De totale controle maatschappij wordt stapje voor stapje ingevoerd. Soms gaat het snel, zie de corona maatregelen, soms gaat het wat trager. Het ziet ernaar uit dat iedereen straks aan de “slimme” energiemeter moet. Zie onderstaande screenshots die een netwerkbeheerder heeft uitgestuurd.

Waarom is de meter verouderd. Is dit omdat men in de toekomst totale controle wenst? Of wenst men bijvoorbeeld de salderingsregeling af te schaffen? De salderingsregeling houdt in dat als u via zonnepanelen stroom opwekt dit 1 op 1 in mindering wordt gebracht op uw elektriciteitsverbruik. Tegen hetzelfde tarief als dat u stroom afneemt.

Verderop in de brief komt een subtiele dreiging naar boven:

Met andere woorden, nu is het nog gratis maar straks moet u dokken.

Bye Bye rendement zonnepanelen

Op dit moment voldoet iedere meter aan de eisen voor teruglevering. Omdat teruglevering tegen hetzelfde tarief geschiedt als afname. Bij teruglevering draait het wieltje minder hard of de andere kant op. Geen enkel probleem. Slechts als men daarnaast werkt aan wetsvoorstellen om de teruglevering van stroom tegen een lager tarief te doen plaatsvinden is een “slimme” meter noodzaak. En is de oude meter achterhaald.

Een digitale meter zonder terugleverregistratie kan de geleverde energie niet meten. Het gaat dan het net op zonder dat iemand zich daar bewust van is.

UPDATEMet andere woorden, alle kosten baten analyses voor zonnepanelen kunnen de prullenbak in omdat het waarschijnlijk is dat teruglevering in de toekomst tegen een lager tarief gaat plaatsvinden. Leve de betrouwbare overheid. Lang leve alle investeringscalculaties voor zonnepanelen. Iedereen die zonnepanelen heeft aangeschaft wordt naar alle waarschijnlijkheid keihard genaaid. Dank u wel overheid. Dank u wel zonnepaneel verkopers die deze mogelijkheid hebben verzwegen. Dank u wel netwerkbeheerders die daaraan meewerken. Dank u wel.  Het was me onvoldoende duidelijk dat hier al discussie over is geweest, daarom herroep ik de doorgestreepte tekst, ik heb onvoldoende aandacht aan dit artikel besteed.

De big brother component

Ook huishoudens die niet terugleveren, die geen zonnepanelen hebben, moeten aan de “slimme” meter. Dit is niets anders dan een big brother actie. Klaarblijkelijk wenst de staat het energiegebruik van alle inwonenden realtime te kunnen volgen. Waarom? Geen idee. Maar het is vast niet in het belang van de burger. Hier gaat rottigheid van komen die we nu nog niet kunnen voorzien.

De conclusie

Wie sinds de toeslagen affaire nog geloof heeft in de goede bedoelingen van de overheid en op de traditionele partijen stemt faciliteert dit soort gedraai. Stem op Omtzigt. Stem op BBB, FvD of PVV als u denkt dat het systeem gered kan worden. Zoals de oprichters van D66 ooit dachten het systeem te kunnen redden. Of stem niet of stem op de LP. De overheid heeft steeds meer eigenschappen van een criminele organisatie. Die tijdens een 4-jaars cyclisch ritueel als triomf van de beschaving wordt gepresenteerd.

Dank aan de inzender van de gescande brief, zelf iets aanmelden, info@vrijspreker.nl of vrijspreker@protonmail.com

NB: ik voorspel dat google adds advertenties voor zonnepanelen onder dit bericht gaan plaatsen.

53 REACTIES

 1. Ik ga natuurlijk niet op FVD of de PVV stemmen. Heb je het PVV programma weleens gelezen? Minder libertarisch kan haast niet. BBB ? Ik ben niet eens een boer. De LP? Ik vind dat libetarisme geen parlementaire praktijk zou moeten zijn.

  FVD en PVV willen de macht overnemen. Meer niet. Alsof ik wel zit te wachten op Wilders, als ‘machthebber’, die ons gaat vertellen dat we de koran niet mogen lezen, of wat dan ook.

  FVD en PVV, zijn gebaseerd op ressentiment.

  • Ze zijn inderdaad duidelijk niet libertarisch. Eens. Het zijn wel de enige oppositie partijen die tegengas geven. Echter moet je wel geloof hebben in het systeem om daarop te stemmen. Als je beseft dat eigen verantwoordelijkheid belangrijk is, en dat (staats)dwang abject is dan is dit geen oplossing. Dan is de huidige LP ook geen oplossing. Hoe graag ik Wilders ook de linkse heilige huisjes zie slopen, hij gaat er andere heilige huisjes voor in de plaats stellen die mogelijk nog veel schadelijker en gevaarlijker zijn. Als je echter geloof hecht aan het democratische systeem, dwang, dan zijn de genoemde partijen een optie.

   Door mijn opmerking over D66 moet overigens duidelijk zijn dat ik stemmen op deze partijen als een nogal naieve handeling beschouw.

