Overgenomen van ademvrij.nu: Vandaag had ik een zakelijke afspraak met een computer-reparateur uit mijn netwerk en directe woonomgeving. Tijdens het repareren kwam het gesprek, hoe kan het ook anders, op het dragen van mondkapjes in winkels.

Hij is het type man dat niet vóór is, maar het makkelijker vindt er een op te doen om ‘gezeur’ te voorkomen. Toen ik hem vertelde dat ik er nog nooit een gedragen heb, in geen enkele winkel, geloofde hij mij niet.

Ik besloot hem mee te nemen naar de supermarkt, hij moest ook boodschappen doen, en ik vertelde dat ik hem zou laten zien wat er gebeurt als je de angst loslaat en vol zelfvertrouwen naar binnenstapt.

We hadden geluk. Er stond een ‘verse’ (lees nieuwe/ onbekende) beveiliger bij de ingang. Ik draaide mij om naar mijn ‘gast’ en ik zei tegen hem: “het is aan jou wat je nu doet, ik zal je beslissing respecteren maar IK ga naar binnen zonder mondkapje.”

Hij antwoordde: “ik ben hem vandaag vergeten.”

Probleemloos liepen we voorbij de beveiliger die ons zelfs redelijk vriendelijk groette. Ik zag mijn ‘gast’ steeds meer ontspannen raken. Wel viel het op dat hij erg veel in mijn buurt bleef en blijkbaar hetzelfde avondeten in gedachten had als ik, maar dat terzijde.

Na de kassa kon hij zijn enthousiasme bijna niet verhullen en hij zei: “zag je hoe die man bij de groenten naar mij keek omdat ik geen mondkapje droeg?”

En ik zei: “zeker zag ik dat. Maar zag jij dat diezelfde man net achter jou stond bij de kassa en toen ineens zijn mondkapje onder zijn kin droeg?”

“Nee”, zei mijn gast, “daar had ik niet op gelet.”

Ik antwoordde: “dat is stap twee, dat je dat soort dingen gaan opvallen. Stap drie is dat je er van gaat genieten. En de laatste stap is. Dat dit weer gewoon is.”

7 REACTIES

 1. Inderdaad, meer is er niet voor nodig.
  Je moet gewoon besluiten om het niet meer te doen. En dat bevalt mij uitstekend.
  En je gaat dan vanzelf zien dat andere dat dan ook gaan overnemen.
  En hoeveel zogenaamde deskundige zijn er al niet geweest die hebben toegegeven dat zo een masker niet of nauwelijks effect heeft.
  Maar eerder dat je er behoorlijk ziek van kan worden..
  En zo een vaccin houd niet in dat je dan vrij bent van dat masker, dat blijft er bij horen.
  En als het aan dit regiem ligt, kopm je nooit meer van dat masker af, dus stop er gewoon mee.

  https://ejbron.files.wordpress.com/2021/03/screenshot_163.png

  • “En als het aan dit regiem ligt, kopm je nooit meer van dat masker af, dus stop er gewoon mee.”

   Ja, dat geloof ik ook. Dus zorg, dat het aan ons ligt.

 2. Mijn ervaring is hetzelfde. vanaf 1 december niet meer opgezet. In januari moest ik op een woensdag met de auto terug naar de dealer. Het mondkapje van de dealer ging op, toen hij naar de balie liep. Vrijdag bij het ophalen van de auto had hij het niet meer op. Mensen zijn niet gewend aan het idee, dat de overheid zo slim is om 99,5% van de bevolking te neppen. “Al die mensen kunnen toch niet willens en wetens meewerken aan iets fouts,” zeggen ze dan. Alleen al de Holocaust bewijst, dat het wel kan. Genoeg leraren hebben gedaan, alsof er altijd al 18 leerlingen in de klas zaten in plaats van 30 na het verdwijnen van Joodse kinderen.

  • Poppenkast is het allemaal.
   Gisteren breng ik mijn scootertje weg voor wat reparaties, en iedereen daar strak in de masker regels.
   Er werd mij verder niet gevraagd om er ook 1 op te doen vanwege de regels.
   Vanmorgen haal ik ‘m weer op, en helemaal niemand liep er meer rond met een masker.

 3. Bij een pandemie is GEEN marketingstrategie of boetebeleid nodig.

  Mevrouw U moet wel 1.5 meter afstand houden van deze lijken, die hier op straat liggen, want anders krijgt U een boete.

  Meneer wilt even ruim om deze stapel lijken lopen en zo snel mogelijk weer naar huis gaan en binnen bljven?

  Willen jullie nu een vaccin of er eerst nog even een paar nachtjes over slapen?
  We gaan ons eerst nog even beter informeren op het internet meneer.

  —————
  Alle natuurijs schaatsers liggen nu halfdood op bed.
  Alle vondelparkbezoekers liggen nu op bed met naast hun een blikje sinas op hun nachtkastje.
  Als Thierry nu naar Urk zou gaan, om een visje te kopen, is er
  niemand meer op straat, want alle liggen met koortsrillingen in bed en zondags zit er
  geen hond meer in de kerk.

  Black lives matter mensen bestaan niet meer na de dam demonstratie.
  Alle supermarkten hadden geen kassières meer (en niet doordat het zelfscanwinkels zijn)
  Alle bezoekers van de trouwerij waar Grapperhaus was, lagen nu in een massagraf.

  En gij gelooft het ?

 4. Ik ben er een beetje op gaan letten, maar ik zag steeds meer mensen in de supermarkt die hun masker thuis laten liggen.
  Het was redelijk druk vandaag maar zeker 5-7 mensen die er ook maling aan hadden.
  Hoeveel er bij elkaar daar rond liepen is altijd moeilijk in te schatten.
  Maar we gaan de goede kant op. Nou de rest nog.

Comments are closed.