Overbevolking is een mythe. De leugen dat de aarde overbevolkt zou zijn, is er om angst en schaarste te zaaien. En het rechtvaardigen van onmenselijke plannen om ‘de groei van de wereldbevolking onder controle te krijgen’.

Dit destructieve geloofssysteem is weer naar voren gekomen tijdens deze “pandemie”. Zo beweerde o.a. een VN-vertegenwoordiger dat het coronavirus de aarde was “die ons een bericht stuurde dat we met teveel zijn”.

Er wordt ons al bijna twee eeuwen verteld dat de planeet overbevolkt is. En het is nooit waar geweest. Het idee dat er te veel mensen zijn (of binnenkort zullen zijn) bestaat al sinds de wereldbevolking minder dan 1 / 10de was van wat het nu is.
De volledige output van alle landbouwgrond die we momenteel gebruiken, is genoeg om elke persoon op deze planeet te voeden, plus nog eens 3 miljard mensen. Er zijn enorme hoeveelheden onbenutte bronnen voor ons beschikbaar – inclusief de mensen zelf.

De helft van alle mensen die nu op aarde leven, nemen minder dan 1% van het aardoppervlak in beslag. En de totale wereldbevolking past in de staat Alaska.

Of om James Corbett te citeren:

You are not a cancer on this planet, you are not a useless eater. We do not need drastic strictures of control over the human population, both literal and metaphorical, in order to make the world better…

8 REACTIES

 1. Tekenend dat Linkse deugmensen niet massaal het goede voorbeeld geven door uit het leven te stappen. Voor elkaar, zoals ze zo graag roepen over niet Linksen.

 2. Vroeger dacht ik ook dat de omvang van de mensheid een probleem is. Als je om je heen kijkt, zou je deze conclusie kunnen trekken. Tevens is de massa en de overheid ook van mening dat er een mogelijk probleem is.
  Echter, gaat het economisch niet goed, dan hoor je direct de frase, de economie moet groeien. Dat kan alleen maar als mensen meer verdienen en als er MEER mensen zijn. Ook kinderbijslag en open grenzen zorgen ervoor dat de bevolking groeit. En Nederland zelf zal niet groeien qau omvang. Dus moeten we met zijn allen, een groep die groter wordt, in dat kleine landje ALLE activiteiten verrichten. Dat gaat druk worden in Nederland. Elke nieuwe activiteit zal ten koste gaan van de bestaande activiteit.
  Echter, hoe meer mensen er zijn, des te meer hersens / oplossend vermogen heb je tot je beschikking. Ook meer geld, een grotere consumentenmarkt, producentenmarkt. Dus ook meer mogelijkheden om problemen op te lossen. Een land van 330 miljoen mensen (bijvoorbeeld Amerika) kan nu eenmaal meer dan bijvoorbeeld Nederland (17,6 miljoen).
  Ik ben nu van mening dat meer mensen juist goed is, het geeft meer mogelijkheden om je te ontwikkelen. De analogie voetbal: van basten, rijkaard, Kruiff, zijn allemaal voetballers van Nederlandse bodem. Hoeveel van deze voetballers zal er niet zijn in Brazilië, Amerika, China etc. Hoe meer mensen, des te meer talent/kennisopbouw.
  Welke groepen mensen zullen geconfronteerd worden met het beleid voor vermindering van mensen? Het zal niet de rijke en bestuurlijke elite / ambtenaren zijn.

 3. Ik denk wel dat het dan dringen wordt in Alsaka om je nog een beetje te kunnen bewegen.
  Maar het zou wel schelen als de mensen wat meer verantwoording gevoel zouden hebben i.p.v. net zoveel mensern op de wereld zetten als dat je lichaam aankan terwijl je geen droog stuk brood hebt.
  Dat zou veel leed besparen. Maar dat is eigenlijk weer een geheel ander onderwerp.
  Maar het zou wel wat minder vol mogen zijn Nederland.
  We kunnen niet allemaal op het zelfde kleine stukje land gaan leven als er verder overal nog genoeg ruimte is.

 4. Er zijn misschien niet ’te veel’ mensen maar de mensen die er zijn schijten letterlijk en figuurlijk wel de hele planeet onder. Helaas…

  Maar dat is meer een cultuur- en mentaliteitsprobleem dan ’te veel mensen’.

 5. Ik kan me nog de tijd herinneren dat de hele wereldbevolking op de provincie Utrecht paste…

 6. Ik nodig iedereen uit, de huidige cijfers te extrapoleren en mij te vertellen, hoe lang dit nog door kan gaan.

Comments are closed.