Ik  lees:

CO2

Komt de werknemer met de fiets, het openbaar vervoer of de auto naar het werk? En wat is de CO2-uitstoot van de auto van de werknemer? Het zijn zaken die grotere werkgevers binnenkort moeten gaan vastleggen, als het aan het kabinet ligt.   (Bron: Elsevier)

Ik  vrees dat het antwoord op de vraag of het nog gekker kan, bevestigend luidt.

We zijn op weg naar een maatschappij, waarin meer dan de helft van het GDP uitgemaakt wordt door:

–       Anti- witwassen

–       Drugs-  en andere  prohibities

–       Boetes op enkele kilometers re hard rijden

–       Vele, vele controles op andere niet door overheden getolereerd gedrag

–       Registratie van alle door ons in het dagelijks leven verrichte handelingen.

Het wordt tijd, de biezen te pakken en niet te wachten tot ook het pakken van een bies tot de niet getolereerde handelingen gaat behoren.

Hugo van Reijen

11 REACTIES

 1. Dan is de volgende vraag: “Waar ga je dan naar toe”? De hele wereld wordt steeds minder vrij.

  • Ik denk dat er best wel landen zijn waar je nog kan wonen zonder dat de overheid je lastig valt.
   Voorwaarde is wel dat zij niet weten dat jij daar bent.
   Ook in Nederland zijn er vele die zo onder de overheidsradar blijven.
   De overheid weet graag continu waar je bent.
   Zelfs in je eigen huis weten ze in principe waar je verblijft.
   Je moet gewoon een geest worden. “Ghosten.”
   Je laat gewoon niks meer van je horen, en je geeft niet door waarheen je verhuist.

   • Handig maar met gebruik van een bankrekening al dan niet met gebruik van die pinpas weten ze je als het moet toch wel te vinden ben ik bang.

    Een groot land met relatief weinig inwoners waarvan de meesten in de steden wonen zou mijn voorkeur genieten.
    Pas begonnen aan cursus Russisch 😉

 2. Duitsland voerde in 1931 een vertrekbelasting in: de Reichsfluchtsteuer. Het schandaal: die bestaat nog steeds. De EU heeft in 2020/21 doorgezet dat deze belasting bij migratie binnen de EU nietig zou zijn, waarop Duitsland weer tegenmaatregelen besloot die uiteindelijk op een verscherping neerkwamen. In Nederland wilde Groen Links iets dergelijks invoeren om Unilerver en Shell ervan te weerhouden hun zetels naar Engeland te concentreren. Wie de literatuur erop nakijkt kan de onverenigbaarheid van staatsbureaucratie en libertarisme eenvoudig vaststellen. Ik denk te weten wat de Vijand van de vrije mens is: ons huidige staatsbestel. Als je daaruit wilt ontsnappen, zorg dan dat je assets het eerst veilig zijn.

  • Interessant verhaal maar onder welke naam bestaat het nog steeds? Volgens de Wiki zou deze belasting in 1953 zijn afgeschaft.

   Maar het doet geen afbreuk aan het gegeven dat een staat, wanhopig om geld of wraak, alles van je af kan pakken. Een wet is zo gemaakt.

   • Ik kwam het tegen toen we een fabriek wilden sluiten in zuid-duitsland. Het is het Aussensteuergesetz. Het maakt het verhuizen van een productiefaciliteiten naar het buitenland uiterst kostbaar. In dit geval ging het naar een plek buiten de EU.

 3. ………
  En wat is de milieu bijdrage van de auto van de werknemer?
  Stel je hebt een stroomwagen, gelezen dat de accu zich het best voelt met een lading tussen de 20 en 80% van zijn capaciteit. M.a.w. 40 % van deze batterij draagt bij aan het mileu, je hebt er niets aan maar zonder deze vervuiling werkt het niet.
  Stel 80% van de milieu kosten ontstaat bij de bouw van een stroomwagen en 20% tijdens het gebruik, bij een benzinewagen andersom.
  Nu raakt de wagen, dus zowel de stroom als benzine , de dag na de koop totalloss en met totalloss bedoel ik niets is her te gebruiken.
  Weke wagen is nu milieu vriendelijker…. weet u het, snapt u het nog, doet u er aan mee? Waar ligt het breek-even.
  Hebt u weleens een demofilm van een nieuwe stroomwagen gezien, opgenomen tijdens een winterperiode van -10 Celsius in Noorwegen of Zweden, zo ja laat de url ff weten.
  Daarom zet alle voor en tegenstander eens rond een tafel en laat ze het verklaren. En media kies niet het makkelijkste dat wat je wil horen, je slechts begrijp, en niet kunt doordenken.

  • Als je dan ook nog in het artikel in één adem genoemd wordt met de scrotum-frog dan lijkt er geen eer in te behalen. Arme Greta, ze wordt hier tamelijk belachelijk gemaakt. Toegegeven, ze werkt het in de hand, maar ik schiet liever pijlen op Papa Bruls als tegen een kind. Die verdient het meer om in een artikel in één adem met de brulkikker genoemd te worden.

 4. BOA’s die met een warmtecamera op zoek gaan naar nog warme hondedrollen om de eigenaar te beboeten

 5. Vooral meewerken aan de QR Passen, dan weet je zeker dat dit gaat gebeuren.

Comments are closed.