Waarom is het zo moeilijk om af te wijken van de norm? Door bijvoorbeeld geen mondkapje op te zetten? Sinds de experimenten van Asch in de jaren vijftig van de vorige eeuw is aanpassing aan de groep onderzocht. Dit is een heel krachtig mechanisme. Hier zijn maar weinig mensen immuun voor. De druk in je onderbewuste, door je psychologische programmering, zorgt ervoor dat je je aanpast aan de groep. Ook al weet je beter.

Dit is het oorspronkelijke experiment:

Er zijn ook wachtkamer experimenten uitgevoerd:

Er zijn experimenten uitgevoerd met publiek. Iemand die minuten lang onzin uitkraamt. Met onzin als, je kan een kat in een hoed stoppen maar niet een hoed op een kat. Krijgt een staande ovatie van alle aanwezigen, omdat 2 personen enthousiast gaan klappen en de hele zaal daarmee beïnvloeden. Wel, de hele zaal behalve 1 persoon:

Er zijn meer dappere mensen die zelfstandig nadenken en niet meegaan in de conformiteit, een bekende foto is deze:

Google op August Landmesser of lees dit boek om zijn lot te vernemen.

Beseft u nu waarom zoveel mensen toch dat mondkapje opzetten? Hoe hoog de drempel is om niet mee te doen met massahysterie?

De meeste mensen passen zich daarom gewoon aan, zoek bijvoorbeeld in youtube op “elevator experiment”

Er zijn overigens ook risico’s verbonden aan conformiteit aan de groep. Zoals dit experiment laat zien, de video is nogal lang, maar het gaat erom dat een rookalarm wordt genegeerd, zelfs als er duidelijk rook de kamer inkomt. De testpersoon reageert niet omdat al de andere personen, die zijn ingehuurd om het alarm te negeren, niet in actie komen. De testpersoon weet dat ze in gevaar is, maar de druk om overeen te stemmen met de groep zorgt ervoor dat ze blijft zitten:

Doe dus lekker mee met de massahysterie en zet dat mondkapje op. Waag het niet buiten de groep te treden!

Of besef de mechanismes die je aansturen. Bevrijd jezelf van je genetische programmering, denk na, leer wat psychologische basisbegrippen, en leef een beter leven. Voor jezelf en mogelijk ook voor anderen. Want iedere heerser kan je met enkele trucjes manipuleren zolang je onwetend bent. En dat is wat er nu gebeurt in de wereld, een mensheid waarvan de meesten zich laten manipuleren. Slik de juiste kleur pil door een klein beetje onderzoek.

41 REACTIES

 1. Probeer vooral zoveel mogelijk mensen te informeren/overtuigen.
  Zo wordt de groep realisten groter en voelen ze zich meer gesterkt, wetend dat ze niet alleen staan.

  • Ik ben al lang blij als mensen gaan proberen na te denken. Door twijfel te zaaien en te wijzen op andere opties dan alleen de MSM. Ze hoeven niet meteen overtuigd te worden van libertarisme, als ze zelfstandiger gaan zoeken naar antwoorden zie ik dat al als winst. Ze komen dan langzaam maar zeker uit de indoctrinatie zon(d)e. De luiheid van geest doorbreken.

  • Ik ben daarmee gestopt. Corona-gelovigen moeten gewoon met spoed dat vaccin nemen. Het liefst alle beschikbare vaccins, voor ‘maximale bescherming’.

   • Inderdaad. Hoewel ik hoop dat de groep ‘realisten’ groeit, kom ik in de praktijk vooral de Corona-gelovigen tegen. Laat ze maar elk spuitje halen, elke maand herhalen, 100% apartheid in winkels en horeca, zodat ze uit mijn buurt blijven.

    Dan krijgen wij ‘rode’ (vrijdenkers) en ‘groene’ (gespotenen) winkels, cafe’s, e.d.
    De ontwikkelingen zijn cynisch, maar met angsthazen is dit wel te toekomst.

