Het publieke debat is niet meer wat het geweest is. Waar een politieke tegenstander vroeger nog gewoon voor “fascist” werd uitgemaakt is hij thans afgezakt tot een buitenlands gefinancierde fake news brengende “Wappie”. Een complotdenker. die zelfs een gevaar is voor bijvoorbeeld de volksgezondheid. En daarmee eindigt de discussie nog voor die begonnen is. Ik betreur het dat het maatschappelijke debat, mede dankzij de MSM, tot dit niveau aan het afdalen is. Het complot van gisteren, is geregeld de waarheid van morgen gebleken. Er moet nog steeds ruimte zijn voor sterk afwijkende meningen. Op vrijspreker proberen we 1 maal per maand een pagina te reserveren voor deze meningen. We lopen intussen ruim 8 maanden achter, maar bij deze een nieuwe poging. Ga gerust in de comments uw gang.

Zoals altijd presenteer ik één of meer gevallen uit het verleden. Vaak erg ongeloofwaardig. Het is aan u om te beoordelen of dit fake news is of niet.

Klopt het dat we hier 5 luchtmachtofficieren zien die zonder beschermingsmaatregelen recht onder een op een paar kilometer hoogte ontploffende kernbom staan?

Ja dit klopt. Dit was een test uit de “Plumbbob” testserie. En ze hebben nog een vrij lang leven gehad ook. Kolonel Sidney C. Bruce, stierf in 2005; Luitenant Kolonel Frank P. Ball, stierf in 2003; Majoor John w. Hughes II, stierf in 1990; Majoor Norman B. Bodinger, stierf in 1997; Majoor Donald A. Luttrell, stierf in 2014. De filmer, Akira “George” Yoshitake, stierf in 2013.

Hier het videoverslag gemaakt door de filmer:

Eerdere edities, met interessante verhaaltjes en reacties, fake news 1fake news 2fake news 3fake news 4fake news en complotten, fake news pagina 6.

Als u een betoog wil houden over de platheid der aarde, de chemtrails, Bilderbergers, WEF, reptillians of wat al niet meer. Het kan moeilijk gekker zijn dan deze 5 heren die vrijwillig zonder beschermingsmiddelen onder een kernexplosie plaats namen.

49 REACTIES

 1. … voor het maatschappelijk debat…..
  vergeet niet dat ze vroeger werden afgeschoten…
  veel anders nu is het dus niet…
  nu nog overigens,
  kunt u ze hier aanvullen met voorbeelden????
  nu worden we genetisch afgeschoten, een weg terug is er niet.
  zonder volgers geen goede ……

 2. Het gerucht gaat dat ze pokken los willen laten op de met vaccins verzwakte bevolking, in combinatie met tekorten aan gas, elektra, water en voedsel.

 3. Ik heb gisteren even gekeken op de Gelderlander, of er nog iets is gebeurd met de jaarwisseling. Ik was op zoek naar artikelen zoals ‘Politie bekogeld met vuurwerkbommen’, maar die stonden er niet bij. Daar schrijft de krant niet over. Maar de kans dat dat is gebeurd is groot.

  Tijdens de jaarwisseling er nog wel over gedacht de politie te bellen, of ze langs wilden komen om het vuurwerkverbod te handhaven. Zo nee, waarom niet? ‘Regels zijn regels, daar moet iedereen zich aan houden’.

  • De site van de Gelderlander is één en al fake news. Alle artikelen, inclusief de koppen, zijn bedoeld om een bepaalde denkrichting op te duwen.

  • Ik was wel blij verrast, dat iedereen gewoon het vuurwerk afgestoken heeft, trouwens. Bij de jaarwisseling

   Een vleugje burgerlijke ongehoorzaamheid.

  • Ik ook. Heb helemaal niets met het geknal maar als mensen zo het nieuw jaar willen vieren dan doen ze maar.

