Ik zal het kort houden. Enkele spreuken van Ayn Rand:

If I were to speak your kind of language, I would say that man’s only moral commandment is: Thou shalt think

…if devotion to truth is the hallmark of morality, then there is no greater, nobler, more heroic form of devotion than the act of a man who assumes the responsibility of thinking.

Reason is not automatic. Those who deny it cannot be conquered by it. Do not count on them. Leave them alone.

Thinking men cannot be ruled.

En van Descartes het “cogito ergo sum”. Door twijfel, denken, besta ik.

Het opzetten van een mondkapje staat voor mij gelijk aan het ontkennen van mijn verstand, van mijn rede. En daarmee de kern van mijn bestaan. Het klinkt hoogdravend. Maar het is een onderwerping aan irrationaliteit. Ik heb geen geloof in een god, en geen geloof in de overheid. Alleen in mijn eigen rede, en verstand. En dat wordt mij nu ontnomen, ik moet me onderwerpen.

Ik ga hier niet nogmaals een betoog voeren waarom mondkapjesplicht een disproportionele maatregel is. Er kan niets geconcludeerd worden over doelmatigheid en doeltreffendheid van de draagplicht omdat men dat gewoonweg niet heeft onderzocht. Zie dit artikel. Hiermee is de mondkapjesplicht niet wetenschappelijk onderbouwd, om over de twijfel aan de effectiviteit van het vrijwillig dragen nog maar te zwijgen.

Het cynische is dat mondkapjesplicht de denkende kritische mens dwingt zijn verstand op te geven. In het kader van de overheidsmaatregelen tegen Corona, die zogenaamd op wetenschappelijke inzichten zijn gebaseerd. Een dubbele corruptie.

56 REACTIES

 1. “Ik ga hier niet nogmaals een betoog voeren waarom mondkapjesplicht een disproportionele maatregel is. ”

  Ik lees en hoor dit wel vaker, maar wanneer is het wel een proportionele maatregel dan?

  • Als je heel je leven dagelijks bent overspoeld met leugens en bedrog, dat regelmatig bewezen wordt als zodanig, toch steeds opnieuw je vertrouwen stelt in bewezen leugenaars in politiek, ‘wetenschap’ en media. Dan wil je bedrogen worden, dan wil je geloven in de cult van ziekmakende onzichtbare ‘virussen’. Dan stel je eigen waarnemingen en logica ondergeschikt aan de leugens van satan. Tja dan moet je niet schrikken als de wereld langzaam maar zeker veranderd in een hel. Als je de waarheid die je zelf kan vaststellen verwerpt om de leugens van satan te aanbidden, dan ben je een tool van satan. Of je het beseft of niet, maar je bouwt gewillig mee aan de opbouw van een satanisch technologisch controlesysteem waarbij de USSR en de DDR vakantieparken waren.

   Trots en ego beletten mensen om de waarheid te onderzoeken, ze klampen zich liever vast aan illusies van wijsheid, diploma’s, titels en prijzen. Het systeem van het belonen van echoën van valse waarheden met status en geld. Het vereren van mensen (valse idolen) en hun BS, hoe dwaas kan je zijn?

   “The fool says in his heart, “There is no God.” They are corrupt, they do abominable deeds, there is none who does good.”

   • Miljarden mensen kunnen een leugen geloven, maar dat maakt de leugen geen waarheid. Mensen vinden zichzelf heel slim en speciaal. Maar de waarheid is, dat de meesten niet meer zijn dan schapen. Hun enige bekommernis is om bij de kudde te horen. En als de kudde een leugen gelooft, dan volgen ze de leugen. Want enkel de echt wijze mensen trekken zich niets aan de ‘waarheden’ van de massa. Enkel de echt wijze mensen zoeken de waarheid, ongeacht de trend van de dag. Dat zijn de eigenwijze mensen. De ‘gestoorde gekken’, de ‘idioten’, de ‘complotdenkers’ enz.

    Wat is massa media, politiek en wetenschap anders dan massa hypnose? Het bepalen van wat de ‘waarheid’ van de dag is? Er zijn geen grotere dwazen dan zij die de opinie van de meerderheid verwarren met waarheid. Waarheid en echte wetenschap is niet onderhevig aan democratie. Waarheid is absoluut, onafhankelijk van het aantal volgers. Wat satan het meest haat is waarheid. Want zijn rijk is gebouwd op leugens. Daarom moet iedereen die waarheid verkondigd worden beschimpt, gecensureerd of vervolgd.

