Of had jij nog de illusie dat wij dat via verkiezingen konden bepalen?
  Hoog, of laag opgeleid is niet relevant, een kritische houding en een gezond wantrouwen naar overheden daarentegen wel.

 6. Ik zou effe kijken naar de tegoeden die er staan bij alle pensioenfondsen. Nederland bulkt van het geld.

 7. Hier Ook een belasting betaler.
  Mensen ik weet dat de meeste van jullie dit niet willen horen.
  Maar dit wat er nu gebeurt staat allemaal al in de bijbel beschreven.
  Ik ga hier niet over in discussie.
  Maar ik denk dat het nu tijd word voor de mensen dat ze Jesus Christus gaan leren kennen .
  1 ding valt mij heel erg op aan deze tekst.
  En dat is dat de schrijver vaak zegt dat die bang is.
  Leer Hem kennen en je bent nergens bang meer voor.

  • Ik heb de voorspellingen over deze tijd al jaren geleden gelezen in Nostradamus. Uiteindelijk zal de Franse leider overwinnen volgens hem.
   Ik heb nog meer gelezen maar dat houd ik nog even voor me; om het spannend te maken.

   • Je hoeft het niet spannend te maken hoor, aan cliffhangers doen ze graag bij GTST op de campingzender…

  • Volgens de bijbelse voorspelling tijdens de 7 jaren van de grote verdrukking en de antichrist die dan komt en de wereldse macht zal grijpen (mijn interpretatie, zie de antichrist als Juda criminelen en niet als een persoon), dan zou Donald Trump in deze criminele organisatie volgens de bijbelse voorspelling als leider herkozen moeten worden en in een tweede termijn een geheel ander gezicht tonen. Zo niet, dan staan we nog niet eens aan het begin van de 7 jaren van grote ellende en zal er nog een geheel andere leider moeten komen, van groter kaliber.

   Een ‘kindervrienlijke’ en Alzheimer Biden lijkt mij daaraan niet te voldoen. Hoewel, gezien de evenzo grote seniliteit en zelfdestructie in de overgave richting een wereldregering van de wereldbevolking, is ook hij of een plaatsvervanger, als biden dood omvalt of opgenomen wordt tijdens het regeren, niet uitgesloten. Het verloop van cryptische voorspellingen zijn moeilijk te voorspellen.

   • Van een lezer.
    Je slaagt de nagel op z’n kop. Biden blijft niet als president, maar Kamila Harison, volgt hem op na een half jaar ongeveer.

 8. @AiCensuur. De site piepte en kraakte de afgelopen 20 uur door veel traffic. Dit artikel trok in 20 uur 19 k hits. Daar is onze server niet op berekend.

 9. @ Nieuwe lezers. Welkom. Vrijspreker probeert minimaal te modereren. Men mag hier gekke Henkie meningen verkondigen, Nostradamus citeren, evenals het oude testament of de atheïst uithangen. We proberen een platform te bieden. En men mag het zelfs voor Rutte opnemen. Geeft leuke discussies. Dat is wat volgens mij waarde toevoegt. Mensen die in vrijheid de discussie aangaan. Niemand op voorhand uitsluiten of demoniseren. Vrijspreker staat derhalve niet per definitie achter de hier verkondigde reacties. Vrijspreker streeft naar een samenleving met minimale dwang. En dus een minimale overheid. En gelooft in open debat. Dank voor uw bezoek.

  • Onze overheid doet precies wat iedereen doet die zijn ongelijk ziet aankomen: “de vlucht naar voren”.
   Al zo oud als er mensen zijn, maar niet gestoeld op kennis en inzicht. Wat zit hier achter?

 10. We weten al 100 jaar dat deze pandemie er aan zat te komen, net zoals we nu al weten dat er over ongeveer 100 jaar wéér een grote pandemie zal plaatsvinden.
  Het is weer het uitlichten van 1 onderdeel van een beleid, denkende dat je met 1 knopje het systeem wél alle risico’s had kunnen uitsluiten. Maar geef dan ook even zelf aan hoe de zorg wél bekostigd had moeten worden, kies even welke honderdduizenden mensen dan hun baan niet (meer) hadden gehad, welke ondernemers in de eerste golf hun zaak al waren verloren omdat de staatsschuld níet terug was gebracht etc etc. Besturen is keuzes maken, en met andere keuzes zou de maatschappij niet beter beschermd zijn geweest tegen (de gevolgen van) dit nieuwe virus. Denk na! En al helemaal voordat je je mening de wereld inslingert.
  En o ja, ook ik betaal belasting, net zoals onze minister president, of hij nou Mark Rutte of Lilian Marijnissen heet.