   De Gelderlander… jaren geleden las ik die nog wel eens als ik bij vrienden in Nijmegen op bezoek was. Het was in de jaren ’90 al een nutteloos links sufferdje dat vooral geschreven werd om oma en opa iets te lezen te geven. Of om te lezen in de trein. Ik mis het niet. Nijmegen evenmin. De vrienden zijn naar elders verhuisd en hebben geen krant meer.

 4. Ik stel mezelf bijna elke dag bloot aan de straling van een exploderende kernfusiebom.

 5. Ik zag een bericht dat ze ergens een heel land in lockdown hebben gezet vanwege een (omikrom) virus, dat nauwelijks IC opnames veroorzaakt en nauwelijks dodelijk is. Dat moet fakenews zijn.

  • ‘Omikron’ schijnt een naam te zijn voor bijwerkingen van vaccins. Alles plat gooien maakt het een beetje beheersbaar.

 6. Het anderenieuws gaf weer een vreselijk beeld van de ME tegen het vredelievend demonstrerende volk!
  Geweld hoe dan ook wordt heden nog steeds niet geschuwd!

   • De geüniformeerde ambtenaren/huurlingen gebruiken welk soort drugs, staan stijf van de captagon(?) te rammen als zwaar gestoorde en geestelijk beperkte kapo’s.

    De vierpotige vlooienbalen met eenzelfde uitzinnige agressie proppen ze waarschijnlijk ook vol met drugs, ’t zou mij niet verbazen, de honden behoren op het commando “los” te reageren, wat niet wordt gegeven of wel wordt gegeven, maar waarop de honden vervolgens niet reageren?

    Zou zeggen voor wie demonstreert, de volgende keer armbescherming gedrenkt in arsenicum gebruiken + zie video Hong Kong protest.

    Drugsdiender c.q. kansloze:
    https://twitter.com/irEnriqueCortes/status/1477937724946538496?s=20

    Hong Kong demonstranten:

    https://youtu.be/V0iytr0qM90

    https://youtu.be/32KTKXZZ-BI

   • Maar vergeet niet, vergeet niet

    Men zegt ‘stem FVD, dan komt het goed’. Nee, FVD komt in ‘de kamer’ en daar blijft het dan bij. Thierry zegt iets in ‘de kamer’ en er kraait geen haan naar.

    Als mensen daarentegen iedere dag met zijn 10,000den naar het museumplein gaan, is het ‘nieuwe normaal’ snel afgelopen.

  • Kunnen we ons deze uitspraak van halsema nog herinneren ?

   “Een demonstratierecht is gegeven. Dat hoef je niet eens aan te vragen. Je mág demonstreren. Je moet het melden, maar als je het niet gemeld hebt, mag je nog steeds demonstreren. Mensen mogen demonstreren. Dat is zeker in een periode waarin de overheid zich heel veel macht toe-eigent, noodzakelijk. We moeten heel veel maatregelen nemen, maar demonstreren is voor heel veel mensen hun laatste verdedigingslinie.” Letterlijke woorden van burgemeester Femke Halsema naar aanleiding van de BLM-demo op 1 juno 2020 op de Dam.

   Jouw recht om te MOGEN demonstreren bestaat er uit of zij het er mee eens is of niet.
   Maar dat was ze vergeten om even te vermelden.

   https://www.geenstijl.nl/5162854/live-koffie-in-hoogrisicogebied-museumplein/

   • Ben benieuwd of Halsema nog alleen over straat durft in Amsterdam. Pek en veren voor die b****! Eindigt op itch.

   • Bert

    Overheden en machthebbers gaan altijd uit van het ‘meten met twee maten’ principe.

    BLM was minder bedreigend voor de staat, want tegen BLM werd veel minder hard opgetreden.

  • https://www.indymedia.nl/node/51224

   Moet je dit nou weer zien.

   Hoe achterlijke links nou weer is. Links is zo diep gezonken, de laatste jaren

   De anti fascisten, staan nu zij aan zij met een min of meer fascistisch regime. De rollen zijn omgedraaid?

