Een groot voorstander ben ik ervan om vluchtelingen na aankomst terstond aan het werk te zetten, als zij niet over fondsen beschikken om zich zonder werk in leven te houden.

Uiteraard is het een klacht van velen, dat vluchtelingen ergens gaan zitten zonder productieve activiteiten te entameren.

Voor het ventileren van woede en het indienen van klachten hierover moet men echter bij de overheid zijn. De overheid is namelijk van mening dat vluchtelingen na binnenkomst niet moeten kunnen arbeiden in de wijngaard des heren. Dat is vreselijk jammer, want de meeste vluchtelingen zijn heel goed in staat zichzelf te bedruipen, als zij de kans daartoe krijgen. Bovendien is ledigheid des duivels oorkussen.

Ik herinner mij nog heel goed, dat een aantal jaren geleden bonje ontstond tussen twee bevolkingsgroepen in Oost-Timor. Voor mijn hotel in Dili, de hoofdstad, bevond zich een plantsoen, waar honderden vluchtelingen uit de bergen een kamp opgezet hadden, alwaar zij tal van commerciële activiteiten ontplooiden: een lust voor het oog! Er waren zelfs kleine casino’s opgezet, waar men zijn geld kon verliezen!

Het houden van vluchtelingen in een kunstmatige staat van inactiviteit zonder hun gelegenheid te bieden hun tijd en energie in geld om te zetten, is geen goede zaak.

Dat politici hier toch toe geporteerd zijn, valt geenszins te verwonderen.

Hugo van Reijen

15 REACTIES

 1. Is het niet een territorium kwestie? Lebensraum. Het land waarvoor onze voorouders hebben gevochten, wat vaak hun leven kostte, wordt nu door decadente ambtenaren weggegeven aan mensen die ons haten.

  Daarmee ook een aantal verworvenheden die best historisch zijn te noemen. Ook al zijn deze het gevolg van collectivisme waarmee je het niet eens hoeft te zijn. Eigenlijk omdat deze ambtenaren ons ook haten, en misschien ook zichzelf?

  Hoe het in Timor, Tahiti of Takkiewakkie zit weet ik niet. Daar zullen vergelijkbare processen zijn. Immigranten eisen de plaatselijke hulpbronnen van anderen op, zonder enig recht of voorrecht daarop. Een beroep op vermeende zieligheid is een zwaktebod. De anderen egoisme verwijten is arrogant. Niemand heeft de plicht om een ander in de kost te nemen.

  Veel zogenaamde vluchtelingen komen uit gebieden met weinig middelen om te overleven. Maar toch moeten zij daar zonodig veel koters nemen met overbevolking als gevolg. Laten zij hun problemen zelf oplossen in plaats van deze te exporteren.

 2. Deze “preek van de week” zou mooi op de zondag passen. Dominee Hugo spreekt de zondaars vermanend toe…

  • ” Dominee Hugo spreekt de zondaars vermanend toe…” Ik zie het niet.

   Hij heeft het niet tegen de gelovigen die hij vervolgens zondaars noemt. (die zouden moeten boeten/offerren)
   Hij informeerd de gelovigen dat hun kerkleiding hen berooft en het geroofde geld(van de kerkleden/gelovigen geeft aan degene waarvan de kerkleiding zegt dat dat de duivelsl/heidenen zijn.

   M.a.w. hij valt de gelovigen niet aan. Hij laat aan de gelovigen zien (informeert) dat hun pausen, dominees, predikanten, en schriftgeleerden hen uitbuiten en dat ze liegen en allerlei psychopatische trucs en misleidingen uithalen om hen met de grond gelijk te maken. De gelovigen geloven helaas nog in het sprookje wat de kerkleiding hen voorsp(e)elt.

 3. Uit ‘Een libertarisch betoog voor immigratiebeperkingen’ geplaatst door Hub Jongen

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2015/09/een-libertarisch-betoog-voor-immigratiebeperkingen/

  quote
  *…..Welke conclusie kan men hieruit trekken? Logischerwijs enkel deze: dat libertarische voorstanders van open grenzen bezig zijn met een zelfmoordmissie. Zij staan toe dat de waarden die het libertarisme mogelijk maken op den duur vernietigd zullen worden. *

  quote
  *Hier komt nog eens bij dat deze libertarische pleitbezorgers van vrije immigratie ook dikwijls doen alsof dat altijd het enige ‘echte’ libertarische standpunt is geweest, terwijl libertariërs die—in de huidige praktijk—vóór immigratiebeperkingen zijn worden afgeserveerd als zijnde étatististen of racisten, die het libertarisme ‘vervuilen’.*

  • @Esther

   Een reactie van hem is mij altijd bijgebleven.
   Hub Jongen die in één van z’n laatste reacties stelde dat er interessante tijden aankomen. Hoe gelijk hij heeft gekregen, interessant, maar verre van.