  • “Probeer vooral zoveel mogelijk mensen te informeren/overtuigen.”

   Deprogrammeren is een vak. De primaire reactie is inderdaad mensen overtuigen, maar de hersenspoeling werkt zo, dat dan juist de hakken harder in het zand gaan. Je moet zelf ervaring hebben met een onttrekking aan een hersenspoelsysteem of daarin geschoold zijn om dat effectief te doen. Het effectiefste is de zwakke momenten aan te pakken, als mensen erover klagen lastig te ademen. Of ze flink in hun psyche raken, door ze erop te wijzen, dat ze boete aan het doen zijn.

   • Iedereen met een notebook en een internetaansluiting kan die informatie binnen een paar muisklikken ophalen. Dat mensen dat niet doen, daar te stom of te lui voor zijn, dat zegt iets over ze. Misschien kunnen dat soort mensen gewoon beter een spuitje gaan halen.

    Ze lopen achter de muziek van de rattenvanger aan, gehypnotiseerd, richting afgrond.

  • Dat Poetin stelling neemt tegen verplichte vaccinatie zal door anderen worden overgenomen. In ieder geval door landen die sterke banden hebben met de Russische Federatie, maar ook door voormalige Sovjet-republieken, waaronder heel Oost-Europa.

   Het wegspuiten van gehandicapten en ouderen, oké. Maar van alles onder de 40 jaar blijven ze af, anders houdt het land op te bestaan.

 2. Wat een flauwe kul! volgens de schrijver is het opzetten van een mondmasker mee doen met massahysterie. Het niet opzetten getuigt dan van een eigen vrije wil. Zo van ‘ik doe lekker niet mee met de massa’. Kan het nog gekker?
  Het niet opzetten van een mondmasker in deze tijden dat het virus feest viert getuigt enkel van eigenwijs egoïsme: ‘ikke ikke ikke en de rest kan stikken’.
  Blijkbaar is dat de maatschappij waar u voor staat. Misschien beter ergens op eeen onbewoond eiland gaan leven…

  • Beste staf De Laet. Dank voor je kritische houding ten opzichte van mijn artikel. Een kritische houding is het begin van wijsheid, jij bent kritisch. Je weet dat politici vaak liegen. Wellicht is het goed om ook kritisch te zijn ten opzichte van politici en andere media. En niet alleen ten opzichte van mij omdat ik een mening verkondig die niet gebruikelijk is.

   In de hierna verschafte link daag ik mensen uit een mening te vormen aangaande de effectiviteit van mondkapjes. Gelieve de link te volgen, de video’s te bekijken, en dan uw conclusie te trekken. In de derde video laat ik Dr Fauci aan het woord, dus het zijn niet alleen “wappies” die u te zien krijgt, kijk desnoods eerst naar de video van Dr Fauci en dan naar de andere video’s:
   https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/02/beoordeel-zelf-of-mondkapjes-werken/ . Ik besef dat ik u hiermee waarschijnlijk niet overtuig. Negeer desnoods mijn tekst en kijk alleen naar de video’s.

   Probeer svp wel open te staan voor de boodschap van hoe u gemanipuleerd kan worden door een groep. Dat mechanisme heb ik volgens mij in mijn artikel met de youtube video’s aangetoond. Besef dat dit ook voor u geldt. Neem in ieder geval het besef van het bestaan van dit mechanisme mee. Dat is een belangrijk vertrekpunt. Als ik u overtuigd heb van dit mechanisme dan heeft mijn artikel ten minste ten dele een positief gevolg gehad.

   Ik ben niet een “ikke ikke en de rest kan stikken” persoon, maar daar zal ik u nu niet van kunnen overtuigen, ik ben echt van mening dat mondkapjes niets toevoegen. Maar nogmaals, dat zult u niet geloven. Besef svp wel dat u open staat voor manipulatie, en acceptatie van de groepsovertuigingen, zoals aangetoond in de video’s.

