Met toestemming overgenomen van Ademvrij. Centraal Station Utrecht. 4 december 2020. Tegen negen uur in de avond. Ik ga op de hoek van een groepje lange banken zitten in de grote stationshal. Nabij de roltrap naar perron 8/9 waar over een minuut of 25 mijn aansluitende intercity zal vertrekken Ver van iedereen vandaan.

Het is rustig. Ik voel zelfs een windje met frisse lucht en het plafond is zeker 10 m hoog. Kortom geen gevaar voor eventuele aerosolen. Maurice de Hond die ik al het hele jaar volg met zijn informatieve en realistische blogs zou goedkeurend zijn over mijn bewuste keuze van mijn zitplaats.

Er zitten wat mensen te eten her en der. Er zijn namelijk nog tal van eettentjes met afhaalservice open. Tegenover mij zit een meisje. Zonder mondkapje op. Ik ben moe. Het is een intensieve dag geweest. Mijn eigen mondkapje heb ik onder mijn kin laten zakken. Ik neem mijn bloedverdunners in. Adem diep in. Masseer mijn pijnlijke benen en ook mijn nekspieren.

Ik moet echt even zuurstof tanken.

Dat heb ik nodig af en toe. Ik heb al meerdere longembolieën overleefd. Ik heb een neuro-musculaire spierziekte. Enig overgewicht. En ik kamp al 20 jaar met de ernstige gevolgen van een niet ontdekte storing in de vitamine B12 stofwisseling. Heb ik dankzij mijn grondige studie van de wetenschappelijke literatuur van tekenbeetinfecties pas een paar jaar geleden zelf ontdekt. Heeft mij ruim een jaar gekost om dit bij een medische specialist van het prestigieuze Erasmus medisch universitair centrum bewezen te krijgen. Ik kan er inmiddels zelf een publicatie over schrijven. Misschien is er zelfs een causale relatie met laaggradige persisterende infecties die ik mogelijkerwijs op één van mijn vele ontdekkingsreizen in de wereld of zelfs in mijn achtertuin, door die kleine spinnetjes, teken genaamd, heb kunnen oplopen. Natuurartsen hebben mij op deze mogelijkheid gewezen omdat ze in mijn bloed pathogenen meenden te zien onder hun indrukwekkende microscopen. Schijnt overigens heel veel voor te komen. En ik ken inmiddels vele mensen met zeer ernstige klachten van “chronische Lyme”.

Dat is geen corona natuurlijk. Dat wordt door de media en overheid al 9 maanden  als een supergevaarlijke infectie gecommuniceerd. Tekenbeetziekten als Lyme daarentegen krijgen nauwelijks enige aandacht. Patiënten worden gemarginaliseerd en krijgen in Nederland niet de adequate medische zorg. Vanwege onkundige of onwetende artsen. Het is wereldwijd een miskende stille pandemie. Al bijna 50 jaar. Ach ik ga u hier nu niet mee vermoeien. Dat doe ik wel via mijn bestuurdersfunctie bij de Stichting Tekenbeetziekten, waar ik mij als onbezoldigde vrijwilliger sedert 1 september 2019 intensief inzet voor doodzieke Lyme patiënten.

Er staat ineens een BOA voor mijn neus. Een man met een geel hesje. Het meisje van in de 20 aan de overkant wordt gesommeerd een kapje op te zetten. Ze volgt geschrokken direct het bevel op van de forse man met priemende ogen en zware stem. Ze staat op en loopt snel weg. De man draait zich naar mij om en zegt mij net iets te autoritair “U ook mijnheer”.

Ik leg uit dat ik adem nodig heb. Dat ik net medicatie heb ingenomen met wat water en nu even tot rust moet komen.
“Daar heb ik niks mee te maken.”
Ik probeer uit te leggen dat het me nu even niet goed uitkomt om mijn mondkapje op te doen. Dat is niet bevorderlijk voor mijn gezondheid.
“Daar heb ik niks mee te maken.”
Ik wijs erop dat er niemand in de buurt zit. De dichtstbijzijnde mensen zitten op 4, 5 meter afstand.
“U weigert?”
Ik wil even zuurstof tanken. Is dat zo erg? Als ik zo naar de trein ga, doe ik mijn mondkapje weer op.
“U weigert dus.”