   Punt is natuurlijk. Veel communisten maken ook deel uit van de antifa. En communisten smullen echt van deze lockdown situatie. Ze smullen van deze totale staatscontrole. Eindelijk maakt de staat, de samenleving veilig. Dat wilt de communist. Als een lockdown de levens van tientallen kan redden, dan moet zij dat doen. Want de staat moet álles doen. De staat moet iedereen complete zekerheid geven. Antifa is in theorie een vehikel van communisten en anarchisten, maar communisten hebben de anarchistische ruimtes geheel overgenomen, de laatste jaren.

   Forum voor Democratie gebruikt de demonstraties om campagne te voeren en een beweging op te bouwen. Hun speeches en vlaggen zijn onmogelijk te missen. Ook deze demonstratie was daarin geen uitzondering. FvD heeft deze doelbewust gecombineerd met de kick off van hun campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen.

   Zeggen ze

   Het is ook weer zo dom geredeneerd. FVDers lopen die demo, dus dan ben je een FVDer als je zo’n demo loopt.

   Groen links stemmers liepen mee met met de black lives matter demonstraties. Dus als je mee loopt met een black lives matter demonstratie, ben je een groen links stemmer?

   Het is dat tribale denken, van tegenwoordig. Die manier van denken, is denk ik een beetje begonnen in 2010. Je bent of het een, of het ander en er zijn geen grijstinten.

   Ze noemen dan een paar nazi’s, die meeliepen met deze demonstratie. Ja, uiteraard. Een demonstratie trekt 10,000 mensen, dus vast ook wel een handjevol extremisten. Statistiek etc.

   Een staat die mensen in opsluit, in elkaar slaat, niet naar buiten laat gaan, hun werk kapot maakt, mensen de schulden in jaagt. Dat is niet het fascisme. De mensen die daartegen demonstreren, dat zijn de fascisten. Wat betekend het woord ‘fascisme’ dan nog?

   • Een bijna vergelijkbaar verhaal.

    Overheden weten zich geen raad met de demonstraties tegen het coronabeleid. Dat blijkt vandaag ook weer met de verboden demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Er is demonstratievrijheid, maar voor critici van de overheid ligt dat blijkbaar toch anders. Verwijten van (neo-)fascisme vliegen over en weer in onze gepolariseerde samenleving. We dreigen in een neofascistische nachtmerrie te belanden, constateert Ines van Bokhoven.
    https://opiniez.com/2022/01/02/we-dreigen-in-een-neofascistische-nachtmerrie-te-belanden/inesvanbokhoven/

   • Een Demonstratie tegen het covid beleid, is niet fascistisch….

    Maar voor de antifa geld het volgende: Ben het met ál hun standpunten eens, létterlijk al hun standpunten. Of ben een fascist.

    Je bent of een fascist, of geen fascist. En als je geen fascist bent, heb je alleen maar ‘anti fascistische meningen’. En wie bepalen er wat er de ‘anti fascistische meningen’ zijn? Dat zijn dan de antifa baasjes. De leiders binnen de antifa kringen, die het meest woke zijn etc. Waar iedereen bang voor is.

    Een Demonstratie tegen het covid beleid, is niet fascistisch….

    Een demonstratie tegen het covid beleid is ook niet libertarisch, communistisch, socialistisch, christelijk, humanistisch, hindoeïstisch of anarchistisch.

 7. Wat denk je hoeveel atoom bommen experimenten er al vooraf en erna zijn gegaan? het zijn er te veel. Ondergronds
  vooral al een deel. En die zogenaamde dapperen die het aanschouwen in die jaren 1950 ergens video.
  De duitser heeft nogthans geen atoombom afgevuurd, ze waren er wel eerder bij de ontwikkeling “atom spaltung” als de amerikanen. En ook de “Blimp” het luchtvaartschip, idem. Er is veel gejat van de Duiters ten eigen voordele.

 8. Er zijn maar zeer weinig sites voor het vrije woord, deze valt nog mee. Tot nu toe word hier wel iets meer getolereerd aan meningen, zolang en dat is begrijpelijk, ook al zie ik hier ook menig belediging scheldwoordig
  reakties naar anderen soms van een vooral bepaald iemand, zonder verdere onderbouwing. Ok, ik heb er nogthans geen last van, echter meningen ook al zijn ze in het algemeen onderwerp gericht toe, soms hard, moet het wel gezegd kunnen worden. Overal word bekeken “gemonitord”?, en ik weet dat buren bij elkaar lezen en kijken. Snapte?