   • U houdt er een zeer eigenaardige visie op na. Volgens u sta ik open voor manipulatie. enkel en alleen omdat ik er samen met zowat de hele wereld van overtuigd ben dat mondmaskers wel degelijk een plaats hebben in de bestrijding van de coronacrisis.
    U als vrijdenker in deze, meent dat u altijd en overal uw eigen zinnetje kunt doen. Solidariteit met anderen en met zieken is niet aan u besteed.
    Weet wel dat uw persoonlijke vrijheid en de mijn stopt, waar wj de vrijheid van anderen raken.
    U word duidelijk niet gehinderd door manipulatie aldus uw verborgen boodschap.
    Deze hele webstek is één grote manipulatie.

  • Staf,

   Bij quizzen met hulplijnen, blijkt dat de meerderheid van het publiek meestal gelijk heeft bij algemene kennisvragen, maar meestal de fout in gaat bij specialistische vragen. Daarvoor kan je beter afgaan op de kennis van een expert.

   Het is dus niet verstandig klakkeloos de massa te volgen als je wil voorkomen, dat je ziek wordt door een heersend virus.

   Beter is om zelf na te denken en zorgvuldig na te gaan welke specialistische kennis je nodig hebt om zelf niet ziek te worden en ook anderen niet te besmetten. Als dan blijkt, dat bepaalde maatregelen wetenschappelijk goed zijn onderbouwd (bv handen wassen) dan is het logisch die te volgen. Bij het dragen van mondkapjes is dit echter niet het geval.

   Nu komt het wel vaker voor dat overheidswetgeving onlogisch is, dus het is vreemd om mensen die deze onzinnige regels niet volgen, daarop aan te kijken.

   *** reactie ten onrechte in spambak beland, bij deze vrijgegeven ***

   • “Bij quizzen met hulplijnen, blijkt dat de meerderheid van het publiek meestal gelijk heeft bij algemene kennisvragen”

    Toen ik dat vroeger keek, viel me op, dat er ook wijdverbreide misverstanden waren en dat de meerderheid het fout had. Een voorbeeld van zo’n quiz weet ik niet meer, maar voorbeelden zijn:

    – ‘Janssen’ is de meest voorkomende naam in Nederland. Het is echter ‘De Vries’.
    – Onze geldhoeveelheid is gebaseerd op het goud in de kluizen der Nederlandsche Bank.
    – Als je een hypotheek opneemt, dan gebeurt dat met het geld van de sparende klanten.

  • Staf.
   Als je zo’n comment neerzet op een libertarische site hoef je natuurlijk niet te rekenen op bijval.
   Ben je uberhaupt bekend met libertarisme?
   Haar mooiste basisprincipe is het recht op zelfbeschikking.
   En het recht je eigen geluk na te streven.
   Waarbij inbegrepen het recht om met rust gelaten te worden.
   Alles gestoeld op het NAP.

   Je bent, net als de meeste meelopers, gewoon haatdragend tegen de mensen die, anders dan jij, principes hebben en die durven uitdragen.

   • Eerst een korte opmerking vooraf. Mensen die hun eigen naam niet durven gebruiken, die liefst van op de anonieme zijlijn reageren, hebben wellicht iets te verbergen, zijn laf, of hebben schrik voor…
    Op de meeste fora worden anonieme reacties niet aanvaard. Volgens de spelregels van dit forum wel. Jammer.
    Nu ter zake. Ik ben in tegenstelling met wat u denkt NIET uit op bijval.
    Wat u tussen de lijnen poneert is dat hier enkel mensen welkom zijn die hetzelfde denken. De kameraden onder mekaar, laat ons maar zeggen.
    U beticht er mij van haatdragend te zijn. Een oordeel dat u nergens hard maakt. Of is een andere mening voor u al een teken van haat?
    Ik lees verder dat u zichzelf het monopolie voorbehoudt van het hebben van principes… een beetje hovaardig en uit de hoogte, niet?