   • Ter toelichting. Het libertarisme zoals we dat op vrijspreker proberen uit te dragen geeft ook alle ruimte aan minarchisten. En naar de nachtwakersstaat neigende klassiek liberalen. Vrijspreker is dus niet 100% anarchistisch. We geven anarchisten wel een duidelijk platform, veel schrijvers zijn AK.

    Partijen als BBB, FvD en PVV kunnen zand in de radaren strooien. De SP denkt helaas te collectivistisch. Echter. Een kreet uit het verleden. Gansch het politieke radarwerk valt stil als er juist gestemd wordt. Geen spoorweg medewerkers maar politici die elkaar schaakmat zetten.

   • Ratio

    Dat ben ik niet met je eens. SP en Bij1 geven ook tegengas, af en toe. Die Sylvana Simons was vrij pittig, tegen Rutte etc. Ik heb niets met haar standpunten, maar het is niet waar dat ze geen felle oppositie voerde. Ook BBB en de PVDD voeren wel oppositie.

    Kijk, de manier waarop Wilders al sinds mensenheugenis op ‘de islam’ aan het inhakken is, spreekt mij niet zo aan. Ik bedoel, wat kan mij het nou schelen, dat mensen naar hun moskee gaan en/of hoofddoeken dragen etc. Wilders heeft het over ‘het gezellige Nederland’. Ik kan daar niet zoveel mee. Van mij hoeft Nederland niet de Efteling te worden.

    Ook spreken zowel Wilders als Baudet vol bewondering over die Orban van Hongarije. Orban is een hyper autoritaire, nationalistische potentaat.

    Punt met die oppositiepartijen, hoe divers ze ook zijn (FVD, SP, PVV, Bij1). Ik heb niet het gevoel dat ze een deuk in een pakje boter slaan. Zoals in dit stukje goed wordt beschreven.

    https://www.frontaalnaakt.nl/archives/het-aanblijven-van-mark-rutte-begint-een-beetje-genant-te-worden.html

    Die VVD kliek heeft gewoon op een of andere manier een soort alleenrecht, ook al hebben ze maar 20 procent van de stemmen. En die Rutte gaat straks weer doodleuk in een coalitie (terwijl 80 procent van de bevolking hem uitkotst). Ze noemen Rutte ‘de zonnekoning’. Dit lijkt overdreven, maar de man vertoont wel degelijk smerige, dictatoriale trekjes. Het gaat vrij ver allemaal.

   • Ratio

    De SP denk collectivistisch. Maar zij is niet meer een marxistische partij. Bij1 wilt echt terug naar het communisme. Wat de SP wilt, is zij zelf nu aan het uitvogelen, denk ik. De SP weet niet meer wat zij wilt. Ik snap de SP niet meer.

    Ter toelichting. Het libertarisme zoals we dat op vrijspreker proberen uit te dragen geeft ook alle ruimte aan minarchisten. En naar de nachtwakersstaat neigende klassiek liberalen. Vrijspreker is dus niet 100% anarchistisch. We geven anarchisten wel een duidelijk platform, veel schrijvers zijn AK.

    Prima. Ik zou mijzelf meer omschrijven als een individualistische anarchist, dan een anarcho kapitalist. Individualisme, dekt de lading beter. Het gaat mij om mijn welzijn en mijn uniciteit. Kapitalisme/socialisme zijn daarin secundair.

 2. Hi Ratio,

  Ik heb een vermoeden wat het doel is (los van de saldering). Duitsland heeft al meer ”groene” energie dan NL. Daar is recent een wet aangenomen die het netbeheerders toestaat om electiciteit af te sluiten als het net het niet meer aan kan. Dit om congestie op het net te voorkomen. In NL is dit ook al een issue maar voor nu (nog) alleen als het zonnig is en flink waait. Dan worden windmolen parken, zonneweiden etc gewoon uit gezet.

  In DL is het al wat verder en kunnen ze op windloze zonloze dagen de electra vraag niet aan. Ze kunnen nu oa laadpalen van auto’s ed uitschakelen op afstand. Dit is al realiteit! Wat de toekomst betreft… Er wordt al openlijk gesproken over iiedereen CO2 credits te geven. Wat er gaat gebeuren als je geen credits bij kan kopen lijkt me duidelijk.

  groeten
  Hugo

  • Hugo

   Ik vind het raar dat in deze tijd niet alles sowieso al elektrisch is. Ik zeg niet dat de staat dit moet forceren. Maar waarom kloten we met benzine, als we elektriciteit hebben? Waarom vliegen we, als we treinen hebben ?

   Waar blijft het futurisme ?

   • nayakosadashi2020,

    Ik zou je aanraden om je eens in te lezen over hoe elektisch werkt. Het verlies van ”electische energie” tijdens het transporteren ervan over de kabels is gigantisch. Hoe verder hoe meer verlies. In NL meen ik tot 40% van de opgewekte electriciteit. Uiteraard afhankelijk van de afstand van het ”electriciteit opwek punt”.

    Daarnaast vliegen we omdat het sneller is en meer energie efficient is. Prima hoor dat jij denkt dat de ”groene stroom” treinen die rijden op bruinkool opgewkte stroom welke via ”green washing” omgedoopt is in ”groene stroom” (zie de CO2 certificaten) de toekomst is.