    “Evil men and false teachers will become worse and worse, deceiving many, they themselves having been deceived by Satan.”

   • Je kan een baby via newspeak wel ‘foetus’ noemen, maar dan moet je wel zorgen dat de waarheid niet gezien wordt. Het resultaat van Bill Gates” filantropische hobby, de man die jou wilt redden van een ‘virus’ waaraan niemand sterft buiten in de scripted media. Met steeds terugkerende injecties van z’n maatjes bij de Big Farma mafia: http://www.100abortionphotos.com/

    De vraag is, hoeveel is JOUW leven nog waard in een maatschappij die dit helemaal normaal vind? Wat je zaait, zal je oogsten..

    https://web.archive.org/web/20201116023814/https://www.lifenews.com/2020/08/05/satanic-temple-claims-killing-babies-in-abortions-is-a-protected-religious-ceremony/

  • Isa Kriens via Twitter:

   ‘De mondkapjesverplichting is juridisch onhoudbaar. Het mondkapje beschermt niet, er is geen medische noodzaak en de grondrechtbeperking is niet proportioneel. Met braaf gehoorzamen winnen we niets. Integendeel. Doe dat ding af en leg uit waarom.’

   • Vechten tegen mondkapjes is hetzelfde als blussen met een lege emmer. In plaats van de bron, de gaskraan, dicht te draaien. Het is afleiding van de kern van het probleem en dus een schijngevecht.

    De bron van de tirannie is in dit geval de grote leugen van Pasteur en zijn cultgenoten. De belachelijke virusTHEORIE. Het geloof in onzichtbare monsters die je ziek maken. Net zo belachelijk als de paashaas. De wereld wordt geregeerd door een satanische cult met miljoenen aanhangers in politiek, media, industrie en alle sociale lagen. Allemaal verzameld rond de macht en glorie van de onbeperkte geldprinter. De moderne versie van het gouden kalf.

    Nicholas Rockefeller admitted the elite’s goal is a 100% microchipped and enslaved World population https://www.youtube.com/watch?v=oygBg6ETYIM

    The ‘news’ https://www.youtube.com/watch?v=fG3iZGpPnn0

    To find out who rules over you, find out who you can not criticize – Voltaire

   • De volledige video met het interview met Russo (over Rockefeller) is verwijderd wegens “This video has been removed for violating YouTube’s policy on hate speech.”

    Hatespeech = een andere mening dan de woke debieltjes bij Youtube hebben.

    De verplichte mondkapjes is denk (ook) ik een repetitie voor verplichte ‘vaccins’ waar allemaal gif en experimentele rotzooi in zit. Alleen angstigen en onwetenden laten zich hiermee inspuiten. Hoewel ik in mijn eigen omgeving nog niemand heb gesproken die dat spuitje hebben wil, volgens henzelf.

  • Het is beter om rechtop te sterven dan op je knieën te leven.

  • De enige PROPORTIONELE reactie is GEEN reactie. Kijk naar de feiten en de grafieken, het is belachelijk. Zo zie je maar hoe corrupt media en politici zijn. Het is werkelijk niet te bevatten, hoeveel mensen hieraan meewerken, als jij kan zien dat het een opgeblazen hoax is, dan kan je gemeenteraad dat ook. Toch is er op geen enkel niveau tegengas. Denk daar maar eens over na. https://www.globalresearch.ca/facts-about-covid-19/5731278

 2. Deze spagaat is zo overduidelijk dat ook de gewone man in de straat hem ziet. En steeds openlijker fantaseert over vreedzaam verzet. Zie het initiatief van de horeca. Wat had het mooi geweest als deze idd begin volgend jaar collectief open waren gegaan. Een middelvinger naar de overheid: “u bent niet meer de baas, dat is het volk”. Ik begreep dat ze de keutel toch intrekken. Knielen voor een grijpstuiver. Jammer.
  Ik was gisteren in een café dat nu een winkeltje in drankpaketten was begonnen. Even twijfel, opdoen of niet. De winkelier: “ik deed hem alleen op omdat ik dacht dat u dat ook deed”. Beide weer afgedaan. En er was contact. Een verstandhouding. Een kleine triomf voor rede en de redelijkheid.
  Elders in de winkels tref ik angst en onmacht dat men op elkaar afreageert.

