De Freudiaanse verspreking van de Hoger Beroep (HB) Rechter om over de Viruswaanzin belangengroep te reppen, gaf al aan hoe de stemming was en de uitspraak zou zijn.

Weer kwam ik de kreet: de OVERheid, weet beter wat goed voor de NEDERlanders is, dan de mensen die die overheid ‘democratisch’ kiezen.

Wat gebeurde er nu weer?

De belangengroep Viruswaarheid   won dinsdagmorgen een klinkende overwinning met een rechterlijke uitspraak om de avondklok onmiddellijk af te schaffen, meteen dus volgens de rechter en niet in afwachting van het eventuele HB. Een uitspraak die door juridische specialisten als logisch werd ervaren, de rechter kon niet anders, gezien het onterechte gebruik van de noodwet.

Terwijl alles en iedereen bij een HB, weken, maanden of zoals Toine Manders jaren! moet wachten, kon de HB behandeling voor deze avondklok al binnen 4 uur ingaan.

Ook Viruswaarheid vroeg zich daarbij af hoe dat in godsnaam kon, want zij zijn zelf met een HB over PCR testen, al maanden aan het wachten. En hoe zij zich in vredesnaam konden voorbereiden op een HB zaak, in 4 uur, geeft een bananen republiek achtig gevoel.

Maar het kan nog erger, zie de korte filmpjes op NOS.

Naar mijn mening wraakte de advocaat van Viruswaarheid de HB rechtbank terecht omdat hij niet aan het woord mocht. Onthoud dit punt voor straks.

Goeie tactische zet van Viruswaarheid om de Rechtbank te wraken, want normaal, kijk ook naar Wilders zijn zaken, duurt het dan maanden alvorens er een uitspraak en een nieuw rechterlijk  team komt.

Maar nee hoor, 1000 keer zo efficiënt als de GGD en nog nooit eerder in de rechterlijke macht vertoond, kwam de wrakingskamer (waar kwam die ineens vandaan?) binnen een uur tot de conclusie dat de rechter in het HB door mocht gaan.

Nu heb ik ooit bij Staatsrecht geleerd dat HB zich vooral moet richten op de juridische correctheid van de lagere Rechtbank, niet op de inhoud van de zaak. Maar wat schetst mijn verbazing, bij de voortzetting van het HB, werd ineens van Dissel opgedisseld. Zo gek is dat niet want de voorzitter van de HB Rechtbank en van Dissel, zaten samen in het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Ja en dan help je elkaar, toch? Van Dissel mocht een gloedvol inhoudelijk betoog opdisselen, zonder dat Viruswaarheid zich daar op voor had kunnen bereiden en dus op inhoud, niet op de juridische merites.

Nou dan weet je na dit voorspel wel wat de uitspraak in HB zal worden: avondklok wel handhaven ‘want het is maar een paar dagen en dat weegt niet op tegen het belang van de overheid’…., tegen de lagere rechtbank in en komende vrijdag dan de verdere behandeling.

Met als allermooiste uitsmijter het trieste HB argument: ‘we willen geen jojo beleid met de avondklok’. Met andere woorden, de uitspraak komende vrijdag: handhaven, staat ook al vast!

Dat van die trias politica: scheiding der machten, is wederom ontzenuwd. Maar dat het zo overduidelijk zou blijken dat overheden boven alles staan, is bijzonder leerzaam en een grote waarschuwing: wij zijn er voor de overheid en dat de overheid er voor ons is, is met deze bananen episode een sprookje gebleken.

Ik citeer Willem Engel van Viruswaarheid: “Maar ook ergens heb ik het gevoel dat wat hier is gebeurd heel goed is”‘ zei hij. “…. Iedereen heeft kunnen zien dat dit een schertsvertoning is.” Volgens hem scheen “de partijdigheid van de rechtbank door alles heen”. Hij zegt dat hij gesterkt is “in mijn vertrouwen dat we geen rechtspraak hebben”.

