Als het gaat om de politieke partijen in India, hebben Indiërs geen echte keuzes.

Alle politieke partijen in India zijn, in een of andere vorm, verbonden met de ideologie van het socialisme en zijn varianten zoals het communisme. Of het nu de regerende BJP-partij is of de belangrijkste oppositiepartij of de Aam Aadmi-partij, ze zijn allemaal aanhangers van het socialisme. Ze presenteren allemaal de staatsvisie van de samenleving waarin het individu ondergeschikt is aan de staat en zijn heersende regering. De overheid is onze opperheer, onze oppas die elk aspect van ons leven gaat controleren en reguleren.

Het concept van het individu en zijn vrijheid ontbreekt volledig op het Indiase sociale, culturele en politieke toneel. Kortom, de Indiase cultuur is collectief, tribaal en primitief. De huidige BJP-regering en haar premier Modi worden door velen aangeprezen als een pro-vrije marktpremier en aan de rechterkant van het politieke spectrum. Maar als we kijken naar de staat van dienst van de BJP en Modi, bijvoorbeeld de toenemende centralisatie van de samenleving en economie waar alles wordt beslist door de premier zelf en een paar van zijn lakeien, de ondergang van de economie via draconisch beleid zoals demonetisering en vervolgens brute lockdowns enz., dan is daar helemaal niets pro-markt aan.

Beide zijn in feite precies het tegenovergestelde van rechts of de markteconomie. De regerende partij vertoont fascisme waarbij de staat en een paar corporatisten uit de particuliere sector de bevolking uitkleden onder het mom van markteconomie en privatisering. Dat is helemaal geen kapitalisme. Dat is socialisme.

Delhi’s AAP partij is helemaal socialistisch. Arvind Kejriwal is de ergste soort dictator. Ik weet zeker dat als Kejriwal aan de macht komt, hij Modi te schande zou maken.

De enige zogenaamde libertarische partij van India SBP (Swarna Bharat Party onder leiding van Sanjeev Sabhlok) voldoet ook niet aan de libertarische normen. Uiteindelijk willen ze ook niet de staat beëindigen, maar er gewoon in een iets andere vorm mee doorgaan. Een dergelijk gepruts aan het huidige systeem zal de problemen van India niet oplossen.

Wat India nodig heeft, is een radicale verandering in zijn politieke systeem. Die wijziging stel ik hieronder voor.

Mijn voorstel is om een ​​belastingvrije partij op te richten wiens enige politieke platform zal zijn om alle belastingen, direct of indirect, af te schaffen. Degenen die de ware aard van de staat begrijpen, weten heel goed dat belastingheffing de belangrijkste bron van levensonderhoud van de staat is. In belastingen ligt de kracht en de zwakte van de staat. Het overleeft door belasting en zal ook door belasting sterven. Dit is de reden waarom elke vrijheidsliefhebber zich zou moeten concentreren op het elimineren van belastingen.

Als mensen zelfs daarna het socialistische beleid blijven steunen, verdienen ze hun lot. Maar Indiërs mogen in de toekomst geen excuus meer hebben dat iemand hen niet over het vrijheidsalternatief heeft verteld.

Is dit voorstel praktisch?

Wie kan het wat schelen? De tijd voor een dergelijke overweging is allang voorbij voor India. Een totale shake-up is nodig. Of dit kan of niet, is hier niet de vraag. Het belangrijkste om te weten is dat dit het JUISTE is om te doen.

Bron: Mises

 

 

5 REACTIES

 1. Dat socialisme niet werkt, en ook niet kan werken, volgt direct al uit het feit, dat als de overheid ons geld beter (doeltreffender, efficiënter) kan besteden dan wijzelf, wij de overheid niet de helft, maar AL ons geld zouden moeten geven om nog welvarender te kunnen zijn.

  Dwz dat ieder communistisch land dan allang de kapitalistische landen economisch zou hebben weggeconcurreerd. Het omgekeerde blijkt echter het geval. Waarom dan toch vasthouden aan de fallacy van het socialisme?

  https://youtu.be/rQLBitV69Cc

  ___________
  A socialist, a capitalist and a communist agreed to meet. The socialist was late.
  “Excuse me for being late” the socialist said, “I was standing in a queue for sausages”.
  The capitalist asked “What is a queue?”
  The communist asked “What is a sausage?”

 2. Is het niet zo dat in India elke politieke partij verplicht socialistisch moet zijn? Zoiets hoorde of las ik ooit ergens maar het is lang geleden. Het zou verklaren waarom alle partijen in naam socialistisch zijn maar in de praktijk andere dingen doen.

 3. Als je geen belasting betaalt aan de staat, betaal je pizzo aan de maffiabaas. Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de sterkst georganiseerde staten het meest succesvol. Dus als de Indiërs stoppen met belasting te betalen, staat het Pakistaanse leger snel in Delhi.

 4. De staat is een ongeorganiseerde misdaadorganisatie! de maffia is een georganiseerde misdaadorganisatie!

Comments are closed.