WappieJe hoort de laatste tijd veel over mij en mijn soortgenoten. Ik ben namelijk een wappie. Een heel raar persoon, die niet zomaar alles aanneemt wat in de media te zien of te lezen is. Een enkeling wil misschien toch wel weten wat mij nu eigenlijk drijft, waarom ik een wappie ben en hoe dat zo is gekomen. Laat ik het dan maar uitleggen.

Eigenlijk ben ik een heel rustig persoon. Het gillen, schreeuwen en stampvoeten laat ik graag aan mensen uit het linkse spectrum over. Die zijn daar veel beter in én hebben er hun verdienmodel van gemaakt, dus op hun terrein begeef ik me niet. Ze verslaan je toch, dankzij hun ervaring.

Waarom zou je eigenlijk een wappie zijn? We hebben het toch goed met z’n allen? Wat maakt mij nou toch een wappie?

De opkomst van de term wappie begon natuurlijk met de Corona-pandemie. Terwijl de media moord en brand schreeuwden over deze gruwelijke ziekte vroegen ik en mijn mede-wappies zich vooral af wat dit nou zo ernstig maakte. Goed, er stierven mensen, voornamelijk ouderen, en hier en daar was het druk in de ziekenhuizen. Maar we zagen geen lijken in de straten, geen doodvallende tieners, niets. Wel zagen we dat er opeens geen Influenza meer bestond. Wij wappies zagen dus dat er weinig aan de hand was, men had alleen een nieuw naampje gegeven aan de altijd al dodelijke griep. Geen reden tot paniek dus. Laat staan een reden voor lockdowns, vaccinatieplicht of andere totalitaire maatregelen.

Maar volgens mij worden wij Wappies niet zomaar Wappies, daar was wel wat meer voor nodig dan die pandemie die maar geen échte pandemie wilde worden. De wappie ziet gewoon hoe politici en hun handlangers de afgelopen jaren de boel totaal in het honderd hebben laten lopen, en met hun prima salarissen en arbeidsvoorwaarden vanuit hun ivoren torentjes niet eens meer zien hoe slecht het gaat.

Deze wappie ziet dat de Europese eenwording uitdraait op een drama, stemde daarom tegen de Europese grondwet toen me de kans werd geboden, en werd daarna een oor aangenaaid doordat politici die grondwet als ‘verdrag van Lissabon’ toch invoerden. Deze wappie vroeg niet om de introductie van de Euro als vervanging van de gulden, maar kreeg hem toch. Ik weet wat 2,20371 betekent, en gebruik dat getal nog wel eens. Om me dan wezenloos te schrikken van wat een litertje benzine, een pakje shag of een biertje in de kroeg tegenwoordig kost. Als ik die kroeg al in mag natuurlijk.

Deze wappie weet dat ik met een snip (dat was honderd gulden) een kar vol boodschappen kon halen bij de Albert Heijn, terwijl ik nu met 40 Euro een lullig mandje bij de Aldi kan vullen.

Deze wappie heeft altijd netjes gespaard voor zijn pensioen, en krijgt nu te horen dat die centen helaas verdwenen zijn, en dat ik moet inleveren. Mijn eigen spaargeld is weg! En uiteraard moet ik nog even wat jaartjes extra doorwerken in een baan die vele collega-wappies niet meer hebben, want die geweldige economie heeft nogal wat mensen buiten het arbeidsproces geplaatst. En helaas, al die goedbedoelde regeltjes om de mensen te ‘beschermen’ zorgen er voor dat geen werkgever nog een vast contract durft aan te bieden. En ZZP-er worden, dat wordt zo moeilijk mogelijk gemaakt.

Vroeger ging ik nog gezellig de stad in om te winkelen. Dat doe ik niet meer, omdat ik het niet meer kan betalen, en omdat de aanblik van al die lege winkelpanden me pijn doet. En ook omdat deze wappie het parkeergeld van vijf euro per uur nog steeds omrekent. 2,20371, weet u nog? En bovendien is die stad helemaal zo gezellig niet meer. Er wordt naar vrouw en dochters gesist, ze worden hoer genoemd, en als je niet uitkijkt wordt je zo voor de sokken gereden door een aso op een scooter.