  • @Prepperoni. Het verschilt inderdaad enorm per winkel. Tenminste, dat is wat ik heb meegemaakt. De lokale appie is oke. Toen ik donderdag boodschappen deed werd ik niet aangesproken, vandaag wel. Verklaarde geen mondkapje bij me te hebben en ze wilden me er eentje aanbieden. Ik bedankte vriendelijk en vertelde rustig dat ik een reden had om geen mondkapje te dragen maar dat ik die vanwege privacy niet wenste te delen. Heel vriendelijk en relaxed. Vaak spiegelt men gedrag. Dus relaxed blijven is belangrijk. Ik kon doorgaan en kreeg als toegift nog een vriendelijke glimlach toe toen ik mijn wagentje inleverde.

   Bij een andere winkel begon men te schreeuwen: mondkapje, mondkapje!. Twee medewerkers die me niet vriendelijk behandelden. Maar me op onvriendelijke bijna vijandige wijze bejegenden. Door samen vrij luid meerdere keren “mondkapje” te roepen. Het leek wel of ze er plezier in hadden andere mensen, notabene hun klanten die indirect hun loon betalen, te corrigeren. Het leek wel of ze van dat kleine beetje macht genoten. Op dat moment heb je gewonnen en verloren. Ik begroette ze heel vriendelijk. Wat zij niet hadden gedaan. Ik verklaarde in nette bijna onderdanige taal dat ik redenen had om geen mondkapje op te zetten. Dat ik begreep dat ze daar geen interesse in hadden. Dat mijn situatie voor hun irrelevant was. Dat ik hun wensen daarentegen respecteerde. Ik dankte ze voor de duidelijkheid, wenste ze een prettige avond en vertrok. Ik gun bijna iedereen een tweede kans. Want daar hoop ik zelf ook op als ik iets fout doe. Als ik dan weer niet welkom ben dan zal ik langere tijd hun winkel negeren. Het is mogelijk dat ik ze verbaal totaal ga vernederen, maar die tijd heb ik eigenlijk gehad.

   • Mensen met een beperking zijn uitgezonderd van de mondkapverplichting, mits ze een kaartje kunnen tonen.

    Kaartje: https://www.vilans.nl/vilans/media/documents/files/uitzonderingskaart-mondkapjes.pdf

    Als je wordt geweigerd bij een winkel, zelfs na het tonen van het kaartje, dan schijn je daar geen aangifte van te kunnen doen. Politie: ‘start maar een civiele procedure’.

    Wat wel mogelijk schijnt te zijn is een melding te doen bij een anti-discriminatie-bureau. Zij gaan dan (mogelijk) met je zaak aan de gang. Iemand die geen mondkap kan dragen vanwege zijn beperking de toegang weigeren is echt ernstig. Schandalig dat de politie weigert op te treden.

   • “mensen met een beperking” , dus iedereen die in de virussenhoax gelooft of doet alsof. Inclusief de oppositie die tegen mondkapjes is, maar niet tegen vaccinaties die gezonde mensen ziek kunnen maken.
    Vraag is natuurlijk welke bevolkingsgroepen de placebo’s krijgen en welke het echte spul van Gates Farma mafia..?
    Stalin en Mao draaien zich in hun graf, dat zij niet op het idee van levenslange verplichte vaccinaties zijn gekomen. De mogelijkheden die dat bied voor een dictatuur zijn onbeperkt. Speciale mengsels voor politieke tegenstanders, sterilisatie, oestrogeen toediening, hersenschade, traag werkend gif, pensioenplanning enz. En op elk moment de samenstelling kunnen wijzigen zonder dat de slaaf het kan controleren. En als toch iemand het ontdekt is er nog altijd de geoliede censuurmachine! https://twitter.com/ter_borgh/status/1326596019786756098

  • Van de week ben ik alleen in kleine winkels geweest. Daar zeurde niemand over ‘geen mondkapje. Bij de ene winkel hadden medewerkers wel een mondkapje, bij de andere niet. Komende week zal ik een rondje supermarkten doen. Eens kijken wie er agressief op mij af komen. Misschien moet ik maar een ‘bodycam’ regelen.

