Met toestemming overgenomen van ademvrij.nu 

Op het Meldpunt Mondkapjes Middelbare Scholen kunnen leerlingen, ouders en docenten hun verhalen kwijt over hun ervaringen met mondkapjes op school. Deel 2: “Ik geef met pijn in mijn hart les.”

Met het Meldpunt Mondkapjes Middelbare Scholen verzamelen we informatie om voor politiek en buitenwereld inzichtelijk te maken wat er speelt op de scholen van onze kinderen. De meldingen komen met naam en toenaam binnen, maar worden anoniem behandeld en nooit zonder toestemming aan derden verstrekt. Binnenkort bieden we de Tweede Kamer een Zwartboek aan met schrijnende gevallen. Want daarvan zijn er heel veel: de sfeer op scholen wordt grondig verpest door de mondkapjes en veel scholieren hebben eronder te lijden.

In deel 2 van deze serie (deel 1 zie hier) meldingen van een docent wiskunde en drie ouders, allemaal uit Drenthe.

Docent wiskunde:

“Sinds de verplichting bij ons op school om mondkapjes te dragen op de gangen geef ik met pijn in mijn hart les.

Na een weekje “ziek” thuis te zijn geweest mag ik weer op school komen zonder mondmasker als ik (gemaakte afspraak) mij maar van ’s morgens vroeg tot ’s middags laat opsluit;  in mijn vaste lokaal. (7.45 tot 16.30 uur)

Alleen voor toilet gebruik mag ik (zonder masker) uit mijn lokaal als ik dat maar niet tijdens de pauzes doe.

Elke woensdagochtend heb ik vrij en dan kom ik via de noodingang/brandtrap naar binnen zodat ik niet via de hoofdingang naar binnen hoef.  Ik voel me een soort van paria op school maar…. heb het er voor over omdat ik never nooit niet zo’n mondkapje ga dragen. Het is een gedragsexperiment en onderdrukking van de mens. Ik doe daar niet aan mee. En ik vind het vreselijk om te zien dat de leerlingen bij ons op school wel verplicht een mondkapje op de gang moeten dragen. Zoals ik al zei, mijn hart doet pijn. Ik hoef geen medelijden maar voel me wel machteloos. Wanneer stopt deze totale gekte waar Nederland (en heel de wereld) in verkeert?”

Een ouder:

“Mijn kind wordt geweigerd omdat ze geen mondkap draagt.

Daarnaast wordt ze uitgescholden door de conciërge voor sukkel en wordt er keihard naar haar geschreeuwd dat ze niet goed bij haar hoofd is als ze de kap niet draagt.”

Een ouder:

“Conciërges staan in de gang om leerlingen te commanderen mondkapjes op te doen. Als ze ze vergeten zijn krijgen ze er 1 van school. Wil je hem niet op doen wordt je verwijderd van school.”

Een ouder:

“Ik maak mij zorgen om de verplichte mondkapjes op school. Na 2x vergeten een mondkapje (waar ik overigens ook niet achter sta) mee te nemen word je van school verwijderd. Thuis onderwijs volgen is nauwelijks te doen aangezien de leraren dat vaak niet goed voor elkaar hebben. Ieder kind heeft toch recht op fatsoenlijk onderwijs? En wie is er verantwoordelijk als mijn kind wel iets overkomt ten gevolge van het dragen van een mondkapje?”

Voetnoot

Ademvrij.NU beijvert zich voor de afschaffing van de mondkapjesdwang op scholen en ook elders. Het dragen van mondkapjes op scholen draagt op geen enkele wijze bij aan het tegengaan van virusverspreiding, eerder het tegenovergestelde. Virussen laten zich niet tegenhouden door mondkapjes, zie het uitgebreide Literatuuroverzicht op deze site. Mondkapjes zijn bovendien schadelijk voor de gezondheid van mensen, en dat geldt zeker voor opgroeiende kinderen. Wilt u zich inzetten voor het afschaffen van de mondkapjesplicht op middelbare scholen, steun dan de rechtszaak die Daniel Pardoen en Nicole ter Borgh voeren tegen de staat.