In mijn woonwijk heeft deze wappie het ook zien gebeuren. Die eerste gastarbeiders, och, die probeerden er nog wat van te maken. De Spanjaarden, de Grieken, de Italianen, de Indo’s, de Vietnameze bootvluchtelingen, de Chinezen, de Surinamers. Ik heb ze zien komen en gaan. En had er geen moeite mee. Ze integreerden, openden een restaurant, scoorden in het Nederlands elftal en je had er geen last van. Ik begon zelfs de knoflook wel te waarderen.

Maar toen kwamen de Islamieten. En daar was wat anders mee aan de hand. Die bouwden een moskee, de katholieke buurtschool moest opeens een islamitische school worden, ze openden belwinkeltjes, waren tot laat op straat, en hun kinderen zorgden voor enorm veel overlast. Die deze wappie iedere week bij opsporing verzocht van kwaad tot erger ziet gaan.

En dan natuurlijk de huizenmarkt. Juichend werd ieder jaar door een makelaar in een iets te glimmend pak met iets te foute schoenen verteld dat de huizenprijzen zo lekker stegen. En dat was goed, volgens het foute pak. Terwijl sommige wappies er hier en daar zeker van profiteerden wisten we ook wel dat woonruimte toch echt een eerste levensbehoefte is. En een prijsstijging van een eerste levensbehoefte is natuurlijk helemaal geen goed nieuws. Ook niet als je het verkoopt met een glad verhaal.

Deze wappie hoorde als sinds de wederopbouw over woningnood. En ziet dat die nood er nog steeds is. Zestig jaar lang roepen dat er nood is en nog steeds geen oplossing, ondanks Purmerend, Almere en Lelystad en al die lelijke Vinex-wijken. Terwijl overal de ghettovorming erger wordt en er complete wijken te boek staan als no-go area. Een wappie heeft daar zo zijn mening over, en ziet dat kinderen tien jaar op een wachtlijst moeten staan voor een huurwoning die de asielzoeker na een paar weken wachten met voorrang krijgt. Asielzoekers die zonder ’testen voor toegang’ wel gewoon massaal het land binnen mogen.

Deze wappie ziet ook dat het gigantische probleem rondom de aanpak van Corona wordt geleid door een minister met bloemschoenen en zonder enige ervaring of aantoonbare kwaliteiten. En hij snapt dat dat niet klopt, want als de crisis echt zo erg is, dan zet je daar iemand met kwaliteit neer.
En ja, belastingen. Ook zoiets waar deze wappie zich aan ergert. Het is leuk om goed te verdienen, maar de enige die er echt lol van hebben zijn de belastingambtenaren. Die pakken meer dan de helft. En wat levert dat nou helemaal op?

Deze wappie maakt zich ook zorgen over de kinderen. Ik zie dat het onderwijs ieder jaar een stukje achteruit gaat. Ik weet nog hoe het op de HBS was, de voorganger van de huidige HAVO. Ik heb talloze onderwijsvernieuwers zien komen en gaan, en schrik van het erbarmelijke niveau op de huidige scholengemeenschappen. Om meer hoger opgeleiden te krijgen werd niet het onderwijs verbeterd maar werden de normen verlaagd.
En de oude LTS en huishoudschool, we missen ze. We zien dat de arbeidsmarkt ze ook mist, want die stukadoor die Nederlands spreekt is niet te vinden. Een hulp in de huishouding? Vergeet het maar. Onbetaalbaar, onvindbaar, onbetrouwbaar of onverstaanbaar.

Wappies zien dat het helemaal verkeerd gaat. Het is niet erg dat er mensen uit het buitenland hierheen komen, het is het wel erg dat daar belastinggeld voor gebruikt wordt. Laat ze maar komen, maar dan ook helemaal zelf de broek ophouden. Zoals mijn vader dat na de oorlog ook moest.

