Alleen laten sterven is naastenliefde
Ware vrijheid vindt plaats in isolatie
Zelf nadenken brengt het algemeen welzijn in gevaar
Vaccinatie is naastenliefde
Vermijd voor altijd nabijheid

 

Offer alles op voor hygiëne
Bescherm de ongeborene, zie af van voortplanting
Verraad uw omgeving
Mondkapjesplicht, een leven lang
Vaccinatie tegenstanders hun rechten ontnemen

Onderwerp je normaliteit
Mondkapjes ontkenners verstoten
Dat is solidariteit
Voorkom besmetting
Absolute steriliteit

Lichaamscontact veroorzaakt leed
Alleen eenzaamheid is veilig
Mondkapjesplicht voor pasgeborenen
Onze adem is dodelijk
Je bent alleen veilig in isolatie

Wees altijd gehoorzaam
Vaccinatie is naastenliefde
Vermijd voor altijd nabijheid
Offer alles op voor hygiëne

Bescherm uw dierbaren, laat ze alleen
Bescherm de ongeborenen, zie af van voortplanting

UPDATE

Zojuist een fles sterke drank gekocht zonder mondkapje, dankzij de Poolse supermarkt overleef ik dit wel. Voor hen die wat meer wensen dan whisky en pools brood, print dit kaartje uit. En doe net of het een officieel document is. De winkelmedewerkers zullen sowieso nauwelijks de discussie willen aangaan, en dan wijs je op je kaartje, en zeg je vervolgens dat de medische informatie privacy gevoelig is en dat je je gebrek niet in het openbaar aan iedereen wenst kenbaar te maken. En zeker niet aan winkelmedewerkers. Succes.

UPDATE 2

De Speld wist het ruim 7 jaar geleden al:

Dank aan de diverse inzenders die tips doorgaven aan info@vrijspreker.nl

UPDATE 3

Hoi. Ratio hier. De Appie was geen probleem vandaag zonder mondkapje, … met een verhoogde hartslag winkelen…. Meteen voor een aantal dagen ingeslagen. Plus een lokale slijterij, het kleine flesje van gisteren bij de Poolse super was op. TIP. Probeer heel relaxed te zijn en zie het allemaal niet als persoonlijk. Lukt het, prima. Lukt het niet dan zet je een spatschermpje of mondmasker op, of verklaar je dat de medewerker discrimineert naar mensen met een beperking, en verlaat je zonder ander commentaar dan “toedels” of “toedeledokie” de winkel met achterlating van je gevulde mandje dan wel wagentje. Wat je wenst. Je kan ook boodschappen in een groter dorp of een grotere stad doen waar je onbekend bent. Leve de anonimiteit.

De winkelmedewerker is in een onmogelijke positie. Je hoeft geen privacy gevoelige informatie te delen met niet medisch personeel. Zoals een supermarkt medewerker die vraagt waarom je geen mondkapje op doet. Je verklaart dat je een medische of psychische reden hebt, en dat je die niet hoeft te delen. Dat je iedere vervolg vraag beschouwt als een ongrondwettelijke schending van je privacy. Dan is hij degene die met een mond vol tanden staat, en sta jij in de slachtoffer rol. Tenzij er een Boa staat bij de kassa kan je een middelvinger opsteken naar de mondkapjes plicht. En als die boa er staat dan verklaar je dat je geen enkele verklaring wenst af te leggen. En geef je dan na contact met een advocaat of na consultatie op internet een mogelijke verklaring af. Probeer het niet als persoonlijk te zien, haal de angel eruit. Doe geen domme dingen. Hoe lastig het ook is.

49 REACTIES

 1. Ik ga lekker zonder mondkapje lopen, ik zie wel hoe ver ik kom. Als er bij de buren wordt ingebroken komt de politie niet, voor een mondkapje wel? Ik wil het meemaken.

  • Om te kijken hoe ver je komt zonder masker is geen heldenmoed nodig.

  • Als je geen masker draagt mag je niet naar binnen. Dat wordt binnenkort waarschijnlijk: zonder Het Vaccin mag je niet naar binnen. Ik krijg daar toch een beetje het Openbaringen 13 gevoel van, ‘dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft’.