    Wanneer ik voortga op de strekking op deze webstek, weet dat ik dat ik nog maar kort te leven heb. ik heb immers – uit overtuiging en solidariteit- reeds mijn twee inentingen tegen corona gekregen. dat alleen al is in uw ogen een doodsoordeel.
    Gun ij dus tijdens mijn laatste levensdagen mijn eigen mening. Ze strookt weliswaar niet met de uwe en die van uw kompanen, maar ze is daarom niet minder waard.

   • Staf

    “Eerst een korte opmerking vooraf. Mensen die hun eigen naam niet durven gebruiken, die liefst van op de anonieme zijlijn reageren, hebben wellicht iets te verbergen, zijn laf, of hebben schrik voor…
    Op de meeste fora worden anonieme reacties niet aanvaard. Volgens de spelregels van dit forum wel. Jammer.”

    >>Waar maakt u zich druk om? U kunt zich noemen zo u wilt. En dat staat mij ook vrij. Er is geen reden dat te veroordelen.

    “Nu ter zake. Ik ben in tegenstelling met wat u denkt NIET uit op bijval.
    Wat u tussen de lijnen poneert is dat hier enkel mensen welkom zijn die hetzelfde denken. De kameraden onder mekaar, laat ons maar zeggen.”

    >> Ik doe met mensen als u verder geen zaken. U kunt iets van mij opsteken. Of niet. Daar bent u volledig vrij in. U kunt hier ook vrij associeren met de mensen. Daar bent u ook vrij in. Ik deponeer verder niks tussen de lijnen. Ik zeg gewoon hoe het zit. U zult hier vooral libertariers treffen. Die niks zien in een maatschappij met dwangregels. En zullen dus inderdaad niet snel kameraden worden met mensen die dwang nastreven.

    “U beticht er mij van haatdragend te zijn. Een oordeel dat u nergens hard maakt. Of is een andere mening voor u al een teken van haat?”

    >> U verwenst mensen die anders dan u denken naar een onbewoond eiland. En beticht hen van een ikke ikke ikke en de rest kan stikken houding.

    “Ik lees verder dat u zichzelf het monopolie voorbehoudt van het hebben van principes… een beetje hovaardig en uit de hoogte, niet?”
    >> Nee dat is helaas gewoon hoe het is. Er zijn maar weinig mensen met logische principes.

    “Gun ij dus tijdens mijn laatste levensdagen mijn eigen mening. Ze strookt weliswaar niet met de uwe en die van uw kompanen, maar ze is daarom niet minder waard.”
    >> Dat heb ik ook niet gezegd. U kunt hier gewoon uw mening verkondigen. Verwacht alleen geen medelijden omdat u voor de 2 prikken hebt gekozen. Het is eigen keus nietwaar? De genade is aan God.

  • Nee, natuurlijk niet. Het is echt wel een hoax. Samengevat:

   – Het virus is niet geïsoleerd.
   – De Drostentest deugt niet: de PCR-test kan volgens de uitvinder niet op deze manier gebruikt worden
   – Corona hoort niet op de A-lijst van besmettelijke ziekten; daar staat Ebola, de tyfus, de tering etc.
   – De definitie van ‘pandemie’ is veranderd: dodelijkheid is er als criterium uitgehaald.
   – Mondkapjes worden verkeerd gebruikt: aangeraakt, in de jaszak gestopt, te lang gebruikt. Ze zijn schadelijk, want je ademt je eigen afvalproducten opnieuw in
   – ‘Vaccins’ zijn experimentele mRNA-technologie
   – De schade als gevolg van de maatregelen is alleen al binnen de gezondheidszorg groter; dan hebben we het nog niet gehad over de verkorte levensverwachting als gevolg van armoede, die veroorzaakt wordt door werkloosheid.
   – Men grijpt het aan om ‘The great reset’ van het World Economic Forum erdoor te drukken: ‘you own nothing and will be happy’.