Ik zie dat iedere regering maar weer voor Sinterklaas speelt in de hele wereld. Van mijn geld. Er wordt continu gepraat over bezuinigingen, maar ik zie ook dat er anno 2021 door de regering ruim 336 miljard Euro wordt uitgegeven, ruim 2,20371 keer zo veel als de 239 miljard gulden in 2000. Een verviervoudiging van de uitgaven! Deze wappie snapt dat zoiets niet goed kan gaan. Zo lang ik leef geeft de overheid meer uit dan dat er binnenkomt. En de begroting stijgt alleen maar. Zoiets kan niet oneindig doorgaan. En deze wappie wil dus dat er eindelijk eens gestopt wordt met alle onzin waaraan al dat geld wordt uitgegeven. Al die uitgaven aan Griekse reddingen, dure banken en experimentele toneelvoorstellingen komen allemaal uit mijn portemonnee. Een portemonnee die steeds dunner wordt.
Deze wappie laat zich niet meer voor de gek houden door de propaganda. Ik heb zure regen zien komen en gaan, zag gaten in de ozonlaag verdwijnen, zag al talloze doemscenario’s, ik hoorde de alarmbellen al net iets te vaak afgaan. Dus geloof ik er niet meer in. Ik snap dat een lullig klein landje als het onze totaal geen enkele invloed heeft op het wereldklimaat, en snap dus niet dat de politiek daar dan toch tientallen miljarden tegenaan gooit. Om van die lelijke windmolens te bouwen, waarvan elke wappie precies weet dat die dingen niets toevoegen.

Ik laat me niet meer gek maken met angstverhalen, maar zie dat van overheidswege de angstscenario’s op school verplicht worden onderwezen aan kinderen die nog geen rekentoets foutloos kunnen maken. Laat staan een zin schrijven zonder SMS-taal erin verwerkt.

Wat ik ook zie is dat er in de jaren zeventig gewoon overal moeders thuis waren om voor hun kinderen te zorgen. En dat dat gewoon financieel kon. Eénverdieners, je moet ze tegenwoordig met een lampje zoeken. Die veel te dure woningen, het dure levensonderhoud, de hoge belastingen, ze zorgen ervoor dat een gezin wel twee inkomens nodig heeft. Waarna deze wappie weer de belastingambtenaar op de stoep krijgt voor de zoveelste extra bijdrage, ditmaal om de kinderopvang betaalbaar te houden. En ik betaal wel weer, maar ik denk: ‘had dan gewoon extra woningen gebouwd en de belastingen niet zo verhoogd, dan was het allemaal niet nodig geweest.’ En de wappie heeft natuurlijk gelijk. Maar het is een gelijk dat ik nooit zal krijgen.

Want ik moet gepaaid worden, denken de politici. Met meer bestuurlijke vernieuwing. Met meer cadeautjes. Met nog meer overheid die alles dit keer echt wel goed zal regelen. Zo beloven ze. En er zal echt geen cent meer naar Griekenland gaan. En ik krijg duizend Euro! En er komt echt geen vaccinatieplicht. En het is echt maar twee weekjes lockdown om de situatie onder controle te krijgen. Echt!

Deze wappie hoort het gelaten aan en hij trapt er niet meer in. Ik wil gewoon weer een land dat niet doet aan linkse of rechtse hobby’s. Ik wil een land waar je ook ’s avonds veilig over straat kan, waar de accijnzen niet standaard ieder jaar worden verhoogd, waar één publieke zender gewoon objectief nieuws brengt, en waar ik niet verplicht wordt om tonnen bij te dragen aan één of andere schreeuwlelijk van de publieke radio.

Als ik dobber-, honger-, of AIDSnegertjes wil helpen dan weet ik het gironummer echt wel te vinden, deze wappie heeft geen regering nodig om dat voor hem te doen. Als ik zelfstandig wil werken dan wil ik dat gewoon kunnen doen. Ik kan prima zelf bepalen wat er in mijn ziektekostenverzekering al dan niet gedekt moet worden. En stop toch eindelijk eens met dat zinloze betuttelen op elk vlak. Heeft dat rookverbod in de kroeg de boel nou echt zo veel leefbaarder gemaakt? Nee toch? Maar ach, die kroeg is nu toch dicht.

