Wie herinnert zich nog de zure regen plaag? Een van de vele onzichtbare vijanden (hier , hier en hier beschreven)  die is ingezet om de burgers de stuipen op het lijf te jagen en te ontdoen van hun zuurverdiende geld.  Nu de bossen maar niet dood willen gaan hebben ‘ we’ besloten om ze dan maar te verbranden teneinde (o.a.) de verzuring van koraalriffen tegen te gaan.  De TU Delft (waar ik vroeger respect voor had) gaat  Dhr. Timmermans hier voor eren.  Dezelfde Timmerfrans die ons de Groene Goelag wil injagen.

Zoals gewoonlijk klopt er bij een nadere bestudering niets van het verhaal.  Ten eerste gaat het prima met koraalriffen.  Sterker nog, die doen het beter in warm water, dus zouden baat hebben bij global warming. Hier een presentatie van Professor Peter Ridd over de stand van zaken mbt het Great Barrier Reef.  Hij doet al jarenlang onderzoek naar het GBR, maar ik moet erbij zeggen dat zijn mening niet iedereen welgevallig is, want zijn Alma Mater heeft hem recent ontslagen.

Ik weet niet of ze op staatsscholen nog scheikunde doceren en of daar nog wordt uitgelegd hoe ‘buffer oplossingen’  werken.  In oceanen zitten zulke buffer oplossingen en daardoor is de pH bijzonder stabiel.  Je moet er dus een enorme hoeveelheid zuur in kieperen wil je de pH van basisch (het zit nu rond de pH 8.2) naar zuur krijgen (onder pH 7).  Hier een korte video met uitleg.

Deze notitie van Cohen en Happer (ja dezelfde die onderzoek doet naar de verzadigde warmteopname capaciteit van CO2 in de atmosfeer en die laatst in NL was en een aanbevelingswaardig interview gaf bij Ongehoord Nederland) komt tot de volgende conclusies:

Een verdubbeling van CO2 in de atmosfeer van het huidige niveau van 400 ppm naar 800 ppm (en daar moet de mensheid heel lang flink voor doorstoken!) verlaagt de pH van oceaanwater slechts van ongeveer 8,2 naar 7,9. Dit is hetzelfde als de dag-nacht schommelingen in de pH van de oceanen.  Daarbij komt dat koralen 500 miljoen jaar geleden zijn ontstaan toen het CO2 gehalte meer dan 10 keer zo hoog was (5000 ppm) dus ik gok dat ze nog wel even te bewonderen zijn.

Hijseenberg, November 2021

 

 

9 REACTIES

 1. Klopt als een bus Hijseenberg.
  Maar de meeste linkse mensen hebben nooit affiniteit gehad met exacte vakken en slikken alles wat Timmerfrans en co. uitkramen voor zoete koek omdat ze zich er niet in verdiepen en de flauwekul blootleggen.

  De enige zinnige reden voor de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen is dat fossiele bronnen op termijn op zijn. Geen reden voor onmiddellijke klimaatpaniek dus!

  • Dank!

   Inderdaad, het marktmechanisme zal vanzelf zorgen dat alternatieven opkomen. Fossiel wordt schaarser = duurder dus opstoken wordt minder interessant. Blijft nog wat restant om andere dingen met meer toegevoegde waarde mee te doen zoals bijv plastics en/of medicijnen maken. En ook dat zal snel voorbij zijn, want u als chemicus weet dat als je maar energie hebt, kun je heel veel stofjes maken.

   “the stone age didn’t end because we ran out of stones “

 2. Ik herinner mij nog de verhalen over meren in Zweden die allemaal naar de klote gingen door ‘zure regen’ en andere hel en verdoemenis. Ook nooit meer iets van gehoord. Bij mijn weten gaat het prima met de meren in Zweden. Ook met de bossen, zolang deze niet worden omgekapt voor de bossencrematoria van GroenLinks en de open haard van Jesse Klaver.

 3. Ik haal een commentaar aan van Ciao Bella:
  “Ik heb één vraag: als je CO2 in de lucht wil verlagen, waarom laat je dan al vele decennia lang allerlei landen bomen en oerbossen kappen? Waarvan iedereen weet dat ze CO2 uit de lucht opnemen?Houtversnippering voor energieopwekking, waar GL en D66 zo voor zijn, past hier ook in; het duurt 50 jaar voor een gekapte boom weer net zoveel CO2 opneemt als zijn voorganger.”

  Deze vraag heb ik enige maanden geleden ook aan de politiek gesteld; nooit antwoord op gekregen.
  Ik kan alleen maar concluderen dat de politiek geen enkele interesse heeft in onderbouwde waarheid en schijt heeft aan de eigen bevolking.
  Als de politiek zo arrogant is dat ze niet naar de kiezer luistert (hetgeen de basis is van democratie), waarom zouden we ons dan nog iets van politici aantrekken?

  • Volg de media niet en politici zijn bijna onzichtbaar. Zoiets zei ik van het weekend tegen een bekende die zich een beetje bang had laten maken door avondnieuws en ochtendkrant. Het is net alsof wij op het terrein van een sekte leven en de hele dag bezig moeten zijn met het wel en wee van “onze god, de overheid”. Met de media als priesters die ons vertellen wat wij allemaal moeten doen om onze afgod niet boos te maken.

   Het is volkomen maf dat die uitvretersbende zo dominant aanwezig is in ons dagelijks leven. Wat zou er gebeuren als er een ‘virusuitbraak’ is, de overheid zich er niet mee bemoeit en de ziekenhuizen zelf kunnen bepalen hoeveel capaciteit ze nodig hebben?

   Politici houden zich vooral bezig met hun stokpaardjes en hun hobbies (= zakken vullen).

   • Als er een virus zou ontstaan dat specifiek politici aanpakt, zou Den Haag eerst maandenlang discussiëren over de gendergelijkheid, racistisch en sociaal gedrag van het virus en intussen niets doen omdat de mensenrechten onderscheid tussen verschillende stromingen verbiedt.

  • ik zou ze ook graag links laten liggen maar zij hebben het geweldsmonopolie naar zich toe getrokken en geloven echt dat ze het recht hebben om ons te dwingen allerlei dingen te doen die we vrijwillig niet zouden doen.

   Pericles — ‘Just because you do not take an interest in politics doesn’t mean politics won’t take an interest in you. ‘

 4. Al is de politicus nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!
  En daar moeten kiezers consequenties aan verbinden. (Tribunalen mag je niet zeggen)

 5. Usually I like to critisize but now I really agree with every word and I have even nothing to addcomment more.

  [url=http://frenchinannarbor.hourschool.com/courses/renoir-un-film-de-gilles-bourdos-sur-auguste-renoir-le-peintre-et-jean-renoir-son-fils-le-cineaste-times-tba-in-ann-arbor-mi]נערות ליווי בראשון לציון[/url]

Comments are closed.