Hij loopt boos weg. Ik had zijn autoriteit in twijfel getrokken door op mijn grondrechten te wijzen. Had ik toen maar de precieze inhoud geweten van artikel 1B-2A1.2 van de “Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met de invoering van aanvullende verplichtingen om een mondkapje te dragen (Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19)”. In het eerste lid staat “personen van 13 jaar en ouder dragen een mondkapje in een station, halteplaats, of een andere bij het openbaar vervoer behorende voorziening en de daarbij behorende perrons, trappen, tunnels en liften, met uitzondering van de daar gelegen besloten plaatsen”, maar in het tweede lid staat dat het eerste lid niet geldt “voor personen die geplaceerd zijn en de veilige-afstandsnorm in acht nemen”. Ik neem aan dat met geplaceerd wordt bedoeld dat je ergens zit? Of moet je naar je plaats zijn gebracht? Wat is het verschil?

Even later is de BOA terug. Met drie politie-agenten. Twee in uniform, één in burger. Allemaal met een masker voor hun mond en neus.
Ik word opnieuw gesommeerd mijn mondkapje op te doen. Ik leg uit dat ik dat om medische redenen op dit moment niet wil. Ik ben even zuurstof aan het tanken.

Misschien had ik me moeten beroepen op artikel 2a4 van de “Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met de invoering van aanvullende verplichtingen om een mondkapje te dragen (Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19)”. Daar staat: “De verplichtingen in dit hoofdstuk gelden niet voor personen die vanwege een beperking of een ziekte geen mondkapje kunnen dragen.” Soms kan ik het even niet, soms wel.

Ik vraag of ze zich willen identificeren. Ze zwaaien met onleesbare pasjes. Ze weigeren dichter bij te komen. Alleen de agent in burger komt dichtbij.
U bent een bedreiging voor de volksgezondheid, bijt hij me toe.
Ik versta hem eerst niet goed. Mijn gehoor is niet al te best. Hij pruttelt vanachter zijn mondkapje.
U doet zeker net of u mij niet hoort?
Hij gelooft me niet. Komt vlak bij me staan.
Hoe kan ik de volksgezondheid in gevaar brengen door hier te zitten?
U moet een mondkapje op doen.
Heeft u daar verstand van dan? Hoe kan ik iemand in gevaar brengen door hier te zitten?
U moet uw mondkapje over uw neus doen.
Denkt u echt dat dat helpt tegen virusverspreiding?
Als u weigert gaan wij u een aanwijzing geven.
Ik vraag hem of hij afstand wil houden. Ik voel me geïntimideerd door deze vier kerels. Ik ben niet meer de jongste. Bijna 70. Waarom laten ze me niet met rust?
Ik moet mijn rijbewijs laten zien. Mijn vervoerbewijs.
Terwijl dit aan de gang is, is de BOA me strak aan het aankijken. Wat wil hij? Een stare-down? Ik begin terug te staren. Minstens één minuut kijken we elkaar strak aan. Dan kijkt hij weg.

Ze vertellen me dat ik drie bekeuringen krijg. Een omdat ik weiger een mondkapje te dragen, een omdat ik weiger een aanwijzing op te volgen. De derde ben ik vergeten. Heeft geloof ik te maken met mijn verbale verzet. Ik werd namelijk herhaalde malen hoofdschuddend  met “mijnheer wil niet luisteren” toegesproken. Ik ben verbijsterd van deze 180 graden verdraaiing. Ik probeer juist deze vier personen ervan te overtuigen dat het crisisteam van het kabinet onder aanvoering van 2 bewindslieden met onmiskenbare onderwijzerseigenschappen al die maatregelen nemen voor mensen als ik die volgens allerlei criteria tot de risicogroep zou behoren. Zie ik er dan toch nog zo jeugdig uit? Ik heb mij kranig verweerd en ze zelfs voorgehouden dat hun dwingend optreden schade kan brengen als ik hun “bevelen” zou opvolgen. Kom op zeg. Ik ben geen mak lammetje maar een levenservaren en ook nog hoog opgeleid en goed geïnformeerde bezorgde burger.  Het is dat ik ze niet draag, maar mijn klomp breekt.

