In 1972 piekte het aantal ziekenhuisbedden in Nederland op 75,5 duizend. Daarna is het aantal vrij stabiel afgenomen tot minder dan 40 duizend. (bron CBS). Hoe graag ik deze regering ook zaken verwijt, de daling van het aantal ziekenhuisbedden was al veel eerder in gang gezet. Al bijna 50 jaar geleden. Men streeft naar kortere opnames en daardoor zijn er minder bedden nodig. Een spectaculaire ontwikkeling. Zeker in een vergrijzende samenleving met een toenemende bevolking.

Ik sta voor de waarheid en vrees dat ik het hier toch een beetje voor de regering Rutte moet opnemen. Kijk je verder terug dan zie je dat Rutte mbt het aantal ziekenhuisbedden het bestaande beleid heeft doorgezet.

Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met de teruggang in IC capaciteit. De regering is meerdere keren, ook in 2011, gewaarschuwd dat het belangrijkste veiligheidsrisico voor Nederland een pandemie is. In deze analyse werd vooral benadrukt dat de IC capaciteit een knelpunt zou vormen.

De regering Rutte nu de schuld geven van de afname in beschikbare ziekenhuisbedden is niet geheel correct. Dat hij niets heeft gedaan met de waarschuwingen van de veiligheidsmonitor 2011 en die van 2016 waarin er uitdrukkelijk werd gewezen op het knelpunt IC capaciteit is de regering wel degelijk aan te rekenen. Temeer daar de beide veiligheidsmonitoren een griep pandemie als grootste veiligheidsrisico voor Nederland benoemde. Dit, lezers, zou onderwerp van een parlementaire enquête behoren te zijn. Bewust dit risico negeren, of zelfs verergeren, is onbehoorlijk bestuur.

18 REACTIES

 1. U maakt volgens mij een kapitale denkfout. Omdat er voor het tijdperk Rutte een gestage afname van bedden plaatsvond wil dat zeker niet zeggen dat het de man ineens vrijspreekt. Rutte zet beleid voor wat al aan de gang was en dat is op een bepaald moment te ver gegaan. Daar plukken we nu de wrange vruchten van.
  Waar het serieus over zou moeten gaan is dat er door de bureaucratie mensen zoals oud verpleegkundigen die graag willen helpen nog steeds niet aan de slag kunnen. Verder de dwaze opmerking van dhr. Gommers dat IC verpleegkundigen bij gebrek aan patiënten zich maar zouden vervelen. Die verpleegkundigen mogen nu wel mopperen dat ze het te druk hebben, maar moeten dat dus feitelijk bij hun superieur doen.

  • Beste Tienus. Dank voor je reactie. De kapitale denkfout die ik zie is dat we denken dat we de zorg centraal kunnen plannen. En dat we door een bureaucratisch stelsel ingevoerd te hebben gaan claimen dat er marktwerking is. Een markt heeft geen bureaucratie nodig, als er veel bureaucratie is, dan is er geen echte markt.

   Uitbuiting vind ik een lastig begrip, maar een deel van de mensen in de zorgsector en andere overheidssectoren komen dicht in de buurt. Wat voor alternatieven heb je als verpleegkundige in een land waar er nauwelijks prive klinieken zijn? Je moet de nieuwe CAO slikken. Of het risico van ZZP-er schap nemen. Met consequenties voor je hypotheek en dergelijke.

  • lege ziekenhuizen, feestende en dansende verpleging, weigering van aangeboden IC capaciteit,

   Tik Tok Dancing Nurses? What Is This Garbage? Empty Hospitals? https://www.youtube.com/watch?v=yhUAJRYA3bk

   De overheid toont geen interesse in het “plug & play” COVID-19 schip dat binnen een week in Rotterdam kan liggen. Nederlander Roland Brautigam biedt het schip al ruim een maand aan maar hij krijgt enkel afwijzingen. https://www.youtube.com/watch?v=ZZQpO41WWX8&feature=youtu.be

   Een Britse vrouw is opgepakt door de politie nadat ze opnames had gemaakt in een vrijwel leeg ziekenhuis en de beelden vervolgens op internet had gezet. Te zien is hoe de vrouw door verlaten gangen loopt en lege afdelingen filmt van het Gloucestershire Royal Hospital.

