Mensen die zich fervent tegen de islam verklaren, raad ik altijd aan om zelf eens een kijkje te nemen in enkele landen, waar het merendeel van de bevolking de islam belijdt of veinst te belijden.

Uiteraard wordt mijn ongevraagd advies zelden opgevolgd, maar wie het niet opvolgt, doet zichzelf wel erg te kort, door zich ipso facto de pas af te snijden tot gebieden die tot de mooiste ter wereld behoren en waar het tijdens een bezoek met de islamitische verschrikkingen steevast erg mee blijkt te vallen.

Tot deze gebieden behoren:

01.

Turkije, erg mooi en interessant en een dankbaar land om een autotocht door te maken met een huurauto.

02.

Marokko, idem: een zeer dankbaar land om te bezoeken.

03.

Vlieg er eens uit naar Noord-Pakistan, zwaar onderschat als toeristische oase en bezoek plaatsen zoals Peshawar, Gilgit en Skardu die vanuit Karachi en Dubai voor een krats bereikt kunnen worden.

04.

Oman, een land rijk aan historie en steeds wisselende kleuren in de woestijn: zeer warm aanbevolen.

05.

De Turkse Republiek Noord-Cyprus, een mooi land, waarheen ik altijd weer terugkeer: ook hier valt een huurauto sterk aan te bevelen.

Of je in deze landen nergens last hebt van de islam?

Zeker wel, als je allergisch bent voor gebedsoproepen en je daar meer aan ergert dan aan de onwelkome klanken, die op zondagochtend uit de toren van een katholieke kerk komen, maar zeker niet, als je in staat bent, deze op je in te laten werken als representanten van de couleur locale.

Hugo van Reijen

12 REACTIES

 1. Toevoegende: Dubai, bizarre ervaring. In 1 van de Marriott hotels verbleven. De sports bar in de kelder was het jachtgebied van de negerinnen, en de platina blonde hoertjes joegen in de exclusievere hotelbar op de begane grond op geld en mannen. Zelden zoveel hoeren gezien in een hotel. Is wel van vele jaren geleden. Dan Sjarjah en Abu Dhabi die weer anders waren. Oman is ook prima per auto te doen en te combineren met Dubai. Ben ook in een ander 5 sterren hotel verbleven waar ze wel vroom waren en geen alcoholische bar was. Als ik met mensen praatte was het vaak gezellig, in Dubai kwam ik veel vriendelijke mensen tegen uit een groot deel van het Midden Oosten

  Jordanie heb ik ook een auto gehuurd. Mooie oudheden. Petra. Met een beetje zelfvertrouwen en assertiviteit prima rond te rijden. Ook veel fascinerende ruines van voormalige steden die je in bepaalde gebieden overal in het landschap ziet. Had niet teveel contact met locals maar de contacten die ik had waren goed. Het hangt er ook vanaf waar je bent, de toeristen gebieden zijn bijna overal minder prettig.

  Pakistan wil ik nuanceren. Hier moet je niet naar toe gaan als alleengaande vrouw. Zeker niet zonder sluier. Ik ontmoette in India een echtpaar in een overland trip waarvan de man een enorme dikke en lange stok had aangeschaft toen ze in Pakistan waren om te zorgen dat zijn vrouw niet werd lastig gevallen. Als man zal je zeer gastvrij worden onthaald. In ieder geval in het Noorden. Het was voor mij een mooie ervaring. Het zuiden is minder veilig, ook voor mannen, en de tribale gebieden aan de grens met Afghanistan kan je beter niet bezoeken.

  Van Iran heb ik hele goede verhalen gehoord mbt de gastvrijheid. Ben ik zelf niet geweest.

  • Dubai herken uit jouw omschrijving.
   Iran, inderdaad zelden zulk een gastvrij en vriendelijk volk meegemaakt. Hoogopgeleid, ook op hoge technische posities veel vrouwen. Beter beheersing van het Engels dan in Italie of Spanje. Alcohol of varkensvlees verkrijgbaar. Teheran de stad waar niets mag maar alles kan.
   Orthodoxe Joden in het parlement.

   En 99% van de bevolking heeft een pleuris hekel aan de Islam en aan Arabieren.
   Wellicht is Iran dan toch niets voor jou Hugo.

   Heb je nu je huis en kapitaal al beschikbaar gesteld trouwens?

