Purk85 aka Bewiseman spreekt. Over bedreigde politici. Grote groepen mensen dreigen buiten de maatschappij te worden gezet omdat ze niet aan de corona maatregelen willen voldoen die de elite heeft opgelegd. Er zijn vier referenda geweest waar het volk totaal is genegeerd. Afwijkende meningen worden steeds vaker van sociale media verwijderd. Door het toeslagen schandaal en de afwikkeling van de aardbevingsschade in Groningen wordt steeds duidelijker dat de politiek er niet voor de burger is, maar de burger er voor de politiek is. Als je mensen dictaten blijft opleggen en hun wensen structureel blijft negeren, en mensen nergens meer hun gelijk kunnen halen, dan komt er een moment dat bij sommige mensen een grens bereikt is

14 REACTIES

 1. Iedere politicus en/of activist loopt toch altijd, per definitie gevaar. Of is dit nou weer mijn verduisterde geest? Ben ik nu weer de controversiële figuur? Deze Purk

  Je bent een Kaag. In Nederland wonen 18 miljoen mensen. 9 miljoen daarvan zitten niet op haar beleid te wachten. En van die 9 miljoen zit er vast wel een fakkel gekkie tussen.

  Maar, zo zou het niet moeten zijn, zeg je. Water zou niet nat moeten zijn.

  Dit alles geld voor iedere politicus. Links of rechts.

  Je jaagt massa’s mensen de problemen in, via je lockdowns. En dan heel verbaast zijn dat een aantal van die mensen doordraaien. Snap niet dat mensen dit niet snappen. Ja, dat zou zo’n fakkel jongen niet moeten doen. Dan leef je toch gewoon in een soort theorie wereld? Een wereld die ‘zou moeten’.

  Dan over de cencuur. Ik heb andere meningen dan deze figuur, de Purk. Maar hij heeft wel gelijk, de censuur, vaak ook via de woke beweging, is levensgevaarlijk.

 2. Rutte schiet idee van Europees leger af – Europa Nu (europa-nu.nl)
  Mark Rutte akkoord met EU-leger – Ongehoord Nederland

 3. De overheid is inderdaad de vijand van de niet-hoger opgeleiden plus de wel-hoger opgeleiden die ook niet gediend zijn van hun “”beleid””.

  Inderdaad wat Naya zegt over de fakkeljongen. Helaas was die niet in verband te brengen met Thierry of ongevaccineerden. Anders zouden de d66’ers wekenlang lopen te krijsen om tribunalen en kampen voor iedereen die medeplichtig zou worden verklaard. Nu schijnt het een jezus-freak te zijn en hoor je ze niet.

  • De overheid is inderdaad de vijand van de niet-hoger opgeleiden plus de wel-hoger opgeleiden die ook niet gediend zijn van hun “”beleid””.

   Klassenstrijd? Of is dat een begrip waar libertariers zich liever niet aan branden?

   Je hoort van D66 mensen altijd dat je ‘een tokkie’ bent, als je het niet met ze eens bent. Ik wil liever geen 2G. Waarop de D66er zegt: smerige fascistische tokkie !!!!!

 4. Crisissen worden aan de lopende band verzonnen waar je bij staat.
  We hebben helemaal geen corona, energie, stikstof of klimaat crisis of wat dan ook voor crisis.
  We hebben een belasting crisis.
  En wel 1 die zowat de hoogste is in de hele wereld.
  Als ze weer ergens geld voor nodig hebben, bedenken ze er gewoon weer een crisis bij waar dan altijd weer geld bij moet om het op te lossen en wat nooit genoeg is.
  Dus verhogen ze de belastingen maar weer eens om het op te lossen.
  En dat al zolang als ik hier rond loop. Ik heb nog nooit iets zien verlagen.
  Wat hier als tijdelijk begint, daar betaal je voor de rest je leven voor.

  • Je betaald hier zelfs precario belasting voor de leidingen die onder de grond liggen voor je huis.
   Leidingen die nodig zijn om het hier bewoonbaar te houden.
   En zo kan ik er nog 1000den bedenken waarvan de meeste zich niet eens bewust van zijn dat ze daar belasting voor betalen.