    De hele groene beweging is niet futurisme maar regressie.

    Vergeet nooit dat echt futurisme de nek omgedraaid is in de EU door de banken crisis in 2008-2010. Voor die tijd was er een geweldig plan (meen ik echt) om Ijsland in een waterstof fabriek te veranderen aangezien ze op een vulkaan wonen. Fase 1 van het plan was om al het vervoer op basis van waterstof te laten plaatsvinden. Alle accu’s daar opladen.

    Maar ja, die Ijslandse klootzakken hadden t lef om de banken bankroet te laten gaan dus datplan kan niet meer. Alle info over dat plan is helaas van het internet gewist. Thorium plannen kan je ook bijna niet meer vinden. Want dat is ook een zeer goed alternatief tov deze waanzin.

    Het futurisme komt niet want gevestigde belangen.

    Groeten,
    Hugo

   • Aha

    Wellicht heb jij er meer verstand van dan ik.

    Ik dacht altijd dat treinen wel modern en groen waren etc, maar blijkbaar zit ik er naast.

  • Er is ook al een overschot aan zonnestroom. Terugleveren is dan onmogelijk. Installaties schakelen zichzelf uit. Is je verdienste nul. Dat het voor sommigen een verrassing is, verrast mij dan weer. Veel van deze info kan je uit folders en van internet halen.

  • Er hangt inderdaad iets in de lucht. Maar waarom mensen zonder zonnepanelen naar alle waarschijnlijkheid verplichten een slimme meter te gebruiken? Bovendien had de politiek met open vizier moeten melden dat teruglevering tegen hetzelfde tarief op langere termijn onmogelijk is. Hebben ze niet gedaan. Straks gaan ze teruglevering ook nog belasten als vorm van inkomen

   • De regeling heeft al vaker op de helling gestaan. In die zin is er sprake geweest van open vizier. Van dat belasten, zou zomaar kunnen. Maar ik denk dat er een vrijstelling voor kleine leveranciers gaat komen. De slimme meter gaat het ook mogelijk maken dat afnemers van stroom de stroom kunnen gaan afnemen op momenten dat die goedkoop is. Je propt je wasmachine vol en die gaat draaien zodra de stroom goedkoop is. Er staan grote veranderingen op stapel. Het draait om de dosering. En politieke opportuniteit. De ene partij zal met verplichtingen willen werken, de andere niet. Maar de trein dendert door.

  • Maar in Duitsland is er ook phantoom stroom, beter kun je het daar niet hebben als boer.
   Wacht maar tot de subsidie daar niet meer is.
   Vergeet niet dat je in de winter het 10 voudige aan panelen nodig hebt om de opbrengst van een zomer periode te halen.
   En als er straks niet voldoende stroom op het net komt noemen we dat gewoon een storing.
   Nu nog de vergoeding bij storing ff afschaffen a.u.b

 3. Salderen is om meerdere redenen niet eerlijk. Er zijn twee soorten stroom, eentje die continue geproduceerd en geleverd wordt en eentje die dat niet wordt. De eerste wordt gezien gezien als van een hogere kwaliteit en is om die reden duurder dan de tweede die van lagere kwaliteit. Plus iemand met zonnepanelen op het dak is stroomproducent. Hij kan de BTW terug krijgen. Dat betekent dat hij ook BTW moet gaan afdragen en dat hij iedere drie maanden BTW moet gaan aangeven. Plus hij zal een administratie moeten gaan voeren. Ook worden/zijn panelenstroomleverancier elkaars concurrent. Ook om die reden zal de prijs voor hun type stroom omlaag gaan/dienen te gaan. Terug leveren of liever gezegd door leveren betekent ook dat zonnepaneelstroomleveranciers gebruik maken van het netwerk en daar dan voor moeten gaan betalen. De slimme meter helpt daarbij. Immers deze meter kent twee tellers. Een fabrikant van zonnepaneelstroom kan straks een fatsoenlijke boekhouding gaan voeren met de slimme meter en een marktconforme prijs gaan krijgen en de afdrachten doen die bij ondernemerschap horen. De stroomnetten van de continenten worden op dit moment met elkaar verbonden. Deze hele transitie is waarschijnlijk al vrij snel na de crises in 1973 uitgedacht. Vermoedelijk gaat straks de administratie van al die leveranciers geautomatiseerd plaatsvinden tegen een bescheiden tarief. Netto opbrengst van zonnestroom zal flink dalen. Vermoedelijk zal bij mensen de neiging gaan ontstaan de eigen stroom dan maar zelf op te maken. Aan onder meer u raadt het al airco’s en accu’s. Fabricage van airco’s en accu’s belast het milieu. Dat dan weer wel. Mensen met panelen en met een traditionele meter zullen vermoedelijk ambtshalve aangeslagen gaan worden.

  • Ik heb ook gelezen dat, omdat je iets levert, de belasting dienst jou als bedrijf bekijkt en ook zo aanslaat.
   Omdat je iets levert en dus iets produceert en verkoopt.