Het wordt tijd om mijn trein te halen. Ik doe het mondkapje dat om mijn kin hangt af, zoek in mijn tas naar een ander mondkapje, dat ik speciaal heb laten maken, door een bevriende kennis. Er zitten gaten in die groot genoeg zijn om makkelijk adem door te halen. Ze denken dat ik helemaal geen mondkapje meer op wil nu. Ze dreigen met nog een boete. Ik haal het mondkapje tevoorschijn. Doe het ostentatief om mijn mond en neus. Zouden ze beseffen dat het ding totaal zinloos is om een virus tegen te houden – nog zinlozer dan de standaard mondkapjes? Ze hebben niets in de gaten. Ze volgen gewoon orders op. Zonder mededogen.

Ik loop naar de trein. Daar ga ik dan. Ik voel me oud, in Nederland, in 2020. BOA’s krijgen toch knuppels, per 1 januari? Ik meen zoiets te hebben gelezen. Ik bedenk dat ik niet eens een bewijs heb gekregen van de bekeuringen. Ze hebben alles digitaal afgehandeld. Kassa voor Microsoft. Of zou het allemaal nep zijn geweest? Wilden ze me gewoon intimideren?

Op de roltrap kan ik het niet nalaten toch even de opmerking van sneue mensen te maken. Ze vechten tegen hun eigen burgers. Uit mijn ooghoeken meen ik een impuls te zien om mij fysiek de les te lezen. Gelukkig brengt de roltrap mij in veiligheid. Ik moet natuurlijk op mijn oude dag wel enige wijsheid tonen en het juiste voorbeeld geven. Die zal ik in de komende maanden, jaren?, wel extra nodig hebben, verwacht ik.

Ik stap in de trein naar Rotterdam, zoek een plekje. Ik ken de namen van die kerels niet eens. Figuren met pasjes. Mannen met maskers. Agenten die eruit zien als bankrovers. Zou het door die mondkapjes komen dat ze hun menselijkheid kwijt zijn geraakt?

De trein vertrekt. Ik deel mijn ervaringen direct per app met circa 25 collega burgerjournalisten met wie ik nu enkele maanden goed contact heb. Ik moet mijn verhaal bij de eventuele rechtszaak wel kunnen onderbouwen. De trein dendert  verder door het donkere land. Het land van Rutte en de Jonge.

17 REACTIES

 1. Wie heeft dit geschreven en met welke bedoeling? Een wijs iemand zei ooit “als je wilt weten waarom iets gezegd wordt moet je kijken naar het resultaat, aan het resultaat kan je de bedoeling afleiden”. Het is geen exacte wetenschap maar ja, wetenschap wordt al een tijdje niet meer beoefend.

  Ik heb nieuws voor de virustheorie volhouders hier. Er is 140.000€ uitgeloofd voor het bewijs van het virus. Zoveel geld om gewoon even je labresultaten te laten zien. Nou dat is snel verdiend, dus nu gaan we vast het bewijs te zien krijgen, tenzij het niet bestaat… https://www.burgerfront.nl/140-000-euro-voor-het-bewijs/

 2. ‘Ik moet mijn verhaal bij de eventuele rechtszaak wel kunnen onderbouwen.’

  Het corona-dossier is zo omvangrijk dat je er gemakkelijk een grote bibliotheek mee kunt vullen. Dat de bewijslast bij een eenvoudige burger wordt gelegd is gewoon bespottelijk.

