6 REACTIES

 1. Dat roept een vraag op: bestaan er ‘essentiele’ politici of ‘essentiele’ ambtenaren? Ik ken er niet eentje. Sommige ambtenaren doen nuttige dingen zoals het vuilnis ophalen, maar dat kan een ander ook doen.

 2. In ons winkelcentrum staan twee winkels naast elkaar: een boekhandel en een drankenzaak. Één van beide is gesloten, omwille van de volksgezondheid. Ra ra welke? 🙂

  • Prepperoin

   Dat zou ook een goede Loesje zijn, of Flipje, of wat dan ook

   Scherp opgemerkt.

 3. Vind het hemelschreiend te zien dat het particuliere initiatief ronduit gecastreerd wordt!
  Mensen kom uit je schulp en laat je ballen zien en kom in opstand en voor je rechten op!

 4. Wat voor de 1 niet als essentieel gezien kan worden, kan voor een ander wel essentieel zijn.
  Dat hangt er helemaal van af wat je op dat moment nodig hebt of aanschaft met een bepaald doel of waar dan ook voor.

  Je zal toch maar houtlijm nodig hebben omdat je kast uit elkaar valt.
  Dan gaan andere ineens bepalen dat dat niet belangrijk is.
  Mag ik dat zelf bepalen wat ik essentieel vind.

 5. De vraag is meteen, wat is ‘essentieel’ ?

  Ook weer zo’n multi-interpretabel begrip

  De gal en gal is blijkbaar ‘essentieel’. Waarom, waarom is alcohol essentieel? Omdat Hugo en Mark alcoholisten zijn?

  Vertier is niet essentieel, zegt men. Ok, alcohol is geen vertier?

  Wat voor jullie niet essentieel is, is voor mij misschien wel essentieel? Misschien ben ik wel een eenzame man, die iedere dag in de kroeg te vinden is. Voor mij is die kroeg dan essentieel. In mijn leven, vanuit mijn perspectief, doet die kroeg ertoe. Ja, maar jouw leven doet er niet toe, is wat men dan zegt. Ja, voor mij dus wel..En dat is denk ik de frictie, in de kern.

  Jou leven doet er niet toe, zegt de massa, zegt de staat. Mijn leven doet er wel toe, zegt de enkeling en zeggen de enkelingen zodra zij zich formeren, samenwerken.

Comments are closed.