In 20 maanden kan er veel veranderen. In april 2020 deed de burgemeester van Urk de volgende oproep:

Iedereen is nodig. Niemand uitgezonderd. Urk. 2 april 2020
Beste Inwoners van Urk, De uitbraak van het Coronavirus maakt ook slachtoffers op Urk. Het aantal besmettingen en ook het aantal sterfgevallen neemt helaas snel toe. Deze trieste werkelijkheid bepaalt ons ineens sterk bij onze nietigheid en onze afhankelijkheid van de Schepper. De impact van het overlijden van dorpsgenoten is groot. Juist nu hebben wij daarom de behoefte om u op het hart te binden dat we alleen samen Corona onder controle krijgen. Iedereen is nodig om de verspreiding van het virus in te dammen. Niemand uitgezonderd.

Opvolging maatregelen. Wij zien gelukkig dat veruit de meeste Inwoners van Urk de afgekondigde maatregelen uiterst serieus nemen. Dat remt de verspreiding van het virus en tempert de druk op de ziekenhuizen. Artsen worden nog niet gedwongen om patiënten te weigeren. Intussen maken wij ons grote zorgen over de inwoners van Urk die de maatregelen aan hun laars lappen. Er is helaas nog een aantal inwoners dat willens en wetens de gezondheid en misschien zelfs het leven van anderen in gevaar brengt. Dat is echt asociaal en onacceptabel.

bron

Nu na twintig maanden breekt voorzichtig het besef door dat die maatregelen wellicht best wel aan de laars gelapt mogen worden.


bron

Deze keer is de brief gericht aan Rutte. En geeft zij advies aan de minister president. En vraagt de gemeente de minister te luisteren naar het volk. Of in ieder geval naar de Urkse gemeenteraad. In plaats van de bevolking op te roepen zich te onderwerpen aan de maatregelen van de regering. Zoals 20 maanden terug.

U kunt de laatste brief hier lezen. Relevant zijn onder meer deze regels: de facto betekent dat een fors deel van onze samenleving uitgesloten wordt. Wij zijn hier op tegen. Mochten die plannen doorgang vinden, dan kunnen we u nu al melden dat die voorliggende plannen onuitvoerbaar zijn voor de gemeente Urk. De keuzevrijheid van het individu moet altijd gerespecteerd worden.

Wat een ommekeer, waar over de individuele keuzevrijheid in de eerste brief werd vermeld: Dat is echt asociaal en onacceptabel. Is men 180 graden gedraaid en dreigt men als gemeente ongehoorzaam te worden. Want. De keuzevrijheid van het individu moet altijd gerespecteerd worden.

6 REACTIES

 1. De regering en het leeuwendeel van de 2 kamers, bestaat uit socialisten.
  Socialisten vinden dat zij alles kunnen bepalen, want democratie.
  Ze luisteren niet naar Urk maar naar hun zetbazen.

  • Dat eerste zullen socialistische vrienden van mij niet met je eens zijn. Mij boeit het niet zoveel.

   De 2 slaapkamers en Rutte’s kliekje zijn zeker fans van grote bemoeizuchtige overheden en globalisten. Dat is al erg genoeg…

  • Die zgn parasieten leunen teveel op de vooruitgang, die de harde werkers, ondernemers bereikt hebben!
   Die teststraten werken het thuiszitten in de hand, en juist deze mensen hebben daar geen moeite bij!

 2. Zelfbesturende gemeentes. Ik ben daar wel voorstander van. Het betekend meer bewegingsvrijheid. Je gaat dan wonen in de gemeente die bij je past.

  • Dat vind ik ook. Dat zou een grote stap in de goede richting zijn. Maar zolang burgemeesters benoemde dictators zijn van gemeenten en de gemeentes steeds meer moeten fuseren zie ik het voorlopig niet gebeuren.

 3. Ik maak hier elke zaterdag altijd even een praatje met mijn Urker visboer, en als er 1 volk en dorpje fanatiek overal tegen is, dan is dat wel Urk en zijn inwoners.
  Er wordt daar ook zo goed als niks gecontroleerd te worden.
  Het schijnt dat sommige mensen zelf ruzie komen maken bij die kraam om ze te beschuldigen als verspreiders, als ik ze mag geloven.
  Die gasten storen zich nergens aan. Inenten? QR code? Wat is dat.
  Ik heb ze daar nog nooit met een masker achter die kraam gezien.

Comments are closed.