 3. Ratio, Ik wil hier nog 1x reageren omdat ik het artikel waarin ik liet weten niet meer op deze site komen, niet meer kan vinden.
  Ik ben voor een strenge lockdown, ondanks dat bijv. ene Jack me diverse malen op beledigende wijze laat weten dat ik niet zo slim zou zijn; hij zou eens moeten weten. Maar dat krijg je met mensen die zo van hun gelijk overtuigd zijn dan ze geen enkel ander argument meer horen. Ik ben daar klaar mee!
  Maar dat wil niet zeggen dat ik het verdere incompetente en inconsequente beleid van de overheid steun:
  1. Een lockdown met duizenden uitzonderingen zal niet helpen.
  2. De GGD en De Jonge sporen geestelijk niet omdat de vaccinaties er rond Kerst wel zijn maar de ICT van de GGD nog niet op orde is; de zoveelste incompetentie van de overheid, na de toeslagenaffaire e.a.
  3. Reisorganisaties stoppen het vliegen naar vakantiebestemmingen maar bij KLM en andere vliegmaatschappijen kun je gewoon een vliegreis boeken naar dezelfde bestemmingen.

  En zo zijn er nog meer voorbeelden.
  Onze overheid is een volstrekt incompetente wereldvreemde club, die niet weet waar ze mee bezig is en overal een puinhoop van maakt. En daar ben ik volstrekt klaar mee! Ik heb mijn eigen mening en ik gebruik die als leidraad en ik gebruik mijn hersens.

  Sterkte met de feestdagen en het ga u goed!

  • @Cesar: hier het artikel: https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/12/turkije-2/

   En hieronder wat ik daar als reactie heb geschreven:

   Beste Cesar. Jammer dat je vertrekt. Persoonlijk waardeer ik tegengeluiden, zeker als deze goed gebracht worden zoals jij doet. Vrijspreker wijkt op een aantal punten af van andere sites. Dat heb je intussen gemerkt. We proberen minimaal te modereren. Dit betekent dat reageerders die bij de veel andere sites een ban hebben gekregen hier hun toevlucht vinden. Veel auteurs zijn niet blij met het niveau van een flink deel van de reacties. Dit is een terugkomend discussiepunt onder de auteurs. Preken en wegjorissen is nu eenmaal niet onze modus. Onze tolerantie kan te ver doorschieten, maar dat heb ik liever dan dat ik als politieagent ga optreden. Als je een veilige omgeving zoekt die je bevestigt in je mening moet je niet op Vrijspreker reageren. Je vindt hier net als in de samenleving verdwaasde figuren, en wel bovengemiddeld. Slachtoffers van de overheid, beschadigd en wel, vinden hier een ruimte waar ze kunnen spreken. Maar er zijn ook bovengemiddeld veel vrije denkers, die na een analyse tot de conclusie gekomen zijn dat de narratief van de main stream media niet de juiste is, en dat de overheid juist vaak het probleem is. Je krijgt alles, de beschadigde personen die ook mentaal kapot gemaakt zijn, de semi trollen maar ook juist veel inspirerende denkers, doeners en zoekers.

   Mijn opmerking naar jou over het schrijven van een artikel was niet bedoeld dat jij een artikel schreef, maar dat ik een artikel ging schrijven over de effectiviteit van mondkapjes, wat ik vandaag heb gedaan. https://www.vrijspreker.nl/wp/2020/12/bewijs-voor-negatieve-effecten-mondkapjes/

   De samenhang tussen mondkapjes en geconstateerde positieve tests is volgens mij door dit artikel wel duidelijk. En het effect van een gedeeltelijke lockdown lijkt hier ook uit te blijken. Alhoewel ik op andere gronden nog steeds heel fel tegen een lockdown ben. De lockdown lijkt hier (wat ik helemaal niet hoopte) toch te werken. Ik probeer een open mind te houden in een situatie waarin men zich ingraaft.

   Wat ik wel jammer vind is dat jij op jouw beurt andersdenkenden, die wellicht wat bot reageren, beschouwt als idioten. Dat fatsoen is helaas ook op andere sites verdwenen, dit is een zwart – wit discussie geworden waar nauwelijks nuanceringen worden aangebracht. Er zijn maar weinigen met een open mind.