   “Dit is een schande, het is hier uitgestorven, alle mensen in ons land wachten wanhopig op een behandeling – kankerbehandeling, hartziekte – dit maakt me echt zo boos,” zegt de vrouw terwijl ze een rij lege stoelen filmt. https://www.ninefornews.nl/vrouw-gearresteerd-wegens-filmen-in-leeg-ziekenhuis/

   België:
   Kerst mocht je niet met dierbaren vieren (tenzij in de tuin, op afstand. Je gasten mochten niet bij jou naar het toilet)
   Avondklok, dus ook geen gezellige jaarwisseling.
   Vanwege volle ziekenhuizen. Dus ik dacht, ik check de actuele status: 75% LEGE BEDDEN
   https://twitter.com/Fleur_Ru11/status/1343832394483294209

   Overal hetzelfde lege IC’s, lege noodhospitalen, lege teststraten.
   https://twitter.com/iheartmindy/status/1343234398792024066

   Geen oversterfte, zeker niet als je de online overlijdensberichten van België en NL vergelijkt met andere jaren (moeilijker te faken als de cijfers die de overheid uit de duim kan zuigen).

   Wat is de bedoeling van dit artikel? De pandemie fantasie geloofwaardigheid geven?

   • Beste Jack ***Wat is de bedoeling van dit artikel? De pandemie fantasie geloofwaardigheid geven?*** Ik heb reeds in maart of april aangetoond dat dit waarschijnlijk geen pandemie is. Men heeft stilletjes de definitie van een pandemie aangepast.

    Verder ga ik voor de waarheid. Ik geef mijn bron, het CBS. Ik weet het, je hebt leugens, grote leugens en statistieken. De afname van ziekenhuisbedden grafiek is echter plausibel.

    Ik zie dat er meme’s zijn en een aantal mensen die beweren dat Rutte een afbraakbeleid heeft ingezet. Als je argumenteert moet je de waarheid spreken. Dat de overheid en andere organisaties en de MSM dit niet doen, of in ieder geval selectief met de cijfers omgaan, betekent niet dat ik daarin mee ga. Ik denk ook dat het goed is als de kritische geesten mbt het corona beleid zich niet schuldig maken aan foute suggesties en manipulaties. Door net te doen alsof Rutte degene is die is begonnen met ziekenhuisbedden vermindering, terwijl dit al 50 jaar beleid is, oke, 48 jaar, verlagen we ons tot het niveau van de tegenstander. En dat moeten we niet doen, want hun niveau is erg laag. Inspelen op angsten van mensen. Zo goedkoop. Daar heb je mijn motivatie voor dit artikel. Wij hebben de waarheid en hebben geen halve or onwaarheden of suggesties nodig.

   • “Wij hebben de waarheid en hebben geen halve or onwaarheden of suggesties nodig.”

    Wat we wel nodig hebben is geld.
    Geld om actie te voeren naast de kwestie?
    Waar kunnen we zien hoeveel geld er wordt gestort en waarvoor dat geld wordt gebruikt? https://ademvrij.nu/steun-ons

    Waarom zijgt de ‘oppositie’ in alle talen over Stefan Lanka? Waarom blijven sukkelen met halve of onwaarheden? Waarom niet de door een rechtszaak bevestigde waarheid gebruiken?

    “in 2017 the German Federal Supreme Court has made a final decision agreeing that there wasn’t enough evidence to support that the “measles virus” exists. In this court trial, Dr. Lanka even offered to pay 100,000 Euro for someone who can prove the opposite.” https://www.weblyf.com/2020/05/microbiologist-and-virologist-dr-stefan-lanka-viruses-do-not-cause-diseases-and-vaccines-are-not-effective/

   • Beste Arrezo. Ik sta achter je oproep tot doneren aan ademvrij.nu. https://www.ademvrij.nu/steun-ons . Ben intussen al 3 keer op deze pagina geweest en gestopt. Gewoon vanwege dat gezijk met het mail adres. En naam. Wil ik allemaal niet. Geef me nu gewoon een rekening nummer, hoe lastig kan dit nu zijn? Dan doneer ik. Maar vraag niet om niet essentiele info, zoals het mail adres, dan ga ik in de verzet modus.

  • Volle ic’s en overwerkte verpleegkundigen?

