Corona verdeelt de samenleving. Een groot gedeelte van de bevolking is ervan overtuigd dat covid-19 een grote bedreiging is, zeker voor de ouderen en kwetsbaren. Men ziet het als onze maatschappelijke plicht om deze mensen te beschermen. Men deelt filmpjes over domme mondkapjes weigeraars. De meeste politieke partijen staan achter de steeds verder gaande maatregelen.

Ik beleef dit anders. Volgens mij dansen we steeds dichter naar de afgrond. Hij die tijdelijk mensenrechten opgeeft (voor wat voor doel ook) komt altijd bedrogen uit. Het recht op vrije ademhaling is niet langer een recht. Het recht je huis te verlaten is niet langer een recht. Het recht ’s nachts buiten te zijn is niet langer een recht.

De Nederlandse strafbeschikking van 95 euro stelt gelukkig niet zo heel veel voor. Als je het vergelijkt met onze oosterburen. Die pakken echt door. Verschillende Bundesländer hebben faciliteiten ingericht om mensen achter prikkeldraad op te sluiten. Wie niet horen wil wordt opgesloten, zo roept de pers. Vanaf februari worden deze faciliteiten in gebruik genomen. Bij corona quarantaine overtreders zal er waarschijnlijk geen tijd zijn voor een rechtszitting waar je je kan verweren. En al zeker niet voor een hoger beroep. Als je ongrondwettelijke maatregelen overtreedt, zal je “administratief” worden opgesloten.

Hoe stoppen we deze dans naar de ondergang? Een groot deel van de bevolking, gesteund door de meeste media en politieke partijen, wil deze virtuele dans (echt dansen mogen we al lang niet meer) door laten gaan. Hoe komen we uit deze situatie?

 

36 REACTIES

 1. Tja Duitsland. De Nazi’s en Communisten zijn weg maar de mentaliteit die ze ooit mogelijk maakte is nooit weg geweest.

  Als mensen om hun vrijheid geven dan moet men massaal de straat op gaan na 9 uur ’s avonds. Zonder verklaring, hond, of andere smoes. Maar als mensen liever slaaf zijn dan moeten ze vooral door gaan op de huidige weg. Wat wil de staat gaan doen dan? Een miljoen overtreders in voetbalstadions gaan opsluiten?

  Is er eigenlijk een einddatum genoemgd voor de sperrzeit? Of geldt dit nu voor eeuwig?

   • Graag gedaan. Op YouTube staan een aantal zeer interessante interviews. Angst en massavorming; heel eng.

  • Zulke verschijnselen zie je veel vaker en zijn er al veel langer. Alleen nu zie je het beter want het is gewoon overal op straat.
   Maar bv. dit is er al heel lang.
   https://www.youtube.com/watch?v=8Hvi5AW57ZI

   Tegenwoordig heb je ook Jesus Image. Die veroveren kennelijk de wereld samen met wat andere bands.
   Daar staan vrouwen op het podium die demonen door zich heen laten werken. Via Kriyas. Dat heeft ook te maken met Kundalini.
   Een Kriya kun je zien aan vreemde ongecontroleerde bewegingen vooral met het hoofd en bovenlijf.
   En dat terwijl die massa denkt dat ze God aanbidden. Maar ze staan gewoon de duivel te aanbidden. En ze zouden het kunnen weten. Want vrouwen die zo de aandacht trekken is heel onbijbels. En als er koren bij zijn dan zijn al die mensen in het zwart. En ze zingen geeneens over God. Ze herhalen gewoon simpele mantra’s en roepen dan dat mensen naar het plaatje van Jezus moeten kijken op het scherm.
   In de bijbel staat dat afgoden je zullen charmeren en beheksen. En dat is precies wat die vrouwen doen.

   Maar zo worden dus ook ook hele massa’s uitgeschakeld voor helder denken. Uit naam van God. Helemaal hypno.

   Deze man legt dat ook uit.
   Op ongeveer 6:30 gaat hij over de muziek en hun optredens vertellen.
   https://www.youtube.com/watch?v=dhNtTr8Xn1s

 2. ** Hoe stoppen we deze dans naar de ondergang? Een groot deel van de bevolking, gesteund door de meeste media en politieke partijen, wil deze virtuele dans (echt dansen mogen we al lang niet meer) door laten gaan. Hoe komen we uit deze situatie?**

  Dit is natuurlijk een leuk moment om ingezonden brieven te sturen naar plaatselijke krantjes. Want dat beweegt van binnenuit in een samenleving.
  Waarbij je niet de overheid afvalt. Juist niet. Maar meer wijst op gezonde leefstijl. Dat overheid daarvoor natuurlijk veel te druk is mensen dat te vertellen he. Dat kunnen we zo ook niet kwalijk nemen dus we willen ze helpen toch?

