Wat stond er eigenlijk in het door de media bejubelde Parijse klimaatakkoord ?

 

3 REACTIES

  1. Klimaatverandering heeft altijd al plaats gevonden. Niets nieuws onder de zon. Mocht blijken dat de mens het klimaat kan beínvloeden, is het nog maar de vraag of de mensheid daar blij mee moet zijn. Het klimaat zoals het nu is of ooit was is niet voor alle landen even eerlijk. Het ene land profiteert meer van het klimaat dan andere. Ik zou mij kunnen voorstellen dat er landen zijn die voor hun land een ander klimaat wensen dan het huidige. Ruzie is het gevolg. Experimenten met het klimaat liggen op de loer. Met wie weet wat voor gevolgen. De mensen die nu bang zijn voor de klimaatverandering zijn straks bang voor de onrust die het gevolg zou kunnen zijn van de strijd om het gewenste klimaat. De maakbaarheidsgedachte zou de mensheid nog weleens veel meer kunnen kosten dan dat die al doet. We zijn slechts onderdeel van de natuur. Wij staan er niet boven.

    • Het probleem van linkse partijen is dat ze denken dat alles, van maatschappij tot brave burgers, maakbaar is. Daar zijn nu klimaat, weer en later het universum bijgekomen.
      Die maakbaarheid is heel handig want dan kun je altijd een tegenstander van een ongewenste partij de schuld geven als je linkse gedachtenspinsels niet uitkomen; en die juridisch vervolgen (= monddood maken).

Comments are closed.