Wat nu? Wanneer je zoals Viruswaarheid op een vreedzame manier, niet volgens de regels mag winnen, vraag je je af of democratie en vreedzaamheid nog wel zin heeft.

Laat staan het systeem goed te keuren door mee te doen aan deze farce, door 17 maart te stemmen.

Naschrift met nieuwe ontwikkelingen:

TT De spoedwet over de avondklok gaat  
 vandaag al naar de Tweede Kamer.De wet 
 gisteravond ondertekend door de koning 
 en naar de Raad van State gestuurd.Die 
 komt met een spoedadvies,waarna de wet 
 meteen naar de Kamer kan. 

Dus als de overheid dreigt te verliezen volgens de regels, maakt ze snel nieuwe regels. Moet u eens proberen.

Maar ja, u telt al jaren niet meer mee.

53 REACTIES

 1. Het boeit ze zelfs voor geen meter meer wat de bevolking van dit spelletje van partijdigheid vind.
  Wijj zijn de baas, is de boodschap aan ons.
  En iedereen die het waagt om zich te verzetten zal het meemaken.

  Wel of niet stemmen, maakt het nog iets uit dan?
  Dat kabinet rutte 4 gaat er komen.
  Hier gaan we niet meer op een normale manier van af komen.
  We hebben inmiddels met dictators en machtwellustingen te maken die deze macht echt niet zomaar meer gaan opgeven.
  Dat het zo hard zou gaan had ik zelfs niet verwacht.
  En wat wij daar allemaal van vinden? Het zal ze een tering zorg zijn.

 2. Grondrecht verkracht Art.120 Gw apenland zonder Grondwettelijk Hof wat verwacht men?

 3. “Laat staan het systeem goed te keuren door mee te doen aan deze farce, door 17 maart te stemmen.”

  Wat stelt u voor, Overnight?
  Niet gaan stemmen en de historisch lage opkomst zien als bewijs voor mensen hun afkeer van de politiek?
  Helaas, zal dit uitgelegd worden als dat mensen wegens Coronavirus niet durfden naar het stemlokaal te gaan.
  Oh, ja en euhm … het kamp dat de zaken zo voorstelt beheerst de MSM en daarmee de leeghoofdige grijze massa 🙁

 4. De maffe kat noemt dit de ‘pedo & plunder elite’, waar viespeuk Demmink nog steeds de dienst uitmaakt, in het bijzonder in Den Haag. Daarvan hebben wij gisteren een fraaie demonstratie gekregen. Als de rechter nou ook was gaan schreeuwen en tieren, was het toneelstukkie helemaal compleet geweest.

  Wat is een ‘rechter’ eigenlijk? Zijn dat een soort sjamanen met een speciaal lijntje met hogere machten (Baphomet), zodat zij een inzicht hebben dat niemand anders heeft? Of zijn het gewoon ambtenaartjes met een opinie ergens over? Zoals Dirty Harry ooit zei: “Well, opinions are like assholes. Everybody has one.”

  • Wat rechters nou precies zijn heb iik ook nooit goed begrepen.
   Om iemand een functie te geven, dat zodra iemand een toga aantrekt, deze persoon in eens het vermogen zou moeten hebben om beter dan wie dan ook om ergens een oordeel over te mogen uitspreken.
   Waarna van iedereen wordt verwacht dat we dit ook als een alwetende waarheid moeten gaan beschouwen.
   Dan moet je inderdaad over super krachten beschikken of een speciaal lijntje naar boven die verder niemand heeft.

   • Een aantal jaar gelden hadden we hier ook een meppende rechter.
    Bij GeenStijl hadden ze daar leuke filmpjes van.
    Die iedereen waar hij het niet mee eens was buiten de rechtszaal te meppen met een paraplu.
    Zal die man nog steeds ergens werken?

   • Als je verder al weinig hebt met een godsdienst dan wordt het wel heel erg moeilijk om een rechter wel die macht te geven.

