Over de hele wereld conformeren mensen zich door peer pressure aan het gewenste gedrag opgelegd van bovenaf. En dus is de vraag wanneer er een kritische massa skeptici is die het niet langer pikt. Voorlopig worden mensen nog met overheidsgeld omgekocht om gehoorzaam te zijn, maar daar komt een keer een einde aan. Je zou toch denken dat de skeptici dan de overhand krijgen, niet ?

6 REACTIES

 1. Heel wat mensen vinden het ook wel best om gezegd te krijgen wat ze moeten denken of doen. Keuzestress en eigen verantwoordelijkheid is iets wat veel mensen niet aandurven. Hoe fijn is het dan dat er een overheid is die ze die vreselijke last uit handen neemt? Denkluiheid en gemakzucht zijn de ergste vijanden van de vrijheid.

  • Dat klopt Arend. De meeste mensen worden van kinds af aan niet aangezet tot zelfstandig en moreel handelen, laat staan tot nadenken. Men wordt onderwezen om te leren te gehoorzamen, men wordt niet onderwezen om probleemoplossend en creatief te denken. De overheid wordt zodanig een vervangende ouder die maar even het zere vingertje moet behandelen, daar heb je immers recht op.

   Maar na de Great Default (en niet de Great Reset) gaan er heel wat ogen geopend worden, dat geef ik je op een briefje.

   • Ik vrees dat velen dan nog niet doorhebben hoe de vork in de steel zit. Ze gaan zeggen ja maar dat is allemaal voor onze gezondheid. En onze politici kunnen er toch ook niets aan doen dat er zoveel virussen zijn door de klimaatverandering en gebrek aan diversiteit en inclusiviteit.
    De jeugd wordt nu klaargestoomd met het nieuwe programma. Tegen 2030 hebben ze een nieuwe generatie voor hun nieuwe normaal. Het is letterlijk 1984 met de proles.

Comments are closed.