   Kortom: het is een aanzet tot wereldcommunisme. En waar staatscommunisme toe leidt hebben we allemaal kunnen zien: tot goelags, failliete staten en een armoedige achtergebleven bevolking.

   • Waarom hoort corona niet op een lijst van besmettelijke ziekten te staan?

   • @ Iemand. Je vraagt: ***Waarom hoort corona niet op een lijst van besmettelijke ziekten te staan?***

    Er staat in de tekst: *** Corona hoort niet op de A-lijst van besmettelijke ziekten ***

    Ik probeer dit uit te leggen. De A lijst zijn de super besmettelijke en super dodelijke ziektes. Die net als de pest vroeger 10 of 20 procent van de bevolking doden. Corona is dat niet, in Nederland is afgelopen jaar 99,9 procent van de inwoners NIET aan corona overleden. Er wordt niet ontkend dat het een besmettelijke ziekte is, er wordt beweerd dat het niet op de A lijst thuis hoort.

  • Een mondkapje is een leuk gadget en placebo voor wie nog steeds puriteins overtuigd gelooft in (verspreiden van) virussen. Het was een idee aanwakkeren en werkt op de psyche dat zoiets idioots dragen zou helpen bij het voorkomen van de verspreiding van een zogenaamd ‘killervirus’, misschien hooguit bij het verspreiden van open tbc, de cijfers van tbc besmettingen zal de afgelopen 1.5 jaar dan ook behoorlijk moeten zijn gedaald.

   Het gaat niet om het mondkapje, 1,5 meter of handen wassen, maar om het psychologische effect en zo de aandacht en daarmee de angst vergoten voor een zogenaamd ‘killervirus’ en de massa te kneden richting afspuiten.

   En afspuiten hetzelfde effect; als één geestelijk beperkte over de dam is, volgen er meer. Zie het om mij heen gebeuren.

   Tegenover wie doof blijft en blind gelooft in het nazi beleid, een ‘killervirus’ en het heilige serum en na 1,5 jaar één van de ‘ergste pandemieën’ ooit heeft overleefd stel ik mij contrair op en beveel het zelfs het afspuiten aan, daarbij denkende aan het zelfreinigende vermogen van de geestelijk beperkte massa. Wat overblijft is de kritische en zelfstandige denker, zij die we nodig hebben, is vooralsnog theorie, maar wacht en zie.

   https://mobile.twitter.com/3Groter/status/1398524965125726213

   Oprecht, ik lach de afgespoten useful(l) idiots recht in de smoel uit. Deze week had ik het genoegen weer zo’n afgespoten idioot, uit België, met groot genoegen te vertellen dat zij een heel goed werkend serum in het lijf had gekregen. Laat mijn sarcasme, de energieën, hun vrije gang gaan.

   • ‘Oprecht, ik lach de afgespoten useful(l) idiots recht in de smoel uit…’
    Dit is het soort taal waarvan een anonieme ‘en zo is het’ denkt dat hij met eerbied anderen aan het woord laat die er een andere mening op na houden. Daarmee kennen we meteen ook de toon en de haat die op dit forum heersen. Waarvoor dank!

   • Diee klopt als een bus. Vraag is natuurlijk waar die onwetendheid leeft?

 3. Het zal me niets verbazen als ze binnenkort gaan eisen dat je je laat vaccineren als je je uitkering wilt blijven ontvangen. In Canada schijnen bedrijven werknemers naar huis te mogen sturen – onbetaald – als ze het vaccin niet nemen.

 4. Ratten en muizen die vergif eten kunnen geen link leggen tussen het vergif en het ziek worden, omdat er te veel tijd tussen zit.