   Ondertussen schrijft slavenkrant De Telegraaf propagandastukjes over ‘dat vaccins nodig zijn om het normale leven te kunnen oppakken’. Ik denk dat het normale leven rustig kan worden opgepakt zonder vaccins en hysterische politici.

   Is er nog iemand dood gegaan aan griep dit jaar? Of is alles nu ‘corona’?

 3. Eerst een dringend advies een masker te dragen, daarna verplicht een masker dragen in publieke ruimtes. Straks verplicht op straat, in uw eigen huis? Het gaat niet om het masker, het gaat – uiteindelijk – om Het Vaccin. Ze willen u injecteren met een onbekende stof, zogenaamd tegen het Killer Virus.

  In het bijbelboek Openbaringen gaat het over ‘Het Beest’ dat aan iedereen een merkteken geeft, en als je dat merkteken, op je hand of voorhoofd, niet aanneemt kun je niet meer kopen en verkopen. Dat is toch wel een opmerkelijke overeenkomst met wat we nu zien gebeuren.

  Volgens mij is het een demonisch dingetje en verkeert de massa in een soort hypnose. Het zal te maken hebben met kometen die langs komen suizen, vanaf begin 2020. Als die kometen gepasseerd zijn verdwijnt de invloed. Die kometen komen over lange tijd weer terug, en dan zullen die rare invloeden er weer zijn. Alles heeft nu eenmaal zijn tijd en plaats onder de hemel.

  Profetieën zijn vaak niets anders dan gebeurtenissen die lang geleden plaats hadden. Zodra onheil dreigt grijpen mensen naar religie, en religie speelt daar handig op in. De mensen die dat teken nemen krijgen allemaal builen, zweren en weet ik wat. Ze zullen de dood zoeken maar de dood zal voor hen wijken. U bent dus gewaarschuwd, waar of niet waar, ik zou maar het zekere voor het onzekere nemen.

  Als u Het Vaccin niet wilt kunt u ook stoppen met het dragen van een masker. Om vast te wennen.

  Ik herinner me ook iets over De Heiligen, die oorlog voeren tegen Het Beest. Ik moet het maar eens een keer uitpluizen. Die heiligen dragen vast geen mondkapjes.

  • Mensen grijpen naar religie

   Tja als je in de woestijn ronddoolt en ineens ligt daar een horloge. Dan denk je niet, aha dat is hier gekomen door evolutie. Over miljarden jaren is het zand tot leven gekomen en langzaam intelligent geworden en zich gaan organiseren en muteren richting een horloge. Met tandwieltjes of een batterij. Zonder dat er een ontwerp achter zat, puur door toeval. Nee dan denk je, ha dat is zo complex, dat is ontwerpen door een slimme techneut.

   Een mens is miljoenen keer complexer als een horloge, een mens LEEFT dan ook nog eens, heeft gedachten, een taal, een bewustzijn en een geweten(hoewel hij dit graag onderdrukt). Tja, duidelijk een teken van een zeer intelligent design. En waar een design is verwacht men een designer… Dus gaat de mens op zoek.. Helaas hebben anderen die zoektocht dan weer weten te misbruiken..

  • Kometen werken alleen als je het aardbol concept hanteert. Als je uitgaat van een Bijbelse platte aarde bestaan die dingen niet.

   De vraag is hoeveel van wat jij denkt zeker te weten, heb je zelf gecheckt? Dus hoeveel weet je omdat het je verteld is, omdat het in de krant staat, op tv komt enz. En hoeveel zaken daarvan heb je zelf met direct persoonlijk vergaard bewijs vergeleken? Met andere woorden, hoeveel van je wetenschap berust op het geloof dat wat anderen je vertellen en laten zien ook daadwerkelijk werkelijkheid is zonder manipulatie van feiten of beelden? Wie zoekt actief naar de waarheid en wie zit er het dichtst bij, de massa of enkele gekken?

   • Ik kon de lichtstipjes zien vanuit mijn raam, ’s avonds in het noord-westen, half maart, rechts boven Venus. Ik weet niet wat die lichtstipjes precies zijn maar ik vond het wel bijzonder. Ook toevallig dat ik toen naar de sterren aan het loeren was, met het gevoel ‘er komt iets’.