Dat is eigenlijk wat de de wappie tot wappie gemaakt heeft. Het klinkt allemaal zo eenvoudig. En het heeft maar één ding nodig: een politicus die stopt met beloven, en gewoon de snoeischaar zet in al het gratis geld. Een politicus die alle adviescommissies een welverdiende schop onder de kont geeft, die alle lobbyclubs de deur wijst, die het slap geouwehoer benoemt voor wat het is: slap geouwehoer. Een politicus die géén extreme maatregelen neemt tegen virussen die niet extreem zijn.

Veel meer wil deze wappie niet. Alleen weet ik ook nu wel weer dat ik het niet zal krijgen. Want dat is een ding wat zeker is: alle logica is verdwenen uit de politiek. Het gaat over inkomstenplaatjes, tienden van procenten meer of minder, maar de echte problemen staan als een kudde olifanten in de tweede kamer, en geen politicus die er ook maar iets over durft te zeggen.

De wappie wil niet zo veel regels, maar de regels die er zijn moeten dan wel gehandhaafd worden. Ik wil het boerenverstand terug. Het bijhouden van een huishoudboekje, het stoppen met het belerende vingertje, het beëindigen van al die rare oorlogsmissies in landen waar de mensen zelf helemaal geen vrede lijken te willen, dat wil deze wappie.

Een agent die gezien wordt als mijn vriend, in plaats van een angstaanjagende bonnenjager met een quotum die in zijn weekend onschuldigen op het museumplein in elkaar slaat. Ik wil een openbaar ministerie dat boeven vangt in plaats van rare processen voert tegen politici. Gewoon fatsoenlijke straffen, illegalen die ook daadwerkelijk als illegaal het land worden uitgezet. Allemaal logische dingen. Wie biedt me die logica? De eerste die dat geloofwaardig doet heeft mij, en waarschijnlijk heel veel andere wappies achter zich staan.

66 REACTIES

 1. Waanzinnig goed omschreven en uit het hart gegrepen!
  Dit is inderdaad zoals ik het ook al jaren zie. De 2,20371 bracht een glimlach op mijn gezicht.
  Je suis wappie aussie!

  • Ik heb niet zo veel met dit verhaal. Het is mij te FVD.

   Toch ben ik het met sommige zaken eens.

   Het gillen, schreeuwen en stampvoeten laat ik graag aan mensen uit het linkse spectrum over.

   Links komt inderdaad belachelijk over. Als radicaal links minder schreeuwde en stampte, bereikte ze veel meer.

   Als je het hebt over ‘dobber negertjes’….Ja, kijk, van mij mag je alles zeggen etc, ik ben tegen censuur. Maar, ik vind het wel erg wreed om zo over mensen te praten. Neger is gewoon een scheldwoord hé. Net alsof je tegen homo’s zegt : flikkertjes. Aids negertjes, klinkt vrij grof/respectloos. Het zou je kind maar zijn, zegmaar.

   Dan heb je het over een ‘gezellige agent’ en ‘regels’.

   als ik je regels belachelijk vind, hou ik mij er niet aan. Of het er nou veel of weinig zijn. Libertariers willen dan heel graag ‘een kleine staat’. Maar alsof ik wel naar je kleine staat en je ‘aardige politieman’ ga luisteren.

   De islamieten bouwde een moskee ?

   Nou en…Je was toch voor vrijheid ?…

   Mag het niet van Geert ? of van Thierry ?

 2. Nu de oplichters in den-haag dit verhaal nog lezen en hun conclusies trekken die deze wappie ook graag terug ziet terug naar de GULDEN geen Europa dat niet werkt en terug naar TOEN !!
  En mensen zoals Mijnheer Omzigt die er wel voor de mensen (het volk ) is.
  Geen leugens over corona inentingen ,dat geen inenting is.

  • Het probleem met die oplichters daar in den Haag: ZE WETEN HET! Het is opzet.

  • De corona inenting is juist wel een inenting c.q. injectie (waarmee is discutabel), maar geen vaccinatie met een vaccin.

  • In principe werkte de gulden gewoon. Ik snap ook niet zo goed, waarom ze die losgelaten hebben. Als het niet stuk is, waarom moet je het dan fixen, of hoe zeg je dat ook alweer ? If it aint broke, dont fix it. Zo broke was de gulden niet, toch ?