  Als mensen iets lezen wat ze kunnen kopen bij Kruidvat hebben ze alweer meer gevoel we hebben invloed. En ja Samen ( met overheid) staan we sterk!

  Geen moeilijke verhalen dan maken over die dokter Elens enzo. Gewoon de kracht van C en Zink of zoiets.
  Zijn ze toch even iets minder bang misschien en kunnen dan ook even wat beter nadenken. Maar vooral keert zo’n stuk zich zo niet tegen de mensen mar juist voor. En dus zullen ze gewoon opsponsen wat ze lezen.

  En dan kun je dus tussen de regels door op het eind een paar ‘andere wezenlijke dingen’ noemen die niet goed zijn voor je gezondheid. Zoals dat in een vochtige kamer zonder beluchting opgesloten worden niet goed is voor de longen van mensen en weerstand. En dus Corona in de hand werkt. En dat de Overheid daar ook oog voor zou moeten hebben bij het treffen van zulke maatregelen. En je dan voor een kachel in zo’n kamer zou zijn ofzo. Zo onnozel zijn die mensen toch dat ze zo denken? Nou dat kunnen wij dan toch ook?

  Niet mondkapjes ofzo dan noemen. Of gaan zeggen dit kan niet want WO 2 etc. Gewoon zoveel mogelijk in het narratief van de mensen blijven alsof je 1 van hun bent. Alles is goed. En gewoon ook vertrouwen in overheid uitspreken. Rutte rules! Want dat hebben die mensen ook. En op die manier worden mensen echt uitgenodigd zelf te gaan denken natuurlijk. Omdat ze zich niet aangevallen voelen verder. Want jij bent gewoon als 1 van hun en stelt vertrouwen in de overheid. En alleen op dit punt van de vochtige ruimtes zoek je even wat extra bescherming en antwoorden van Rutte.

  Nou is het iets? Wie schrijft er iets? Best een goed idee toch?
  Of is het onnozel gedacht van mij?
  Als dat zo is dan kan ikzelf zo’n stukje wel schrijven natuurlijk 🙂
  Je kan natuurlijk zo creatief insteken als je wilt.
  Als je maar in hun belevingswereld blijft.

  Je kan natuurlijk ook zo’n stukje bij mensen door de bus gooien. Of dat filmpje ondertitelen en op DVD branden en bij je gemeentehuis door de bus gooien.

  Een ander leuk idee is natuurlijk letterlijk het vuur van vrijheid door Nederland gaan verspreiden. Dat zou iets leuks zijn voor LP dan hebben ze meteen een leuke campagne.

  • @Esther. Je hebt goede punten. Ik denk dat een subtiele benadering best belangrijk is. Heel hard Pasteur Fraudeur roepen, of virussen bestaan niet. Dan bereik je die mensen niet.

   Meerdere benaderingen kunnen effectief zijn. Inspelen op emoties, zoals “ik zie dat mijn kinderen minder gelukkig zijn tijdens de lockdown. Heb je tips?” En tijdens het gesprek kom je erachter waar haar onvrede zit (Rutte, traag testen, trage vaccinatie, angst voor vaccinatie, etcetera), en kan je verder.

   Een deel van de bevolking kan je rationeel benaderen, maar dat is maar een vrij klein deel.

   • Ja dat is zo he. Liep net ook te bedenken. Als je je zou wagen aan zo’n stukje dan kun je ook net toevallig mensen het verkeerde zetje geven. Want ze zijn erg ver heen natuurlijk.

    Ik had laatst iemand een gezond verstand krant gegeven. Die geef ik alleen weg als ik denk deze persoon kan misschien nog helder worden.
    En toen later gevraagd of er nog wat instond wat de moeite was.

    En zo kwam zij zelf ergens mee. En konden we het hebben over vaccins. Want zij had als verpleegkundige gewerkt dus wist er wat meer van ook. En zei dus dat dit vaccin onverantwoord is.
    Terwijl als ik had gezegd heb je al gelezen wat hierin staat. Het kan ook echt niet hoe we bedonderd worden. Dan had die vrouw dat blad zelfs nooit gelezen.

