TT: De kabinetsplannen leiden tot een verslechtering van overheidsfinanciën en vergroten de financiële lasten voor toekomstige generaties fors. Dat blijkt uit de doorrekening van het CPB.

Gelukkig komt het CPB met deze inschatting de dag na de installatie van het kabinet!?!

Maar als overheids cynicus vind ik het wel ‘grappig’ dat ze kabinetsplannen maken om het voor toekomstige generaties leefbaar en betaalbaar te maken. Wat dus door het CPB feitelijk onderuit gehaald wordt.

Ondertussen worden woningen onbetaalbaar, kosten milieumaatregelen een steeds groter deel van het lagere netto salaris, loopt de inflatie (ook een kostenpost voor de burger) op en mede door de slechtere overheidsfinanciën, stijgt de rente.

Tel uit je ‘winst’.

Is misschien een idee om in plaats van meer overheidsplannen, terugtredende overheidsplannen te maken en de burgers zelf verantwoordelijkheid te geven?

6 REACTIES

 1. Kan je nagaan. Gepensioneerden worden al jaren bestolen door de overheid. Al ruim 20% ingeleverd sinds 2008.
  Ik geef zoveel mogelijk aan mijn kinderen zodat de overheid het niet krijgt.

 2. Begrotingsdiscipline wordt welbewust losgelaten omdat we toch gaan overstappen naar een CBDC, of digitale euro. Het is weinig zinvol (relatief) zuinig te doen als het huidige financiële stelsel zo ongeveer in zijn geheel vervangen gaat worden.

 3. Je moet gewoon onder de overheidsradar blijven.
  Onzichtbaar voor hen worden.
  Er zijn heel veel mensen waarvan de belasting geen idee van heeft waar ze heen zijn.

 4. Ja, jatten van de arbeider is het, en de jongere generatie heeft al lang moeten opdraaien voor de stijgende kosten. Inflatie nu eens kort buiten beschouwing, want dat komt er ook nog bovenop. Toen voor iedere werkeloze, WAO’r en gepesioneerde ( vergrijzing ) nog 5 op 1 stond, is of geraakt nu 3 op 1 en gaat minder. De zeepbel knapt, en weer tijd voor oorlog. Het word onbetaalbaar! Kijk geschiedenis, het blijft niet uit totdat weer alles klapt ( plafoneren ) . De jeugd, daar heb ik medelijden mee. Wat weten ze? Ze weten nauwelijks wat op hun afkomt ( generaties dom houden met onbelangrijke niet wezenlijke nonsens , ook “onderwijs” haha) , en dan wat ik schandalig vindt, het ophouden van “dat de overheid plannen maakt om dit en dat te doen verwezenlijken of te redden” Het is een farce. Het kapitaal, de hebberigen, de ideologie met die aanhang zuigt alles leeg zoals gewenst en onverschillig. De mens als zodanig. De evolutie als zodanig. Het gaat op en het gaat onder om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Apropo inflatie; hoe was dat ca. 90 jaren geleden, waar de Deutsche Mark niks waard meer was? Als je straks 5 euro voor een pakje boter moet betalen? De underdog is de arbeider altijd geweest. Zo nu weer een tijdperk waar we ( wat ik denk ) op een oorlog afstevenen. Het kan niet uitblijven, het gaat er van komen is mijn mening. Het zal op den duur klappen alles, en wie vaart er wel bij? Welnu, maak je eigen beeld ervan.

  Terzijde, het dom houden; een oude gepensioneerde ( 83 jaren oud! ) die nog altijd 20 uren per week bij ons werkt, wisten niks dan alleen werken en wat de pot ( overheid ) schaft. Gaf mij vanmorgen een gebaar nadat ik ziek was van griep een week ( ruim 20 jaren niet gehad meer ) vinger naar schouder wijzen, dus had maar laten prikken, weet je wel, ( ik ben er zo overheen gekomen zonder die dubieuse prikken ) Dat zegt mij genoeg. Nooit zelf nadenken, en de propaganda volgen die al eeuwen bestaat, al met de kwakzalverij in de middeleeuwse, wat uiteindelijk ten doel brengt, diegene die verkondigen en propageren de beurs te spekken. Vraag hoe word je miljonair? ( kleine hint; niet door arbeid )

Comments are closed.