   • uiteindelijke is de stroom die je aan het net levert en op een later tijdstip weer opvraagt in eens voorzien van een milieu taks. Daar wringt de schoen!
    Tel daarbij op, dat bij fluidpricing het basistarief omhoog gaat en bij levering aan het net in dezelfde periode jouw opbrengst niet omhoog.

  • Het is niet waar dat particulieren een BTW-administratie moeten gaan voeren. Ze krijgen – als subsidie – eenmalig de BTW terug en zijn daarna vrijgesteld.

   • Tot nu toe. U ziet de btw teruggave als subsidie. Maar het is echt btw teruggave. Je bent producent van stroom en kan de btw uit dien hoofde terug vragen. Uit dien hoofde moet je de btw ook afdragen.

 4. 2 jaar terug heb ik zo’n brief gehad en gratis een slimme meter laten plaatsen, ze doen hun best maar. Ik woon op mezelf en ben aanhanger van het minimalisme, mijn maandelijkse energierekening is 16 euro. Gas verbruik ik niet en mijn koude douche die pak ik in het zwembad. Komend jaar is mijn huis volledig afbetaald en zal gezien de huidige woningnood alleen maar blijven stijgen in waarde. Het carboniseren van de samenleving kan me ook gestolen worden, ik heb 2 werkende benen, een fiets en doe ongeschoold werk, van een kale kip kan je niet plukken!

 5. Ik heb al heel lang een digitale meter hier hangen.
  Omdat de oude met wieltjes er mee op hield. Die begon een enorme herrie te maken.
  Hier komt geen “slimme” meter in huis, en tot op heden geldt deze wet nog steeds.
  Maar ze zijn ergens mee bezig las ik. Ik wacht het wel af.
  https://i.postimg.cc/vBfGHsGR/Slimme-meter.jpg

  • Ik heb deze ook uitgeprint en in mijn meterkast hangen.
   Voor als er iemand aan de deur komt zeiken hierover.
   Na 1 blik hierop zijn ze dan weer verdwenen, het werkt echt.

 6. Wat ik nu toch weer voor onzin in dit artikel en de reacties lees. 91121 collectieve verstandsverbijstering op de Vrijspreker?

  BBB=Build Back Better
  “Slimme meter”=5G (huh wat? = electriciteits rationering ala WEF)
  Wie denkt dat Sylvana “goede oppositie” voert kan serieus terug naar de reactie panelen van Nu.nl en de Volkskrant e.d.
  FVD is de enige partij in de kamer die consequent de crisis benoemt en zich er tegen uit spreekt. Hoe zeer je Baudet ook persoonlijk haat, andere partijen incl. van Hage stemden voor A status, en het kon ze allemaal niet snel genoeg gaan. Noem ook 1 andere partij buiten het FVD dat vorige week zondag op de demonstratie aanwezig was. I rest my case…

  • kameraad

   Wie denkt dat Sylvana “goede oppositie” voert kan serieus terug naar de reactie panelen van Nu.nl en de Volkskrant e.d.

   Ik vind die ‘oppositie’ in de kamer sowieso vrij zinloos. Maar het is wel gewoon zo dát ze oppositie voert.

   FVD is de enige partij in de kamer die consequent de crisis benoemt en zich er tegen uit spreekt. Hoe zeer je Baudet ook persoonlijk haat, andere partijen incl. van Hage stemden voor A status, en het kon ze allemaal niet snel genoeg gaan. Noem ook 1 andere partij buiten het FVD dat vorige week zondag op de demonstratie aanwezig was. I rest my case…

   Ik haat Baudet niet persoonlijk, ik ken hem niet.

   Van Haga zat zelf eerst dertig jaar in de VVD ofzo en is nu zogenaamd een soort held, die ‘het volk’ gaat redden.

   Ja, of de FVD nou wel of niet daar was, bij die demo, maakt toch niet zoveel verschil. Het gaat erom dat de mensen demonstreren en op straat komen. Met of zonder FVD.

   FVD geeft niet de doorslag.

  • Ik zeg ook niet dat haar oppositie per se goed is.

   Ik zeg alleen dat zowel FVD, als SP, als PVV, als Bij1 oppositie voeren….Op hun eigen manier

   Maar dat er toch niet naar word geluisterd. Alsof Rutte serieus gaat luisteren, naar wat de oppositie hem te zeggen heeft.

 7. de slimme meter is er maar voor 1 ding nl om invoeren van fluidpricing mogelijk te maken.
  M.a.w. stook uw huis ’s nachts en overdag niet, als je dit goed doet ben je waarschijnlijk goedkoper uit dan nu.

 8. Zonnepanelen promoten en wel BTW incasseren in natuurlijk al een lachterje als overheid. Dit geldt voor veel meer producten.

  Waarom die drukte om een meter.
  Je kan voor een woning toch gewoon energie zelf opslaan in accu’s en gebruiken ?
  Superzuinige verlichting, koelkast, minipc,..
  Dit op 12 volt.
  Er bestaan ook nog omvormers naar 230 volt.
  Een ruimte goed isoleren is natuurlijk ook belangrijk.