9 REACTIES

 1. Gestoord beleid voor een maatregel die nergens tegen helpt. Behalve dan dat politici het gevoel krijgen dat ze iets gedaan hebben.

  Mondkapjes lijkt mij een arbo-kwestie. Niet mijn specialisme. Wat zeggen regels, vakbonden en ondernemingsraden hierover? Of zijn de laatste twee te schijterig om er iets over te zeggen?

  De hele dag mondkapjes opzetten lijkt mij knap ongezond en verwijtbaar richting “een goed werkgever”.

  Belidigingen van schoolpersoneel hoef je natuurlijk nooit te pikken. Conciërges moeten gewoon hun grote bek dichthouden. Maar ja, kinderen uitschelden is ongeveer de enige status die een gemiddelde conciërge heeft.

 2. Het beangstigende aan het zwalkende beleid is wel dat ik de indruk krijg dat de groep met de grootste bek de mondkapjes succesvol erdoor hebben gerukt. Op regeringsniveau en bij virologen was de consensus dat het niet helpt en schijnveiligheid creëert. Ik vermoed dat als de cijfertjes handig worden gemanipuleerd en de angst nog wat verder oplaait we nog gekke dingen mee gaan maken. Niet omdat het helpt, maar omdat we er getuige van zijn dat het uiterst dunne laagje beschaving snel aan het verdwijnen is.

 3. https://www.geenstijl.nl/5157017/viruswaanzin/
  Zoals voorspeld door mij krijgen we een wedstrijdje wie het hardst schreeuwt. Maar echt nergens wordt er bij verteld dat vaccinatie op geen enkele manier betekend dat je nog steeds besmettelijk kan zijn.

  Wat me nog het meest dwars zit is die opmerking van dhr. Gommers:
  https://www.youtube.com/watch?v=v3Hx5pvlQBs&feature=emb_logo
  Als ik mij bij mijn baas verveel duurt dat hooguit 10 minuten en word ik vriendelijk verzocht een collega te gaan helpen. Als ik dat weiger sta ik heel snel buiten.
  Het krapte model betekend dus dat er nu mensen overlijden. Maar gelukkig vervelen ze zich nu niet.

 4. Politie aan de deur na boodschappen te hebben gedaan zonder masker: https://www.youtube.com/watch?v=0rBdUb5OReY

  Als er bij de buren wordt ingebroken komen ze niet maar voor boodschappen doen zonder mondkap wel. Via het kenteken de identiteit achterhaald en naar meneer zijn huis gegaan.

 5. Ademvrij, de weerstand die er geen is. Lullen over mondkapjes, maar geen slecht woord over vaccinaties. Geen vragen stellen over het feit dat er valse testen worden gebruikt, geen vragen over het feit dat er geen virus is bewezen, geen vragen over de censuurpandemie. Het lijkt wel of ademvrij en viruswaarheid er enkel zijn om de pandemie fantasie te ondersteunen. En de af te leiden van de kwestie of er wel een virus pandemie is? Van het feit dat Pasteur een fraudeur was en Stefan Lanka zijn proces gewonnen heeft, waarmee door het Duitse hooggerechtshof is bevestigd dat er geen enkel dokter, wetenschapper of Farmabedrijf is dat het bestaan van virussen kan bewijzen! Met andere woorden de virustheorie is na 150 jaar nog steeds een hersenspinsel waar ZERO bewijs voor is. Laat dat even bezinken ZERO bewijs na 150 jaar! Wel miljoenen mensen volgespoten met zogenaamde “verzwakte virussen” maar ze kunnen voor een rechtbank geen bewijs leveren van het bestaan van deze virussen.

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/janet-ossebaard-lange-frans-jensen-micha-kat-sven-hulleman-willem-engel-de-giftige-dubbelrol-van-gecontroleerde-oppositie/

  https://vrijewereld.files.wordpress.com/2020/10/cdc-2019-novel-coronavirus-2019-ncov-real-time-rt-pcr-diagnostic-panel.png

  https://www.youtube.com/c/Vaxxed/videos

 6. Binnenkort weer een soort Neurenberg tribunaal?

  Experimenten op mensen is een schending van mensenrechten meende ik…

Comments are closed.