    Ik heb er 1x mee te maken gehad voor iets waar ze pas na 5 jaar tijd voor hadden om even te bekijken.
    Voor iets wat al zo duidelijk was als wat omdat ik het allang had toegegeven.
    Het ging om iemand 1 klap gegeven te hebben, wat nog verdient was ook.
    En omdat het 5 jaar duurde werd ik wel schuldig verklaard maar zonder oplegging van straf.

   • De ‘rammende rechter’ was een andere. Ook zo’n zelfbenoemde heilige van de staatskerk. Die zijn eigen vrouw en ook anderen aftuigde. Hoe het precies zat weet ik niet meer. Op de site van Doctorandus M(af) Kat vind ik niets daarover.

    Had de rechter je kunnen veroordelen als je niets had toegegeven?

   • Dat toegeven van 1 klap zag ik niet als een probleem.
    Was er nog trots op ook. Nog steeds. Verdient is verdient.
    Waarom zou ik dat jaren later in eens gaan ontkennen.
    Had ik kunnen doen, dan had het nog veel langer geduurd.
    Eigenlijk was ik het allang weer vergeten dat er nog iets liep, ik dacht dat het al afgelopen was.

   • Ik zou er denk ik ook trots op zijn. Maar je hoeft niet mee te werken aan je eigen veroordeling. Dus kun je een beroep doen op je zwijgrecht

 5. Het jojo effect weegt zwaarder dan de kans ,dat er onnodig lang een illegale maatregel wordt gehanteerd.

  Wat heeft vrouwe Justitia gerookt?
  Is haar weegschaal misschien stuk?
  Gebruikt ze haar blinddoek als mondkaple misschien?

  *** gered uit spambak ***

 6. Leuke openingszin; “No one is giving you the education you need to overthrow them.” Als dat zo is, is het wellicht een goed idee zelf op zoek te gaan naar informatie.

  Internet biedt daartoe volop mogelijkheden. Dit is te vinden op internet; “Hoger beroep (ook wel appel) is een gewoon rechtsmiddel waarbij de beslissing van een lager gerecht wordt bestreden bij een hoger gerecht. Dit gerecht bekijkt de zaak helemaal opnieuw: dit is de zogenaamde devolutieve werking van het hoger beroep.” Of het staatsrecht was niet geheel up to date. Of de schrijver heeft niet goed opgelet.

  Dat een uitspraak/vonnis van een rechter in je kraam past, maakt het niet tot een goede uitspraak. Het maakt het slechts tot een uitspraak die in je kraam past.

  Het betreft hier slechts een schorsing. De inhoudelijke kant van de uitspraak komt in hoger beroep nog aan de orde. Als de wet voordat het hoger beroep dient wet is, heeft de hoger beroep rechter ook rekening te houden met deze aanpassing.

 7. Het kabinet liet haar arrogantie en justitiële luiheid zien en dacht er mee weg te komen. Dat pikte de rechter niet maar het hof bracht alles weer in het staatsgareel.
  De Trias Politica is nu ter ziele. De burger is overgeleverd aan de willekeur van de staat. Niets rechtsstaat maar een bananendictatuur met een koning als vlag.

  • Geen willekeur. De rechtbank heeft gevonnist. Kennelijk in overeenstemming met uw wens. In hoger beroep is de werking geschorst. Inhoudelijk komt de zaak nog een keer aan de orde. Het parlement gaat de aanpassingen wel of niet goedkeuren. Het zou best eens kunnen dat de rechter in hoger beroep tot hetzelfde oordeel komt als de lagere rechter. Het zou ook kunnen dat hij tot een ander oordeel komt. Mocht het parlement de aanpassing goedkeuren, blijft waarschijnlijk de avondklok in stand. Dat u uw wensen niet altijd gehonoreerd krijgt, maakt iets nog niet tot willekeur.