   Man man man, ik kan het gewoonweg niet geloven!
   Dat er echt mensen zijn die zich dit soort crap nog laten aanlullen.
   Mijn advies aan zulke mensen is: ach laat ook maar, is toch zinloos…

   Enige wat ik mensen zoals jij wel even wil meegeven is: jullie zijn medeplichtig aan wat hier nu allemaal gebeurt.
   Namens alle slachtoffers van deze hele corona-leugen, BEDANKT!

   En kom straks niet aan met het bekende ‘wir haben es nicht gewusst’.

   • Controlled opposition theorie

    Het gebruik van gecontroleerde oppositie is de manier om het debat te begrenzen binnen de voor het narratief(verhaallijn) veilige grenzen. Dit is een gemakkelijke en veel gebruikte techniek om het debat te framen tussen 2 alternatieven die op voorhand zijn bepaald. De nepdiscussies en acties die daaruit volgen zorgen ervoor dat de kern van de misleiding nooit in vraag wordt gesteld of wordt aangevallen. De gecontroleerde oppositie versterkt door haar acties zelfs de basis van de misleiding en zorgt ervoor dat het debat niet afdwaalt naar discussies die gevaarlijk zijn voor de geloofwaardigheid van het narratief.

    Volgens deze theorie zou men bijvoorbeeld oppositie kunnen voeren over de manier van verspreiding van het virus, door de lucht of via contact? Of men kan het nut van mondkapjes bevechten. Of discusiëren over interpretatie van de “cijfers”. Of discussie beginnen over de herkomst van ‘het virus”, enz.

    Maar ondertussen consequent kernvragen vermijden of censureren, zoals “is er wel een virus? “, “is er wel een pandemie?” , “is de virustheorie ooit bewezen?”, “Is er enig hard wetenschappelijk bewijs dat het “nieuwe” coronavirus is geïsoleerd?” , “Gesteld dat men het geïsoleerd zou hebben, heeft men via Koch’s postulaten kunnen aantonen dat dit “virus” de oorzaak is van de influenza symptomen die nu Covid-19 worden genoemd?”

    Enfin, dit is maar een theorie, net als de virustheorie en zoals we weten zijn theorieën geen feiten, maar slechts hypotheses.

    https://wikispooks.com/wiki/Controlling_the_narrative

 2. Korte samenvatting voor hen die zich afvragen waarom ik het in dit artikel lijk op te nemen voor de regeringen van Rutte. Ik neem het op voor de waarheid. We leven in een land met een centrale planning en veel overheidsinvloed op gezondheidszorg. Geeft ellende en daar plukken we nu de vruchten van. De suggestie dat er sinds Rutte een trendbreuk is mbt het aantal ziekenhuisbedden, zoals door velen gecommuniceerd in memes en artikelen is onjuist. Er is al bijna 50 jaar sprake van een afname.

  Hetgeen in deze discussie relevant is, is het negeren van de adviezen van een drietal 5 jaarlijkse veiligheidsmonitoren. Daar zitten Rutte en de zijnen fout. De IC capaciteit werd specifiek als knelpunt benoemd. Voor het grootste risico tav de nationale veiligheid. In een parlementaire enquete zou dit zomaar als verwijtbaar onbehoorlijk bestuur kunnen worden gekwalificeerd. Met duizenden extra doden ten gevolge.

  • Wat was er eigenlijk eerder. De inkrimping van het aantal bedden of het idee dat mensen langer thuis zouden moeten blijven wonen. Want zo zouden mensen langer zelfredzaam blijven.
   Nou nu denk ik zeg maar gerust ipv langer zelfredzaam gewoon pas veel later toegang tot zorg geven. En laat ze tot die tijd maar stukken.

   En de keuze voor zelfredzaamheid lijkt natuurlijk heel mooi. Maar ik heb mensen in de thuiszorg geholpen die niet meer alleen konden zijn. En letterlijk in de eigen ontlasting zaten te wachten tot de thuiszorg kwam. Maar die mensen waren dan te goed voor opname in een verpleeghuis. En te slecht voor een verzorgingshuis ( dat is nu niet meer de mensen die daar nu wonen zijn nu ook heel slecht. Terwijl 20 jaar terug die mensen nog heel zelfredzaam waren)
   Maar in die verpleeghuizen lagen dan vaak mensen die eigenlijk naar het ziekenhuis hadden gemoeten.
   Dus er ontstond algehele opstopping. En dat begon al minsten 15 of 20 jaar terug. En nu word dat alleen maar erger en gewoon mens onterend.