    Zo blijven we gewoon maar proberen he. 1 voor 1 🙂

 3. Ik ben trots op de Urkers die overal schijt aan hebben.
  Waren er maar meer Nederlanders die er echt voor gaan.
  Daar komen ze nog op voor mekaar als 1 volk/ gemeenschap.
  Mijn Urker visboer zei het al die ochtend, Op Urk kijken we niet hoe laat het is als we wat van plan zijn.

 4. Op meerdere plaatsen beginnen rechters de onzin van de verschillende regeringen aan te pakken.

  Zo ook ik Weimar Dld.

  Explosieve rechterlijke uitspraak in Duitsland
  22 JANUARI 2021

  Het is momenteel zoeken naar de rechtsgrond van alle, al oneindig lange reeks van Corona-maatregelen. Onder het mom het Coronavirus te verslaan, lijkt het er eigenlijk alleen om te gaan om het aantal met van Corona verdachte patiënten bezette IC-bedden te beperken. Hierom zijn onvoorstelbare ingrepen gedaan in de democratische, grondwettelijke en humanitaire mensenrechten van wereldwijd vele honderden miljoenen mensen. Advocaat dr. Reiner Füllmich, ook bekend van het initiatief ‘Ärzte für Aufklärung‘ licht een explosief oordeel toe van de rechter in Weimar over de wettelijke basis van de Corona-maatregelen.

  https://ezaz.nl/explosieve-rechterlijk-uitspraak-in-duitsland/

  PDF van de uitspraak:

  https://ezaz.nl/wp-content/uploads/2021/01/Amtsgericht-Weimar-Urteil-vom-11.01.21.-523-Js-202518-20.pdf

 5. Je kunt het honderd keer oneens zijn met de avondklok of andere maatregelen, die kun je overtreden en de boete accepteren, maar je blijft met je kluiven van andermans eigendommen af.

  Persoonlijk vind ik een avondklok zwaar overdreven en daar ageer ik ook tegen, maar ik ga niet rellen, brand stichten, stelen of vernielen.
  De meeste, al dan niet verboden, demonstraties beginnen met mensen die het simpelweg niet eens zijn met de maatregelen. Maar uiteindelijk worden die demonstraties gekaapt door AntiFa, een groep professionele gestoorde relschoppers die elke gelegenheid, links of rechts aangrijpen om rotzooi te trappen; omdat ze tegen elke vorm van gezag zijn. Dat is onacceptabel!

  • Maar vriendelijk vragen helpt ook niet. Het pakken van eigendommen van mensen, die zelf slachtoffer zijn, is zinloos en contraproductief, maar zonder strijd krijgen we de vrijheid niet terug. En als iemand dreigt met geweld mag je deze volgens het NAP toch ook voor zijn en de eerste klap uit delen. Of ga je wachten totdat de overvaller daadwerkelijk schiet?

  • Ik heb inmiddels 6 video’s gekregen over relschoppers in mijn woonplaats die de boel kort en klein slaan. Wat een TUIG!
   Ik vind nog steeds een avondklok disproportioneel maar dit pik ik niet!

   Ik heb heimwee naar de Guardia Civil en de Carabinieri. Die schieten in zo’n geval met scherp en dat zou de ME hier ook moeten doen. Als er doden vallen onder dit tuig is dat hun eigen schuld en zou ik daar volstrekt niet mee zitten.
   Voor mij een reden om toch rechts te stemmen, ondanks alles wat er gebeurd is. Laat de Linkse partijen die almaar pappen en nat houden oprotten!

   • Na gisteravond, waarbij bleek dat de politie de rellen niet aankon, de ME alleen de-escalerend mocht optreden en het leger niet werd ingezet “omdat er geen oorlog zou zijn” vraag ik me welke wereldvreemde pluche-zitters ons land besturen.
    Landelijke, regionale en lokale bestuurders durven niet door te pakken uit angst voor de media die elke terechte klap aan relschoppend tuig groot in de media brengen als politie geweld.
    Net als die juf die “alleen maar aan het filmen was” op zondag en vol door een waterkanon werd geraakt. Wat had ze daar te zoeken? Als je dat niet wilt blijf je weg.
    Ik begrijp ook dat buurtwachten nu paraat staan om hun buurt te “beschermen”. Terecht want met alleen observeren houd je dit tuig niet tegen! Als de overheid ons niet kan/wil beschermen, doen we het zelf!