 8. Gaat dit over prednison?
  Waar iedereen die het gebruikt een nogal dikke kop van krijgt?

 9. De Argentijnse junta heeft het mes al in de rug van het volk gedrukt. Waarom loopt staatsgevaarlijke Willem Engel nog steeds vrij rond? Een man in een tentje helpen (zie link) is al een reden om een -echt- onschuldig en helpend persoon te arresteren. Het zou mooi zijn als Engel een engel is

  Het kabinet stuurt vandaag nog een spoedwet naar de Tweede Kamer, die gisteravond al is ondertekend door de koning en naar de Raad van State is gestuurd….

  Brakke video, maar duidelijk genoeg.
  https://youtu.be/Rv0ZTWRWY2A

 10. Buitens huis verblijven na 21:00 mag niet
  Ben benieuwd wie er zullen opstaan indien reizen buiten NL verboden gaat worden.

  Vraag aan onze M.P. is het een gekke gedachte om bij het komende toeristenseizoen het reizen naar het buitenland te verbieden?

  • Ja dat komt eraan. Eerst de landgrenzen dicht. Dan de provincies. Dan de steden. Dan de rest.
   Niemand gaat opstaan. Misschien nog wat op het Malieveld op de zondagen. Als je niet aan isolatie maatregelen houdt wordt je gewoon gedwongen opgenomen in het UMCG. Of tegen die tijd een andere faciliteit. Ook hoge boetes bij niet volgen maatregelen.

   Jensen zegt dit is het jaar dat we onze vrijheid terugpakken.
   Ik zie zelf nog niet hoe eigenlijk.

   Enjoy freedom while it last.

   https://www.youtube.com/watch?v=Q240VrIUbGE

   • “Jensen zegt dit is het jaar dat we onze vrijheid terugpakken.”

    Esther, wat dacht je van de verkiezingen op 17 maart door het Kartel te laten vallen?
    Maar ik weet ook dat die gecancelled worden als de mogelijke uitslag niet is zoals gewenst. Dan helpt het OMT het kartel wel een handje, toch?

 11. 0,14% van de Nederlanders is lid van D666. Bij rechters ligt dit op vele tientallen procenten. Hoe kun je dan in vredesnaam nog spreken over een Trias Politica, als een groot deel van de rechterlijke macht lid is van een fascistisch, corporatistisch instituut?

 12. Rechter Tan-de Sonnaville is trouwens vrijdag ook weer de voorzitter bij de rechtszaak.

  De zaak begint met wraking.
  Ze is vooringenomen door het Jojo effect.
  Stel dat Viruswaanzin vrijdag wint en de avondklok door de
  1e en 2e slaapkamer goed gekeurd wordt, dan heb je weer het Jojo effect.
  Ze heeft nu al gezegd, dat ze dat wil voorkomen.
  *** gered uit spam ***

 13. Rechter Tan-de Sonnaville is
  trouwens vrijdag ook weer de voorzitter.

 14. De social media bedrijven gaan op de stoel van de rechter zitten en nu hebben we een rechter die op de stoel van de regering gaat zitten.

  Het jojo effect heeft totaal niets met de wetten hanteren en of afwegen te maken.
  Inhoudelijk stond immers los van de uitspraak zei ze. Van Dissel was er dus voor spek en bonen.
  *** gered uit spam ***

 15. De Raad van State vindt ook de nieuwe wet niet kloppen en heeft kritiek.
  Nou eens zien of de 2e Kamer weer zo dom is om hier toch achter te staan.
  En of het hof in Den Haag de Raad van State schoffeert

 16. Ik begin te snappen waarvoor pseudonymen zijn.
  Om het V-woord te noemen kun je je beter niet teveel blootgeven.

 17. Ondanks de spoedwet is de rechtszaak van vrijdag over de avondklok zeer belangrijk.

  Als een gerechtshof, niet overtuigd kwam worden met wetenschappelijke bewijzen vanuit
  het OMT, dan is het zeer dubieus dat de overheid dit wel is.

 18. Eigenlijk is het een discussie van:

  Kun je een avondklok variabele isoleren uit een besmettingsmeting die bepaalt wordt door zoveel variabelen waar je geen invloed op hebt, om de grootte en invloed te bepalen van deze avondklok variabele.
  Nee

  Deze rechter snapt helemaal niets van data, dus eigenlijk zou er een
  onafhankelijke data analyse deskundige bijgehaald moet worden,
  maar die zijn er niet, want de wetenschap is teveel verstrengeld met de overheid.
  Voor het bedrijfsleven met die kennis geldt hetzelfde.

