Amerikanen verruilen in rap tempo de door Democraten geleide staten voor Republikeinse. Deze volksverhuizing was voor de p(l)andemie al gaande maar versnelt dankzij de Democratische lockdowndwingelandij, hoge belastingdruk en exploderende misdaad.

Volgens het US Census Bureau verloren Californië, New York, New Jersey, Michigan en Illinois tussen 2010 en 2019 samen vier miljoen inwoners. Ondertussen waren de door de Republikeinen geleide staten Florida, Texas, Tennessee, Ohio en Arizona de top vijf van staten met de grootste toestroom van nieuwe inwoners. Het helpt daarbij wel dat Florida, Texas en Tennessee ook geen inkomstenbelasting heffen.

De pandemie, in combinatie met het rampzalige beleid van de Democraten, heeft de uittocht van de blauwe staat alleen maar versneld. Het blijkt dat draconische lockdowns in de vorm van school-, restaurant- en bedrijfssluitingen, mondmaskerdictatuur, enorme pieken in gewelddadige misdaad, teloorgang van de economie, hogere belastingen en schaarse kansen op werk opleveren. Die zaken zorgen niet echt voor een wenselijke leefomgeving of een geschikte plek om een ​​gezin te stichten.

Kijk naar Californië. Een staat die met zijn uitgestrekte stranden en zonnig weer lange tijd een gewilde plek is geweest om te wonen. Maar nu niet meer, dankzij het totalitaire leiderschap van gouverneur Gavin Newsom en het onwetenschappelijke wanbeheer van de pandemische reactie van zijn staat. Hij staat voor een waarschijnlijke recall-verkiezing maar veel mensen stemmen gewoon met hun voeten.

In 2020 verlieten 135.600 mensen meer de staat Californië dan dat er naartoe verhuisden. Het leverde het op twee na grootste bevolkingsverlies ooit geregistreerd in de Golden State op. Sinds 1900 is het de 12e keer dat Californië een nettomigratieverlies heeft opgelopen. Van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020 voegde Californië slechts 21.200 mensen toe, waardoor de bevolking van de staat met 0,05 procent toenam. Het afgelopen jaar heeft Newsom er alles aan gedaan om van het leven in Californië een gevangenisstraf te maken.

Hoewel kinderen geen effectieve verspreiders van het virus zijn, wachtte Newsom tot april met het aandringen op de heropening van scholen. En hoewel epidemiologen hebben geconcludeerd dat de overdracht van het virus buitenshuis waarschijnlijk minder dan 1 procent of zelfs lager is, heeft Newsom, op basis van niets, besloten om het afgelopen jaar alle meer dan 420 openbare stranden en 280 staatsparken van Californië op verschillende punten te sluiten. Disneyland bleef ook halverwege maart vorig jaar gesloten en werd pas eind april heropend. De acties van Newsom hebben geresulteerd in een geraamde $ 72 miljard aan verloren inkomsten voor de staat. Ondertussen heeft Californië nog steeds het hoogste inkomstenbelastingtarief van het land met 13,3 procent. Wat betekent dat de belastingbetalers de staat betalen om hun bedrijven te sluiten en zichzelf op te sluiten in hun huizen.

Om soortgelijke redenen ontvluchten mensen ook in grote getale New York. Tussen 1 januari 2020 en 7 december 2020 verlieten 3,57 miljoen mensen New York City, wat resulteerde in bijna $ 34 miljard aan gederfde belastinginkomsten van inwoners. Gouverneur Andrew Cuomo heeft de theaters van Broadway sinds 12 maart van vorig jaar gesloten gehouden. En hij stond tot februari van dit jaar niet toe dat er binnen in restaurants werd gegeten – en zelfs daarna slechts met een sterk verminderde capaciteit. Professionele sportteams, waaronder de New York Yankees, lieten fans pas onlangs toe om wedstrijden persoonlijk te bekijken, opnieuw met verminderde capaciteit. Deze acties leidden in 2020 tot tot een verlies van $ 60 miljard aan inkomsten uit toerisme voor New York City.

Ondertussen hield burgemeester Bill de Blasio de scholen van de stad het grootste deel van het afgelopen jaar gesloten terwijl de misdaad in de Big Apple dramatisch toenam. De politie van New York City (NYPD) meldde dat het aantal moorden in de stad in 2020 is gestegen tot 462, een stijging van 45 procent ten opzichte van 2019. De stad registreerde ook 1.531 schietpartijen in 2020, een stijging van 97 procent ten opzichte van 2019.

Dit nadat de Blasio vorig jaar zei dat hij $ 1 miljard wilde bezuinigen op het budget van de NYPD en hielp bij het schilderen van een Black Lives Matter (BLM) muurschildering voor de Trump Tower.