   Grootschaligheid corrumpeert altijd. Hoe grootschaliger de verbanden, hoe eerder de corruptie optreed en hoe moeilijker die te bestrijden is. Je hebt liever allemaal kleine natiestaten, die onderling handelen, dan één groot megalomaan Europa.

   https://www.youtube.com/watch?v=naUAuptzUb4

   • Tsja, wat zal ik zeggen. Je blog bevat net even teveel beweringen die met cijfermateriaal te ontkrachten zijn. En de onwappies hebben maar een enkele daarvan nodig om je weg te zetten als irrelevant, zo leert de praktijk. Neemt niet weg dat je opsomming ook heel veel bevat dat wèl strookt met de waarheid.

 3. NU is mijn verwarring voorbij , nu weet ik wat
  ik ben , een WAPPIE !
  Vanaf nu ben ik Wappieman

   • Ben een anti Spuitie en opmerkelijk dat de hoge aantal positief getesten (Hugo noemt ze juridisch gezien, denk ik, geen besmetten meer) niet sterven aan het a-status meest verschrikkelijke killervirus ooit en slechts een verkoudheid of helemaal niets ervaren.

    De waardeloze pcr test schijnt positief te reageren op zuren, zoals de in cola en sinaasappelsap aanwezige zuren. Om de test weer op negatief te krijgen is even onder de kraan afspoelen voldoende.

    Mensen worden ziek of doodgespoten of doodbehandeld in het Krankenhaus., zeg het hoekje om geholpen.

    De over decennia gehersenspoelde virusreligie heb ik eindelijk door het criminele covidtheater met overuiging van me af kunnen gooien, eindelijk ook daar wakker waar ik nog niet wakker was. Ben klaar met deze triljoenen grote overheid en farmaceutische mafioso
    religie/verdienmodel en de todesspritze stoppen de gangsters maar fijn in hun eigen mentaal verkankerde soort.

    En de imbecielen die de spuit willen of al hebben genomen moeten achteraf niet janken en vooral de muil houden als ze wegrotten in hun nest. Ken genoeg imbicielen die zijn afgespoten en gezond waren en nu de deuren platlopen in het Krankenhaus.

 4. Helemaal mee eens , maar het wappie-zijn maakt me soms wel droevig en wanhopig, in mijn omgeving zijn er maar weinig alles wordt er toch doorgedouwd en de mensen hebben het niet in de gaten sterkte voor alle wappie en groet Margot

 5. Eens met het artikel, maar met de kanttekening dat we volgens de Dublin verordening nauwelijks asielzoekers hebben, maar wel veel te veel gelukzoekers en asieleisers. Wie heel Europa doorloopt en pas in NL asiel vraagt, is geen zoeker maar een eiser.

 6. Uw schrijft zoals ik denk.
  Wij denken aan vrijheid.
  De overheid denkt niet aan onze vrijheid, maar haar eigen verborgen agenda.
  Een overheid die het land wil omvolken, het Nederlandse volk financieel uitperst. De mensen bang maakt met het Chinese virus en klimaatsprookjes. Een overheid die ons
  Nederland verkwanseld aan de Eu.

  • Het idee ‘omvolken’ zou geen probleem moeten zijn, voor een libertarier

   Het idee van ‘een volk’ en ‘een natie’ is een inherent statist idee.

   FVD is geen LP.

   FVD heeft het over omvolking. LP is voor vrije migratie.

   Het idee dat iedereen vast zit aan ‘zijn land’ is een inherent statist idee.

 7. Zit dit relaas in Thailand te lezen. Geweldig verwoord. Ik ben ook een wappie en ben mij volledig bewust van de chaos en leugens verspreid door politici en msm maar zo verwoorden als U het doet is fantastisch. Ook in dit land idiote maatregelen zoiets als we doen het net als in Europa en Australie maar hopen op een ander resultaat.