  Kun je een virus isoleren in onze maatschappij?
  Nee, hoogstens vertragen en langer in de huidige maatregelen zitten.

  En dan hebben we nog de discussie of de meting wel juist is (PCR),
  wat de basis is.

  • “Deze rechter snapt helemaal niets van data, dus eigenlijk zou er een
   onafhankelijke data analyse deskundige bijgehaald moet worden,
   maar die zijn er niet……”
   Die deskundigen zijn er wel maar worden zorgvuldig buiten de deur gehouden door OMT en overheid om de wensen van de overheid niet onderuit te halen.
   Ik heb zelf veelvuldig onderzoeken gedaan met meerdere variabelen tegelijkertijd. Daar is een statistisch systeem voor nodig en dan kun je binnen zekere grenzen zeggen wat werkt en wat niet.

   • Er zijn variabelen, die tijdelijk zijn. Ze komen en gaan.
    Soms komen ze terug en soms nooit.

    Bv. Een media oproep, om te komen testen (of juist niet te doen) is
    een tijdelijke variabele. Bij een technische meting is het iets gemakkelijker.
    Een mens (aangeklede aap) is onvoorspelbaar.

   • Het OMT is een partij in dit geval en dus niet objectief.
    De andere partij heeft natuurlijk ook het recht, om er een deskundige
    erbij te halen naar eigen inzicht betreft onafhankelijkheid.
    Is Maurice kundig en objectief ? Dat vraagt een mening.

  • Kan er iemand even in de spambak kijken voor mij.
   Zojuist is daar, volgens mij, een bericht in verdwenen.
   Gericht aan Zeurpiet.
   Alvast bedankt als iemand het tegenkomt.

  • Zeurpiet, het lukt mij niet om jou een tip te geven over afbeeldingen hier plaatsen.
   2 berichten hierover zijn er al verdwenen.
   Terwijl het helemaal geen plaatje zelf was maar enkel een tip.

  • een 3de poging is ook weer verdwenen.
   het begint nou wel vervelend te worden na 3x.

  • Zeurpiet, deze site, aanstaande zaterdag om 10:00 bij het jo-jo effect artikel.
   Misschien lukt het als ik heel kort hou om iets door te geven.
   Let op reactie van Ratio dan daar.

 19. Reeds enige tijd terug gaf iemand aan dat viruswaarheid gecontroleerde oppositie is waardoor we blijven geloven in het schijnverzet en de rechtspraak. Afleiding met valse hoop, waarheid vermengt met leugens, waardoor we niet zelf in actie komen. Dit 1 tweetje geeft de regering een mooi excuus en gelegenheid om de spoedwet op te tuigen en definitief te laten worden.
  Ik vrees dat hij gelijk heeft.

   • Dat het allemaal niet uitmaakt weten degene die het nieuws in Australië en NZ volgen reeds lang, ze lopen voor op ons m.b.t. absurde maatregelen. Naarmate de besmettingen (?) daar teruglopen worden de maatregelen draconischer en geraakt de censuur in een stroomversnelling. Sterfte a.g.v. vaccinaties zullen zo meteen gebruikt gaan worden om een nieuwe variant / golf te introduceren, of dacht je dat ze vaccineren omdat men zo bezorgt is om onze gezondheid. Fear is the name of the game.

 20. Nou al de 2de die in de spambak verdwijnt.
  Bij de 2de zat er geen link bij.

 21. Ik volg het debat live van de 2e kamer.

  Op een middelbare school moeten de leerlingen hun telefoon in een
  zak of doos doen bij de ingang van het lokaal.

  Ik stel voor dat ze dit ook moeten instellen bij de 2e slaapkamer. tijdens
  een debat in Den Haag.

Comments are closed.