  • @Groene kikker. Dank voor je reactie. De vergelijking met de Spaanse griep loopt mank. Toen stierf er 1 tot 6 procent van de wereldbevolking. Die bedraagt thans 7,7 miljard. We zitten nog lang niet aan de ene procent. Dat zou betekenen dat er 77 miljoen doden moeten vallen door Corona. We zitten nu nog niet eens aan 2 miljoen doden.

   Denk na! Besturen is keuzes maken en dat betekent dat de beginselen van behoorlijk bestuur eisen dat je de risico’s met de grootste kans maal impact afdekt. Alhier een introductie in risicomanagement: https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/03/ic-de-regering-was-gewaarschuwd/ De overheid heeft selectief risico’s afgedekt, met name voor het beperkte risico van terrorisme is van alles uit de kast getrokken. Hierdoor is juist heel veel geld verspild. Voorbereiding op een pandemie is wel degelijk mogelijk. De knelpunten waren in rapporten benoemd. Hoeft ook niet zoveel te kosten.

  • Goede morgen, ik had ergens het vermoeden dat de meeste mensen die gestorven zijn, zeker de zwakke mensen en van de verzorgingshuis, allemaal een gripprik gehad hebben vorig jaar.

  • @bowa nogal wiedes ,, de meeste oude mensen hebben een prik gehad ,, dus zijn de meeste mensen die zijn overleden ,, met grieprik.. wel goed blijven nadenken

  • Ik vrees dat het hele controlesysteem, inclusief mobieltjes, camera’s etc. geïmplementeerd is, zodat we vanaf nu net als in China onder controle zijn.
   Maar niemand anders kan mijn hersens gebruiken dan ik en ik weiger dat voor de overheid te doen.
   Gebruik je hersens alleen voor je eigen belang en niet voor dat van anderen; houd je dom als het niet jezelf betreft.
   Mijn enig belang is mijn eigen belang!

 11. Iedereen heeft wat over Rutte te zeggen en allemaal praatjes maar er wordt toch weer op hem gestemd zijn jullie nu echt zo dom of doen jullie maar alsof

 12. Helder, u had er nog bij kunnen zetten dat twee jaar er ook een vergelijkbare overstrerfte was door de griep. De ziekenhuizen waren toen ook overvol door gebrek aan capaciteit. Reden: de jaarlijkse griepprik was niet correct samengesteld waardoor de griep harder toesloeg dan normaal

 13. @KloptNiet. Zoek op fractional reserve banking. Geld is een schuldstelsel geworden ipv gebaseerd op goud. De geldscheppende banken hoeven slechts een beperkt deel van de tegoeden te dekken. Dus met 50 euro kunnen ze soms tot wel duizend euro uitlenen.

  De extra groei in productie in de samenleving zou voor deflatie zorgen, geld wordt meer waard. Er zijn veel meer goederen voor dezelfde hoeveelheid geld. Echter streeft men naar een situatie met inflatie, dwz dat je steeds minder kan kopen met dezelfde geldhoeveelheid. Dit betekent dat er veel geld moet worden bijgedrukt of giraal geschapen door banken als de productie groeit. En daar gaat je welvaart. De Rabo toetst 3 ton in, in hun computersysteem, en dat geld is geschapen. Jij koopt er een huis voor en mag 20 jaar aflossen. Degene die het huis verkoopt en die drie ton krijgt gaat daar meestal andere zaken voor kopen waardoor de geldhoeveelheid met 3 ton is toegenomen, en dus de schuld van de burgers aan het bankwezen 3 ton hoger is. Daar gaat je welvaart

 14. Persoonlijk als ik rutte was zou ik deze webste en schrijver van dit stuk voor de rechter slepen wegens smaad
  Het verbaast me echt wat er onder deze menesen en reageerders leeft. Ieder mag zijn mening hebbben ,
  Maar vind dat jullie zo ver van de realiteit staan.
  En je hoeft het niet met rutte of de regering eens te zijn, maar kom dan eens met alternatieven die ergens op slaan en onderbouwd zijn .

  Ben benieuwd of jullie open staan voor kritiek en dit bericht blijft staan

  • Zoals Rutte vrijdag j.l. zei: “niemand heeft het recht om niet beledigd te worden”.

  • Smaad is in het Nederlandse strafrecht een belediging waarbij iemands eer of goede naam wordt aangetast door een concrete beschuldiging, die gedaan wordt met het doel daaraan ruchtbaarheid te geven. Aldus Wikipedia.

   Smaad is dus alleen van toepassing als er sprake is van “eer” of “goede naam”. Gezien het beleid van Rutte kun je daar je vraagtekens bij zetten. Daarbij is het niet meer dan normaal dat staatslieden geconfronteerd worden met beschuldigingen. Van Greta’s “How dare you!”, via de bonnetjes van Teeven en Opstelten tot en met dit stukje. Het is geoorloofd in een vrije samenleving.