  • “Profetieën zijn vaak niets anders dan gebeurtenissen die lang geleden plaats hadden. Zodra onheil dreigt grijpen mensen naar religie, en religie speelt daar handig op in.”

   “Ende het zal als in de dagen Noachs zijn,” staat er op een andere plek in de Bijbel over de eindtijd. Door de lockdownmaatregelen is dit nu niet zo, dus het zou kunnen zijn, dat de Grote Verdrukking nog lang op zich laat wachten. Het is ook niet goed daar op te wachten, maar gewoon al goed voorbereid te zijn.

 4. ‘Het Beest, dat verwoesting brengt’ dat moet de libertariërs zeker aanspreken. Met verwoesting zal het socialisme bedoeld worden waar Klaus Schwab het over heeft – ‘You’ll own nothing and be happy’, en meer socialistische utopieën. Misschien brengt dat vaccin ook wel verwoesting. En die mondkapjes zijn niet goed voor je volgens het RIVM.

 5. Volgens huisarts Rob Elens zitten er in Het Vaccin microcapsules: dat zijn vetbolletjes met daarin hetgeen ze in willen brengen. Eerst merk je dus niks. Dat komt pas als het vet wordt verbruikt, etc. Tijdbommetjes.

 6. Willem Middelkoop via Twitter – What are they planning? – zerohedge – Chief Medical Officer Says Canadians Who Refuse Vaccine Won’t Have “Freedom To Move Around”

  • Dan maar sterven en dood. De tijd is dan wat ingekort en het einde iets eerder. Je door God en zijn delinquenten laten gijzelen en vervolgens wat met je laten zeulen is aan mij niet besteed. Geen gladiolen en geen baas meer over eigen leven en spulletjes, dan trek ik het fysieke jasje uit. Dit spel is niet mijn spel. Zelfs mijn 20 jarige zoon is daarbij met mij eens. Het is uiteindelijk een schande dat een kind van 20 jaar dergelijke gedachten wil/moet volgen. In wat voor verdrekte wereld zijn we dan terechtgekomen en dat we dan ook nog vrijwillig de hunger games willen meespelen. De zogenaamde machthebbers of cabal mogen van mij dat krijgen wat ze ons wensen te geven en dan vele malen meer.

   Als de omstandigheden het toelaten zal ik, als de tijd en de mogelijkheden zich voordoen, een paar lage poppetjes in de piramide graag laten zien wat ellende in andermans leven aanrichten betekent.

   • ….De kans bestaat: dat wat met geweld wordt/werd genomen, met geweld terug gehaald zal worden. Het zal er, hoe dan ook, ooit van komen. Enough is enough! Niet dat de Nederlanders, de dooie dood zelf, dat uit eigen beweging zullen doen, maar moeten en poepen kun je niet stoppen.

   • Het is vrij simpel, je kunt gewoon ‘nee’ zeggen. Op een gegeven moment komen de gewapende krachten van de de demonische macht op je pad. Dan zeg je weer ‘nee’. De boel escaleert en de soldaten van de demonische macht schieten je dood.

    Van mondkapjesplicht naar mondkapjesoorlog.

   • @Nico

    Een mondkapje is nog een ogenschijnlijk onschuldige aanvang en opmaat naar erger. Een mondkap zal geen oorlog uitlokken, zelfs verplichte vaccinatie zal de burger niet aanzetten tot een oorlog. Met of zonder verplichte ziek- en doodmakende liegvaccin zullen restricties blijven doorgaan, totdat we verplicht zijn een onderhuidse chip en totale controle en een basisuitkering te accepteren, accepteren nadat het geldsysteem is geslooptven xe echte crisis begint, nadat de dwarsliggers zijn gedood of opgesloten en voor de overgebleven horigen, de angsthazen die dan ook nog eens verplicht hun (van de bank) uit pure armoede en nood huizen zullen hebben overgedragen aan de staat(sbanken), voor de nieuwe multiculturele samenleving. Zoals het nu lijkt zal, denk ik, dat zo ongeveer de routekaart zijn.