  Mogelijk brengt het vaccin veranderingen aan in het immuunsysteem. Komt er dan een bedreiging voorbij dan reageert het immuunsysteem niet goed, met mogelijk fatale gevolgen.

  Als je zand in de machine strooit loopt hij kapot op het zwakste punt. Maar dat zwakste punt is voor iedere machine anders.

 5. Het lijkt erop dat er massaal gehandicapten, ouderen en mensen die straks niet meer nodig zijn worden weggespoten. Massamoord. Ik wil daar geen deel aan hebben. Doe je mee met de Corona-sekte en zet je braaf je masker op, dan stem je in.

  Laat niemand wegkomen met ‘Ich hab es nicht gewusst’, je had het kunnen en moeten weten als je een IQ hebt van 90 of hoger.

  Je hebt de passieve schapen die orders van de krankzinnige dictator opvolgen, je hebt de handhavers die met geweld de Corona-maatregelen opleggen. Ik blijf graag neutraal.

  Ik wil later niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze massamoord. Ik kijk wel alvast uit naar het opruimen van de zooi, want daar wil ik wel aan meedoen.

  En we sluiten af met een liedje: https://www.youtube.com/watch?v=jpU5GBbAW5g

  • “Het lijkt erop dat er massaal gehandicapten, ouderen en mensen die straks niet meer nodig zijn worden weggespoten.”

   Hun geboortecertificaten zijn niets meer waard als onderpand in tegenstelling tot die der werkende bevolking, die tot zes ton waard zijn.

 6. De andere kant van het verhaal: Er zijn te veel improductieven. Gehandicapten kosten veel geld, net als ouderen. Demografische problemen kunnen worden rechtgezet met een prikje.

  Mensen nemen niet vrijwillig een prikje, ze zijn eerst flink bang gemaakt. En staan nu in de rij voor een prik. Ze zijn er ook niet vanaf te praten. Onvoorstelbaar maar waar.

  Stel je een wijk voor vol ouderen en gehandicapten. Lelijke woningen die hun beste tijd al lang hebben gehad. Je geeft de bewoners allemaal een prikje. De restschuld van de woningen kan worden weggestreept tegen pensioenaanspraken, misschien blijft er zelfs iets over. Gehandicapten wegspuiten is 100% winst.

  De woningen in de wijk kunnen worden gesloopt, het materiaal hergebruikt. Heipalen en leidingen kunnen uit de grond worden getrokken. Wat resteert is schone grond waarop landbouw, veeteelt of bos/natuur geplaatst kan worden. Eén en al winst dus.

  Wat gaan ze zeggen als de schapen omvallen na vaccinatie? Allereerst is een verband tussen de prik en overlijden niet aantoonbaar. Iemand overlijdt niet door een storing aan het immuunsysteem, maar wel vanwege die storing. Zoiets valt niet aan te tonen.

  Gaan er heel veel dood, dan is dat een ‘nieuwe variant’ waartegen iedereen snel een prik moet nemen. Ze doen het nog ook, en gaan snel in de rij staan.

  Zolang het nemen van de prik vrijwillig is heb ik er niet zoveel problemen mee, hoewel het bang maken en het uitoefenen van sociale druk natuurlijk verwerpelijk is. Anderzijds: doe je radio en tv gewoon weg, blijf weg uit de Corona-kerk. Het is niet verplicht.

 7. Het gebeuren vanuit Nietzscheriaans perspectief: ‘Ik noem een individu verdorven als het zijn instincten kwijtraakt, wanneer het kiest voor, wanneer het de voorkeur geeft aan wat hem schaadt’. ‘Zwakkelingen en mislukkelingen horen ten onder te gaan, en men moet ze daarbij nog helpen ook’.

  Iemand die in de rij gaat staan voor een dead-shot is per definitie zijn instincten kwijt.