  • Mensen mogen elkaar hier wat mij betreft best verrot schelden. We hebben er alleen niets aan. Het slaat nergens op. Ik kan jou ‘vieze tering hond’ noemen, als ik wil. En dan?

   De staat is de lachende derde.

   Ken je dat album, van de jeugd van tegenwoordig? De lachende derde?

   Het punt is meer, dat op linkse sites ongeveer 50 procent gecensureerd word, van wat mensen zeggen. Een soort kleine DDR, maken ze voor zichzelf.

   Ze vinden dan namelijk dat een niet helemaal honderd procent linkse mening, hetzelfde is als een belediging en een belediging zal niet getolereerd worden. Beledigingen worden geschrapt.

   Op die manier is debat dus ook niet mogelijk. Je functioneert dan meer als een soort leger.

   Er is een woke artikel. Iemand stelt een kritische vraag. En het stellen van een kritische vraag = beledigend en zal dus weg gehaald worden, van het platform.

  • @GDP. Hier is geen cancel cultuur. We willen geen schoolmeester spelen. Hebben betere dingen te doen. Onze mening is dat als iemand begint te schelden hij of zij daarmee aantoont dat hij de discussie verloren heeft. SVP geen nazi of MAO symbolen posten. Geen meningen verkondigen die strafbaar zijn. En we willen niet teveel mensen met nazi achtergrond hebben rondhangen die denken hier een platform te vinden omdat we relatief tolerant zijn. Het gaat om libertarisme verspreiden. Op de fake news pagina’s mag men of topic reageren, op andere artikelen dient het on topic te zijn. Welkom.

   • Ja, dat is een beetje het ding

    Libertarisme zegt : free speech, álles mag gezegd worden.

    Nazi’s vinden dat fijn en gaan op deze site posten. En de buitenwereld denkt dan: vrijspreker is nazistisch

    Máár, dat is niet het geval. Nee, nee.

    Stalinisten mogen hier ook posten, als ze willen. Pedo’s ook. Dat maakt vrijspreker niet stalinistisch, of pedofiel.

    Een serieuze anarchistische en/of libertarische beweging, maakt free speech mogelijk. Vind ik. Als een beweging free speech uitsluit, is dat geen anarchistische beweging.

   • waarom haal je dit aan? welke dunk heb jij dan van mij? Enne, hoe kom je bij Nazi?

   • Het is gewoon een verduidelijking, van het hele gedoe hier.

    Wat er gebeurt, als je pro free speech bent, als site

 9. is voor Ratio bedoeld, kon dit niet direkt als antwoord posten onder hem?

 10. Vorige eeuw afdeling virusreligie, voor wie wil vasthouden aan het geloof dat virussen bestaan. Neemt niet weg dat er al sinds 100 jaar ‘belangrijke’ jongens en meisjes, die zich ‘zorgen’ maken om anderen hun gezondheid, goed aan verschillende heilige viruswijwatertjes verdienen. Er is zelfs rond verschrikkelijke virussen een heel grote revenuen binnenharkende Industrie gebouwd en dat in ieders belang.

  O ja, één of andere vernederlandst wijf (vele gelovigen zijn met haar) wat zich in een gesprek mengde wat ik had met een wakkere en uiteindelijk blèrend kwaad weg liep met de mededeling dat vaccins polio (vergiftiging) eronder hebben gekregen. U wordt verneukt waar u bij staat, al 100 jaar.

  Verder opmerkelijk dat moslims zich laten injecteren met een zionistisch middel wat aardig Haram is. Zo heel stevig in de schoenen staan de religieuze schijnbaar niet, zelfde geldt voor christenen en joden.