  Lukt dit niet volledig, dan ben je in ieder geval niet meer 100% afhankelijk van het net bij een stroomuitval.

  Met een elektrische auto is het terugleveren naar een energie maatschappij helemaal overbodig. Dit kan in de auto. of (ander)som
  afhankelijk van de prive situatie.

  In boten en campers zie je dit steeds meer.

  De overheid belemnerd deze ontwikkeling meer dan het stimuleert.

 9. Het is al vele jaren bekend dat er een einde komt aan de salderingsregeling. Het enige onbetrouwbare aan de overheid in dit geval, is dat zij die einddatum al diverse malen verlegd heeft naar de toekomst.

  Ik ben me al jaren in aan het lezen over hoe je met het simpele rijtjeshuis waar ik in woon offgrid zou kunnen gaan, maar dat is helaas niet mogelijk. Ik kan 20 panelen op mijn dak kwijt. Dat is 6500 wattpiek. In de zomer heb je dan je Tesla powerwall in 2 uurtjes vol. De rest “verstoken” aan airco’s en auto’s is een druppel op een gloeiende plaat. De rest verkwist je dus, offgrid.
  In de winter leveren die 20 panelen op z’n best 1 KWh per dag op. Je zal dan dus moeten minimaliseren, of stroom moeten afnemen (ik heb nu krap 10 KWh per dag nodig).
  Ik heb zelfs nagedacht over een houtkachel met een turbine om stroom op te wekken, dus nog een stap verder dan een CV. Dit blijkt echter best nog wel een dingetje: stoom werkt met een 1600 maal (!) hogere druk dan een CV en dus zitten er wat risico’s aan.
  Een Frans bedrijf levert een “windtree”. Die zou ook in mijn achtertuintje werken en ziet er uit als een kruising tussen kale boom en een moderne kunst. Op zich te overwegen (je komt dan icm panelen en accu’s) tot 95% zelfvoorzienend. Die andere twee weken per jaar wordt dan afzien. Nadeel: die “windtree” is best duur. Maar samen aanschaffen met buren?

 10. Hoi nayakosadashi2020,

  Ik kan niet meer reageren op het sub draadje waar we aan het ”praten” waren dus maar even zo. Hier is een crash course energie transitie. Deel 1 van een ingenieur over wat er gebeurt als NL de energie transitie doorvoert als gepland. De introductie duurt helaas lang maar daarna is het echt waard om te beluisteren
  https://www.youtube.com/watch?v=MkUWYC_X6co
  Meest lollige feit dat gepresenteerd wordt is dat als we het klimaatplan tegen opwarming doorvoeren de temperatuur in NL een paar graden gaat stijgen.
  Deel twee is hoe thorium wel de beloftes waar kan maken voor een fractie van de kosten van de huidige plannen. https://www.youtube.com/watch?v=QFSiSKsGWpo

  Kost je ruim twee uur van je leven maar dan heb je wel een goed idee van de waanzin mbt energie transitie.

  Daarna snap je ook waarom de Deutsche bank in een research paper (pdf alert) https://www.dbresearch.com/PROD/RPS_EN-PROD/PROD0000000000513730/Konzept_%23_19%3A_What_we_must_do_to_rebuild.PDF?undefined&realload=pm~vO~HngR5UXv2W0qm/yvZE4g3FnQp8PcxV79IRgwDH6brbpdf12~nFfFzOPKMz
  Stelt dat er een soort van eco dictatorschap nodig is (pagina 70-74) om de doelen te realiseren aangezien het een koopkracht verlies van 35-45% betekend.

  Ik kan de bron helaas niet meer vinden maar op de site van de rijksoverheid staat / stond dat als we vorig jaar nog een lockdown deden we de Urgunda klimaat doelstellingen zouden halen. Binnen 2 weken na dat advies hadden we een lockdown.

  groeten,
  Hugo

  • Kameraad (Jezus, wat klinkt dat stoer)

   Bedankt voor de linkjes

   Je weet dat ik extreem lui ben hé. Dus ik moet echt mezelf ertoe zetten, om het te gaan kijken. Maar ik zal het gaan kijken.

   Misschien stuur ik het naar een vriend, die minder apathisch is dan ik. En hij moet het dan gaan kijken voor me en het dan samenvatten. Zo dragen we allemaal een steentje bij, aan ‘de samenleving’

   • Mijn associatie met kameraad is niet zo positief gezien het feit dat vele ”groep dwang bewegingen” dat woord gebruik(t)en. Gezien je opmerking neem ik aan dat je het niet vanuit een collectivistische manier probeert te zeggen.

    Ik vind het bijzonder dat je veel dingen claimt als waarheid terwijl je er geen onderzoek naar hebt gedaan. Dat terwijl, zoals het lijkt, je wel meningen hebt zonder enige kennis van zaken aangezien je te lui bent om zaken te onderzoeken en puur afgaat op wat anderen zeggen.