 6. Ik ben het met je eens.
  Ik vraag me wel af, als een overheid compleet fout zit en steeds
  verder je vrijheid inperkt, demonstreren niet mag of helpt, media censureert, wat het
  alternatief is om iets te stoppen.

  Waar zit de grens ? (Anale test)
  https://www.globaltimes.cn/page/202101/1213668.shtml

  Als politici ook aan een grondwet gaan sleutelen,…en dan ?

  • Dan pak je die overheid aan en geen eigendommen van mensen die net zo slachtoffer zijn van die overheid. Maar dat durven die Antifa lafbekken niet.
   In Rusland slaan demonstranten nu terug naar de politie maar ze vernielen geen spullen van gewone mensen.

 7. Ik heb altijd geleerd, dat hoe zuidelijker komt, hoe grotere fan van de nazi’s, maar dit blijkt dus ook niet waar, nu we dit zien.

   • Ik hoop, dat als er weer rellen uitbreken, er door de ME met scherp op deze gasten geschoten wordt. En de gewonde relschoppers laten liggen en niet naar het ziekenhuis brengen, anders wordt het te druk. Ze vragen er zelf om.

   • Beste Winston, de ware relschoppers houden zich schuil in Den Haag.

   • Beste “en zo is het”
    Ik ben met je eens dat de avondklok een stompzinnige maatregel is die niets zal opleveren. Maar dat geeft dit reltuig geen vrijbrief om andere burgers en hun bezittingen aan te vallen.
    Vandaar dat voetbalsupporters nu de orde hielpen handhaven in overleg met de Driehoek van burgemeester en politie.

    Uiteraard is Links politiek Nederland het daar niet mee eens maar die zouden zich eens moeten realiseren dat specifiek zij er voor gezorgd hebben dat de politie geen enkel gezag meer heeft.

    En Grapperhaus vindt dat dit eigenlijk ook niet kan; nou dan had hij er zelf maar voor moeten zorgen dat de politie voldoende mogelijkheden had om zelf te handhaven. Ik kan het woord de-escaleren niet meer horen.
    Er is een spreekwoord dat luidt “zachte heelmeesters maken stinkende wonden”. Dat is van toepassing op heel Links Nederland en Grapperhaus.
    Daarom heb ik heimwee naar de Guardia Civil, de Carabinieri en de Marokkaanse politie; daar laat je het wel uit je hoofd om zo te rellen.

   • Zoals je zelf ook begrijpt zijn de relschoppers een product van het beleid en veronderstel ze worden uiteengeslagen door politie of zelfs het leger, dan zitten we altijd nog met het feit dat de overheid en politiek hun gang kunnen gaan.

    Ondernemers moeten niet de jankers uithangen, maar de vechters! Als zogenaamde hopeloze stumpers wat staan te janken om hun gesloopte zaak, maar niet willen knokken in Den Haag, daar waar de relschoppers van hun ondernemingen verblijven. Daar zitten misdadigers die onder voorwendselen van een “griep” je zaak en leven vakkundig komen slopen. En dan staan te janken om relschoppers die er niet waren geweest als politiek Den Haag de deep state niet zo krankzinnig de reet aan het uitlikken was.

    Nu doorpakken en aanpakken dat Haagse tuig en landverraders. Ze pakken je persoonlijke vrijheid, privé, sociaal, je leven en inkomen, dan pak ze terug op dezelfde wijze. Speel niet langer de onderdanige hond, maar de pitbull. Waar zijn al die zelfstandige blabla ondernemers, de stoere boeren, de sterke jongens, waar zijn de power hippies en vrije of sterke jongens met hun stoere getatoeëerde sportclub lichaampjes. Stoer en sterk in hun wereldje, maar schijtlaarzen met dunne stront in de onderbroek voor de politiek en dunne stront langs de benen voor een liegvirus!!

   • ….. “sloop je mij, dan sloop ik jou! Duidelijk, lijkt mij. Alles volgens de vergeten en afgeleerde natuurwetten, waar het regerende tuig uiteindelijk schijt aan heeft en zogenaamd wij en de planeet gered moeten worden ten koste van ons leven en bezit?? Dan ook echt redden tot de laatste druppel bloed heeft gevloeid. De balans tussen goed en kwaad in ere herstellen!

