Een referendum kan heilzaam werken. Zo viel in de laatste nieuwsbrief libertair perspectief het volgende te lezen:

Het politiek incorrecte nieuws kwam niet op de Nederlandse tv, maar op zondag 13 juni werd in Zwitserland op nationaal niveau door “de Soeverein”, de bevolking dus, gestemd over vier verschillende thema’s. Eén daarvan betrof het in 2020 besloten “Bundesgesetz über die Verminderung von Treibhausgasemissionen (CO2-Gesetz)“. Tegen deze wet was door een deel van de bevolking met succes een referendum afgedwongen. De wet bepaalt onder andere prijsverhogingen van 15 Rappen per liter op fossiele brandstoffen, een vliegtickettaks (CHF 30 binnen Europa en CHF 120 op intercontinentale vluchten). De wet zou tevens huiseigenaren kunnen verplichten hun bestaand huis onafhankelijk van fossiele energiebronnen te maken, hetgeen veel gepensioneerden voor onmogelijk grote uitgaven zou plaatsen. Ofschoon het parlement in 2020 de wet met 129 stemmen vóór, met 59 stemmen tegen en 8 onthoudingen duidelijk aangenomen had, werd de wet door het volk krap, met 51.6% NEE stemmen verworpen.

Er is nu een beweging om referenda in Drenthe mogelijk te maken, alhier het persbericht: Tijdens de aankomende statenvergadering zullen Provinciale Staten spreken over het raadgevend referendum in Drenthe. Dit op initiatief van John Mulder, Jurr van Dalen en Romy Dekker van de non-profit organisatie Calicocat. Door gebruik te maken van het agenderingsrecht en ruim voldoende ondersteuningsverklaringen te behalen, hebben zij het raadgevend referendum succesvol op de agenda van provinciale staten geplaatst. “Een unieke situatie, omdat in Drenthe sinds de herziening van het agenderingsrecht inwoners nog nooit eerder een onderwerp op de agenda van provinciale staten hebben geplaatst” aldus Dekker.

Volgens de initiatiefnemers biedt het referendum een extra mogelijkheid voor inwoners om zich uit te spreken over politieke onderwerpen. Dekker: “De werkelijkheid haalt de politiek nogal eens in en dus is slechts eens per vier jaar naar de stembus kunnen gaan onvoldoende. Een raadgevend referendum in Drenthe zal dan ook zorgen voor het beter betrekken van inwoners bij de Drentse politiek en versterkt zo de regionale democratie”.

In de aanloop naar de statenvergadering worden de initiatiefnemers ondersteund door MeerDemocratie, landelijk expertisecentrum voor democratisering. MeerDemocratie heeft ruime ervaring met acties ten behoeve van referenda, waardoor zij waardevolle ondersteuning bieden tijdens het proces waarmee het referendum in Drenthe mogelijk gemaakt moet worden. Meer informatie over het initiatief is te lezen op: www.drentsreferendum.nl

8 REACTIES

 1. Ben benieuwd of iemand hier werkelijk de linkjes heeft bekeken….
  En uiteraard nog meer benieuwd naar haar of zijn bevindingen nav deze linkjes…
  Ik vrees dat er amper iemand durft te reageren….
  Wie van jullie slimmerts durft?

  • Hmmm,
   Niemand dus…
   Zegt genoeg over wie hier allemaal reageert.
   Nix geen echte mensen hier!
   Nee hoor, alleen zogenaamde intellectuelen die graag hun opgedoken/aangeleerde fake-wijsheid hier willen tonen.
   Echt slimme mensen zijn hier schaars!!

   Zit ik fout? Bewijs t!!

   • De linkjes bekeken zonder dat ik mij zelf een intellectueel wil noemen.

    Wat is er geen leugen wat wij op school geleerd hebben?
    Wiliam Casey de CIA directeur schijn ooit gezegd te hebben:
    ““We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.”
    Ik denk dat ze al een mooi eind op weg zijn. De sheeple gelooft alles wat ze op TV voorgeschoteld wordt. En de groepsdruk doet de rest. https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/05/mondkapjes-en-aanpassing-aan-de-groep/

    En wat veranderd er nu ik dit weet? (van de onuitputtelijke oliebronnen wist ik al).
    Zo lang wij ons ledig houden hoeveel geld ze ons door de neus boren, lachen “ze*” de mensheid vierkant uit. Zij draaien immers aan de knoppen.

    Waar het om gaat is de vraag: Hoe kunnen we er voorzorgen dat we niet meer mee hoeven doen met hun (geld)systeem. Als je daar een antwoord op hebt dan heb je je intellect pas goed gebruikt. Dan verdwijnen alle andere problemen als sneeuw voor de zon.

    *ze = illuminatie, zionisten, the deep state, satanisten, NWO-ers, geef het maar een naam.

  • Vrijspreken of vrijdenken… dan ben ik benieuwd waar deze constatering toe geleid heeft..betaal je nog maar een derde van je vliegticket en doorzie je nog meer van de fantasie waar de meesten hun leven op baseren als daar is die verlosser die ons komt aftikken…. moet je wel de verleidingen kunnen weerstaan https://youtu.be/ViUiz-TyYYw

   Nu pik ikde tekst van iemand anders…..ik doe het niet voor een prikkie…doe maar 666 miljard.

  • Hmm. ik zat dus fout!
   Er zijn hier toch reageerders die t snappen, die het allemaal doorzien.
   Mijn excuses aan jullie!
   En heel eerlijk: ik vind het fijn om te lezen dat er ook hier mensen zijn die t snappen, die zich niets op de mouw laten spelden.
   Het bedrog is groot, heel groot. En op alle fronten.
   En dit alles is exact beschreven/voorspeld in de protocollen van de wijzen van sion.
   Uiteraard is dit geschrift door de msm afgedaan als een hoax.
   De msm…. vrijwel wereldwijd in handen van een zeer select groepje individuen.
   Maar dat hindert niets, het gros slurpt elke leugen op…
   Biertje, zak chip op de schoot, lekker televisie kijken…
   En ondertussen geen enkel idee dat ze gebrainwashed worden.
   Ik neem het hen trouwens niet kwalijk.
   Maar de zogenaamde “intelligente” reageerders hier….
   Pfff ik laat het hier maar bij 😉

Comments are closed.