  • ‘Ik ben voor een strenge lockdown’

   Dan blijft u toch gewoon binnen? Ik begin er niet aan mijn handen stuk te wassen en met een masker te lopen in de strijd tegen ziektes. Ik besteed wel veel aandacht aan mijn voedsel, water, slaap, bezigheden, frisse lucht en zonlicht.

   Als iemand niet ziet dat ‘Het Virus’ een dekmantel is voor de Grote Reset, dan vind ik zo’n persoon toch wel beperkt. Zeker na de moordaanslag op het MKB.

   Maar als u een strenge lockdown wenst, organiseer dat gewoon voor uzelf. U mag binnen blijven zo lang u wilt.

  • Cesar, sluw is niet hetzelfde als slim.
   Doen alsof je de overheid niet vertrouwd om dan de virusmythe propaganda te spuwen en dan zelfs nog de illusie propageren dat het allemaal nog erger is, dat de regering niet hard genoeg ingrijpt. Terwijl niemand die ik ken iemand kent die naar een corona begrafenis is geweest in 9 maanden. Dan ben je ofwel een beetje simpel ofwel een trol.

   Het is niet moeilijk te zien wat de bedoeling van jouw comments is. Je komt hier pleiten voor nog snellere afbraak van onze rechten en het MBK. Je ondertekent je posts nog net niet met een een winkelhaak en passer.

   Freemasonry & Our False Reality https://www.bitchute.com/video/5HhFzNaRX6q8/

  • @ Ratio
   Ik heb je reactie gelezen op mijn comment bij het andere artikel. Bedankt daarvoor.
   En excuus voor onbegrip.
   Ik reageer dan hier nog even aangezien Cesar hier zelf het gesprek weer oppakt.

   @Cesar u hoeft voor niemand weg u kunt gewoon blijven schrijven natuurlijk.
   Ik ken u verder niet maar u zegt zelf dat u helemaal klaar ermee bent. Dat heb ik ook wel eens gehad.
   Een andere insteek dan vertrekken zou kunnen zijn eens onderzoeken of u geduld kunt opbrengen met andersdenkenden om te gaan. Aangezien dit in de toekomst best eens handig uit zou kunnen komen.
   En als u dat kunt wordt het leven ook weer een beetje makkelijker.
   Volgens mij bent u een jonge man dus u kunt ook nog jaren profijt hebben natuurlijk van zo’n vaardigheid.

   Maar Ratio ik blijf het toch lastig vinden dat de auteurs en jij ook met de mening van verward persoon tegenover een bepaald deel van de reageerders staan.
   Dat was toen ook met die reageerder die onder verschillende namen had geschreven. Daarover werd gezegd door jullie dat die volgens DSM dan psychisch patiënt was ofzo. En dat hij hulp moest gaan zoeken.
   Dat is echt een keiharde veroordeling. En vooral omdat het dan van de VS zelf komt en niet van medereageerders. Daardoor komt zoiets natuurlijk nog harder aan. En het werd nog meer een veroordeling omdat de oude bekende met veel ergernis zich heeft geuit. Maar dan wel zo’n reageerder goeie hulp wensen ofzo. Dat rijmt gewoon niet.
   En besides, jullie zijn toch geen dokter?
   Je weet niet hoe die persoon dat toen heeft opgepakt. Ik denk zelf dat het niet helpend is geweest.
   Er zit gewoon een verschil tussen zaken zien en benoemen of datzelfde doen met emotie en veroordeling en in het voordeel van het eigen ego laten werken.

   En ik krijg daarbij ook het idee. Dat over het hoofd wordt gezien dat mensen hier natuurlijk ook schrijven om orde te scheppen in persoonlijke chaos. En ieder mens heeft daar zijn eigen proces in.
   Door mensen te labelen als verward maak je, als die betiteling juist is (!?), zo’n toestand statisch.
   Maar mensen zijn niet zomaar blijvend beschadigd.
   En als mensen rock bottom zitten en dan zoiets lezen kan dat best heel belemmerend werken om het vertrouwen in herstel van hetzelf te zien. En eigen verantwoordelijkheid terug te pakken.

