Elon Musk heeft recentelijk in een interview wat spraakmakende voorspellingen gedaan.  De drie Musketeers bij Part of the Problem en Dave Rubin hebben er aandacht aan besteed.

Geen voorspelling, maar wel opmerkelijk, hij noemt hij de overheid een monopoly on violence.  Interessant. Misschien heeft hij deze film gezien? 

Verder heeft hij de afstand tussen hem en Washington DC  Elon-gated door het ‘Build back better’ plan van Biden af te kraken.  Volgens hem moet je een entiteit die een bewezen slechte track record heeft mbt capital allocation niet meer geld geven.  Verder moet de regeldruk omlaag en alle subsidies afgeschaft worden.  Volgens Elon geeft de overheid al veel te veel uit en hij voorspelt dat het met de huidige budget deficits in combinatie met de unfunded liabilities (medicare, medicaid etc) gruwelijk mis zal gaan.  Iets wat Oostenrijkse school economen al jaren orakelen. 

Hij wil wel meer regelgeving voor Artificial Intelligence want hij voorspelt dat het onze samenleving kan bedreigen

Een andere voorspelling die hij deed in het interview is onderpopulatie.  “ Mark my words’  zei hij zelfs, zo overtuigd is hij er van. Peter Diamandis heeft hier ook al voor gewaarschuwd.  Weer eens wat anders dan de doem verhalen van Paul Ehrlich van de ‘ Population Bomb’ en politici die denken dat een eiland kan kapseizen door overpopulatie. 

Of hij een strakke groene broek (NSFW) aan had kon ik niet zien, maar zijn voorspellingen mbt climate change worden vermoedelijk gekleurd door zijn belang in ‘ groene’ technologiën. 

Hijseenberg, December 2021 

 

3 REACTIES

  1. Vriend Elon heeft al voor een slordige 7 miljard belastingpoet geincasseerd. Zijn bedrijven bestaan enkel doordat er roverheden zijn. Ik zou zijn uitspraken rubriceren in het vakje Controlled Opposition.

  2. Zonder subsidies zat Elon nu in een portiek op een mondharmonica te blazen met een hoed voor zich op de grond.
    En veel heeft dat niet gescheeld.

  3. Musk is een typische corporatist. Zonder overheid kan hij niet bestaan. Hij werkt volop aan AI met Neuralink en zijn autonoom rijdende auto’s, maar hij voorziet hier blijkbaar zware concurrentie en dus vraagt hij om strenge ‘government regulation’ op het gebied van AI. Alsof dat de ontwikkeling van autonome robotwapens niet zal bespoedigen….
    https://youtu.be/O-2tpwW0kmU

Comments are closed.