 2. Je hoeft helemaal niet naar het buitenland om “de geneugten van de islam” op te doen, ga eens naar Amsterdam West, de Schilderswijk in Den Haag of Kanaleneiland in Utrecht.
  Verder weer een “libertarisch” onzin artikel van de bovenste plank. Maar misschien gaat Andre het nog even libertarisch duiden. Andre succes

  • Beste Arie. Hoeveel persoonlijke ervaring heb je met moslims? In NL of daarbuiten? Ben je ooit bij ze thuis geweest? Heb je met ze gewerkt? Is je vader door hun verzorgd?

   • Ratio Ik geloof echt wel dat er moslims zijn die hier goed aangepast zijn. Dat noemen we ook wel vernederlandst.

    Maar het ding is. Zij representeren nog steeds een bepaalde cultuur. Waarin vrouwen onderdrukt worden. Met een geloof die bidt om de dood van christenen. Zelfs bestaat er Dood alle joden dag.

    En de vraag is. Aan welke cultuur zijn deze vernederlandste mensen trouw als moslims hier in de meerderheid gaan komen? Jared Taylor zegt daarover dat het omslagpunt ligt bij 30 procent.
    De Koran spreekt gewoon over een meerderheid. Tot die meerderheid er is staat voorgeschreven dat moslims mogen liegen tegen de ongelovigen. Ja zelfs hun geloof mogen verloochenen. Komt er een meerderheid dan mag jij als ongelovige kiezen: Bekeren tot Islam of kop eraf.

    En dan is de hamvraag: Welke kant denk jij dat de vernederlandste moslims kiezen? Ik weet het antwoord. Deze dame hieronder ook.

    https://youtube.com/playlist?list=PLc7zPbwylP8aKeUudzkN4VeO7ttflLB32

    Maar ik mis hier op de Vrijspreker eerlijke open gesprekken over wat Islam is en waar zij verantwoordelijk voor is. Of bijvoorbeeld een normaal gesprek over grenzen. En gevolgen als je die opent.Of sluit! Of bijvoorbeeld welke betekenis heeft ‘geen agressie plegen’ voor mensen. Ook bijvoorbeeld in het perspectief van ( massa) immigratie. Maar het zijn helaas taboes.

    Als je over zulke dingen iets zegt of iets wat er maar op lijkt dat je bv niet voor open grenzen bent komt er meteen gezeur. En gaat de deur dicht. En zelfs word je gewoon geschoffeerd. En dat maakt een normaal gesprek gewoon moeilijk.

    Je hebt gezien hoe Andre zich uitlaat tegen reageerders? Ik heb je gemist. Waarom zei je niks? Dat was een poos terug met de oude bekende ook. Die man had ook zo’n woede tegen de reageerders.
    Maar jij zou wel ingrijpen als het een reageerder was die zo deed!

    En ik vroeg jou zelfs bij deze discussie. Of jij het normaal vond allemaal. Maar je reageerde geeneens. Behalve algemeen dat de passies hoog oplopen. Dat zeg je altijd. En dan ga je wel hier bij Hugo’s top moslimlanden lopen reageren. Snap je hoe dat overkomt?

    Maar goed. Andre vertelt me de reageerdersdrempel te willen verhogen. Door er geld voor te vragen.Om zo zin van onzin te scheiden. En later lees ik een vrolijk oproepje om jullie clubje te steunen.

    Nou. Deze Tar Baby heeft recentelijk een goeie donatie gedaan. Maar die wil ik graag terug. Het is slecht voor mijn karma als mijn geld naar boze mensen gaat. Kun jij dat voor mij regelen?

   • @Larissa
    Mijn woordenboek omschrijft ‘Tar Baby als volgt: “US offensive: a contemptuous term for a black person.” Kom maar zelf met de conclusies.

    Voor de islamitische ervaring kan ik Utrecht Centraal aanbevelen. Het grote haatpaleis naast het Station schijnt tegenwoordig 5x per dag de haatjank door de buurt te tetteren via luidsprekers. Dan hoef je alleen maar een kamer te boeken in de hoteltoren er naast voor de 24×7 ‘experience’. Wellicht krijg je korting als je een kamer met uitzicht op deze cultuurverrijking neemt.

    De krampachtigheid rondom de islam is opmerkelijk. Elke keer weer die verhalen en smoezen. Over Koreanen, Thai, Vietnamezen, Japanners, Brazilianen, Mexicanen, Boeddhisten of Hindoes hoor ik dit soort verhalen nooit. Ik wil ook nog wel geloven dat Turkse Alevieten niet al te streng zijn in de leer.