   Ik denk dat je hier een kans laat liggen om mensen ook echt de hand te reiken. Je wilt goed maar op deze manier kun je dat niet overbrengen.
   Jij bent niet beter dan hun. En de auteurs hier ook niet. Maar de indruk wordt wel gewekt. Want jij bent helder. En niet verward. Zoals die arme beschadigde reageerders, En de auteurs ook niet. Die zijn ook allemaal helder. En niet zoals die zogenaamd verwarde mensen. Toch?
   En zo groeien mensen in een ‘goed gevoel’ over zichzelf. Door anderen te veroordelen.
   En als de VS echt de boodschap van libertarisme wil overbrengen gaat dat niet samen.
   Ik vind het moeilijk om dit zo te zeggen omdat ik je respecteer. Maar juist ook daarom moet ik het wel zeggen.

   Daarbij heb ik van medewerkers het idee dat die allang voorbereid zijn op deze crisis.
   En al een hele poos op het dek staan uit te kijken tot de schots het schip echt doet kapseizen. Soms vanuit andere landen ook. En zelfs dan kost het jullie ook moeite om te processen, maar alles is al bekend en op elke situatie is voorbereid nietwaar?

   Maar ik meen dat over het hoofd wordt gezien dat hier ook mensen komen voor wie die context heel anders is. En misschien al veel eerder geketend van boord zijn getrokken.
   Dan is het toch ook al heel wat dat die mensen nog weer boven zijn gekomen?

   Helpender zou zijn eens een artikel te wijden aan het menselijke persoonlijke proces achter het globale onrecht.
   Dan zouden mensen kunnen lezen dat het normaal is dat zij even het spoor niet meer zien en kan er hier wat licht op hun pad worden gezet.
   Overweeg je zulke opties eens?
   Ik mis dat zelf ook best wel eens. Het is nu toch bijna allemaal ellende wat de klok slaat. Waar is de blijde boodschap van zelfbeschikking?
   Nou ik hoop dat je me mijn eerlijkheid niet kwalijk neemt.
   Ik bedoel het goed.

  • @Cesar

   Ik ben voor een strenge lockdown

   Deur op slot en de gordijnen dicht en geen stap meer buiten de deur zetten. Niemand houdt u tegen om zelf het ‘goede’ voorbeeld te geven en behoedt de rest van Nederland voor grotere economische, maatschappelijke en persoonlijke schade dan al is aangericht. De onderdrukker heeft ongekend grote schade en ellende aangericht, om dan te pleiten voor nog meer schade en ellende aangericht door de onderdrukkers is grotesk en getuigt van weinig mentaal vermogen.

   Evenzo kunnen mensen kiezen om zich te laten vaccineren en hoeft deze vervolgens niet meer te vrezen besmet te worden met het fabeltjesvirus.

   Stop met anderen (met geweld) lastig te vallen en in één of andere lockdown te gooien en vaccins of andere waanzin verplicht op te dringen.

 4. Mijn opa en al zijn broers vochten tegen de gestapo! voor onze vrijheid die wij vrijmoedig stapje voor stapje vrijmoedig inleveren !

  • Mijn vader werd in 1944 als ondergedoken aspirant-beroepsofficier bij een razzia in Arnhem opgepakt en zat een jaar in Poolse krijgsgevangenschap. Bij terugkomst werden hij en zijn collega’s door de bevolking met de nek aangekeken omdat ze volgens Wilhelmina lafaards zouden zijn.
   Nou was Wilhelmina zwaar verslaafd aan “medicijnen” zoals Crack en Methadon, zo erg dat leden van de Londense regering in ballingschap klaagden dat ze niet meer spoorde. Toch is er nooit eerherstel gekomen voor onze krijgsgevangen, die rest van hun leven met een trauma verder moesten.
   Daarom vertrouw ik onze overheid voor geen millimeter en volstrekt terecht, zo heb ik laten ondervonden.