 5. Het grappige is dat die politici zelf niet door hebben dat ze continu mensen bedreigen. Doe je niet wat zij willen dan krijg je een brief, dwangsom etc en uiteindelijk staan er gewapende mannen voor je deur, je te bedreigen en dat niet alleen, gewoon in een kooi te smijten voor een onbepaalde tijd. En verzet je je hiertegen dan is de ultieme consequentie uiteindelijk een kogel. De kogel komt van Kaag, ook al is die te laf om zelf de trekker over te halen. Als ze zelf het vuile werk zouden moeten doen zouden we vast minder regels hebben en veel lagere belastingen.

  “The law is an opinion with a gun.” ― Stefan Molyneux

  • Politieke macht komt uit de loop van een geweer

   Was het niet Mao Zedong, die dat zei?

   Ben ik met hem eens. Dat snapte hij dan weer wel. En Molyneux snapt dit ook. Zei die de wapens aan hun kanten hebben, bepalen wat er gaat gebeuren. Wie berecht gaat worden, wie over de schreef gaat, wat wel en niet kan etc.

   En dan is de vraag, in hoeverre buig je als individu mee? Of buig je niet mee?

   De aanname van veel mensen is vaak, dat zei die macht hebben, ook per definitie gelijk hebben en aan jouw kant staan.

   • “De aanname van veel mensen is vaak, dat zei die macht hebben, ook per definitie gelijk hebben en aan jouw kant staan. ”

    Vreemd, nooit iemand tegen gekomen die er zo’n aanname op na hield.
    Tenzij je behoort bij de laffe honden bende of de meelopers.
    Die kan je alles flikken omdat de angst voor de overheid heerst.

   • Ik moet aan het Stockholmsyndroom denken. Op een gegeven moment gaan een slachtoffer sympathie krijgt voor de dader.
    En inderdaad. Wie de wapens aan hun kant hebben, die moeten wel gelijk hebben, anders euhhh wordt het ‘lastig’. Dus het denken past zich aan aan de situatie.
    Het is net als bij de ogen misschien. Bij veel kleuren licht zien we over het algemeen toch een wit vel voor wit aan, maar een fototoestel doet dat niet, of in ieder geval wat betreft de schaduw-partijen wordt het te blauw, iets dat de ogen blijkbaar bijstellen. Of de hersenen doen dat. Dat weet ik niet precies.

    Nou, en zo zal het ook wel met psychische zaken zijn. We passen ons aan aan de situatie. Ook al klopt er niets van wat ze over virussen beweren, de mensen geloven het.

    Dus wellicht is het een ’talent’ van ons om te buigen en ons aan te passen dan zich te verzetten. Die rekensom is in het verleden vaa gemaakt en ligt nu evolutionair vast in ons onderbewustzijn waarschijnlijk.

    Zo zijn er ook psychologische onderzoeken op dit gebied die het aanpassingsvermogen dusdanig gebruiken dat we zelfs fouten als goed gaan zien. (Lengtes of kleuren.)

    Ergo, er is veel bekend en er er wordt ook driftig gebruik van gemaakt door onze spindoktertjes die brullen van het lachen bij het zien van de resultaten hun kunde.

    Onderschat de psychologie, sociologie, hersenwetenschap, en de vele andere wetenschappen op dit vlak niet.

 6. Ik vind het een goed artikel.
  Ook iets en een reden waarom mensen steeds meer van zich laten horen.
  ____________________________________________________________________
  De verhouding tussen overheid en particuliere sector wijzigt voortdurend en het wordt er helaas niet beter op. De overheid wordt een steeds driester dwingeland. Een beknopt en niet uitputtend overzicht.

  Van de ooit zo liberale benadering van de economie door de overheid lijkt steeds minder over te blijven. Men kan praten als Brugman en legio feiten aandragen, maar men luistert niet.

  Men kan zich afvragen hoe het in hemelsnaam kan dat een bevolking zich al zo lang laat ringeloren. Dat kan omdat we in een presentatie- en beeldmaatschappij leven. Degenen die zich het beste weten te presenteren – ‘nieuw leiderschap’- winnen en mogen op het hoogste pluche zitten.

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/column-frits-bosch-de-overheid-is-een-steeds-driester-dwingeland-richting-autocratie/

 7. Mensen weten uiteindelijk wel wat ze niet willen, maar niet wat ze wél willen.

  Eenvoudige slachtoffers voor politici.

Comments are closed.