  Las volgende: ....”FDA heeft vaccins alleen onder nood toegelaten en nu zijn de airlines aansprakelijk omdat ze hun piloten het goedje hebben opgedrongen.
  Als dit doorzet moet iedere gevaccineerde piloot aan de grond blijven.
  Iedere piloot heeft ZELF de eindverantwoordelijkheid als het op zijn gezondheid aan komt. Dit noemen ze in de luchtvaart “fit-to-fly?”
  Voor een commerciële piloot gaat vliegen, heeft hij altijd de verantwoordelijkheid om te controleren of hij aan de (medische) wetgeving voldoet.
  Piloten hebben de wettelijke plicht om in goede gezondheid te vliegen. Denk aan voldoende rust, geen alcohol of medicijnen. Het gebruik van experimentele middelen is dan ook ten strengste
  verboden.
  Elke piloot die zich heeft laten inspuiten is per definitie in overtreding als hij of zij gaat vliegen en zou zichzelf aan de grond moeten houden.
  “lk wist het niet” is geen geldig excuus. Het is een wettelijke verplichting om binnen het kader van de medische keuring het
  werk uit te voeren”…..

  Viirus = giftig vaccin.

  • zich laten injecteren met een zionistisch middel

   Wat heeft ‘het zionisme’ hier nou weer mee te maken? Haal er nou geen onzin bij

   Dit gaat niet over joden, of moslims, of christenen, of wat dan ook. Dit alles gaat veel dieper dan dat.

   We moeten ons niet laten verdelen, door linkse of rechtse identiteitspolitiek!

 11. Onzin? Vind jij, ik niet. De georganiseerde misdaad heeft niets met jodendom van doen. En nogmaals, het is zeer opmerkelijk, zelfs bedenkelijk dat religeuzen zich met een zionistisch gif laten afspuiten.

  En de verdeeldheid vindt plaats door personenen die zich laten afspuiten met een gif wat als opmaat dient naar het asociale kredietsysteem. Ongevaccineerden, de wakkeren, degenen die het beest bij naam noemen, het weldenkende verstand, zijn niet schuld aan de verdeeldheid die de georganiseerde misdaad voortbrengt, zij, de politiek en zionistische farmaceuten spreek je daarop aan en reken je daar op af net als de afgespoten mentaal beperkten.

  • >>> De georganiseerde misdaad heeft niets met jodendom van doen. <<<

   Nee? Ga je ff beetje verdiepen in de zg mafia dan zou je deze regel namelijk niet hebben geschreven.
   En als je het hebt over een virus..

   • @karel

    Bij mijn weten zijn joden geen criminelen, wie beweert jood te zijn en (georganiseerde) criminele activiteiten erop nahoudt is bij mijn weten geen jood, maar een ongelovige bastaard. Hetzelfde geldt voor andere religies.

 12. Als je wil zien waar de demonstranten zondag echt voor demonstreerden, wat je in géén europese media zult zien….: waarom worden de mensen ‘opgesloten en doet met niets aan de zorg’ en meteen al borden met ‘de media zijn het virus’, de indiase internationale zender WIONnews.com heeft een minuten durende video op zijn website staan die duidelijk aangeeft hoe redelijk en ook hoe democratisch (is grondrecht) deze demonstratie was
  https://www.wionews.com/videos/thousands-of-people-took-to-the-streets-of-amsterdam-to-protest-against-covid-restrictions-441882/embed

  • @Ahab

   De man met fiets aan de hand aan het eind van de video, is een held en verdient een onderscheiding. Wie aangevallen wordt, ook door geüniformeerde snuivers, heeft altijd nog het recht op zelfverdediging. De snuifpolitie mag zich dan wel wat verbeelden en denken de wet met voeten te kunnen treden omdat die slinkse van Pistolen Halsema met haar Ed van Tijn kaakklem uit de duim heeft gezogen dat er een gewapend protest zou komen en ze het recht denkt te hebben een belangrijk vrijheidsprotest en anti controle- en – onderdrukkingsstaat demonstratie illegaal te verklaren en daarmee de honden fiat te geven er maar eens flink op los te rammen, zonder dit keer met scherp op mensen te schieten en lijkt een lovende prestatie van het bestuurlijke tuig naar het schijnt, het neerschieten wat eerder wereldnieuws was. De Nederlandse fascisme-kaart gaat wederom de wereld rond.