 8. ” maar ik zie ook dat er anno 2021 door de regering ruim 336 miljard Euro wordt uitgegeven, ruim 2,20371 keer zo veel als de 239 miljard gulden in 2000. Een verviervoudiging van de uitgaven! ”

  336 x 2.2 = 739 / 239 = 3 . Weergeven als % van BNP is misschien beter.

  ” waar één publieke zender gewoon objectief nieuws brengt”. Denkt u nu echt dat een staatsgefinancieerde omroep objectief kan zijn, of overweegt u een carriere in de politiek en wilt u zich niet teveel verwijderen van de vox populi?

 9. mijn gevoel perfect verwoord,dat veel mensen,als ze dit lezen ,het “wappie kamp komen versterken.

 10. Kim Winkelaar; Ik ben het volledig met je eens, zonder twijfel! Ik ben ook een wappie, Hoera!!! Ik ben een nuchter mens, ik ga de realiteit nooit uit de weg. We leven nu in een tijd, dat men de realiteit niet kan ontwijken, ook al wil men het o zo graag, het besef dat we met z,n allen in een oorlog zijn beland, is een feit! Een wappie, het is nog een leuk woord ook! Ik sluit me graag aan bij de andere Wappie,s. Nuchtere mensen, die met 2 benen op de grond staan en de realiteit niet uit de weg zullen gaan! Never!!

 11. Ik krijg dit item niet weggelezen. Ik begrijp gewoon niet waarom mensen vandaag de dag en in deze tijden beginnen over politiek links of politiek rechts. Dan begrijp je niet wat er speelt.

  • Het woordje ‘links’ komt precies één keer voor in de tekst.

   • Oké, dus alleen in het begin. In combinatie met wat je over links schrijft (stampvoeten, verdienmodel e.d.) en de titel voelde ik enorme weerzin. Ik dacht: daar gáát het niet over. Wellicht heb ik te snel geoordeeld.

  • Mijn oordeel in vogelvlucht: linkse en rechtse label’s zijn opvallend en een uitvinding van de hoog gevestigde machtsorde om de massa te verneuken, stuurbaar en kneedbaar te maken en te houden. Links was/is goed en rechts was /is slecht, dat was en is nog steeds de doctrine.

   Echter, de linkse aggressie en de niet vredelievende toon uit die hoek is opvallend, een agressieve en niet vredelievende toon die ooit zogenaamd kwam uit rechtse hoek. Hoewel? Waren bijv. de nationaal socialisten werkelijk rechts? Hun ideeën en ideologie, hun toonzetting, agressie, geweld, manipulatie, wetten en regels waren toch heel links en komen sterk overeen met die van de huidige beleidsmakers. De door ‘ons’ zogenaamde ‘democratisch’ gekozen ‘volksvertegenwoordigers’. Lol!

   Een groot bij elkaar geraapt zooitje anti volksgif is er in Den Haag van bovenaf neergezet. Misschien nog wel erger dan links en rechts ooit tezamen waren en kan daarmee bovenstaande in deze reactie als niet geschreven worden beschouwd.
   *** uit spambak gevist ***

 12. Goedenmiddag
  Ik ben een wakkere Rebelse en een nadenkende Snappie.
  Een jonge oudere die verder kijkt dan mijn gezichtsveld..

 13. Sterk artikel en komen er vele symptomen voorbij en legt alleen niet de vinger op de zere plek en is krabben aan de oppervlakte. Zolang men niet de waarheid, de bron van de rotting blootlegt blijven we richting ondergang gaan. We staan reeds met één been in het graf en krijgen de mond dagelijks gesnoerd om het vooral niet de kern te beroeren.

  Zodra ook maar iemand met de vinger strak gaat wijzen en deze vinger op de zere plek legt zonder rekening te houden met wat of wie ook maar, wordt gelijk en handig simpel de racisme-, holocaust-, antisemitisme-, egoist-, wappiekaart enzoverder getrokken en gecensureerd in het verdomhoekje getrapt. Maul halten und weitergehen.

