Tot op heden heeft Corona in Indonesië circa 31.000 slachtoffers gemaakt. De bevolking bedraagt 270 miljoen en ten gevolge van het hoge geboortecijfer bedraagt het overlijdenspercentage slechts 0,65, hetgeen resulteert in circa 1,75 miljoen doden per jaar.

Hiervan overlijden er 266.000 per jaar aan roken en 28.000 per jaar ten gevolge van verkeersongevallen. Het is de angst voor corona en de op grond hiervan door de overheid uitgevaardigde maatregelen, die een grote invloed hebben op de economie, vooral in de transportsector, de horecasector, het toerisme en de onderwijssector.

Zoals uit bovenstaande cijfers blijkt, is de kans dat een overleden persoon aan corona leed minder dan twee procent.( Van de overleden 1,75 miljoen leden er immers 31.000 aan corona.) In meer dan 90 procent van deze overlijdensgevallen is sprake van comorbiditeit. Het doel van de Indonesische overheid is uiteraard , corona-slachtoffers te verminderen.

Daarom is de transportsector aan banden gelegd en mogen de weinige vliegtuigen die nog vliegen uitsluitend geteste passagiers meenemen. De uitkomst van de voor Indonesiërs dure testen is echter zeer wisselvallig. In de ochtend test men positief, een paar uur later negatief. Op grond van de naar verhouding dure testen en de onzekerheid van de resultaten zien vele Indonesiërs af van een vliegreis, zodat het merendeel van de luchtvloot aan de grond staat.

Men kan op dit stuk berekeningen maken, maar deze zijn natuurlijk vrij arbitrair. Men kan hoogstens tot zeer grove schattingen komen.

Men zou bijvoorbeeld kunnen schatten, dat ten gevolge van de genomen maatregelen en het op vele plaatsen platleggen van commerciële activiteiten op jaarbasis 300.000 mensenlevens verlengd worden met gemiddeld een periode van vier jaar. Deze schatting lijkt mij wel erg aan de ruime kant. Als ik 300.000 vermenigvuldig met $50.000,00, kom ik op een jaarlijkse opbrengst van 15 miljard; dat is voor vier jaar 60 miljard. 60 miljard dollar is het equivalent van $222 per jaar per Indonesiër.

De schade die hier tegenover staat ten gevolge van de getroffen maatregelen valt moeilijk te berekenen, maar deze bedraagt ongetwijfeld een veelvoud van dit bedrag.

Misschien kan iemand met een berekening komen, waaruit blijkt, dat ergens de getroffen maatregelen zeer winstgevend zijn, maar ik heb nog nergens een dergelijke berekening gezien.

Hugo van Reijen

6 REACTIES

 1. De maatregelen zijn zeer winstgevend voor grote bedrijven, een kleine kliek superrijken en andere profiteurs van het beleid.

  Ik moet zeggen dat het wel een wondervirus is dat corona. Sinds er ‘corona’ is, bestaat griep (ook een corona virus) niet meer, kanker is afgenomen, mensen hebben geen staar meer, of blindedarmontstekingen, of rotte kiezen, of noem maar op wat voor kwaaltje. Er wordt niet meer onderzocht of behandeld, als ik de verhalen mag geloven, dus bestaan deze ziekten niet meer. Misschien moet ‘corona’ ook maar zo behandeld worden?

  En stop die twee en een halve Rutte, Clown en Kale in het gekkenhuis waar ze thuishoren.

  • De motor stopt vanzelf indien men er geen brandstof meer in stopt. Er is dankzij de ”politiek’ met onze financiële middelen een systeem opgetuigd dat dodelijk uitwerkt op ons welzijn en tegen ons belang. Geen gehoor geven aan de wetten zou de enige vreedzame manier zijn om het systeem uit balans te brengen.

   Tijdens de oorlog blijkt uiteindelijk toch wel dat de maatschappij vervalt in complete wetteloosheid. De roep om massaal ‘op te staan’ heeft geen enkel effect gezien het feit dat niemand beseft dat de mensheid ‘gebukt’ blijft onder de tirranie van de politiek uitverkorenen.

 2. Om mij heen zie ik het verschijnsel dat mensen nog net genoeg voor zichzelf produceren toenemen. Tiny houses, auto delen, minder uren werken wijzen ook in die richting. Mensen willen niet langer leven om te werken. Mensen willen straks alleen nog werken om te leven. Als straks de overschotten op zijn, komt de economie tot stilstand.

 3. Hallo waardeloos kleuter- en klootjesvolk,

  Er is maar één christelijk-satanische oplossing om uit de meest vreselijke en dodelijke crisis en killerpandemie uit de zwakzinnigen geschiedenis te geraken, namelijk iedereen verplicht experimenteel vaccineren!

  Met grote minachting, H. de Jonge.

  P.s. ik kan nog geen spijker kromslaan en verder kan ik ook werkelijk niks, alleen jullie als gehakt naar de poorten van de hel trappen voor mijn farmaceutische maffia vriendjes, dat wel. Goed hè!? Oh ja, heb net weer een paar nieuwe Haagse bikkerschoenen gekocht, prachtig en raak er helemaal opgewonden van, kwam er zelfs weer helemaal op klaar. Kostte mij een paar lijnen, maar is het helemaal waard en service tot voorbij de voordeur, de verkoper kwam ze namelijk persoonlijk brengen, zonder beflap.

  Trouwens, binnenkort trekken wij helemaal de stekker eruit en kunnen jullie verhongeren en sterven als kerkratten. GLB…Gieren, lachen, brullen.

Comments are closed.