   Het artikel toont aan dat Rutte tot twee maal aan toe is gewaarschuwd voor het feit dat Nederland niet was voorbereid op een pandemie, terwijl de kans op zo’n pandemie “waarschijnlijk” was en de gevolgen “zeer ernstig”. Rutte had – als premier – wat met de waarschuwingen kunnen doen. Ook had hij wat met de concreet gegeven adviezen kunnen doen. Zo worden de dijken in Nederland wél regelmatig verhoogd, zodat de kans op een grote overstroming “zeer klein” blijft.

   Achteraf kijk je een koe in de kont, maar ik kan je verzekeren dat het afbreken van de zorg, inclusief het schrappen van ziekenhuisbedden en IC-plaatsen, geen slimme keuze was van Rutte. Het alternatief was geweest dat hij in elk geval een soort “verzekering” had afgesloten voor het geval dat.

   Het leger is bij uitstek geschikt voor een pandemie-verzekering. Zeker tegen zo’n relatief onschuldig virus als COVID-19, waarbij de kans op overleven 99,85% is. Beademingsapparatuur opslaan, samen met veldhospitalen, had de capaciteit in de zorg overeind gehouden en nog mobiel inzetbaar ook.

   Vergeet niet dat het verkooppraatje van Rutte eigenlijk uit twee argumenten bestaat:
   1. De zorg moest worden ontlast.
   Daarvoor had hij bovenstaande verzekering af kunnen sluiten. Kosten? Minder dan 1 miljard euro. Nu zijn we met zijn allen 190 miljard achter de wagen. Voor elk miljard dat de overheid uitgeeft, moet zij 60 euro afpakken van elke Nederlander. 60 euro betalen voor een verzekering, of zoals nu: € 11.400 per persoon om Ruttes falen te bekostigen is nogal een verschil.

   2. We moeten de zwakkeren in de samenleving beschermen
   Over dit laatste kan ik je verzekeren dat die “zwakkeren” niets is gevraagd. Ik ken geen opa of oma die is gevraagd of hij/zij het risico op besmetting wil nemen. Er is voor hen bepaald dat zij hun (klein)kinderen niet meer mogen zien, dat zij in eenzaamheid en verdriet sterven en dat hun nabestaanden op video mogen kijken naar de uitvaart.

   Daarnaast heeft het beschermen überhaupt niet gewerkt, getuige de grote aantallen doden in de oudere doelgroep. Conclusie: de huidige ellende had ons niet alleen bespaard kunnen blijven als Rutte in 2011 of 2016 naar het RIVM had geluisterd, maar blijkbaar is hij ook niet in staat de kwetsbaren te beschermen. Wat kan Rutte eigenlijk wél?

 15. jeetje wat een hoop eg L** en eigen conclusioe trekkerij,

  Vraag me echt af als rutte had geancipeerd had op het virus en de zorg zaken geregeld had wie van jullie niet gezeurd had als de zorgkosten omhoog gingen?

  Sterker nog wie van deze mensen op de site heeft in de afgelopen 3 jaar niet gezeurd over de kosten ,, denk niemand

 16. Ik heb in de loop van de achterliggende maanden mijn wantrouwen in de richting van de overheid veelvuldig geuit, op deze site. Niet dat het wat uitmaakt want de overheid volhardt in arrogant stilzwijgen en doordrammen.
  Hier kun je praten wat je wilt maar meer dan een uitlaatklep is het niet. Ook dat heeft geen zin, net zo min als ellenlange verhandelingen over libertaire beginselen. Ik stop met reageren.
  Ik ben klaar met ons apenkoninkrijk en ik keer me af van de overheid! Het ga jullie goed.

  • -KIJK EN LUISTER NAAR VIDEO VAN FLAVIO PASQUINO:
   “POLITIE AAN DE DEUR VANWEGE EEN VIDEO?” VAN 9 NOVEMBER 2020.

   NOG EEN BEETJE VERBORGEN, MAAR HET SUBTILE BEGIN VAN DE NIEUWE WERELDORDER”
   POLITIESTAAT, NIET DE EERSTE KEER “POLITIE VALT BINNEN BIJ ANTI LOCK DOWN DOCTOR.

 17. Het gaat weer over geld!!!!!!!!!!!!!!!
  IN EEN WERELD ZONDER GELD>>> IS EEN IEDER WEL GESTELD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  WERKEN WORDT DAN EEN VERPLICHTING !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! het steentje bijdragen##########

  WIE NIET WIL WERKEN ___ STERFT DE HONGERDOOD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.