Terwijl De Blasio nu wel het budget voor de politie wil uitbreiden, vertoont de misdaadtrend geen tekenen van vertraging. Voor de maand april 2021 steeg de totale misdaad in New York City met 30 procent in vergelijking met april 2020, met een toename van 166 procent in schietincidenten, een toename van 66 procent in grootschalige diefstal en een toename van bijna 36 procent in mishandeling. Misschien zou de procureur-generaal van New York haar kiezers beter van dienst kunnen zijn door echte misdaden te onderzoeken in plaats van een partijdige heksenjacht op de bedrijven van voormalig president Trump na te streven. De leiders van New York moeten wakker worden en beseffen dat misdaad een belangrijke reden is waarom New Yorkers vertrekken.

In New Jersey hebben de strikte lockdown-maatregelen van gouverneur Phil Murphy ertoe geleid dat hij de staat voorzit met de meeste COVID-sterfgevallen per hoofd van de bevolking. En in Michigan onderscheidt gouverneur Gretchen Whitmer zich door enorme werkloosheid te creëren door bedrijven te vernietigen en enkele van de strengste lockdownmaatregelen in de VS overal in het land toe te passen. Hoewel Whitmer onlangs op MSNBC toegaf dat haar lockdowns bijna niets deden om de verspreiding te stoppen, verwacht ze niet dat de staat binnenkort zal openen of zal stoppen met het verplichten van mensen om vanaf de leeftijd van twee jaar (!) om maskers te dragen.

Ondertussen heeft burgemeester Lori Lightfoot van Chicago, die heeft besloten dat ze geen interviews meer zal geven aan blanke verslaggevers, de misdaad laten stijgen. Uit gegevens van de Chicago Police Department (CPD) blijkt dat het aantal schietpartijen en moorden in 2021 de cijfers van vorig jaar al overtrof.

Van januari tot en met maart van dit jaar waren er in Chicago 131 moorden, 584 schietpartijen en 706 schietpartijen – allemaal aanzienlijk hogere aantallen dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in maart 2021 waren er 42 moorden en 233 schietpartijen, een stijging van respectievelijk 50 procent en 60 procent vergeleken met maart 2020.

Democratische leiders slagen er niet in om de criminaliteit te laten dalen maar sluiten de samenleving op. Ze vernietigen bedrijven, levensgeluk, studies, relaties en maken grof inbreuk op de burgerlijke vrijheden van het Amerikaanse volk. Het is geen verrassing dat veel van de inwoners van deze staten moe worden van dit dictatoriale gedrag en elders op zoek gaan naar een beter leven.

En het is geen wonder dat door de Republikeinen geleide staten zoals Florida, Texas, Tennessee, Ohio en Arizona hun bevolking hebben zien toenemen wat resulteerde in meer vertegenwoordiging in Washington, D.C. Deze staten bloeien en hun burgers genieten van hun vrijheid. Laat dit gezond verstand, vrijheid, groei en bloei overslaan op Europa !

Bron: Spectator

17 REACTIES

 1. Ik moet zeggen dat ik de netto uitstroom voor California nog vindt meevallen. Verder is het ook nog steeds afwachten wat er uit de onderzoeken naar verkiezingsfraude komt. Het zou zomaar kunnen zijn dat een aantal Republikeinse staten zich gaan afscheiden. De meesten hier zullen dat toejuichen, en ik ook. Alleen is het moeilijker te zien hoe dat naar Europa kan overslaan. Misschien een vlucht naar het Oosten, net buiten de EU. Naar verwachting zal het thuiswerken doorzetten. Dan wordt dat wel een optie.

 2. Ondertussen heeft Californië nog steeds het hoogste inkomstenbelastingtarief van het land met 13,3 procent.

  Misschien van uit Nederland/EU een RyanAir belastingvlucht dienst instellen?

  • Zover ik weet is dat bovenop de federale inkomstenbelasting.
   De gemeentelijke ‘real estate tax’ kan ook erg pittig zijn daar, afhankelijk van Democrats, vakbonden en andere ruifvreters die er van betaald moeten worden.

