Soms vraag ik me af hoe mensen met meer vertrouwen in de overheid het nieuws ervaren. Neem dit bericht op nu.nl. De FBI heeft honderden servers gehackt om schadelijke software “te kopiëren en te verwijderen” van Microsoft Exchange-servers in de Verenigde Staten, meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie op zijn website

Met andere woorden. De FBI heeft niet alleen honderden exchange servers benaderd maar zelfs mutaties aangebracht in de software. Zodat de computers niet langer gehackt kunnen worden. Servers van privé ondernemingen of andere organisaties zijn benaderd. Zonder toestemming van de betrokkenen.

Gewone mensen lezen verderop in het artikel dat er een rechter bij betrokken is geweest die de FBI goedkeuring heeft gegeven. Het is dus goed geregeld, en men neemt aan dat de belangen van de betrokkenen zijn meegewogen in het besluit. Er is overigens flinke censuur toegepast op de uitspraak, zie de zwarte regels:

Ik vind dit best wel een enge ontwikkeling. Een organisatie als de FBI die zich opwerpt als systeembeheerder. Gelukkig staan er ook veel kritische reacties onder het artikel op nu.nl. De reactie met de meeste likes is echter deze: “Lever eens bewijs voor die beschuldiging……Niet altijd complotdenken, de FBI en andere politiediensten doen ook goede dingen zonder slechte bijbedoelingen..” 

5 REACTIES

  1. Ach, dit is slechts een aanpassing van wat servers. Das toch normaal en in lijn met dat ze ook je immuunsysteem min of meer verplicht aanpassen? En het is toch ook veel beter voor iedereen dat ze straks via je bankrekening zorgen dat je geen verkeerde aankopen meer kunt doen?
    Wat zeuren jullie hier nou over wat server achterdeurtjes die blijkbaar alleen door de FBI kunnen worden ontsloten?

  2. Let voor de grap ook eens de andere kant op. Het is midden in een serieuze crisis – virus dan wel psychologisch of politiek. En wat doen 150 systeembeheerders in de nationale slaapkamer dan? Ze maken een Spotify pleelist, met hun favoriete liedjes…

    Ik voeg ook een passend liedje toe aan de lijst: https://youtu.be/C4dKXE7HMk8

  3. Als onze overheid ons in de gaten houdt, dan kunnen wij maar beter eens goed op onze overheidsinstanties gaan letten. Daar is inmiddels alle reden toe, gezien het gesjoemel bij de belastingdienst, de achterkamertjes in de politiek en de vriendjes bij de grote bedrijven.
    Wij, burgers, moeten eens goed gaan beseffen dat er zonder ons, helemaal niets zal overleven in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in