   • Winston jij zegt
    *Daarom heb ik heimwee naar de Guardia Civil, de Carabinieri en de Marokkaanse politie; daar laat je het wel uit je hoofd om zo te rellen.*

    Wat is er mis met je zelfbeschikkingsrecht en dus ook het recht op zelfverdeding ?
    Waarom moet de marokaanse politie uitrukken om dat recht namens jou uit te oefenen?

   • @Esther

    Vragen aan de vijand, de onderdrukkers, zij die ons leven slopen en afmaken, te komen ‘redden’ uit de klauwtjes van straat rebellerende jongeren die hun leven en vrijheid terug willen, is satan vragen om hulp in ruil voor ziel en zaligheid.

    Politici en overheid zijn niet onze vrienden.

 8. Raar dat er op deze site mensen zijn die beweren dat deze reljongeren opkomen voor onze vrijheid. Wat een verdraaiing van de werkelijkheid!
  Ook ik ben tegen sommige regeringsmaatregelen maar daar houd ik rekening mee bij de komende verkiezingen en dat laat ik politici ook weten. Maar vernielen van andermans eigendommen gaat nergens over.
  Hopelijk mogen deze relschoppers flink bloeden voor hun gedrag.
  https://www.ad.nl/binnenland/megaclaims-dreigen-voor-daders-rellen-dit-kan-het-leven-van-hele-gezinnen-kapot-maken~ab040c51/?referrer=https%3A%2F%2Fs.ad.nl%2F
  Ik heb er geen enkel medelijden mee.

 9. Nee, reljongeren komen niet voor onze vrijheid op, maar zijn een uitwas van een corrupt en moorddadig agenda en systeem met onvoorstelbaar krankzinnige maatregelen.

  De reljongeren kunnen bewust, zonder dat de jongeren dit begrijpen, ingezet zijn als onderdeel en ‘wapen’ van het systeem en moeten zorgen dat vredige protesten in een kwaad daglicht komen en het brave en onderdanige, domme en zichzelf achterlijk houdende publiek iedere vorm van protest uiteindelijk afwijst. Hebben protesten überhaupt wel kans, ook vredige, als zelfs knuffelende mensen met knuppels, honden en paarden worden bewerkt?

  En ondernemers zijn door hun onderdanige en slaafse houding schuldig aan hun eigen ondergang, ze zijn geen slachtoffers, daar ze volledige medewerking verlenen, als farizeeërs huichelen en collaboreren met de vijand. De lockdown is voor dergelijke waardeloze ondernemers nog te mild en bakstenen door de ramen en plunderingen zie ik als het “uit hun lijden verlossen”. Ben zelf ondernemer geweest en heb aan den lijve ondervonden hoe de overheid, als ze het op de heupen heeft, je denken te mogen slopen. Denk maar niet dat ik ben gaan zitten janken van valsheid alleen, maar heb uiteindelijk zonder tussenkomst van advocaten en ander duur gespuis ze persoonlijk aangepakt. En precies zo zullen alle huidige ondernemers terug moeten slaan, met gelijke munt terugbetalen en anders gewoon naar Rotte luisteren en “bek houden”, accepteren dat je dan kapot en failliet gaat en de endlösungSSpuit krijgt of daarvoor wanhopig eruit stapt. Blijven gedragen als watjes en broze, verstofte kantoorklerkjes die net voor hun pensioen doodvallen, is op voorhand verliezen. Dood of de gladiolen, de bal ligt bij de ondernemers en het volk!

  Een vraag, Winston: laat jij je ‘vaccineren’ met het liegvaccin?

  Vertel mij wie uw vrienden zijn of waar u mee sympathiseert en ik weet wie u bent. Zo ongeveer zie ik mensen die het politieke Haagse uitschot vrolijk een lief bejegen of zelfs vriendjes met ze spelen (is natuurlijk andersom) en hun fascistoïde repressie en middelen en vaccinazi programma en de deep state agenda slikken. Het met blinde vlekken staren.

  • ….En hoe moeilijk kan het zijn als ondernemers massaal en gezamenlijk de deuren openen.

   De ondernemers laten zich voor dom verslijten, wat ze ook bewezen hebben te zijn, en laten zich als kleuters aan het lijntje houden met het vooruitzicht dat ze héééeeeel misschien binnenkort weer, mogelijkerwijs, als God Rotte over zijn blok ijs wrijft, daar waar normaal een hart hoort te zitten, dan kan het zijn dat ondernemers ooit weer —mogen!!!— openen.

Comments are closed.