    Wil je blijven leven: dan op de knieën, niet ouder dan 55 jaar, top slaaf en braaf burger in een fascistisch-communistich systeem, waarbij het sociale kredietsysteem aantoont dat de horige netjes binnen de lijntjes ‘leeft’. Wie dat overleeft en kan verdragen en vooral accepeert door voorover te buigen en grote disrespect toont voor zichzelf, zijn lijf en ziel, is de perfecte slaaf en klaar voor de nieuwe toekomst.

    ….Merry Christmas and a happy new world order….

    Als ik kijk naar de zeemeeuwen in de lucht en hun onderlinge conversatie over grote afstand hoor, dan ben ik jaloers op zoveel vrijheid.

    Verleden: A hidden life https://www.moviemeter.nl/film/1112259

    Hoe verder: logan’s run https://www.moviemeter.nl/film/2779
    Soylent Green https://www.moviemeter.nl/film/1521
    Idaho Transfer (1973)
    https://www.moviemeter.nl/film/32145

  • Hi Scrutinizer. Ben het Niburu verhaal gaan uitzoeken, het RIVM heeft het in ieder geval op de webpagina over “In alle voor publiek toegankelijke gebouwen en overdekte gebieden zoals….” Dus ze hebben het op de webpagina niet over publieke binnenruimtes, maar voor publiek toegankelijke ruimtes, en dat lijken me 2 verschillende dingen. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen

   Het rookverbod hebben ze in eerste instantie via de arbo wetgeving doorgedrukt, personeel moest beschermd worden tegen tabaksrook

   • OK, jammer.
    In elk geval dank voor het opnemen van het idee 🙂
    Zomerse groeten uit het zuidelijk halfrond.

   • HOOFDSTUK 2A MONDKAPJES PUBLIEKE BINNENRUIMTEN, STATIONS, LUCHTHAVENS, ONDERWIJSINSTELLINGEN EN CONTACTBEROEPEN
    Artikel 2a.1 Mondkapjesplicht in publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens

    1. Personen van dertien jaar en ouder dragen een mondkapje in:

    a. publieke binnenruimten;

    b. een station, halteplaats, of een andere bij het openbaar vervoer behorende voorziening en de daarbij behorende perrons, trappen, tunnels en liften, met uitzondering van de daar gelegen besloten plaatsen;

    c. gebouwen op luchthavens, met uitzondering van de daar gelegen besloten plaatsen.

    https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2020-62032.html

 7. Het doel van de overheid is gehoorzaamheid en nederigheid. Het mondkapje is een eerste lesje waarvan er nog velen zullen volgen. Net zolang tot we breken en graag weer een klein stukje van onze vrijheid terug krijgen. Mentale en fysieke kracht zijn eerste levensbehoeften geworden.

  • Voor een totale oorlog heb je een vijand nodig. Ik ben op zoek naar de vijand maar heb hem nog niet gevonden. Ik heb de politie al gebeld, en zij doen inderdaad de handhaving van de mondkapjesplicht, maar hij had wel moeite met het antwoord. Het klonk niet echt alsof hij in the mood was voor een Totale Oorlog, een oorlog op leven en dood, harder en extremer dan je je überhaupt voorstellen kan.

   Zoals wel vaker, ze proberen escalatie te voorkomen. En dan gaat het toch mis, wat fout kan gaan gaat dan ook fout, en eindigt in een orgie van geweld. #mondkapjesoorlog

   Sommigen zijn bang voor de vijand en kruipen weg. Anderen gaan op zoek naar de vijand, maken zich klaar voor de Meest Heilige Kruistocht aller tijden, waarbij afkomst of geloof niet ter zake doet – de eindstrijd, de oorlog tegen Het Beest, bouwen hun moed op naar de aller hoogste heldenmoed, stellen de zeer goed gevulde oorlogskas open, verzamelen de meest godvrezende, doorgewinterde, meedogenloze en bloeddorstige strijders achter zich, een onvoorstelbaar groot leger van zowel doden als levenden, op zoek naar de vijand, maar de vijand is nergens te bekennen, blijkt niet eens echt te bestaan.

   Psychiater: ‘meneer De Geit, er geldt een uitzondering voor mensen die ernstig ontregeld raken vanwege die kapjes’.

 8. ” geloof in je eigen rede ” zit daar nu net het probleem? Het blijft geloof. En wat meer is hoe waarderen mensen feiten.

  • Titel wordt daarmee geloof in de rede versus geloof in een mondkapje.