    En ja, ik heb mijn persoonlijke ervaringen met dit verlichte volkje. Je mag ze allemaal hebben.

   • Een passage uit mijn woordenboek, dat ingebouwd zit op mij Apple laptop, die ik net niet gelezen had:
    “USAGE
    The term tar baby is most commonly used to refer to a difficult problem that is only aggravated by attempts to solve it, alluding to an incident in Joel Chandler Harris’s Uncle Remus (1881). The use as a racial slur arose by the 1940s, and because of its highly offensive nature, the original meaning is now often regarded as offensive by association.”

   • @Niko Ik wist ook dat Andre het als belediging bedoelde. En nu weten we het precies. Vaker zijn mensen met andere meningen hier zo genoemd. Het is veelzeggend nietwaar.

    Ik heb zelf in een flat gewoond. Wat netjes begon. Het was een nette buurt. Maar in 5 jaar tijd veranderde het in klein Mekka. En kleine jongetjes werden groot. Waar ik voorheen contact met de mensen had en kon informeren hoe het bv op school was en ook kon corrigeren als bv fietsen op de grond werden gegooid of de weg naar de brievenbussen versperden werd ik in korte gewoon uitgescholden bij zulke pogingen tot contact. Want……ik ongesluierde dame en…30%? De buurt werd onveilig en ik ben vertrokken. Later ben ik daar in de buurt bij een fietsenstalling tegen de muur gedrukt door een Marokkaanse man. Wat een wonder. De politie te fiets kwam voorbij.
    Desondanks ben ik ook een keer op vakantie geweest naar Turkije. Waar ze ’s nachts de zwerfhonden afschoten en overdag bij het zwembad de dames in bikini als hoer bekeken. Dreigend. Maar ondertussen ‘aardig ‘ lachen. Gingen we een uitje maken dan was het nog erger. Eten was trouwens ook bagger.

    Overigens had ik deze ervaringen niet nodig gehad om tot mijn mening te komen. Ik was het zelfs vergeten.Maar iedereen kan zien dat die culturen niet samen gaan he. En te weten dat er meisjes en dames zijn bij wie oom agent niet net voorbij fietst. Wat je dan kan overkomen is vreselijk. En ik vind daarvoor wegkijken gewoon verraad aan de vrouw. En meisjes.

    Maar ik voel me ook gewoon het meest prettig tussen mensen van mijn eigen soort. Dat is gewoon een natuurlijk iets. Maar dat is hier op VS een doodzonde. En er wordt ook maar gewoon vanuit gegaan dat je de moeite niet hebt genomen andere culturen te leren kennen. En continue maar die zogenaamde pluspunten van mensen importeren uit andere landen. En op mijn vragen hoe het bv zit met mijn vrijheid van associatie bij open grenzen word geeneens gereageerd ook. En die open grenzen hoort dan bij AK. Maar dan niet eerst de zorgstaat afbreken en mensen bewapenen.

    Ik vind mijn idee ook echt niet gek. Om een Stefan hier uitsluitsel te laten geven. Over wat libertarisme eigenlijk is. Ook mbt migratie. Maar ik denk zomaar dat dat voorstel niet serieus wordt opgepakt. Want Hugo heeft nooit inhoudelijk gereageerd. En Ratio berust in verschillen wegens passie van mensen.

  • Beste Arie. De andere kant. Ik heb nooit op de LP gestemd. Wel eens op de CP. Het taboe om het sprookje van de multi culti samenleving ter discussie te stellen heeft heel veel kapot gemaakt. Ik zeg niet dat een multi culturele samenleving goed is. Ik zie dat de overheid stuurt naar migratie van economisch kanslozen met een zeer vreemde cultuur en daarmee een cultureel marxistische agenda lijkt na te streven. Deze gestuurde en gesubsidieerde migratie is iets heel anders dan de migratie in een AK setting.

 3. Iran is zeker een geweldig land. Mooie dingen gezien en de allervriendelijkste mensen. Zoals gewoonlijk zijn de baasjes eng en de gewone simpele zielen best OK. Maar dat is in heel veel landen. Mensen die je kent zijn een stuk minder eng en uiteindelijk lukt het ons best wel redelijk normaal samen te leven.

 4. Triest dat verveelde stamgasten denken te kunnen bepalen wat vrijspreker auteurs op hun eigen blog mogen schrijven. Je hoeft het niet te lezen en op elk artikel je drol te plempen, tieft op en ga iets nuttigs doen.

Comments are closed.