    Dat is, wat mij betreft, verontrustend. Ook een teken waarom het Westen in terminaal verval is. Ooit waren we landen die check en dubbel check deden voor iets als waarheid te accepteren. Nu is het gewoon, geloof in wat je verteld wordt. Vandaar jouw geloof in eerst ”futurisme” van de energie transitie.

    Nu je andere info krijgt is de reactie, te lui.

    Ik snap eerlijk gezegd niet wat je hier doet mbt reageren, schrijven ed. Ik wil je prima vertallen wat ik heb als waarheid maar please, doe je eigen onderzoek. Ik zit er ook vaak naast.

    Als je dat niet wil den heb ik een cursus ”waarheid voor luie mensen”. Kost je 250 Euro maar dan heb je ook de echte waarheid. Zo dragen we beide een steentje bij aan ”de samenleving (sarc)

    De samenvatting is overigens, de klimaat maatregelen zorgen voor forse verarming (35-45% minder koopkracht voor de mensen). Flinke opewarming van het land dus meer maatregelen. Uiteindelijk een systeem van neo feodalisme.

    Blijf vooral lui aangezien dat je, net zoals de meute die ook lui is, dan blij bent met je neo feodale status.

    groeten,
    Hugo

    groeten,
    Hugo

   • Kameraad (dat zeg ik inderdaad voor de grap. Het grapje dat moest kunnen. De humor ligt gewoon op straat)

    why so serious?

    – The joker

    Je neemt dingen wel meteen heel serieus hé. Kunnen we tussen de regels lezen? Waarom meteen zo’n zure kut reactie?

    Als ik iets zeg, betekend dat dan dat ik het meen?

    Nee hé…

    Ik claim niets als waarheid….Zoals ik zei, ik dácht dat treinen wel een oplossing vormde. Met de nadruk op dácht. Klimaat is niet mijn vakgebied.

    Als ik mij focus op een vegetarische levensstijl, is dat omdat ik gehoord heb dat dat beter is voor het milieu. Misschien is dat niet waar, maar ik heb nog geen tijd gehad om hierin te verdiepen. Ik heb ook werk etc…

    Dat is, wat mij betreft, verontrustend. Ook een teken waarom het Westen in terminaal verval is

    Ja joh, het feit dat ‘het westen’ in verval is, komt door luie mensen als ik hahaha

    Luiheid is een deugd. Arbeid is voor schapen.

    Nee, maar even serieus…..

    Ja, ik ga je filmpje bekijken en dan kom er op terug, ok….

   • Soms heb je werk hé, dus dan kan je niet uren lang onderzoek doen naar alles…

    Over vegetarisme. Mijn afwegingen :

    Er gaan geen dieren aan dood, dus dat is een voordeel. Dieren worden zwaar vernacheld, in de bio-industrie. Wat minder charmant…

    En het smaakt wat mij betreft goed genoeg.

    Daarnaast zou het beter zijn voor het milieu, maar dat weet ik niet zeker. Ik heb niet twaalf jaar klimaat gestudeerd.

    Al met al, voor mij een reden om vegetarisch te eten. Ik hoop dat het mag, van ‘het forum’

    Omdat ik voor vrijheid ben, moeten jullie het zelf allemaal uitzoeken. Of je met het vliegtuig gaat en/of vlees eet etc. Ik heb daar geen oordeel over. Over ‘de waarheid’ heb ik het ook niet gehad.

   • @nayakosadashi2020, je schrijft “Er gaan geen dieren aan dood, dus …”. Dat is onjuist. Er gaan juist wel dieren aan dood. Waarom zouden dieren nog gehouden worden als je ze niet mag eten of melken? Geen boer die er nog aan begint. Dat dieren niet mishandeld mogen worden, vind ik vanzelfsprekend. Tegen mishandeling mag zeker worden opgetreden.

   • Ik bedoel, aan vegetarische producten gaan geen dieren dood

    De bio-industrie is natuurlijk gewoon mishandeling hé, laten we er eerlijk over zijn. En toch vertel ik jullie niet dat je geen vlees mag eten ofzo, want zo ben ik niet. Zoek het allemaal uit

   • Het punt is een beetje…Rechts zeikt dan vaak over mensen die vegetarisch eten etc. Men noemt je dan een ‘soyboy’.

    Maar het is dus vraag en aanbod hé. De vrije markt. Geen vlees eten en iets anders kiezen = vrijheid = marktwerking…..

   • Bertuz heeft gelijk, als je echt zoveel mogelijk dieren wil doden, moet je vegetarisch worden.

    “Ik bedoel, aan vegetarische producten gaan geen dieren dood”

    Voor het ploegen van je bonen worden hordes insecten, spitsmuizen, mollen, muizen, slangen, padden, kikkers, vogels noem maar op gedood. En nadien worden ook de insecten, vogels, knaagdieren en herten die de oogst proberen te vernielen.

    Voor een biefstuk gaat er maar 1 koe dood, waarvan dan ook nog eens vele tientallen mensen mee kunnen eten.

   • “Ik vind het bijzonder dat je veel dingen claimt als waarheid terwijl je er geen onderzoek naar hebt gedaan. Dat terwijl, zoals het lijkt, je wel meningen hebt zonder enige kennis van zaken aangezien je te lui bent om zaken te onderzoeken en puur afgaat op wat anderen zeggen.”