 9. Ik had gisteren geen mondkapje tijdens het boodschappen doen.
  Niemand zei iets. Een vrouw glimlachte wel naar me, maar ze had zelf er wel een op.
  Niemand gaat de politie bellen of zo hoor.
  Als iemand er iets van zou zeggen zou ik antwoorden “Arresteert me maar…”
  Niemand wil gezeik, en daarom zet iedereen dat ding op, en zeggen ze niks tegen mensen die er geen op hebben.
  Dat hele mondkapjes gedoe is een psychologische truc om je angstig te houden, zodat je straks het vaccin accepteert.

  • Mondkapjes, 1,5m, PCR nepdata… En vooral boetes en filmpjes van agenten die extreem onmenselijk tekeer gaan… Echt of in scene gezet, ze doen hun werk..

   Ondertussen ken ik nog steeds geen enkele coronadode, ook niet indirect en indirect gaat het toch om 10 duizenden mensen. Ik ken er zelf een paar honderd en die kennen zelf ook weer enkele honderden mensen waarvan ik er velen niet ken. Maar niemand kent iemand die zwaar ziek of overleden is aan corona. en dat na 9 maanden killervirus en ‘cases”.

   Het toont aan hoe groot de impact van media is op de realiteitsbeleving. Het doet sterk denken aan het “War of the worlds” hoorspel van Orson Wells Wat waarschijnlijk gewoon een test was om de mogelijkheden van de nieuwe media, radio en televisie te onderzoeken. Het was een groot succes, half Amerika was in paniek. het was een bekend verhaal van paniek door suggestie. Maar eigenaardig genoeg is men vrij recent in de media dat verhaal gaan downplayen als een mythe. Dat was volgens sommigen een teken dat er weer iets dergelijks in de planning zat.

  • Zojuist een leuk gesprek gehad met het meisje achter de servicebalie bij de Jumbo. Ik liep langs en toen riep ze naar me: ‘meneer, meneer!’

   Mondkapje?
   Nee, geen mondkapje
   Heeft u een kaartje?
   Nee, ik wil gewoon geen mondkapje
   Oh, U mag gewoon doorlopen

   En toen ging het gesprek verder, over de RIVM versus Rijksoverheid, haar opleiding, de social media waar ze haar info haalde, enz. Ik had haar bijna zover dat ze dat ding af ging zetten. Toen werden we helaas onderbroken.

   Keep Calm – straal optimisme en zelfvertrouwen uit.

   Naast de geldautomaat staat van die zooi om je handen af te doen. Ik heb twee keer uitgebreid staan pinnen, want iedereen die binnenkomt ziet je staan, en dat is leuk. Iedereen die zijn handen met die zooi insmeerde werd door mij met medelijden bekeken, in een snelle blik – zichtbaar denkend: ‘wat doe jij nou?’.

   Uiteraard wel flink afstand gehouden en op je hoede blijven voor agressieve gekken met masker die voor politie-agent willen spelen. Omdat ze heel onzeker zijn over zichzelf, vaak onderbewust, loop je het risico dat ze hun innerlijke woede op jou richten. Ze proberen iets uit te lokken door de weg te versperren of tegen je aan te lopen. Dat went heel snel.

   Hoe machtiger je eruit ziet, hoe minder ze zullen durven. Macht = welstand, intellect, gezondheid en fysieke kracht. En leeftijd zal ook meetellen. Ze durven een jongen van 20 makkelijk te corrigeren, minder snel iemand van middelbare leeftijd.

   Gisteren passeerde ik twee meisjes bij het koelvak, even later kwam ik ze buiten tegen. Ze hadden heel erg schik, ik zag ze denken: die man doet gewoon geen masker op, haha!

   Eerder stond ik bij het fruit, er kwam een man binnen met masker. Toen zag hij mij en toen deed hij zijn masker snel af. Grappig. Bijzondere ervaringen allemaal. Ik zou ze niet willen missen. Gouden Tijden.

   • Mijn ervaring is ook, dat dat (althans in Nederland) allemaal meevalt. Duitsers lopen helaas nog steeds achter hun grote leiders aan. Kunnen ze niks aan doen; komt doordat er twee zielen in hun borst wonen: de Germaanse, waardoor ze industrieel en bedrijfskundig sterk zijn, en de Slavische, waardoor ze emotioneler en gepassioneerder reageren dan de volledig Germaanse Nederlander.

