Laten we eens twee Amerikaanse staten vergelijken op hun ‘aanpak’ van COVID 1984. Twee strategieën waarbij een van de grootste contrasten die is tussen Californië en Florida.

In Californië zijn kinderen nog steeds niet terug naar school gegaan, zijn maskers nog steeds verplicht, zelfs als je buiten bent, en binnenactiviteiten zijn strikt beperkt. Californiërs worden nog steeds verondersteld hun huis te verlaten om “noodzakelijke” door de overheid goedgekeurde redenen.

Ondertussen heeft de gouverneur in Florida nooit een maskermandaat over de gehele staat afgegeven. Sinds september draaien bars en restaurants weer op volle toeren. De scholen in Florida zijn het hele schooljaar open geweest. Gezinnen kwamen samen voor de feestdagen. En de staat organiseerde de Super Bowl.

In 2020 bleven de stranden van Florida open voor Spring Break, terwijl Californië de meeste stranden sloot.

Disney World in Florida is sinds juli open, terwijl Disney Land in Californië gesloten blijft.

Maar Florida heeft het nadeel van een oudere bevolking: 20,9% van de Floridanen is ouder dan 65 jaar, tegen 14,8% van de Californiërs, volgens gegevens van de US Census.

En aangezien mensen ouder dan 65 jaar verantwoordelijk zijn voor het overwicht van Covid-sterfgevallen, heeft Florida een veel hoger percentage van de risicopopulatie.

We horen ook al maanden van onze media-opperheren over hoe geweldig en effectief de harde lockdowns in Californië zijn en hoe gevaarlijk de situatie is in Florida.

De logica van de massamedia volgend zouden de Covid-besmettingscijfers en sterftecijfers in Florida dramatisch hoger moeten zijn dan in Californië.

Maar dat is niet de realiteit.

CDC-statistieken tonen aan dat de Covid-19-gevallencijfers en sterftecijfers sinds het begin van de pandemie in beide staten vrijwel identiek zijn.

(Het is niet verwonderlijk dat het sterftecijfer in Florida maar liefst 40% lager is dan in de staat New York, samen met tientallen andere staten.)

Ondanks dat Californië en Florida bijna identieke resultaten op het gebied van de volksgezondheid hebben, hebben hun uiteenlopende strategieën een enorme economische impact gehad:

In januari 2020 bedroeg het werkloosheidspercentage in Californië 3,9%. Vandaag is dat 9,3%.
In januari 2020 bedroeg het werkloosheidspercentage in Florida 3,3%. Vandaag is dat 5,1%.
Het landelijk gemiddelde werkloosheidspercentage is 6,7%, dus de arbeidsmarkt in Florida is veel gezonder.
Vrijetijds- en horecabanen daalden met 30% in Californië en slechts 15% in Florida.
Twee keer zoveel mensen zijn een bedrijf begonnen in Florida, vergeleken met Californië in het afgelopen jaar.
In vergelijking met het derde kwartaal van 2019 versus 2020 was de economische achteruitgang in Californië 33% slechter dan die in Florida, volgens het Bureau of Economic Analysis.
De gegevens zijn vrij duidelijk: Californië negeerde burgerlijke vrijheden, schond de grondwet, sloot mensen op in hun huizen, vernietigde bedrijven en verwoestte de economie.

Maar het bleek dat hun harde methoden geen enkel verschil maakten.

En het kostte een onbekend aantal levens aan zelfmoord, middelenmisbruik, toegenomen armoede en een meer zittende levensstijl.

Aan de andere kant resulteerde de vrijheid van Florida in bijna hetzelfde aantal Covid-sterfgevallen als Californië, maar verbeterde het economische resultaat dramatisch.

Je zou denken dat de lockdown-staten hun manier van doen zouden veranderen en beseffen dat ze het helemaal bij het verkeerde eind hebben.

Maar dat gebeurt niet. In plaats daarvan blijven ze volhouden dat hun harde benadering juist is.

Het is dus geen wonder dat de huizenmarkt in Florida booming is. Dit is niet de 12e eeuw; mensen zijn geen feodale lijfeigenen die aan het land zijn gebonden. De instroom van bewoners uit o.a. Californie naar Florida groeit met de dag.

En door de verschuiving naar thuiswerken kunnen nu tientallen miljoenen mensen gemakkelijker verhuizen.

Houd er rekening mee dat op veel plaatsen de strikte Covid-regels op lokale basis golden. Misschien vindt u in één stad vrijheid en economische kansen. Of misschien moet u naar een andere staat of provincie verhuizen om de levensstijl te vinden waarnaar u op zoek bent.

Maar dezelfde logica geldt ook als u naar het buitenland wilt verhuizen. Het heeft geen zin om uw opties te beperken als de mogelijkheid buiten uw vaderland ligt.

Voor sommige mensen kan dat een grote sprong zijn. Maar er zijn opties om het leven van een expat te vergemakkelijken en het uit te proberen.

Zo bieden meer dan een dozijn landen over de hele wereld momenteel visa aan digitale nomaden, freelancers en zelfstandigen om daar een heel jaar te wonen en te werken.

En dat is misschien wel de ontsnapping die je nodig hebt.

Bron: Sovereign Man