   Een strenge lockdown vind ik volstrekt noodzakelijk maar doe het dan wel goed om de duur zo kort mogelijk te houden.

   • Een lockdown op gebaseerd op kerngezonde mensen die positief testen op een complete neptest is noodzakelijk? Voel je je nog goed?

    De tacktiek van de controlled oppositie is wel heel doorzichtig. alle trollen volgende dezelfde structuur in hun comments.
    1) De comments beginnen met een inleiding waarin flink tekeer gegaan wordt tegen de overheid. Dit moet verbergen dat ze de NWO plannen komen ondersteunen. Ze zijn zogenaamd anti.

    2) Om dan op te roepen voor een nog nooit eerder vertoonde machtsgreep van de overheid met minachting van alle burgerrechten. M.a.w. perfect in de kaart spelend van de grote reset.

    Metselaars, het moet subtieler zo gaat het niet werken.

   • @Jack 17-12-20 at 19:49

    Complimenten! Je bent erg goed in het uit zijn verband rukken en manipuleren.
    Je vindt het vast niet erg dat ik je verder niet serieus neem.

 5. Ik wijs erop dat er niemand in de buurt zit. De dichtstbijzijnde mensen zitten op 4, 5 meter afstand.
  “U weigert?”
  Ik wil even zuurstof tanken. Is dat zo erg? Als ik zo naar de trein ga, doe ik mijn mondkapje weer op.
  “U weigert dus.”

  En hij herinnert zich daarbij, hoe zijn bijstandsconsulente dat jaren geleden zei, toen hij zijn bedenkingen uitte bij het aangeboden kutbaantje. En hoe moeilijk de korting van 4 maanden 30% was wegens het ‘weigeren van een door de sociale dienst aangeboden mogelijkheid tot inschakeling in de arbeid’.

 6. “Misschien had ik me moeten beroepen op artikel 2a4 van de “Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 in verband met de invoering van aanvullende verplichtingen om een mondkapje te dragen (Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19)”.”

  Zou niet moeten mogen volgens het rechtsbeginsel ‘geef mij de feiten, dan geef ik u het recht’. Formeel voor de rechter bedoeld, maar deze ‘rechter’ in eerste aanleg zou dit gewoon moeten volgen om de gang naar de echte rechter zoveel mogelijk te beperken.

 7. Ik vind dit artikel best op een leuke manier geschreven. Beeldend. Leest makkelijk weg.

 8. In 2019 raakten naar schatting 21.400 personen ernstig gewond in het verkeer in Nederland. Door de onzekerheidsmarge in de vaststellingsmethode is dat aantal vergelijkbaar met dat in 2018, toen er 21.700 ernstig verkeersgewonden werden vastgesteld……

  In 2019 vielen er 661 doden in het verkeer in Nederland. Voor zover nu bekend, past dit aantal binnen de stagnatie die we de laatste jaren zien. Iets meer dan een derde van de verkeersdoden bestaat uit auto-inzittenden (237), en iets minder dan een derde is fietser (203)…..

  Iedere dode door dit ‘verkeersvirus’ is er één te veel. Waarom accepteert de onderdrukker dit die ons tegen alle gevaren van het leven denkt te moeten beschermen en legt de onderdrukker het verkeer niet in een totale lockdown om ons te beschermen tegen dit grote gevaar?

  Omdat er nu eenmaal risico’s zijn in het leven die we maar moeten accepteren? Wat moet ik als voetganger zonder auto daarvan vinden? Ik eis volledige bescherming en een registratie en autopaspoort waarin staat dat ik geen auto bezit, een auto waarmee anderen in groot gevaar gebracht worden en zelfs gedood worden!

 9. Waarom hebben ze niet de grenzen gesloten gelijk in het begin?
  Iedereen kon reizen hoe en waarheen ze wilden, en Rutte keek er raar van op toen er ook hier een besmetting was, en toen brak de paniek uit.
  En dan heb je nog de pcr tests, die ongeschikt zijn om besmettingen aan te tonen.

Comments are closed.