    Maar terug naar de mondkapjesgekte: als je uitstraalt er niet aan mee te doen en het uiteraard daadwerkelijk niet doet (en ook geen voorzorgsmaatregelen neemt, zoals het in je jas stoppen van zo’n ding voor de zekerheid; doet namelijk afbreuk aan je uitstraling), dan zal een klant je nooit aanspreken en het personeel hooguit vriendelijk. Het niet dragen van een mondkapje kunt u beschouwen als een beroep op de uitzonderingsregels.

  • Bovenstaande was bij verschillende supermarkten, want ik ga niet vervelend en doelloos rondhangen, want dan spreken ze me daar mogelijk op aan. Zonder masker val je op, en word je in de gaten gehouden.

   Constant op je hoede zijn, kalm blijven en zelfvertrouwen en optimisme uitstralen – en daar is energie voor nodig. Ik ben in verschillende winkels geweest en ben nog nergens geweigerd. Als je zonder masker loopt – als enige – veroorzaakt dat aan de ene kant stress, aan de andere kant is het een overwinning voor je zelfvertrouwen en voelt het (voor- en achteraf) gewoon goed. En het is natuurlijk een heel raar sociaal experiment, waarvan de hoofdpersoon zonder masker gewoon doet wat hij altijd doet.

   Tonight the Super Trouper lights are gonna find me
   Shining like the sun
   Smiling, having fun
   Feeling like a number one

 10. Isa Kriens, via Twitter:

  Sommige winkeliers denken dat zij zelf een boete krijgen van EUR 4350,- als er iemand in hun winkel is zonder mondkapje. Dit is onjuist. Als iemand aannemelijk kan maken dat hij onder de uitzondering valt, dient de winkelier dit juist te respecteren.

  Deze misvatting komt uit de koker van Bruls, voorzitter van het Angstberaad. Die zei dat dat winkeliers een boete van duizenden euro’s riskeren en sluiting van hun winkel als ze er te weinig aan doen om hun klanten een masker te laten dragen.

  • Boetes in België en maatregelen ongrondwettelijk: ga naar de twitter van jef hoeyberghs, daar staat een tweet, die ik niet gepost krijg hier.

  • Ik wil best met hem afspreken voor hem te getuigen, dat hij er alles aan gedaan heb, wat binnen de wet ligt, maar dat ik het desondanks geweigerd heb. Handhavingsarme gemeenten opzoeken helpt overigens ook. Daar hebben ze niet een arbeidsreserveleger aan bijstandsgerechtigden, die ze even tot stadswacht kunnen opleiden.

 11. Er wordt veel gebluft door media en politiek, veel angst filmpjes, veel oorlogstaal. Maar er is altijd nog een soort van rechtstaat. Er is nog nooit een journalist of politicus beboet of opgesloten voor het verspreiden van onzin of leugens.

 12. corona eredienst https://twitter.com/loveforsarcasme/status/1329377850156339200 ~~~~Moderator. Zie huisregels: Gebruik één (unieke) nickname. Het gebruik van meerdere nicknames is uitsluitend voorbehouden aan trollen. Deze zijn niet welkom op onze site. Voorkom dat je door ons als trol gezien wordt en kies een unieke nickname en houd het daarbij. https://www.vrijspreker.nl/wp/lezersservice/reageren-dit-zijn-onze-huisregels/ Dus niet reageren als Solving The Mystery of Babylon the great, Willam Guy Carr, Curious D, David, Flying circus, Georgia Guidestones, Viva la France, Zer0 of wat al niet meer. Door figuren als jij moeten we straks wellicht inloggen verplicht stellen voor er kan worden gereageerd ~~~~

  • Om te controleren of virussen ziekte veroorzaken moet je gezonde mensen blootstellen aan een bepaald virus. Het schijnt niet te lukken om een virus te isoleren. Dus je kunt niet controleren of de huidige virus-theorie, dat virussen ziekte veroorzaken, klopt. Als er geen bewijs is is het een theorie.

   Mondkapjes zijn gewoon dom en vies. Mensen lijden aan smetvrees, aangeprate angst voor een virus waarvan de bewering dat het ziekte veroorzaakt niet aantoonbaar is.

Comments are closed.