Ik lees vandaag:
“De Italianen zijn ruim bedeeld uit het  Europees herstelfonds. Van de 750 miljard euro krijgt Italië de komende vijf jaar 191,5 miljard euro – zo’n tweederde daarvan bestaat uit leningen en moet worden terugbetaald. De pot wordt aangevuld met een extra Europees fonds en eigen financiën. In totaal kan Italië over 248 miljard euro beschikken, zei Draghi eind april in het parlement.”

Ik weet vandaag:
“Het geld is verloren en zal nooit terugkomen.”

Hugo van Reijen

9 REACTIES

 1. De eurootjes zelf gaan vervangen worden door een CBDC. Daar wordt nu druk aan gewerkt. Zodra dat geïmplementeerd kan worden, hebben ze een reden nodig om de euro te vervangen. Bovendien moeten burgers de CBDC willen. Misschien omdat de eurootjes kapot geïnflateerd zijn. Misschien heeft het eurootje nog wel waarde maar zijn alle banken kapot gedeflateerd. Dat scenario wordt nu voorbereid. Het is nog niet zo eenvoudig om tot de wereldheerschappij te komen. Daar moet het een en ander aan geplanned en gemanaged worden.
  *** uit spam verlost ***

 2. Monopolygeld. De euro is het materiaal waarop het gedrukt is, niet meer waard.

 3. KLM cabine personeel meldt zich massaal ziek.Dit als reactie op seneca’s laatste post ivm 4 dode BA piloten in een week.

 4. Juist, Hugo!
  Italie = Griekenland 2.0, of eerder … Griekenland x 2.0 (of meer)
  De problemen zijn er misschien relatief kleiner maar dan wel op een land met 6x zoveel inwoners en een ca. 8x zo groot BBP. Uiteindelijk zal de totale hoeveelheid geld die gemoeid is met het “redden” van Italie m.i. minimimaal 2x zo groot zijn EN daarbij komt dat de netto-kost dan verdeeld wordt over minder lieden, immers de 60 mln Italianen zijn in deze plots netto-ontvangers en de Britten hebben ondertussen wijselijk ge-exit.
  De kost voor de redding van Griekenland uitgesmeerd over de overige-EU lidstaten zal dus maar klein bier blijken geweest te zijn vergeleken bij de kost voor de redding van Italie uitgesmeerd over de alsdan overige EU-lidstaten.

 5. De Europese Unie lijkt de voortzetting van de machtspolitiek van Nazi’s. Vooral de politiek van de pharmaceutische industrie.
  Nederland (en Europa) worden door muiterij kapotgemaakt. We zouden ons land weer zelf moeten besturen. Terugpakken van wat ons ontstolen is.
  Weg met de parasitairende geldinstituten!
  Zie: https://www.youtube.com/watch?v=_7N-48SBaHQ&t=2627s
  (Matthias Rath: ’the EU is the politbureau for German patent laws’)

  We worden letterlijk verziekt door het systeem: https://www.youtube.com/watch?v=3JKECIJDFXU

  Dus als je nog niet stuk gaat door economie, dan wel door gif.

  • De overheid en bedrijfsleven waren in nazi tijd innig verbonden. Met deze kanttekening. De bedrijven moesten wel in het straatje van de heersers passen. Bepaalde bedrijven en ondernemers waren niet of minder gewenst. De Nazi’s begonnen bijvoorbeeld anti rook campagnes.

   Bij de EU zie je eenzelfde ontwikkeling, politiek gewenste bedrijven worden beloond, of bedrijven met de beste lobbyisten, minder gewenste bedrijven bestraft.

 6. In 2007 heeft ie n belangrijk aandeel in de bankencrash in vs gehad.
  Waarom moet zo iemand juist weer zo n rol spelen,maffia?

Comments are closed.