   En straks natuurlijk een gigantische tegenstelling tussen mensen die Het Vaccin al genomen hebben en mensen die dat absoluut niet willen. Ze komen niet naar je toe om die spuit er met geweld in te jassen, het moet blijkbaar je eigen keuze zijn.

   Je mag onderhand wel gaan bidden dat de almachtige God je bijstaat in het weigeren van Het Vaccin. Zie ook de film Invasion of the Body Snatchers.

  • Ik heb de Albert Heijn betreden zonder mondkapje:

   Meisje bij de poort: ‘blub blub blub mondkapje?’
   Ik: ‘nee geen mondkapje’
   Meisje: ‘Is wel verplicht vandaag hè’
   Ik: ‘ik heb een kaartje’ wijzend op de plek waar mijn portemonnee zit.

   Toen mocht ik doorlopen zonder het kaartje getoond te hebben. De mensen in de supermarkt keken snel weg, het kassameisje lachte naar me toen de vorige klant weg was. Voor het eerst, zonder wettelijk verplicht mondkapje de winkel in, best spannend. Maar de volgende keer is het al veel minder spannend.

   • @Nico de Geit. Gefeliciteerd! Nooit gedacht dat gewoon boodschappen doen een verzetsdaad kon zijn…..

 2. Voetgangers en fietsers, de kwetsbaren in de samenleving, worden voortdurend blootgesteld aan het grote gevaar van het gemotoriseerde verkeer. Hoe gaat de overheid ons daartegen beschermen? Auto’s inpakken in stootkussens en ze ‘inenten’ met een snelheidsbeperker en wie dat als bezitter van zo’n gevaarlijk vervoermiddel niet wil gaat de overheid verbieden zich met het potentieel dodelijke voertuig te begeven in het ‘publieke domein’ of bestuurders ervan zelfs opsluiten in kampen voor het in gevaar brengen van anderen? Gemotoriseerden zijn een groot gevaar voor de samenleving. waarom accepteert ‘onze’ o zo bezorgde, zorgzame, menslievende overheid, die ons overal en altijd tegen wil beschermen, dat nog langer?

  Hebben voetgangers of fietsers niet het recht op volledige veiligheid? Waarom wel het reële, dagelijkse gevaar accepteren van het gemotoriseerde verkeer en niet het zogenaamde gevaar van een fictief killervirus? Omdat ze gerichter met een vaccin kunnen ontvolken, dan met een auto?

 3. Misschien gaat het als volgt: De mensen die bang zijn voor Het Vaccin kunnen vóór de prik geheel gratis een rustgevend pilletje krijgen. De mensen die Het Vaccin niet nemen hebben binnenkort een probleem. Mogelijk al vanaf begin 2021. De stugge weigeraars worden uiteindelijk gedeporteerd naar isolatie-kampen. Daar krijgen ze de keus: alsnog vaccineren of wegkwijnen tot de dood volgt.

 4. Hoe de griep corona werd.. Het resultaat van het geloof in een theorie van onzichtbare virussen die in het rondspringen, die men nooit heeft kunnen bewijzen. Bechamp was right, maar Pasteur geeft meer macht om god te spelen.

  Getuigenis van een contacttracer

  “Heel toevallig is dit nieuw instructie programma dag één van de lockdown ingegaan en zijn de cijfers volgens de experts een beetje gunstiger. Waar wij de afgelopen weken vol op moesten bellen als contacttracer is Netflix sinds vrijdag weer onze beste vriend. Hieruit is op te maken dat de cijfers heel veel lager liggen dan er in het nieuws wordt verteld. Via rondvraging onder mijn collega’s van de andere bureaus die bellen, blijkt dat het overal hetzelfde is.” https://www.artsenvoorvrijheid.be/blog/2020/11/08/getuigenis-van-een-contacttracer-anoniem/

 5. Misschien een interessant onderwerp: Is de mondkapjesplicht een schending van het NAP? (Non Agressie Principe) Ik vind zelf van wel. De overheid gaat zeker niet over je gezondheid, dat interesseert ze echt geen biet, en iemands ademhaling belemmeren is een onacceptabele inmenging in privézaken. Als mensen graag met een masker op lopen of Het Vaccin nemen, prima, maar het moet niet verplicht zijn. Daar komt bij dat de mondkapjesplicht vrijwel zeker een opstapje is naar verplicht vaccineren – en dat is zeker een schending van het NAP.