    Bingo

   • Ja, het oogsten van bonen is een waar slagveld joh. Een groot bloedbad. Daar is de bio-industrie niets bij vergeleken

    :__)

    Iedereen heeft meningen, over dingen waar ze nog niets alles van weten. Je kan namelijk niet overal alles van weten. Misschien eet je bepaalde dingen niet, omdat je vernomen hebt dat het kankerverwekkend is. Maar je hebt geen tijd om een studie naar kanker te doen. Sommige mensen hebben namelijk ook zoiets als werk. Ken je dat? En dat slokt dan tijd op.

   • “Ja, het oogsten van bonen is een waar slagveld joh. Een groot bloedbad. Daar is de bio-industrie niets bij vergeleken”

    Er gaan bij bonen per vierkante meter meer dieren dood…

  • Heb je daar een linkje over ? Maar ik mag spitsmuizen niet hé en sprinkhanen ook niet. Varkens zijn mijn lievelingsdieren ( is niet eens helemaal een leugen)

   Jullie reageren meteen allemaal zo opgefokt. Maar als ik vegetarisch wil kopen/koken, dan doe ik dat toch? Who gives a fuck ? Mijn geld, mijn leven, vrije markt, etc…

   Of vind ‘het forum’ dit wel heel teleurstellend?

   Om het goed te maken, ga ik vanavond naar een Argentijns steakhouse en bestel ik zeventien biefstukken. In naam van het vaderland !
   *** bij deze uit de spambak gehaald ***

   • Echt niemand hier boeit het hoeveel of hoe weinig vlees of wat dan ook jij eet.
    Men corrigeert alleen jouw stellingen (“Ik bedoel, aan vegetarische producten gaan geen dieren dood”) Wat is gewoon onzin is. Of je denkt er niet over na of alles wat niet een koe of varken is en in het veld leeft kan stikken. Vraag het maar eens aan de tuinders groenteteelt is een oorlog tegen de natuur.

   • Ok Een ander

    Wellicht heb ik geen verstand van deze zaken. Ik ben dan ook geen bioloog en/of klimaat wetenschapper. Kan je ook niet van me verwachten.

 11. Tot nu toe. U ziet de btw teruggave als subsidie. Maar het is echt btw teruggave. Je bent producent van stroom en kan de btw uit dien hoofde terug vragen. Uit dien hoofde moet je de btw ook afdragen.

 12. En weer kan ik niet reageren op je post nayakosadashi2020 dus wederom zo.

  Er is niets zuur aan mijn reactie. Ik stel slechts dat je zou moeten willen om kennis op te doen voordat je van alles zegt.

  Het lijkt er op dat je dat hebt gedaan met betrekking tot bio industrie. Staat je goed moet ik zeggen. Bij deze de oproep om dat op meerdere onderwerpen te doen.

  Je vegetarisch gaan lijkt echter ook ongeinformeerd te zijn om maar een voorbeeld te noemen. Dit aangezien je geen tussenweg tussen vega en vlees eten noemt. Ik heb net een heerlijk scholletje gegeten. Geen bio industrie van toepassing, kost weinig en schol is 100% biologisch verantwoord. Uiteraard ook heel erg lekker.

  Je stelt dat arbeid voor schapen is. Dat verbaast me echt. Hoe denk je dat jouw levensstijl er is? Ik walg er van dat mensen die niets doen de vruchten van mijn arbeid plukken. Ik raad je aan eens geen vruchten van een ander te plukken.

  De enige reden dat jij je luze leventje hebt is dat anderen werken en het geweld monopolie jou al die luxe zaken gunt. Dat zal niet lang meer duren want de productive mensen hebben genoeg van de proviteurs.

  Wat produceer jij wat je mede mens nodig heeft? Aangezien je werken nuttoloos vindt en iets voor suckers denk ik niets. De toekomst lijkt te zijn… dat je een probleem hebt. Ik ga je niet vrijdwillig helpen. Helaas zal de staat mij waarschijnlijk dwingen jou te helpen. Zodat jij lui kan blijven en ik gedwongen productief.

  Denk je echt dat zo een model werkt lange termijn?

  Groeten

  • Beste Hugo

   Ik zeg niets over klimaat zaken. Vanaf begin af aan zei ik al ‘ik dacht dat treinen een oplossing waren’. Nogmaals, ik denk dat. Ik weet het niet zeker….Als het over klimaatzaken gaat, weet ik niet iets zeker. Dat is ook de reden dat ik niet naar klimaatprotesten ga etc, want ik heb er niet genoeg verstand van.

   Vegetarisch gaan is niet ongeïnformeerd. Ik vind dat men vrij bruut met dieren omgaat, in die industrie. Dat is een reden dat ik best wel vaak voor de vegetarische producten kies. Ik hoop dat dit mag, van rechts. Niet aan Thierry vertellen hoor. Zoals ik al zei. Of het ook helpt tegen de opwarming van de aarde, kan ik dus niet zeggen. Maar, daar ging het mij dus niet om, had je kunnen lezen….Ik vind varkensvlees bijvoorbeeld niet eens lekker. En die varkens worden zwaar ‘genaaid’ als ik dat zo mag zeggen. Ik zie daar dan dus vanaf.

