Je doet het voor een ander.

Dit is het morele wapen waarmee het coronabeleid wordt gevoerd. En waar de bevolking massaal voor bezwijkt.

Je doet het voor een ander.

Daar kun je toch geen nee tegen zeggen?

Je wilt toch geen egoïst zijn?

Maar laten we het argument eens omdraaien. Hoe zit het dan met die ander? Kan die dan zomaar eisen dat wij zich voor hem opofferen? Is dat niet egoïstisch dan?

Vraagt u zelf van anderen dat zij zich voor u opofferen? Nee toch zeker? Dat zou wel erg egoïstisch zijn!

Zou die ander er eigenlijk zelf wel zo blij mee zijn dat de hele samenleving zich aan hem moet opofferen?

Als u kwetsbare oudere was, zou u willen dat de hele samenleving zich aan u moest aanpassen? Dat anderen hun vrijheid moeten opgeven, afstand moeten houden, elkaar niet mogen aanraken, geen feest mogen vieren, niet uit mogen gaan, niet op kantoor mogen werken, mondkapjes moeten dragen, vaccinaties moeten halen, ’s avonds de straat niet op mogen – alleen om u te “beschermen”?

Persoonlijk zou ik me dood schamen als ik dat van een ander zou vragen. Moreel? Ik zou mezelf een moreel monster vinden als ik dat van mensen zou eisen.

Toch is dit precies wat er gebeurt. Dit is de moraliteit die door de overheid niet eens wordt gevraagd, maar onder dwang wordt opgelegd aan de bevolking.

99,9% van de bevolking heeft nauwelijks last van corona. Die moet voor een hele kleine groep – met een gemiddelde leeftijd van rond de 80 – hun hele sociale leven stopzetten, hun bedrijven sluiten, hun kinderen maskers opzetten, zich laten inspuiten met rotzooi.

Hoe moreel is dat?

Dit artikel is onderdeel van een serie van vier. Volgende berichten in deze serie; hier het vierde deel en hier deel 3 en hier het tweede deel.

bron foto AZQuotes

10 REACTIES

 1. Corona is verzonnen/wordt gebruikt om de reset door te voeren. Dat er helemaal geen killer-virus is, of is geweest, wil er bij heel veel mensen totaal niet in. Wat ze zien op tv, wat ze lezen in de kranten, is voor hen ‘waar’.

  Het zijn gewoon domme schapen, en dat gaat ook niet veranderen. Mijn motto: Red Jezelf.

 2. Je hoeft niet heel slim te zijn om te zien dat het covid-verhaal niet klopt. Iets dat met leugens en angst in de markt wordt gezet is per definitie kwaadaardig. Mensen die intuïtief een klein beetje ontwikkeld zijn voelen gewoon aan dat er helemaal niks klopt van het covid-verhaal.

  Als ze zo graag iedereen in willen enten, dan moet er wel iets heel erg fout zitten. Of gelooft u nou echt dat ‘ze’ bezorgd zijn over uw welzijn of dat van een ander?! Onderdeel van ‘ze’ is Big Pharma, en die hebben geen beste reputatie. Democratie en rechtsstaat uitgeschakeld, als het nieuwe normaal.

  Ze zeggen dat ze iedereen in willen enten, maar veel haast lijken ze niet te maken. Verder hyper-krankzinnig gedoe over drie-dubbele maskers en anale testen. Mensen die dat soort onzin aansturen of er aan meedoen zouden er goed aan doen een psychiater te bezoeken. Maar de psychiater zal momenteel ook wel een dubbel masker dragen.

  Kortom: je bent op jezelf aangewezen.

 3. Mijn ervaring is dat er uiteindelijk maar zeer weinig mensen zijn die iets voor een ander over hebben als het er op aan komt.
  ik heb daar ook een grens aan moeten geven. Anders blijf je aan de gang bij sommige.
  En dan bedoel ik niet iets over hebben voor een ander i.v.m. met dat hele corona verhaal.
  Maar waarschijnlijk zijn dat er net zoveel.
  De mens is van nature egoïstisch ingesteld, volgens mij. Om te overleven.

  • Helemaal mee eens, echter: ‘gebundelde takken zijn niet te breken’. Laat nou net de gehele overheids-strategie gebaseerd zijn om dit fenomeen te voorkomen!
   Tegen domheid is niet te vechten en tegen naïviteit evenmin. De mensen die de paralellen met de oorlogsjaren niet eens inzien zijn toch al niet meer te redden. Degenen die de huidige situatie sedert jaren zagen aankomen hebben zich, samen met gelijkgestemden, al goed voorbereid in de zin van zelfredzaamheid, kennis en kunde. Voor hen gold en geldt nog steeds de scheldnaam ‘complotdenker’. Een makkelijk stigma voor de massa om voor zichzelf het gebrek aan eigen onderzoeksvermogen, onkunde en onnadenkendheid listig mee te verbloemen.

   Kennis is macht en (bereidheid om te) delen is de gootste kracht.
   Tijdens een oorlog is geld niet te eten en zal blijken dat de term ‘De stomste boeren hebben de grootste aardappelen’ een opvallend grote waarde gaat vertegenwoordigen. LINKSom of RECHTSom.
   Jammer dat het grote gros niet in de smiezen heeft dat de oorlog tegen de mensheid in volle gang is.

   Probeer jezelf eens voor te stellen hoeveel personen, overheden, instanties en bedrijven al jaren betrokken zijn om dit monster tot ontwikkeling te laten komen. Ik betwijfel of al deze mensen zich beseffen dat ditzelfde monster als eerste haar eigen jongen verslindt als de tijd daar is…….

   • ‘gebundelde takken zijn niet te breken’, maar zijn wel gebundeld en daarmee gevangenen.

 4. Rutte zelfniet van plan te laten testen,met pcr, doe ie toch voor de oudjes?

  • Hij weet als geen ander dat zo’n test niet meer is dan poppenkast, omdat er nergens op getest wordt.
   In ieder geval niet op corona. Daar is het ook niet voor bedacht.
   Maar dat hoeven wij niet allemaal te weten.
   Hou dat stomme volk maar lekker dom, anders kan je ze ook niks meer wijs maken, als ze het door hebben.

 5. Met reces tot 22 maart, 5 dagen na de verkiezingen, ze voeren geen campagne dus geen verkiezingen, voorjaar 21 maart EU nazistaat compleet, verdrag v Lissabon vervangt dan de grondwet.Met daarin vermeld schieten op demonstranten en de doodstraf en totale controle is al bekend vanaf 2007 en er doorgedrukt door Balkenende. Ja ik heb een alu hoedje ja ik ben dom maar het gebeurt wel

  • Dus dat voorspelde de Hond ook.
   Uitstel verkiezing. En dat kan betekenen dat mensen het opgeluchte gevoel wat ze ervaren door het vaccin per abuis vertalen in een stem uit dankbaarheid op Rutte.
   Over alles is nagedacht.

   Overigens is het moment dat mensen even uit de angst kruipen door het vaccin 1 van de laatste zo niet de laatste kans mensen uit die draaimolen te trekken. Matthias de Smet zei dat als dat gebeurt en mensen helder kunnen zien de woede ongekend zal zijn.
   Maar dan moeten dus wel de wakkere mensen alle zeilen bijzetten. Want zonder tegengeluid worden die mensen gegarandeerd niet wakker.

Comments are closed.