  Ik zou sowieso vrijgesteld moeten worden van alle covid-gedoe want ik heb afgelopen maart vrijwel zeker al Sars Cov 2 gehad.

  • Ik geloof niet dat er momenteel eisen zijn. De dictator wil dat u een masker draagt, maakt niet uit wat voor een masker. De dictator wil dat u gehoorzaamt. Je moet gewoon nooit de bevelen van een gestoorde dictator opvolgen – ook niet als hij alle massamedia bezit en alle schapen doen wat hij zegt. Maar als het echt niet anders kan, gebruik dan wol, bijvoorbeeld van een oude sok.

   Gehaakte mondkapjes: https://wollstreet.nl/_userdata/images/news/200319/01_Mondkapje.jpg

 6. Vandaag zonder mondkapje de supermarkt in geweest. Er waren er meer. Niemand die het zelfs maar zàg. Buiten in het donker popte er een hashtag op: #fietsverlichtingJAmondkapjeNEE

 7. Het proletariaat in actie, Rothschild Bank Paris: https://www.youtube.com/watch?v=JLIkT2QiqnQ

  De bourgeoisie – in Nederland een zwaargewicht – kijkt nog even toe. Je moet natuurlijk niet zowel het proletariaat als de bourgeoisie tegen je in het harnas jagen, en daar lijkt het nu wel op.

  • Ik denk dat het vaccineren niet zo van een leien dakje gaat lopen. Dat kon wel eens de druppel worden. Een mondkapje is vervelend, maar ja de boetes en de boze blikken van de pavlov people. Maar een onbetrouwbare giftige spuit zonder aansprakelijkheid die je leven kan verkloten. Dan veranderd de inzet drastisch..

  • Verschrikkelijk, hopelijk slaan dergelijke opstanden niet over naar de persoonlijke domicilie van de eigenaren.

 8. @Nico de Geit

  Ik zou sowieso vrijgesteld moeten worden van alle covid-gedoe want ik heb afgelopen maart vrijwel zeker al Sars Cov 2 gehad.

  Je bent in ieder geval overtuigd van het bestaan van (ziekmakende) virussen en de overdraagbaarheid ervan.
  Exact dat wat de farmaceutische industrie en hun aanhangers in de politiek en bij de overheid wil, alles volgens hun maoïstische leer.

  • Ik heb geen idee of de ziekte is veroorzaakt door een virus – dat zeggen zij, ik kan dat niet controleren. Maar de symptomen klopten. En zoals je een boom herkent aan een blad kun je een ziekte herkennen aan de symptomen. En zij noemen die ziekte Sars Cov 2.

   Van scheurbuik werd heel lang gedacht dat het besmettelijk was, nu denken ze van niet. Als je vrouwen bij elkaar zet worden ze tegelijk ongesteld. Maar is ongesteldheid besmettelijk?

   Het zou best kunnen dat de virus-theorie niet klopt, dat virussen niet ziek maken, dat het anders in elkaar zit. Dat ze het gewoon niet begrijpen, ook al denken ze van wel. Je kunt mensen alles wijsmaken, inclusief jezelf.

   • “Ik heb geen idee of de ziekte is veroorzaakt door een virus – dat zeggen zij, ik kan dat niet controleren.Maar de symptomen klopten.”

    De symptomen die zouden horen bij het corona killervirus hebben meeste mensenin in hun aardse bestaan tig malen gehad en die bijv. optreden bij verkoudheid, griep, longontsteking of na het nuttigen van bedorven voedsel. Vraag me af welke uitslag een pcr test in het verleden in dergelijke gevallen en in het algemeen zou hebben gegeven. Denk dat de uitslagen in grote getallen hetzelfde resultaat zouden hebben gegeven als wat ze nu doen.

