Toen ik enkele dagen geleden vanaf Schiphol vertrok op een van de schaarse vluchten, was er weer iets nieuws.

Bij de detectiepoort raakte een medewerker die waarschijnlijk uit Urk of een ander intelligentiedieptepunt van Nederland afkomstig was, geïnteresseerd in de inhoud van mijn mapje met creditkaarten, andere kaarten en visitekaartjes, voor het besnuffelen, onderzoeken en analyseren waarvan hij noch over de bevoegdheid, noch over de bekwaamheid beschikte.

Te oordelen naar zijn gedrag was de betreffende medewerker nog maar kort op de luchthaven werkzaam en oefenden de meeste zaken een zodanige aantrekkingskracht op hem uit, dat hij zijn vingers niet kon thuishouden. Als ware hij een driejarig kind dat met nieuw speelgoed in aanraking komt, bekeek hij vol verbazing de kaarten één voor één alsof iedere kaart een nieuwe fascinerende wereld voor hem opende. Gedurende meer dan een halve eeuw reizen heb ik zelfs op een Afrikaanse luchthaven nog nooit iets dergelijks meegemaakt.

Na enkele minuten de kaarten bekeken en en bevingerd te hebben, verklaarde hij dat hij een hogere ambtenaar nodig had om hem bij zijn werk te helpen en te adviseren. Dit resulteerde in de aankomst van een tweede ambtenaar, waarop een conversatie tussen beide ambtenaren ontstond die enige minuten duurde.

Overigens zij men op Schiphol zeer op zijn hoede, want een even op de grond neergezette tas kan snel verdwijnen; ook bij de detectiepoorten raken veel passagiers kostbare spullen kwijt. Deze luchthaven blijft helaas ­­­een dorado voor professionele zakkenrollers en dieven.

Hugo van Reijen

13 REACTIES

 1. Ik vermoed dat de betreffende medewerker een oud-vluchteling was die nog niet zo lang in Nederland woont en nog een beetje moet wennen hier. Misschien schrok hij van de naam ‘master-card’, daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Urkers zijn aardige en slimme mensen, dus daar geloof ik niets van.

  • Oei Niko, de vinger pijnlijke plek. Goed gezien!
   Het blijkt dus dat Hugo niet alleen een voorliefde heeft voor vluchtelingen maar zelfs een hekel heeft aan Nederlanders.
   Als Afrika zo geweldig is en hij Afrikanen absolute top vindt, dan adviseer ik hem om nog slechts éénmaal de poort van Schiphol door te gaan.

   • Ik ken een paar andere Hugo’s. ‘Verlichte wereldburgers’ die veel reizen, soms lang in het buitenland verblijven maar niet perse leven zoals de mensen in deze buitenlanden. Zoals iemand zou leven als die er een heel jaar zou wonen.

    Ze zien vooral de buitenkant, raken vervreemd van wat in Nederland gebeurt en de zorgen en problemen van het alledaagse leven hier. Waardoor er een zeker dedain ontstaat voor de mensen die niet 20 keer per jaar het vliegtuig pakken naar een ander ver oord. Een van de goede dingen van de corona crisis is dat ‘mijn’ Hugo’s nu nauwelijks kunnen reizen en met hun neus worden gedrukt op de realiteit hier.

    Wat Baudet (terecht) ‘Oikofobie’ noemt.

    Schiphol vind ik ook een vervelende luchthaven. Accepteer het of ga net als de Geitenbreier naar een andere luchthaven.

 2. Hoe liep het af? Ben nu wel erg benieuwd, met een sisser waarschijnlijk maar toch, jammer dat het niet gefilmd is dan hadden we kunnen lachen of ons dood kunnen ergeren al naar gelang de emotionele gemoedstoestand waar we op dat moment in verkeren, dat schommelt nogal eens de laatste tijd namelijk.

