In april schreef ik hier over een grote en zeer bekende bank die plotsklaps haar tarieven drastisch verhoogde, zonder dat ik mij hiervan bewust was.

Maar, zei de bank, ik had de verandering kunnen zien, omdat deze afgedrukt staat in de kleine lettertjes op de wekelijkse overzichten die ik ontvang.

Inmiddels heb ik van mijn contactmedewerker bij de bank begrepen, dat ook hij niet van de drastische tariefsverhoging op de hoogte was. Hij dacht, dat nog steeds de oude tarieven van toepassing waren, die met mij afgesproken waren. Hij bleek dus niet door de leiding van de bank op de hoogte gesteld te zijn van de tariefsverhoging en evenmin bleek hij de gewoonte te bezitten iedere week de kleine lettertjes te bestuderen teneinde vast te kunnen stellen, of er wellicht iets in de voorwaarden veranderd was.

De bank heeft mij inmiddels nedegedeeld dat de nieuwe voorwaarden gelanceerd zijn onder de slogan” BEST INTEREST POLICY”

Ik vraag mij af, wiens BEST INTEREST de bank hier op het oog heeft, maar na bestudering van de cijfers van het eerste kwartaal 2021 werd mij dit duidelijk; het resultaat ten opzichte van het eerste kwartaal 2021 was dramatisch gestegen: geen wonder als je de tarieven multipliceert.

Inmiddels is bij mij een onbeleefde gedachte opgekomen: wilde de bank de BEST INTEREST POLICY misschien voor haar geachte cliëntèle op deze wijze zoveel mogelijk geheimhouden en de klanten op deze wijze besjoemelen?

Hugo van Reijen

10 REACTIES

 1. Er is op dit moment een proces gaande waarin de complete financiële sector vervangen wordt door de crypto-industrie. Geld, banken, verzekeringen, sparen, lenen, investeren, het wordt allemaal door de crypto molen gehaald. Tot die tijd is het wel een aanrader om één of meer banking apps aan te houden naast je legacy bank. Deze zijn te duur en stonden bij de vorige crash al op omvallen. Het zal de volgende keer niet veel beter zijn.

 2. @Hugo

  l=i haal je de = weg = lie

  United we stand, divided we fall
  United we stand, divided we fail

  doorhalen wat niet van toepassing is

   • Ik dacht dat “graftak” een van de Vrijspreker Schrijvers was met een andere pet op. Het zal wel mooi proza zijn geweest als dit een ‘joris’ heeft opgeveerd.

    Overigens was mijn opmerking hierboven inderdaad ‘off topic’. Mocht het je storen, laat maar weten. Dan zal ik braver zijn de volgende keer.

    In Vlaanderen is er een uitdrukking: “Als een Hollander je niet heeft bedrogen, dan is hij het vergeten.” Zoiets geldt ook voor bankiers. Ik vermoed heel wat stijgende ‘kosten’, nu ze nauwelijks nog met de rente kunnen sjoemelen.

Comments are closed.