 9. Geen mondkapje op? Boete om mondkapjesplicht blijft door administratieve rompslomp voorlopig uit

  Verder:

  ,,Zo’n 90 procent houdt zich eraan, dat is redelijk snel opgelopen. En de 10 procent die het mondkapje niet draagt, wordt aangekeken door de 90 procent. Daarvan zet zo’n 5 procent het kapje alsnog op.”

  https://www.dvhn.nl/extra/Geen-mondkapje-op-Deze-week-nog-geen-boetes-voor-mondkapjesplicht-26248976.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Volgens de NOS noemen mensen je een moordenaar als je geen neus- en mondmasker draagt:

  https://twitter.com/peterverhaar/status/1333893711546241025/photo/1

  Mensen kijken weg was mijn ervaring gisteren. Ik ga straks een vis kopen bij de visboer, even kijken hoe dat gaat. Ik ga lekker op mijn vis staan wachten zonder neus- en mondmasker.

  Heeft de koning die wet eigenlijk (al) ondertekend?

  • Zonder mondkapje bij de visboer. Er was een vriezer kapot en twee visboeren waren er druk mee bezig – zonder mondkapje. Een Indische mevrouw was verderop iets aan het bekijken, zonder mondkapje. Er kwamen wat mensen voorbij, met mondkapje, maar het leek iemand te boeien dat ik zonder mondkap stond te wachten. Wel erg vriendelijk geholpen.

 10. Er wordt wel meer gezegd. De wet tijdelijke maatregelen covid 19 is door de eerste kamer aangenomen. En is in werking gegaan. Ook is bepaald hoe het kapje te dragen, waar het kapje aan heeft te voldoen en waar je het kapje moet dragen. Deze wet maakt de inbreuk op de Grondwet legaal.

 11. Wetten zijn illusies een abstract concept, manmade brainwash, waarachter papieren tijgers zich verbergen. Maar als mensen nonsens geloven kan je ze de ergste dingen laten doen.. Dat leert de geschiedenis..

  Alle genocides en oorlogen waren legaal, de overheid is de enige entiteit die legaal kan stelen, liegen en moorden. Omdat het de overheid is die je van klein af aan getraind heeft om in wetten te geloven en ze blindelings te volgen, zonder je af te vragen of ze wel moreel en rechtvaardig zijn. Daar wringt het schoentje.

  Leer mensen blind gehoorzamen en je kunt een wet maken dat ze van de brug moeten springen, dan doen ze het. Ze schakelen hun denken en hun moraliteit uit, waardoor genocides en oorlogen mogelijk worden. Zelfdestructie door geloof in woorden op duur papier. Insanity trough stupidity!

  In de natuur is er maar één wet. Ga maar de jungle in met een wetboek dat het verboden is voor dieren om mensen te doden. Succes!

 12. Hi Larissa. Laat even weten of het gelukt is. Geen stress. Lukt het dan lukt het, lukt het niet dan lukt het niet. Even goede vrienden. In een grotere stad is het gemakkelijker. Voor mannen is het weigeren gemakkelijker dan voor vrouwen. Probeer relaxed te blijven, door bijvoorbeeld controle op ademhaling. Begin eventueel in kleine zaken voor je naar de appie gaat. Succes!!!!!

  • Het voelt goed om je gewoon maar te schikken in de situatie, maar dat moet je dus niet doen. Ze zijn te ver gegaan en iemand moet op de rem trappen. Hoe meer mensen op de rem trappen hoe meer het proces wordt afgeremd.

   Er lopen zelfs ouderen met obesitas met een masker op, totaal onverantwoord. Ik vind dat eigenlijk wel een reden om 112 te bellen, ambulance of politie, beter allebei.

   Ik ben overigens wel benieuwd wat er gebeurt als ik de politie bel omdat ik ergens niet naar binnen mag, zonder masker, met kaartje. Waarschijnlijk zeggen ze: kom maar aangifte doen. Ik verwacht niet dat de politie komt om de winkeleigenaar neer te knuppelen, maar je weet maar nooit.

 13. Hier is gewoon moed voor nodig. Heldenmoed is iets anders. Heldenmoed heb je nodig in de finale, als het er echt om gaat. Russen zuipen zich dan gewoon vol, en doen het gewoon. De dood betekent niets voor ze, het gaat om de overwinning.

  De tweede keer gaat al veel makkelijker, de derde keer vind je het vrij normaal, ga je aangifte doen als ze je niet doorlaten zonder masker, met kaartje, en natuurlijk een goed verhaal.