  • Als het vrienden, familie en collega’s betreft, dan wordt het toch anders. Er is op dit moment niet doorheen te komen. Er wordt geen open discussie gevoerd, maar gezegd: “Als straks iedereen gevaccineerd¹ is, …” Eén keer heb ik gezegd: “Ik neem geen vaccin,” waarop ik toch een behoorlijke plotselinge afstand merkte.

   ¹ Het ‘vaccin’ is experimentele mRNA-techniek.

   • Stel je eens voor dat die vrienden, familie en collega’s bij je aankloppen zodra hun uitkering/inkomen stop is gezet omdat ze het vaccin niet willen. En ze vragen om geld, of kost en inwoning. Wat ga je dan zeggen? Het kan best dat ze de have-nots op die manier de duimschroeven aan gaan draaien.

    Volgens Poetin komt er in de Russische Federatie geen vaccinatieplicht. Er zijn daar uitstekende plekken om te vertoeven, en ook nog heel betaalbaar. Maar dat is niet gratis.

    Ik betaal alleen voor mezelf.

 8. Ben ik Bert Buitenbeentje. Nooit last gehad van groepsdruk, komt in mijn woordenboek niet voor

  • Behandeld als een paria, alsof je een button op hebt van de pedofielenvereniging. Maar dat verschilt per persoon. Sommigen zijn juist heel erg vriendelijk.

 9. …”De Russische Revolutie was een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van de twintigste eeuw. De bolsjewieken streefden naar een totale herstructurering van maatschappij en economie. Het was hun bedoeling een wereldrevolutie tot stand te brengen”….

  De Europese Revolutie is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van de eenentwintigste eeuw. De neo-communisten streven naar een totale herstructurering (great reset) van maatschappij en economie. Het is hun bedoeling een wereldrevolutie tot stand te brengen.

 10. “Bevrijd jezelf van je genetische programmering, denk na, leer wat psychologische basisbegrippen, en leef een beter leven.”

  Zulks vind ik veel te zwak uitgedrukt, om zo maar te zeggen. Het is als kinderen die gezegd wordt te leren vermenigvuldigen zonder uit te leggen wat het is, waarom we het doen. Dat is een onderdeel n een voorbeeld van het gebruiken van de geest, dat vermenigvuldigen.

  Maar zo is het ook de totale menselijke geest. Die kun je ook beschouwen als een zeer krachtig instrument, dat je je leven lang beschikbaar gesteld is. En dat instrument moet je leren kennen, als je verstandig wil zijn. Net als je lichaam, dat is ook fijn en verstandig om te kennen.

  Maar die geest, die is wat lastig te kennen. Die zie je niet, die voel je niet, die kun je niet pakken. Is die er wel eigenlijk, zou je je af kunnen vragen?
  Voorbeeld: Je weet, dat als je een goede opvoeding hebt gehad dat zelfzucht niet goed is. Die zelfzucht leidt uiteindelijk altijd/meestal tot narigheid. Als je in een gezin tijdens je opvoeding hebt leren delen tussen mensen, dan heb je al een pre, wat dat aangaat. In zo een gezin trekken de ouders niemand voor. (Vooral de Christelijke moraal is fijn, wat dat betreft vind ik.) Dus als je hebt leren delen én je hebt een geestelijke basis (Ik vind het goed om een ieder als gelijkwaardig te zien.) dan heb je al geleerd om ‘jezelf’ te beperken, je hebt leren delen. We noemen dat in de new age woorden ‘het ego beheersen’. (Het ego kan men zien als het resultaat van het samenspel tussen lichaam en geest.) Het lichaam wil eten en drinken en lekkere zaken. De geest wil geluk en ook leuke en lekkere zaken. Echter, die geest kán dus leren om zich, en ook het lichaam dus, te beperken. Niet te veel te vreten of te snoepen bijvoorbeeld. Of om te stoppen met een verslaving. (gewoon stoppen met drinken en er niet meer aan denken en er wat leuks voor in de plaats zetten helpt.) De wilskracht doet ook veel goeds.

