Na het financiële wanbeheer van Trump is het de beurt aan Biden. Met de “American Rescue Plan Act of 2021” geeft hij zijn visitekaartje af. Een visitekaartje van 1900 miljard dollar. De corona crisis wordt misbruikt om massale inkomensoverdrachten mogelijk te maken. Grote groepen Amerikanen worden financieel afhankelijk gemaakt van de overheid. Lobbyisten halen een fortuin binnen voor hun opdrachtgevers. Bepaalde bedrijfstakken ontvangen tientallen miljarden. Fiscaal onverantwoordelijke staten en lagere overheden krijgen maar liefst 350 miljard. Verkiezingsbeloftes worden uitbetaald.

De oplossing voor het corona probleem

Een crisis als bijvoorbeeld een oorlog is de gezondheid van de staat. Als er oorlog is, draait alles om het overleven van het land, en kan de staat zeer ingrijpende wetgeving doorvoeren. We zijn in dit tijdperk gezegend. De oorlogen die er gevoerd worden zijn ver van ons huis.

Lobbyisten en wereldwijde organisaties zoals WHO en de internationale platforms die zich met klimaatverandering bezig houden ruiken daardoor hun kans en presenteren doemscenario op doemscenario. Hoe groter de crisis hoe beter. En de overheden. Die grijpen deze kans. Politici kunnen zich profileren als redder van het vaderland (corona) of zelfs als redder van de wereld (klimaatverandering).

Zolang kiezers dit proces niet doorzien zullen politici keer op keer met een nieuwe crisis komen en zullen ze je keer op keer in een nieuwe lockdown plaatsen, of je andere nog fundamentelere rechten ontnemen.

We weten intussen dat covid-19 niet zo gevaarlijk is als gepresenteerd. Slechts mensen met onderliggend lijden en tachtig plussers lopen een hoger risico. De juiste oplossing is alle beperkingen opheffen. En nooit meer bij de overheid schuilen als een nieuwe bende onheilsprofeten opstaat.

De bedragen in perspectief

De 1900 miljard van de American Rescue Plan Act is een enorm groot bedrag. Het is iets minder dan zesduizend dollar per Amerikaan. Oftewel vijfduizend euro. Omgerekend naar Nederlandse verhoudingen op basis van relatief aantal inwoners. Komt het op ongeveer 80 tot 85 miljard euro neer. Volgens mij is dit meer dan Nederland van plan is in 2021 uit te geven aan corona maatregelen. Echter. We hebben intussen kunnen leren dat Nederland ook voor Zuid Europa gaat betalen. Wellicht gaat corona Nederland in 2021 ook 80 miljard euro kosten.

Voorbeelden uit de American Rescue Plan Act of 2021

In een verlichter tijdperk was parasitisme voorbehouden aan adel en geestelijkheid. Het huidige democratische proces is afgegleden tot een situatie waarin iedereen van iedereen probeert te stelen. Met de overheid als bemiddelaar en afdwinger.

In een artikel over een herverdelingswet als de American Rescue Plan Act of 2021 kunnen voorbeelden niet ontbreken.

 • 1 miljard naar het U.S. Department of Health and Human Services om voorlichting over vaccinatie te geven (vroeger heette dit propaganda)
 • 5,4 miljard naar de Indian Health Services, politieke correctheid heeft zo zijn prijs, er gaat daarnaast 750 miljoen naar huisvestingsprogramma’s voor de indianen
 • 40 miljard naar universiteiten
 • 120 miljard naar basisscholen
 • 1400 dollar naar iedere Amerikaan

 

14 REACTIES

 1. Na het financiële wanbeheer van Trump?? Waar heb je het over, ga je nou feiten verdraaien omdat je geen Trump fan bent? Beetje beter onderzoek doen voor je wat neer kwakt.

 2. Maakt het ook nog wat uit dat al die vorige presidenten vooral de schuld groter hebben gemaakt door landen binnen te vallen om daar oorlog te voeren.
  Want in oorlog voeren en wapen tuig gaat een hoop geld in zitten wat je dan ook echt kwijt bent.
  Trump is dacht de eerste president die een keer geen andere landen is binnen gevallen om de schuld op te laten lopen.

 3. Ratio 07-03-21 at 09:59
  Ik denk dat ik het wel goed doe, maar ik zie bij jou en mij op geen enkel
  device en browser een plaatje. (alleen mini picture)
  Bedankt.

Comments are closed.