 3. Je weet dat ze in je bagage gaan lopen graaien, je moet zelf maatregelen nemen om alles goed te laten verlopen.

  • Denk bijvoorbeeld aan een stevig transparant mapje waar je belangrijke dingen instopt. Dan kunnen ze toch kijken met een veel lager risico dat er iets zoek raakt. Matig begaafde mensen bij de security is vrij standaard, wereldwijd.

   En als de persoon blond was kwam hij mogelijk van Urk.

   Opmerkelijk dat Hugo de getalenteerde zonen van rijstboeren in Cambodja naar Nederland wil halen en loopt te miepen over matig begaafde Urkers. Waarschijnlijk is Hugo gewoon geholpen door een matig begaafde zoon van een Cambodjaanse rijstboer, or similar. Maar dat wil hij niet zien, want al het vreemde is goed.

 4. Ziek en heel eng hoe sommige mensen veranderen als ze in een pakje een bepaalde rol mogen spelen

 5. Debiel Schiphol – door, onder andere, het toelaten van getalenteerde zonen van Cambodjaanse rijstboeren zal Nederland steeds meer een Cambodjaans niveau krijgen. Dat is gewoon een gegeven en daar moet je op de juiste manier mee omgaan. In landen met lage IQ’s gaat steeds van alles mis, en dat stapelt zich op.

  Mensen met lage IQ’s de schuld geven dat er wat mis gaat, is niet al te slim. Als je iets slimmer bent kom je zelf met een oplossing, zodat het niet jouw probleem wordt. En ja, ze gooien met je koffer, dus koop een koffer die daartegen kan. Verwacht niet dat ze de volgende keer voorzichtig zijn, want dat gaat niet gebeuren.

  Debiele mensen doen debiele dingen, logisch. Ze zijn niet eens debiel, hooguit matig begaafd. De IQ’s in Nederland zijn dalende.

 6. Dat ze lopen te graaien in je (hand) bagage is normaal. Soms wordt zelfs je koffer opengebroken om te kijken wat er in zit – vinden ze blijkbaar normaal. Ducktape in je koffer om hem weer dicht te maken kan dus geen kwaad. Om het maar niet te hebben over zoekgeraakte koffers.

  Ik kom niet meer op Schiphol, tenzij het echt niet anders kan. De afstanden die je moet lopen en de afhandeling van de bagage en zo, vind ik gewoon slecht. Düsseldorf is veel kleinschaliger en bevalt mij beter. Maar ook daar veel werknemers die nogal lomp zijn.

  Een slimme Geit is op alle situaties voorbereid.

 7. Wederom zie ik weer niets libertarisch in dit artikel maar dat zal wel weer aan mij liggen. Althans dat zegt de redactie altijd.
  Wat ik wel zie is haat voor Urkers. Waar is het bewijs dat Urk het IQ dieptepunt van Nederland is?
  Wordt dit gezegd in het kader van Agenda 2030 omdat de Urkers massaal mondkapjes weigeren te dragen?
  Ooit het IQ op Urk vergeleken met willekeurig 3e wereld land?
  Als IQ echt is, wat betekent dit dan voor massa immigratie? Zo maar wat vragen voor de schrijver.

  Ik gok zo dat de schrijver even aan nader onderzoek werd onderworpen omdat hij het profiel had van iemand die zij zochten.

  • De schrijver leeft blijkbaar het leven van een rockster, reist de hele wereld rond. Wat doet vermoeden dat geld geen bekommernis is voor de schrijver. Deze schrijver die een bovenmodaal leven leidt, maant Jan met de pet aan om zijn modaal inkomen en krappe leefomgeving te delen met de rest van de wereld. Hij heeft op het eerste zicht wat overeenkomsten met dat satanisch kliekje in Rome, daar wordt ook gepreekt dat ‘men’ moet aan broederlijk delen moet doen vanuit een gouden paleis. Men heeft er zelfs een eigen bankier.

   Dit onbenullige verhaal lijkt slechts een excuus om de weinige mensen die nog echte morele waarden koesteren en niet buigen voor mammon, te bespotten. Wat wordt het volgende, de schrijver krijgt lauwe soep in z’n hotel?

Comments are closed.