Malieveld, vandaag. Twee filmpjes. Zeg me dat ik blind ben. Zeg me dat ik het fout zie. Ik weet niet wat vooraf ging. Maar ik zie hier iemand op de grond liggen waar geen enkele dreiging meer vanuit gaat. Iemand die zijn gezicht met zijn armen beschermt tegen een bijtende politie hond. Meerdere ME-ers nemen daarna de gelegenheid te baat om hem hard met de wapenstok in het gezicht te slaan, zijn bril te vernielen, en zelfs hem met een wapenstok op zijn acherhoofd slaan. Zeg me dat dit niet waar is, zeg me dat ik een bril nodig heb, zeg me dat dit niet gebeurd is.

Hier screenshots uit de video voor het geval deze verwijderd wordt:

Nederland, het nieuwe normaal: gebeten worden door een politiehond
bewust met flinke kracht geslagen worden door een wapenstok achter je oor

En daarna nog een keer, bewust meppen achter het oor. 
Dichtbij de hersenstam.
Zeg me dat ik droom.

De tweede video laat zien hoe een zogenaamde “Romeo” een vrouw een duw geeft waardoor ze wordt aangereden door een aanrijdende ME bus. Vertel me dat dit niet opzettelijk is, vertel me dat dit een ongeluk is. De “Romeo” lijkt zich overigens niet om het slachtoffer te bekommeren en lijkt op jacht te zijn naar volgende slachtoffers.

Voor het geval youtube deze video verwijdert de volgende screenshots. Eerst enkele van de undercover agenten die uit het busje rennen, recht op een groepje bejaarden, vrouwen en een rollator gebruiker af.

Het is moeilijk te zien, maar tussen de oudere man met de gele rugzak en de dame met de rollator in wordt een vrouw voor de links aanrijdende ME bus geduwd. Merk ook het dreigingsniveau op dat van de demonstranten uitgaat, bejaarden, vrouwen en een rollator gebruiker met een hartvormige ballon.

En hier krabbelt het slachtoffer op. Zeg me dat het niet waar is. Zeg me dat we in Nederland geen gemaskerde undercover agenten inzetten om mensen op hun achterhoofd te slaan met wapenstokken en vrouwen voor aanrijdende auto’s te duwen. Zeg me dat dit fake news is. Dit kan toch niet de uitwerking van de nieuwe normaal zijn?

Overigens best wel veelzeggend dat optreden van de Nederlandse politie tegen burgers die te dicht op elkaar staan op het Malieveld en weigeren te vertrekken door youtube achter een leeftijdsfilter geplaatst moet worden.

Backup van het eerste filmpje

UPDATE

andere hoek, beter beeld

 

14 REACTIES

 1. Helaas is het wel waar, het zal wel ontkent gaan worden door de politiek, de politie, de media alleen de getuigen gaan het niet ontkennen. Bedankt voor het opslaan van de videos.

 2. Er woont er hier 1.
  Tevens de meest asociale en de grootste vervuiler van zijn omgeving.
  De parkeerplaats is 10m. van zijn huis maar al het vuil ligt naast zijn auto.

 3. En meisje Kaag van D66 wil je pakken als je commentaar levert of kritiek hebt.
  Ze wil anoniem reageren verbieden zodat iedereen te traceren is of noodgedwongen zijn mond houdt om niet in de gevangenis te belanden. Dit zijn de praktijken van China, Myanmar, Iran en de Palestijnse gebieden, waar zij alles van weet.

  Op naar de totalitaire staat Nederland!

  • Als je werk niet bevalt omdat het tegen je principes ingaat, dan moet je ander werk zoeken.
   Ik zou het er geen week uitgehouden hebben.
   Ik heb nog nooit iets gedaan wat tegen mijn principes ingaat, en zeker niet om een baan te behouden.
   Sommige laten zich nou eenmaal als slaaf behandelen, dat soort kruipers en lafaard heb je altijd.
   Wel slaan, maar niet zo hard, en dan gaan klagen dat je eigenlijk liever niet doet achteraf.
   Sodemieter toch op, denk ik dan.

 4. Vooral de andere wang richting overheid draaien, dan komt het vast goed.

 5. ik heb twee weken geleden op het Museumplein ook drie Romeo’s uit een politiebusje zien komen, met eigen ogen, die snel het publiek in renden – dus ja, dit gebeurt – heel dom natuurlijk dat ze zich laten betrappen – maar zo slim zijn ze niet bij de politie volgens mij
  (Zelf een bon te pakken omdat ik met een vriend stond te praten en weigerde afstand te houden.)

  • @Scrutinizer. Dank voor je verwijzing, heb deze opgenomen in het artikel. Deze video maakt het zeer onaannemelijk dat dit per ongeluk is gebeurd.

 6. Kan maar 1 ding zeggen, als u ooit weer maatschappijleer geeft of gaat geven neem dit soort filmpjes eens mee en leg dan uit dat het niet onschuldig lijkt en dat het in de 2e wereldoorlog het ook zo verliep.
  Ook het ontkennen hiervan zal net zo verlopen als 75 jaar terug.

 7. Dit is politiegedrag á la de Sicherheitsdienst tijdens de bezetting en zoals je het ook ziet on totalitaire staten als Myanmar, Volksrepubliek China (Hongkong), Iran, Rusland en allerlei apenlanden in Afrika.
  Ze beginnen door te krijgen dat hun tijd er op zit en dus komt nu onevenredig geweld om de hoek.

Comments are closed.