Ik liep gisteren het politiebureau binnen en daar zaten twee aardige dames die me vertelden dat het 1 december is en dat ik dus een mondkapje moest dragen. Ik vertelde ze dat ik om die reden kwam en dat ik graag een proces-verbaal wilde. De dames moesten best giechelen en vertelden me dat ze van de administratie zijn en geen proces-verbaal kunnen maken. Ik vroeg of er misschien iemand in het pand is die dat wel kan.
Ze gingen overleggen en kwamen terug en gaven me een officiële waarschuwing en vroegen me het pand te verlaten. Ik zei dat ik aan dat verzoek zou voldoen en zei: Tot zo.
Eenmaal buiten draaide ik me om en ging direct weer naar binnen en zei: ‘daar ben ik weer als gewaarschuwd man en ik voldoe nog steeds niet aan de eisen. Zou ik nu dan alsjeblieft een proces-verbaal mogen voor het niet dragen van een mondkapje in een openbare ruimte op 1 december ?’
Vervolgens komt er een agent met een mondkapje mijn ID vragen en ik geef mijn rijbewijs. Hij neemt het mee en trekt me na en komt tot de ontdekking dat ik geen strafblad heb. Sterker nog, ik sta met goede naam en faam bekend bij de politie anders zou ik geen wapenvergunning hebben gezien mijn jachtakte.
De agenten komen met z’n tweeën terug en vragen wat ik kom doen. Ik leg het hele verhaal uit plus de drie voorgenoemde redenen waarom ik een proces-verbaal wil omdat ik anders niet in beroep kan tegen deze naar mijn inziens vrijheidsberoving. Ik wil met deze zaak naar de hoogste rechter.
Als ik het verlies dan nog ben ik trots om hier voor veroordeeld te worden. Als mijn nazaten over tientallen jaren in de geschiedenis boeken lezen over deze maffe tijd, vinden ze ten minste nog terug in de plakboeken wie ik ben of was en waar ik voor sta of stond. Het kan maar goed gedocumenteerd zijn toch ?
De heren agenten vertelden me dat ze hier niet aan mee gingen werken en ik kreeg geen proces-verbaal. Ik noemde nog het argument ‘van het is toch €95,- voor de staatskas’ maar het mocht niet baten en ik verliet onverrichterzake weer het politiebureau.
Onderweg naar huis kreeg ik nog het idee om het eens in het gemeentehuis te proberen… er zal op de dinsdagochtend toch wel een boa aanwezig zijn die €95,- wil scoren ?
Ik het zelfde verhaal weer zonder mondkapje aan de balie verteld en na lang wachten kwamen er 3 boa’s.
Ze wilden me ook geen proces-verbaal schrijven en vroegen me het pand te verlaten. Ik heb netjes gezegd dat ik aan hun verzoek zou gaan voldoen want ik wil geen huisvredebreuk doen en daarmee een boete voor de verkeerde ‘overtreding’ krijgen.
Ik vroeg nog of ze dan met me mee willen lopen naar een winkel zodat ze me daar kunnen bekeuren en kreeg als antwoord dat ze dat niet gingen doen. De winkelier moet je de deur wijzen en als ik daar dan niet aan voldoe is het weer huisvredebreuk en willen ze wel komen schrijven.
Resumerend zit het dus als volgt. Ze gaan geen boete uitdelen van €95,- want dat houd geen stand bij de rechter. We worden dus als volk tegen elkaar uitgespeeld en ze laten de ondernemers het vuile werk opknappen op straffe van €4350,-
Alessandro Di Lella
Copy/Paste dit bericht!