Tuomas Katainen uit Jaala, Finland, besloot om zijn Tesla Model S op te blazen nadat hij van Tesla te horen had gekregen dat hij zelf moest opdraaien voor een nieuwe batterij (euro 20.000) voor zijn auto.

In de onderstaande video het vuurwerk met behulp van 30 kilo dynamiet:

 

21 REACTIES

 1. Klanten wegen de repareerbaarheid van wat ze kopen nog niet altijd mee. Een aantal fabrikanten doen hun best reparaties door derden onmogelijk, lastig of onnodig duur te maken.

  • Duurzaamheid is voor fabrikanten altijd in de ene oog een lach en de andere een traan.

   Meedoen met de hype van duurzaam, maar ondertussen het product zodanig maken dat het niet in lang meegaat.

   Standaardiseren van onderdelen kan eenvoudig, maar hergebruik is minder productie en omzet

   Onze wereld is net Lego waarbij vele onderdelen dezelfde functie hebben, maar niets op elkaar past voor hergebruik.

   Als we bij grotere onderdelen millimeters zouden afschaffen en bij kleinere producten de tienden, dan was er al veel meer te hergebruiken.

 2. Zo kon ik een elektrische fiets krijgen. Gratis.
  Er moest alleen maar een andere accu in.
  Prijs van de accu: 500 euro. Prijs nieuwe fiets:1000 euro.

  Je hebt er geen moer meer aan als de accu op is.
  Zo’n ding heeft dan de waarde van wat een gek er voor geeft.

 3. Ik denk dat mijn hersenen anders in elkaar zitten dan die van de meeste mensen. Ik heb ook nooit de aandrang gevoeld om elektrisch te gaan rijden en zonnepanelen op mijn dak te plaatsen. Wel als hobby, maar een snelle rekensom leert dat het totaal niet rendeert. ‘Je doet het voor het milieu’ onvoorstelbare onwetendheid.

  Met een 90 kWh accu, dat lijkt me niet praktisch, of je moet de stad niet uit gaan. Steeds ‘even opladen’ om weer een stukje te kunnen rijden, met als klap op de vuurpijl een nieuwe peperdure accu. De volledige blindheid voor de kosten en waar de stroom vandaan moet komen. Zijn mensen nou zo achterlijk?

  • Het is wel duidelijk dat er geen hond enige interesse heeft in jouw blog, daarom schijt je de vrijspreker maar onder met dom geouwehoer. Tieft prettig op infantiele strontbaal.

   • Ah, dit blog bedoel je: https://degeit.wordpress.com

    Hij doet het goed. Veel bezoekers voor zo’n simpel blog. Geen idee wat mensen daar zoeken. Misschien zijn het veiligheidsmensen van de overheid die mij volgen of zo. Dat krijg je als je op een lijst staat, dan gaan ze je volgen. Heb je toch nog volgers 🙂

 4. Auto is negen jaar oud, geen gratis nieuwe accu. Nee, natuurlijk niet. Bij andere merken lease je de accu, betaal je per maand. Ben je altijd verzekerd van een goed werkende accu, voor bijvoorbeeld slechts € 90,– per maand. Elektrisch rijden was zonder wegenbelasting, maar dat is ook voorbij. ‘Zero emissie’.

  Vooralsnog perfect: de fiets.

 5. het nieuwe permafrost lachgas geschikt voor m’n cv en m’n auto straks?
  voor de auto zal het er om bekende redenen wel niet van komen
  uitgelachen nu?

 6. helaas is al geregistreerd zag ik
  “PeRmAFrOsT Travel “lachen van begin to einde”
  binnenkort, na de lockdown, overal verkrijgbaar.
  vergoeding als medische therapie in aanvraag.

 7. Er staat ‘humor’ bij het artikel maar ik zie een trend. Dingen opblazen, vernielen, kapot schieten.

 8. Die auto is 9 jaar oud, las ik.
  En inderdaad, die batterijen gaan soms stuk. Het opblazen is geen goed idee, want er zit heel veel lithium in de batterij. Een microgram binnenkrijgen kan al link zijn.

  • Die accu zal er wel uit zijn, de elektrische motoren waren ook verwijderd blijkt uit het filmpje.

   • Oh. Dat wist ik niet. Ik las de commentaren daar op RT en las dat van die batterijen niet. Wellicht ben ik abuis? Maar aan de andere kant. Die batterijen waren juist het probleem, dus om die er nou eerst uit te halen?

 9. Waarom kocht die persoon al een Tesla? En wat heeft het voor zin gehad om ( hoe kom je aan 30 kg dynamiet? ) zijn ? auto de lucht in te jagen? Het is een domme onzinnige stunt in mijn ogen. Het is een onbeduidend aandachtspunt trekken. Je hebt er helemaal niks aan, je kon de wagen ook gewoon bij oud ijzer doen als dat zo erg was met zijn accu. Belachelijk

  • Of hij had hem weg kunnen geven, aan iemand die niet zo rijk is en wel graag een auto wilt.

   • ook onzinnig, iemand die niet zo rijk is? Een tesla kost je meer op termijn, en ok, de onwetende “klimaat hoax geinfecteerde” kan je dat misschien wijsmaken. Dit is in mijn ogen gewoon een stunt, want waar haal je 30 kg dynamiet vandaan? Ik zou het niet weten, en wat betaal er voor? Is of was het dat ook nog eens waard?? Ik denk niet. Ofwel die gast had geld te veel, of het is een georchestreerde publieke stunt jegens Tesla.

Comments are closed.