  • @Ratio Ik vind het knap dat je als een soort X-man in leugens waarheid herkent, wanneer ik terug kijk zie ik een babyboom die vanzelf meer zorg op soupeert ook zie ik meer mensen die aow en/of pensioen gaan krijgen…de bestuurders niet.. die zagen kansen om beleid te maken naar verarming..nu meer premie en minder pensioen of te wel meer zieken minder bedden is beleid! Het stinkt verschrikkelijk die beerput!

 3. Met hoogervorst begonnen,rutte heeft het radicaal in decennia verder afgebouwd!

 4. Het volgende (video) speelt zich af in het parlement van de Duitse deelstaat Baden-Würtenberg. Aan het woord is een oncoloog, Dr. Heinrich Fiechtner. Deze man is furieus over de walgelijke manier waarop de mainstream media zich lenen voor coronapropaganda en dan zeker op het gebied van overvolle ziekenhuizen. Dezelfde dramatische zwaar overdreven verhalen die ze bij ons rondspuwen.

  Dr. Fiechtner waarschuwt om, wat je ook doet, niet het coronavaccin te nemen, dat hij een killervaccin noemt. Verder is hij van mening dat de Duitse burger volgens de grondwet het recht en de plicht heeft om coronamaatregelen zoals die door de regering worden afgekondigd niet op te volgen.

  Maar, er komt nog iets naar voren en dat is dat hij het ziekenhuis belde waar hij voorheen werkzaam was om te vragen hoe het nu eigenlijk zat met die grote drukte en dan vooral op de IC. Het antwoord was verbijsterend: https://niburu.co/binnenland/15860-coronaverhaal-van-overheden-loopt-krakend-vast-in-2021

 5. Germ Theory Versus Terrain: The Wrong Side Won the Day.
  July 30, 2019 By Merinda Teller, MPH, PhD

  https://web.archive.org/web/20200205232107/https://www.westonaprice.org/health-topics/notes-from-yesteryear/germ-theory-versus-terrain-the-wrong-side-won-the-day/

  Ierse autoriteiten geven toe dat coronavirus niet bestaat

  corona is reductie wereldbevolking Al heel lang schrijven wij dat niemand ooit in staat is geweest om te bewijzen dat Sars-CoV-2 bestaat.

  Via een serie WOB-verzoeken komt nu boven water dat de Ierse autoriteiten worden gedwongen toe te geven dat ze geen enkel bewijs hebben dat dit virus bestaat. https://niburu.co/buitenland/15856-ierse-autoriteiten-geven-toe-dat-coronavirus-niet-bestaat

  De coronakampen komen eraan, bij deze wil ik alvast alle mensen bedanken die meehelpen deze kampen mogelijk te maken op basis van het zogenaamd hebben van een ziekte waar je niet ziek van wordt. En waar de zogenaamd zieken 99,98% overlevingskans hebben. Een ziekte die enkel door een dubieuze test in handen van vaccinpromotors en machthebbers kan worden “vastgesteld” bij kerngezonde mensen die nergens last van hebben.

  Het corona mutatieverhaal is kolossaal bedrog
  Door Fred Teunissen

  JUIST ja, we hebben het originele virus nog niet geïsoleerd, na ruim een jaar coronacrisis en alles van de PCR-test tot en met het vaccin gaat daarom op basis van een synthetische formule die gebaseerd is op…aannames.

  MAAR, we hebben nu in een week of twee tijd het Engelse coronavirus (niet geïsoleerd nog) vergeleken met de Chinese coronavirus (ook niet geïsoleerd) en stellen op basis van afwezig onderzoek vast dat de Engelse variant inderdaad ook in Nederland is aangetroffen.

  Mijn god, wat een peilloze onzin en misleiding… Alarm, alarm, bangmakerij, bangmakerij.
  https://stichtingvaccinvrij.nl/het-corona-mutatieverhaal-is-kolossaal-bedrog/

 6. Draai het voor de aardigheid eens om. Wat heb je aan bedden en ziekenhuizen zonder patiënten. Het hebben van overcapaciteit in normale tijden om voorbereid te zijn op bijzonder tijden, maakt de zorg in normale tijden nog duurder dan de zorg al is. Terwijl je die capaciteit niet nodig hebt en niet gebruikt.

Comments are closed.