  De mondiale rotting, de aan de top regerende geesteszieke macht over de onderdanige macht (o.a. de door de centrale bankensyndicaat gefinancierde kapos, overheid en politici en het zichzelf achterlijk houdende klootjesvolk), de macht die onaantastbaarheid lijkt en als een heel kostbare schat bewaakt en beschermd wordt zal pas voorgoed opgeruimd worden nadat een groot, bestiale en wereldwijd conflict met miljarden mensen geroundupt en afgeslacht achter de rug is.

  Zolang het opruimen van de kern van de rotting uitblijft, is het krabben aan de oppervlakte.

 14. Tsja, wat zal ik zeggen. Je blog bevat net even teveel beweringen die met cijfermateriaal te ontkrachten zijn. En de onwappies hebben maar een enkele daarvan nodig om je weg te zetten als irrelevant, zo leert de praktijk. Neemt niet weg dat je opsomming ook heel veel bevat dat wèl strookt met de waarheid.

  • Beste, als er aantoonbare onwaarheden in staan laat het me weten, dan pas ik dat aan.

 15. Ik heb het ook allemaal ondervonden en zien gebeuren. Maar een profeet van lang geleden had mij daar opmerkzaam opgemaakt. En hij vertelde toen, dat als je al deze dingen ziet gebeuren, …. weet dan dat je redding nabij is. Dus wat voor bijnaam ze je geven, het duurt nog maar even. 2 Tim. 3:1-5 voor de bijbelwap. 😀

 16. Het verhaal was geweldig, maar besef wel dat de verrotting nog met factor 100 erger is dan de meeste denken. De postzone Nederland is nooit een democratie geweest, maar sinds begin 1600 al een dictatuur onder leiding van een commerciële coöperatie. Die weer onder leiding stond van Washington DC inc. Die weer onder de kroon van Engeland viel en die weer onder het Vaticaan. Deze commerciële coöperatie is in 1999 failliet gegaan. Sinds dien zijn er geen rechtsgeldige presidenten in Amerika meer geweest en dat geldt ook voor de postzone Nederland, die onder Amerika valt en nu nog steeds zo is. Wij Nederlanders vallen dan ook officieel onder de Amerikaanse constitutie van 1999/2000. Alles wat in Den Haag beslist wordt is illegaal al sinds 1999, maar daar horen we niets over. Want criminelen zullen nooit de waarheid vertellen, als dat hen niet in hun voordeel uit pakt. Net zo met de huidige noodwet die nimmer ondertekent is door de zogenaamde koning. Nederland is officieel niet eens een zelfstandig land, daar het niet eens beschikt over een eigen constitutie. Maar zich valselijk uitgeeft als een koningsrijk. Een koning die niet bevoegd is om wetten te bekrachtigen en zogenaamd ook weer onder leiding valt aan de EU. Als je gaat onderzoeken, val je van de ene verbazing naar de andere verbazing en vraag jij je af hoe de door en door corrupte samenleving is ontstaan, waar je niet zo maar meer weet wel rechten en plichten jij hebt. Vooral in tijden van deze zogenaamde coronacrisis. Want er bestaat een patent op deze ziekte en alle 4 vaccins waren al in 2000 al ontwikkelt, daar ze alle nagenoeg voor 99,5% gelijk aan elkaar zijn. Het hoofd ingrediënt is grafeenoxide, die jou eigen immuunsysteem ondermijnt en al jou cellen met elektromagnetisch externe frequenties kunnen manipuleren op afstand. Zodra jij die spuit in je krijgt, dan heeft diegene die daar het patent van heeft dan jou lichaam in bezit gekregen, dan heb jij daar geen eigen zeggenschap meer over. Daarom zitten de politici zo te pushen om iedereen zo’n spuit in zijn lijf te krijgen, want dan verwordt iedereen vrijwillig slaaf van de patenthouder en daarmee ook al jou eigendommen die jij bezit. Dan klopt het verhaal van Klaus Schwab van het WEF met de slogan van: Je zult niets meer bezitten en gelukkig zijn.

 17. De democratische burger heeft gewoon te gehoorzamen aan de wetten en regels opgesteld door het collectief. Iedere inwoner van Nederland heeft net zoveel inbreng. In deze democratie zijn we vrijer dan wanneer iedereen maar wat doen. De wetten zorgen ervoor dat iedereen rechts rijd, persoonlijk prefereer ik geen spookrijders. Maar wappies zien dat anders.