   Je stelt dat arbeid voor schapen is. Dat verbaast me echt. Hoe denk je dat jouw levensstijl er is? Ik walg er van dat mensen die niets doen de vruchten van mijn arbeid plukken. Ik raad je aan eens geen vruchten van een ander te plukken.

   Ja, vriend. Dit was niet serieus…Soms zijn opmerkingen niet serieus, soms wel

   Ik werk dus, full time. Je kent mij niet, maar ik heb nooit een uitkering gehad. Als anarchist mag je geen uitkering, vind ik. Ik pluk niemands ‘vruchten’. Ik hoef jullie vruchten niet

   Wat produceer jij wat je mede mens nodig heeft? Aangezien je werken nuttoloos vindt en iets voor suckers denk ik niets. De toekomst lijkt te zijn… dat je een probleem hebt. Ik ga je niet vrijdwillig helpen. Helaas zal de staat mij waarschijnlijk dwingen jou te helpen. Zodat jij lui kan blijven en ik gedwongen productief.

   Wat ik produceer? Ik kan het je vertellen, maar dan zou ik mijzelf verraden etc.

   Nogmaals, je hoeft mij niet te helpen….Ik werk en verdien dan geld daarmee etc. Geloof het of niet…Jammer dat je meteen suggereert dat ik een uitkering zou hebben….Ik werk de fucking longen uit mijn lijf. Geloof het of niet, dat is aan jou.

 13. Niet te vergeten dat pfas afkomstig is van zonnepanelen.zal claims regenen?

 14. Beste Hugo

  Ik zeg niets over klimaat zaken. Vanaf begin af aan zei ik al ‘ik dacht dat treinen een oplossing waren’. Nogmaals, ik denk dat. Ik weet het niet zeker….Als het over klimaatzaken gaat, weet ik niet iets zeker. Dat is ook de reden dat ik niet naar klimaatprotesten ga etc, want ik heb er niet genoeg verstand van.

  Vegetarisch gaan is niet ongeïnformeerd. Ik vind dat men vrij bruut met dieren omgaat, in die industrie. Dat is een reden dat ik best wel vaak voor de vegetarische producten kies. Ik hoop dat dit mag, van rechts. Niet aan Thierry vertellen hoor. Zoals ik al zei. Of het ook helpt tegen de opwarming van de aarde, kan ik dus niet zeggen. Maar, daar ging het mij dus niet om, had je kunnen lezen….Ik vind varkensvlees bijvoorbeeld niet eens lekker. En die varkens worden zwaar ‘genaaid’ als ik dat zo mag zeggen. Ik zie daar dan dus vanaf.

  Je stelt dat arbeid voor schapen is. Dat verbaast me echt. Hoe denk je dat jouw levensstijl er is? Ik walg er van dat mensen die niets doen de vruchten van mijn arbeid plukken. Ik raad je aan eens geen vruchten van een ander te plukken.

  Ja, vriend. Dit was niet serieus…Soms zijn opmerkingen niet serieus, soms wel

  Ik werk dus, full time. Je kent mij niet, maar ik heb nooit een uitkering gehad. Als anarchist mag je geen uitkering, vind ik. Ik pluk niemands ‘vruchten’. Ik hoef jullie vruchten niet

  Wat produceer jij wat je mede mens nodig heeft? Aangezien je werken nuttoloos vindt en iets voor suckers denk ik niets. De toekomst lijkt te zijn… dat je een probleem hebt. Ik ga je niet vrijdwillig helpen. Helaas zal de staat mij waarschijnlijk dwingen jou te helpen. Zodat jij lui kan blijven en ik gedwongen productief.

  Wat ik produceer? Ik kan het je vertellen, maar dan zou ik mijzelf verraden etc.

  Nogmaals, je hoeft mij niet te helpen….Ik werk en verdien dan geld daarmee etc. Geloof het of niet…Jammer dat je meteen suggereert dat ik een uitkering zou hebben….Ik werk de fucking longen uit mijn lijf. Geloof het of niet, dat is aan jou.

 15. Alles gaat weer in de spam

  Al die grensverleggende, baanbrekende, hartverwarmende inzichten van mij, hup, in de spem !

  • Hi Nayako. Je reactie is uit de spambak gevist. Als je het woord f-u-c-k gebruikt loop je kans dat een spamfilter de reactie tegenhoudt, we hebben een nieuwe anti spam plug in, de antispambee. Die houdt redelijk veel tegen. Ook zitten we nu op de nieuwste WP versie dus de hoop is dat het beter wordt.

   • hahaha

    ok, ik zal geen F. k Meer zeggen

    hehehhehe

    Maar dat woord klinkt zo stoer. Net als het woord KAMERAAD!!!!!!!!

    Als ik Kameraad zeg, voel ik me Buenaventura Durruti, tijdens de Spaanse burgeroorlog. Een innerlijk cosplay momentje voor mij

Comments are closed.