   • En zo is het. Ik heb hem nooit gekend. Dat vind ik erg jammer. Volgens mij had die man een hele heldere geest.

 4. Hugo, heb je nu al je huis en je kapitaal ter beschikking gesteld aan de arme Afrikaantjes?
  Of blijft het bij zilverpapier?

 5. En ik ben voorstander van grenzen dicht. We hebben al genoeg problemen van onszelf en dan kunnen we die gasten er niet bij hebben.

 6. Volgens de deskundigen zijn die vluchtelingen die hier naar héél Europa komen, geen echte vluchtelingen. Voor ruim 97% zijn het economische profiteurs!
  En bepaalde lieden noemen ze: economische parasieten!
  Dat ze naar Europa komen zit een heel organisatie achter, de EU kliek, die mensensmokkelaars opdracht geven en die weer handlangers inschakelen!
  Dat is een bedrijfstak geworden, en zéér zeker na de lokroep van Merkel in 2015!
  Die riep: Komt allen naar rijk Europa!
  De Messias Obama heeft samen met de EU, liggen stoken in diverse Arabische landen.
  Met als doel…..
  Jawel!
  Een vluchtelingen stroom op te wekken, die héél Europa moest overspoelen!
  Hun doel is: Een NWO te schapen, en daar is geen plaats voor de autochtonen!!
  We zitten in een CORONA CRISIS, in een lockdown, een avondklok en wat nog meer.
  Maar de grenzen staan wijd open, de hele wereld kan zo binnen wandelen.
  Word niet getest, …..

  Knettergek!!!

 7. Afrikaanse vluchtelingen of geronselde soldaten?? Ze lijken totaal niet op vluchtelingen, eerder andersom.

  Zie ze bijna dagelijks voorbij komen en houden duidelijk afstand, alsof ze een contact- en spreekverbod hebben. Zijn alles wel doorvoerde, getrainde en goed geklede Afrikaanse mannen, jong, fysiek sterk en fit en zie zelden tot bijna geen vrouwen. Mijn gedachte is dat ze er zo een EU leger mee kunnen opstarten dat kan worden ingezet tegen de autochtone EU bevolking. Onderdeel van de op dit moment uitgevoerde grote herstart?

  Een constante stroom van tigduizenden naar Europa. Dit is niet vluchten, maar gecoördineerde migratie. Build Black Better?

  https://www.ninefornews.nl/thierry-baudet-noemt-beestje-bij-de-naam-corona-de-grote-reset/

  De lage land bleekneuzen angstig gevangen in schulden en “welkom in mijn land” hebben nog steeds niet door dat ze worden opgeruimd, met spuitje zorgvuldig gefileerd is ruimte creëren voor een nieuwe wereld en bevolking.

  https://youtu.be/6vct7-R9vL0

  Wij gaan allemaal deud! Gewoon simpel omgeruild en kaltgestellt. Eigenlijk niets bijzonders, gewoon weg en ijskoud weggommen. De leiders vinden het in ieder geval een prima Endlösung.

  • ….zou geen krokodillentranen janken om ‘vluchtelingen’ en hoopvol kijken naar de neo communistische leiders, maar om het graf wat ieder voor zichzelf heeft gegraven. Afrika wordt ooit nog eens een keer heel groot en misschien een inzamelingsactie houden “één voor Europa” met Bob Geldwolf als organisator.

   Iedereen kent toch wel de stoelendans. De stoelen die verdwijnen. Minder plek meer mensen. Een kind kan uitrekenen wat dat wordt, knokken voor een plekkie. https://youtu.be/KztqmNJRTC0

   • Zo heb je alles mooi gezegd. Het is hard nodig 🙂

    En bv. denk ik al jaren als ik die jonge gezonde zwarte import jongens zie. Die zijn klaar om te vechten.
    Begrijp je ook niet dat mensen zichzelf niet de vraag stellen. Waar zijn vrouwen en kinderen?

 8. Kan de benaming vluchteling, veranderd worden?
  Economische profiteurs, is een betere benaming.
  Links doet dat ook altijd, als iets hun niet zint.
  Voorbeelden genoeg!!!!

Comments are closed.