  • @Frit

   Niemand van de wappies dwingt of forceert het afspuiten met een zogenaamd experimenteel middel. Het gevaar wat het verkeer brengt is concreet en niet te vergelijken met de covidshow, het fabelvirus, en het rounduppen van de gehele wereldbevolking. Ken jij de bijwerkingen van het rounupmiddel, ook die op de lange termijn? In ieder geval veel sterkte gewenst met je geroundupte lijf, sterke zul je zeker de komende tijd veel nodig hebben.

   • De tijdgeest kan je niet loskoppelen van de normen en waarden van destijds.

    0,00 inbreng is correct bij afronding. Wat wil je bij een land met 17 miljoen inwoners en miljoenen kiesgerechtigden. Als collectief kies je voor een partij en krijg je je inbreng. Nooit precies zoals je het wilt, maar je hebt input. Je eigen standpunten worden gehoord, maar ook rekening houden met de standpunten van de ander. De meerderheid “wint”. Deze democratie is echte vrijheid.

    Kijk ik als VVD-stemmer heb natuurlijk niets te klagen, we zijn immers de winnaars van afgelopen keer.

    Toch verbaas ik me over het feit dat je hier vrij zou kunnen spreken, terwijl er niet echt ruimte is voor mijn perspectief.

    Erg flauw.

   • @Een ander

    Vergeet de huidige tijd niet, los van ‘moderne’ gelegaliseerde imperialistische oorlogvoering, de wet ook het afspuiten via private farmaceutische multis, met false flag virussen en nep testen, het toestaat dat er rijkelijk met experimenteel zeer dubieuze en giftige serums mensen ziek en dood gespoten worden. Alles legaal en democratisch gefabriceerd, naar het schijnt, volgens democratische wetgeving en zonder farmaceutische lobby of van heel hoog bovenaf, ergens daar waar het alziend oog huist.

    Om het geheel in de juiste tijdframe te zetten. Same as it ever was! En puur en zuiver democratisch geregeld. MR (mijn reet)

   • Frit 25-07-21 at 12:32
    “De tijdgeest kan je niet loskoppelen van de normen en waarden van destijds. ”

    Moreel is tijdloos. Fatsoen en politieke correctheid is ook van alle tijden, net hoe het politiek gezien uitkomt. Moreel verwerpelijke politieke ideeën en beleid met een overgoten met tijdelijke fascistische fatsoensnormen om het doel te bereiken. Zeg maar een pakketje schroot met een dun laagje chroom. Of terwijl gif in een prachtige verpakking.

    “Toch verbaas ik me over het feit dat je hier vrij zou kunnen spreken, terwijl er niet echt ruimte is voor mijn perspectief.”

    Jammer hè, dat we we hier zelf kunnen denken en jouw overtuigingen (voor ons leugens) niet delen. Wen er maar aan dat we hier MSM overtuigingen zien als manipulatieve leugens.
    BTW je bent vrij om jouw perspectief met feiten te staven. Aan geïndoctrineerd geloof doen we hier niet.

  • U is zeker nieuw hier? Als alles in private handen is dan zal de eigenaar de regels stellen en dan hoef je voor de afspraak ‘ rechts rijden’ echt geen parasitair geweldsmonopolie op te tuigen.

   ‘zelf zie ik liever geen spookrijders, maar wappies zien dat anders’. pfff straw man alert. Zeker leren debatteren op een staatsinstelling?

  • Het probleem is nou juist dat onze roverheid de eigen wetten en regels, zelfs de grondwet, overboord knikkert als dat even, voor hen, goed uitkomt.
   De democratisch gekozen tegenmacht/controlerende macht is al decennia door dichtgetimmerde regeerakkoorden buitenspel gezet., en dhr. Rutte bepaalt in zijn eentje dat de 3e partij van NL niet mee mag doen.
   Tot zover uw democratie.

 18. Een hellend vlak heeft de neiging vertikaal te kantelen. Dus is de conclusie, we gaan er aan. De massa is altijd al blind en doof geweest.

Comments are closed.