   Papa Halsema??? De kaakklem is in ieder geval overeenkomstig, kan bijna geen toeval zijn. https://youtu.be/KZrlLu2l2p0

  • >>> en meteen al borden met ‘de media zijn het virus’ <<<

   Nou, dat klopt als een bus imo! Zonder media geen virus. Kijken wat er gebeurt wanneer het gepeupel stopt met het kijken naar de 'tell lie'..
   Neemt niet weg dat de zorg idd behoorlijk is uitgehold maar dat is al jaren aan de gang heeft nietys met dit ZOGENAAMDE virus te maken.

 13. HET 21E EEUWSE FASCISME:

  Als men onderstaande principes en kenmerken van ‘fascisme’ leest en dan kijkt hóe tegenwoordig ‘democraten’, ‘liberalen’, ‘progressieven’ ‘linksen’ in de praktíjk optreden én praten:
  je ‘mag’ alleen nog hun mening hebben, je ‘moet’ … vaccineren, 2G, gehoorzamen aan ‘Brussel’, geen commentaar hebben op: woke, klimaatmaatregelen, regenboog, globalisering, immigratie etc, etc, etc.;
  dan is de omkering van alle waarden te zien.

  Niet een extreem rechtse agenda wordt nu opgelegd door Staat en media, maar een links-liberale ‘progressieve’ agenda wordt opgelegd, met dezélfde middelen en tactieken die de 20e eeuwse fascisten gebruikten, inclusief het afschilderen van tegenstanders als ‘extreem-dit, of extreem-dat’… Sommigen noemen het ook wel communisme, maar feitelijk maakt dat niet érg veel uit: in beide systemen is er een totalitaire staat die geen enkele andere mening of gedrag meer duld: men móet zich aanpassen aan wat de Staat wil, zoals nu in inderdaad communistische landen: China en Noord-Korea. De protesterenden in de Westerse wereld worden áltijd als ‘fascistisch’ weggezet, dus daarom is het goed om eens te kijken wat die term eigenlijk inhoudt en wíe er nu fascistisch handelt…

  De term fascisme komt van de door Mussolini opgerichte groepering in 1919. Het heeft verwantschap met de Latijnse term ‘fasces cum securibus’, een symbool van AUTORITEIT en het recht om straf uit te delen in het Romeinse Rijk. Het fascistische bewind verwees daarom ook veelvuldig naar het ‘glorieuze’ oude Romeinse Rijk, hun voorbeeld van de ‘heilstaat’.

  Belangrijke kenmerken van fascisme:

  – streven naar een politieke dictatuur, de politiek die over álles beslist, één partij of aantal partijen die allemaal
  ‘samen’ dit doen (zie ook ‘opheffing van belangentegenstellingen’)
  – streven naar een Staat met volledige controle over maatschappelijk leven en sociale organisaties.
  – streven naar ‘sociale eenheid’ en opheffing van ‘belangentegenstellingen’…..

  De fascistische staat is absoluut van aard, omdat hij met vollédig eigen doelen alle individuele en particuliere belangen aan zich ondergeschikt maakt en de ‘normen’ van zijn gedrag alléén nog in zichzélf vindt. Het fascisme vervangt de rechtsstaat – deze is immers slechts de speelbal van allerlei losse (lastige) individuen – door de machtsstaat. Het gezag wordt niet gevormd of gelegitimeerd van onderop, door raadpleging van het volk (de losse en lastige individuen) maar van bovenaf opgelegd. Slechts de elite is ‘in staat inzicht’ in de ‘superieure doeleinden’ van de Staat te verwerven. Een Staat met superieure doeleinden….., of nu een EU met superieure doeleinden…, logisch dat die geen tegenstand van allemaal individuele burgertjes kan accepteren, waarom snappen jullie dat nou niet!?!?

Comments are closed.