 14. ‘Bel niet je huisarts als je geen mondkapje wilt dragen’

  Mensen die vanwege een aandoening vrijgesteld willen worden van de mondkapjesplicht, kunnen gewoon zelf een verklaring invullen en meenemen als ze de deur uitgaan. Die verklaring is te vinden op de website van zorgkenniscentrum Vilans en telt als bewijsmiddel.

  https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2020/12/bel-niet-je-huisarts-als-je-geen-mondkapje-wilt/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR21_rXOLPWoyRL4SIQjRxEY0-TeAyGscpr2w4wGs9AXUzwnP381BQQj9wA#Echobox=1606997484

 15. Nou, dat vacccin is een no-brainer. Nog liever de kogel dan eindigen als een hersendode plant. Je slikt toch ook geen rattenvergif als je zelfbenoede ‘overheid’ zegt dat je dat moet. heeft niks met moed te maken, maar puur met survivalinstinct.

  • Als je veiligheid zoekt door te schikken kom je een beetje bedrogen uit.

   Dan heb je in al die maanden niets opgezocht over virussen en “vaccins”. Zou je een auto kopen van een autobouwer die je eerst droog meld dat de auto nooit grondig getest is en je dan een papier laat tekenen dat je afstand doet van vervolging in geval de wielen loskomen, de remmen niet blijken te werken of de benzinetank spontaan ontploft?

   Als je dan ook nog een paar jaar terug in de tijd zou kijken en zou leren dat er miljoenen mensen zijn omgekomen door autobouwers van overal in de wereld die van vervelende klanten verlost wouden… Tja, de dood is natuurlijk de ultieme veiligheid, er kan je niks meer overkomen.

 16. Erg dapper, Larissa. De eerste stap is gezet, de drempelvrees is weg. De volgende keer gaat het masker niet meer op toch?! Anderen gaan dat nadoen, goed bezig.

  Ik was net even bij de Albert Heijn. Nog twee mensen gezien zonder masker. Er stond niemand bij het poortje, anders had ik tegen die persoon gezegd dat ik liever haar/zijn gezicht zie, als ik daar de kans voor krijg.

  De spanning is vrijwel weg, bij mij dan. Eén persoon sprong in het gangpad overdreven weg, zonder reden. De man die voor me was bij de kassa deed opzettelijk raar om mij te irriteren – hij probeerde de weg te versperren. Wijselijk afstand gehouden en even gewacht. Dat hij raar doet moet zijn probleem blijven.

  Morgen weer op pad. Ik ben benieuwd wat er dan op mijn pad komt. Vergeet de politie-agenten, de boa’s en de boetes. Het winkelpersoneel is onderhand gewend aan een enkele klant zonder masker. Het gaat om de andere klanten met masker. Sommigen van hen kunnen het gewoon niet verkroppen dat jij gewoon doodleuk geen masker opzet, en gaan spastisch doen.

 17. @Nico de Geit jij zegt bij dat vaccin artikel dat je beroepen op dat kaartje slap is. Dat vind ik dus niet. Want ik vond dit ook al hartstikke moeilijk om te doen. En was blij dat ik dat kaartje had.

  Ik heb dat kaartje ook nog bij me. Zelfs een masker. Als jij nog een paar dagen zo doorgaat ga je je nog vrijer voelen. Jij bent in zoveel winkels geweest nu, dat je veel zekerder bent geworden van jezelf. En dat komt op een gegeven moment ook naar buiten. Als energie, en anderen voelen dat.

  https://akhilsethi.files.wordpress.com/2014/10/akhilsethi-randomnomics-blog-keep-calm-and-stay-strong.png

  Voor vrouwen is sociale moed moeilijker, want vrouwen schijnen hard wired te zijn om belangrijk te vinden wat anderen van hun vinden. Als ze uitgekotst worden door de groep hadden ze vroeger een probleem. Bij mannen speelt dat veel minder.

  Ook maak ik me niet druk over een masker-idioot die mogelijk agressief wordt. Ik observeer het en hou afstand. En: straal kalm optimisme uit. Zonder masker. 🙂

 18. Ik doe wat ik vind wat verstandig is; ik laat me door NIEMAND iets aanpraten, niet door mensen, niet door de media en niet door de overheid. Ik weiger slaaf te zijn. Wat ik wel en niet doe, ga ik niemand vertellen.
  Dat zou Libertariërs toch moeten aanspreken.

Comments are closed.