  Van je genetische programmering kun je je nooit bevrijden dan geestelijk. De geest kan het lichaam de wijsheid in leiden. Maar die geest moet te wél geleerd hebben, of een leraar hebben. De geest kan dus uitstijgen boven het lichaam, abstract gezegd. De mens is dan geen dier meer. Hij is levende natuur met een wijsheidsvonkje van medemenselijkheid geworden, ook wel liefde genoemd.

  Want, immers. De geest kan vrij worden in deze wereld. Het lichaam blijft beperkt door eten drinken en een dak. Toch zijn die laatsten niet veel. Door inprinting van andere ideeën op school en andere plaatsen, denkt de geest nu wat die denkt. Die heeft nooit geleerd om zelfstandig te leren nadenken, juist omdat de info omtrent de hersenen nu eenmaal lastig te leren is. Het is nogal abstract dus.

  Het gevolg zien we nu met die ‘corona’. De mens denkt zoals hem ingeprent is door de media. Daar helpt geen discussie mee. Die mensen zijn ahw betoverd, behekst. Hij is niet ‘Verlicht’, maar verkeerd in het duister en is overgeleverd aan ‘experts’ en mensen die met wapens de macht over hem houden. (politie e.d).

  Dus, samenvatting, je kunt de trucjes wel leren kennen en onschadelijk maken, maar om nóg meer naar de essentie gaan van het gebeuren van lichaam en geest lijkt mij voor de zeer intelligente mensen onder ons wel geschikt. Dat werkt sneller en beter.
  Het lichaam en de geest kun je zien als twee instrumenten. Als je ze niet hebt leren gebruiken omdat je geen gebruiksaanwijzing hebt ontvangen, dan werkt het lastig daarmee. Daarom zul je jezelf moeten leren kennen.
  Zonder zelfkennis kan er eigenlijk geen werkelijke kennis zijn, die werkelijk wijs is.

  Op de aarde is alles gelijkwaardig. Dat is mijn uitgangspunt. Wie dit anders ziet, begrijpt ‘iets’ niet, meen ik. Die mens is niet in staat om het te kunnen begrijpen, denk ik. Je moet namelijk wél je hersentjes gebruiken én informatie hebben. En gebruiken dus niet op je ‘oude’ manier. En dat leren gebruiken kost tijd en inspanning. Het komt je niet aanwaaien. Oefenen en werken moet je daarvoor. Om jezelf geestelijk te begrijpen (en dus de ander beginnen te begrijpen) kost nu eenmaal veel inzet en talent en tijd en goede informatie.
  Het is een hele kunst. En oefening baart deze, zegt men.

  (Er wordt namelijk nogal gratuit gesproken over dit of dat begrijpen en dan ben je d’r. Niet dus. Zó werkt het niet. ‘Verlicht zijn kost werken’. De Boeddhisten bijvoorbeeld, zitten niet voor niets zolang te mediteren! Je kunt niet met je ongeoefende verstand meteen alles begrijpen. En de hersenen moeten groeien, wennen, informatie leren begrijpen en het lichaam moet ook tevreden worden gehouden. Een dokter moet niet voor niets 6 jaar studeren, of een kunstenaar moet veel oefenen en studeren.)

  Ik meld e.e.a. om tóch even duidelijk te maken waar de schoen van de massahypnose wringt en hoe je je op te stellen. (niet horen, zien is de eerste stap, negeren die hap. Dus altijd uit dat ‘Nieuws’ geen radio, tv krant en ander massamedia. Dan kunnen ‘ze’ je niet meer bereiken. En weten dat we allemaal gelijkwaardig zijn. Als ‘ze’ geen wapens zouden hebben, dan zouden ze hun grote mond wel houden. Want die kolere wapens geeft hen perverse macht.)

Comments are closed.