 3. Ik volg met de grootst mogelijke belangstelling het Free State Project (www.fsp.org) in New Hampshire. Ook daar hebben ze last van de instroom van democraten. De grootste angst (en ervaring) aldaar is, dat deze hun ziekelijke ideologie meebrengen en middels het stemhokje uiten. Wel de lusten, maar niet de verstandelijke vermogens hebben om te beseffen dat de rijkdom (door het ontbreken van inkomstenbelasting en BTW) ook verantwoordelijkheden met zich mee brengt…

 4. Aansluitend op de corona-lockdown:
  Ik ben net thuis van een stukje fietsen. Ik wam langs een plas met strand, gelegen achter een grote middelbare school. Daar lagen, zaten en stonden duizenden scholieren in zwembroek en bikini boven op elkaar. Niks 1.5 meter afstand want dat kon niet eens. Geen politie of BOA te zien.
  Intussen mogen wij, die al zijn ingeënt, niet eens bij de buitensport van onze kinderen kijken. En gelden voor terrassen allerlei beperkende maatregelen.
  Wat een meten met 2 maten!
  Ik zie nu geen enkele reden om me nog aan enige coronamaatregel van het kabinet te houden.

   • Iedereen mag feest vieren.
    Waarom gevaccineerde meer rechten?
    We hebben ons hele leven volop gevierd.
    Overal zijn en waren kansen.
    Ben je ziek blijf je thuis.

    Geef de jeugd de ruimte.
    Die hebben wij ook altijd gehad!

    Mensen racen ook 60km per uur door woonwijken waar je 30mag, zijn we dan ook zo bezorgd om de ander?

    Vaccin voor je eigen veiligheid toch?
    Niet dat gedoe ik doe het voor een ander..
    Nog nooit hebben we omgekeken naar de ander.

  • Nog even voordat mensen mij gaan verwijten dat ze toch zelf mogen weten wat ze doen; dat klinkt heel libertarisch maar behalve het recht om te doen wat je zelf wilt hoort daar ook bij dat je rekening houdt met anderen. En dat is precies wat deze jongeren niet deden.

   Als dit leidt tot een stijging van besmettingen is het gevolg dat anderen weer een strengere lockdown voor hun kiezen krijgen. En wat te denken van een stijging van ziektekosten die over iedereen verdeeld zullen worden?
   En de kosten van de politie-inzet en het opruimen van het strand? Allemaal afwentelen op de maatschappij.
   Ik vind dit asogedrag van de hoogste orde.

   • “Als dit leidt tot een stijging van besmettingen is het gevolg dat anderen weer een strengere lockdown voor hun kiezen krijgen. ”

    Kom nou toch. Jij laat je ook totaal manipuleren door die hypocriete farizeeërs ook wel virologen genoemd en hun aanhangers.
    Wat zeggen nu besmettingen als het sterfte percentage naar een laagterecord zakt? dat zegt dat het geen dodelijk virus is.

    Maar omdat jij de angst verhalen gelooft die deze farizeeërs verspreiden, ben jij en je medegelovigen degenen waar aan we de lockdown te danken hebben. Zonder instemming van de bevolking zijn er geen lockdowns.

    “En de kosten van de politie-inzet en het opruimen van het strand? Allemaal afwentelen op de maatschappij.
    Ik vind dit asogedrag van de hoogste orde.”

    Uiteindelijk zorgen de feesten de jongeren niet voor troep, maar de laffe ordevolgende agenten die de mensen de kans niet geven om hun spullen mee te nemen. Al die maatregelen die jij hier impliciet goedkeurt dat is asogedrag van de hoogste orde. Hiermee worden mensen van hun vrijheid berooft. Ze beroven jou toch ook niet van jou vrijheid?

   • @De laatste Batavier 03-06-21 at 11:01

    De taalfouten in je reactie geven je gebrekkig niveau aan. Jouw mening is niet mijn mening.

    @Een ander 03-06-21 at 13:05

    Ik lees nooit GeenStijl. maar kennelijk denk ik uit mezelf zo.

   • *Benjamin Franklin R.I.P.
    Wie vrijheid opoffert voor veiligheid is beiden niet waard.

  • Jij bent dus geprikt…
   Heb je vast ook een kapje op je kop.
   Geprikt en kappie op? Mond houden!
   Voor je kijken en doorlopen.
   Jouw mening doet er niet toe!!

 5. “De taalfouten in je reactie geven je gebrekkig niveau aan. Jouw mening is niet mijn mening.”

  Juist ja. Gaan we op die toer.
  Argumenten zijn op? Je voelt je als intellectueel ver verheven boven het klootjesvolk? Vooral als de vloer aanvegen met je pennenvruchten?
  Ga als je blieft hier niet de fatsoensrakker uithangen. Ik ben die fatsoensrakkers, zoals daar zijn: de politici en MSM scribenten en ander fatsoen opleggend tuig helemaal zat. Er zijn genoeg MSM fora waar je kunt etaleren hoe fatsoenlijk en sociaal jij wel niet bent.

  Misschien goed om dit artikel nog eens ter harte te nemen.
  https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/05/grahams-discussie-hierarchie/

Comments are closed.